Cooler Master kom till CES-mässan med flera nya nätaggregat. Störst har intresset varit kring den tidigare uppvisade X-Silent-serien med passivt kylda modeller med riktigt höga effekter, men företaget har också tagit fram nya monstermodeller för rejält tilltagna arbetsstationer där ”strömsnål” inte ingår i ekvationen.

De heter X-Mighty och finns i modellerna 2000W – som först visades upp i december – och den splitter nya 2800W, som naturligtvis har maxeffekt på 2 000 respektive 2 800 watt med 230 volt i väggen, rapporterar Videocardz. Amerikaner och japaner får som vanligt nöja sig med något lägre effekt på grund av den lägre spänningen i deras elnät.

X-Mighty 2800W är först på marknaden med hela fyra 12VHWPR-kontakter som kan förse varsitt Geforce RTX 4090 med ström. Det är långt mer än några normala hemanvändare har, men är däremot något proffsanvändare inom till exempel 3D-rendering och AI kan ha nytta av.

Cooler Master säger att nätaggregatet kommer levereras med kablar med den senaste typen av kontakt i andra änden, 12V-6x2 med vinklad kontakt så att användare inte behöver några adaptrar som ökar risken för smälta kontakter och kortslutning. Företaget har ännu inte avslöjat pris eller tillgänglighet på X-Mighty.