Microsoft släppte nyligen Windows 11 version 24H2 till allmänheten, och som vanligt efter en större uppdatering visar det sig att det inte räcker med några månaders betatestande för att få bort alla buggar. De senaste dagarna har flera buggar som inte var kända innan lanseringen upptäckts.

Låsta filer

Användare har upptäckt att det efter uppdateringen ligger en Windows Update-cache på C: som tar upp 8,63 GB utrymme på disk. Den syns i Windows inbyggda städfunktion, men går inte att radera. Microsoft känner till rapporterna och jobbar på en fix, men den som desperat behöver sitt utrymme åter kan installera om systemet.

Försvinnande pekare

En annan bugg, upptäckt av Windows Latest, gör att muspekaren i vissa fall kan försvinna när den är placerad över ett fönster i ett program som använder Chromium, som Chrome och Edge men även Spotify, Slack och diverse andra program. En tillfällig fix är att återställa musinställningarna via Kontrollpanelen.

Bugg i sfc /scannow

Windows-funktionen sfc /scannow är en vanlig del av felsökande i systemet. En bugg i 24H2 gör att kommandot säger sig ha hittat och reparerat fel, men nästa gång användaren kör det dyker samma felmeddelande upp. Igen och igen. Enligt Windows Latest visar den fel i filer relaterade till WebView2, men åtminstone en användare har även sett filer relaterade till Bluetooth i sfc:s loggfil.