Med CES på intågande tar Samsung bladet från munnen aningen tidigare och visar upp nyheter kring sina TV-apparater för 2022. Några paradnyheter är bland annat Micro LED med drygt 25 miljoner knappt en mikrometer stora lysdioder, 20-bitars gråskala och 100 procent täckning av både DCI:s samt Adobes färgrymd.

Utöver redliga specifikationer på panelerna i sig visar Samsung att de satsar stort på soffsittande spelare även år 2022. Samsung Gaming Hub ska stå i centrum för vad som beskrivs som ett nytt sätt att uppleva spelande på sin TV, där Samsung lyfter att det exempelvis inte ska behövas några externa spelkapabla enheter.

Det som lyfter Gaming Hub över att vara mer än en glorifierad launcher är att hubben kommer med fullt integrerat stöd för både Geforce Now och Stadia direkt i TV:n. Även Youtube Gaming med streamingkapacitet kommer med stöd redan på lansering för innehållsskaparna där ute. En stor spelare som lyser med sin frånvaro är i dagsläget Microsoft med sitt Xbox Game Pass. Samsung bekräftar också att Steam Link vid lansering inte är en del av Gaming Hub, något som möjligen kan ses som en större avsaknad än många andra tjänster.

Den kanske största nyheten för konsolspelare däremot, det är förmågan att parkoppla valfri kontroller-enhet direkt mot Samsungs nya TV-apparater. Denna handkontroll kan sedan användas med HDMI-passthrough till samtliga HDMI-kopplade enheter. Samsung meddelar att både Playstation och Xbox-kontroller kommer med stöd för denna funktion på lanseringen. I teorin möjliggörs användandet av en ensam handkontroll för samtliga streamingtjänster och HDMI-kopplade spelkonsoler.

Samsungs 2022-årsuppställning TV-apparater dyker upp någon gång under årets första hälft.

Källa: The Verge

Skulle du vara intresserad av en TV som agerar central mediahub likväl som centralt spelcenter? Kommentera gärna!