Dåligt bemötande i butik pga. ålder

Permalänk
Medlem

Tycker inte det är någon skillnad på hur man blir behandlad om man är 15 eller 30. Det finns bra och dåliga säljare samt att personen i fråga kan ha en bra eller dålig dag. Gå dit du känner dig rättvist behandlad.

Visa signatur

Pentium D 2.66 @ 3.9 Ghz, Voltmoddat 7900 GT

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av uglynicke
Och det är bara butiksförsäljare som inte får ha en "dålig dag" ??

Citat:

Ursprungligen inskrivet av uglynicke
MEN alla som har ett jobb här på forumet vet att det är svårt att kunna ligga på topp varje dag.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av uglynicke
Läs om och läs rätt det jag skrev, jag försvarar inte butiksfärsäljaren, tvärtom.

"Okej"

Du får nog läsa mitt inlägg en gång till. Jag tänker inte ödsla min tid (och pengar) på att vara snäll mot dåliga försäljare. Och jag ser fortfarande inte problemet med att man på ett forum berättar om dålig kundservice. Skit i att kolla/svara i tråden om den är så jäkla ointressant.

Du lär dig nog läsa själv när du är lite äldre ska du se, lilla flicka.
Personangrepp är bra att ha när argumenten tryter, eller?

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av uglynicke
Du skrev "Om en försäljare inte behandlar mig väl när jag kommer för att spendera mina pengar hos dom antar jag att han inte vill sälja några varor till mig. Det är hans förlust, och jag tänker inte ödsla min tid på att lära personen hur man uppför sig".

Läs om och läs rätt det jag skrev, jag försvarar inte butiksfärsäljaren, tvärtom. Men är det bättre att ödsla tid och beklaga sig på ett forum? Vad hjälper det? Fan väx upp, ok jag förstår att majoriteten på detta forum är tonåringar som knappt har fått skägg än. Men visst måste man kunna påpeka för försäljare när dom gör fel öga mot öga än att visa sitt missnöje anonymt på ett forum

Om tråden inte passar, behöver du inte läsa. Själv så tycker jag att det är ett intressant ämne.

Permalänk
Medlem

I dom flesta fall så har sonen som för närvarande är lite mer än 1 år, hjälpt mycket, inte själv fysiskt då utan resultatet blir att alla försäljare osv inte är så otrevliga.

Men min handflata har även nuddat en försäljares ansikte+näsa när han var sjukt otrevlig inne på nån mode-möbel butik, jag frågade om det fanns någon hörnsoffa som hade med platser än 7, (4 + 3), och då sa han bara och vred på sig,
HAN: jaa jag vet inte, ..vi vill ju inte att våra soffor missbrukas,
JAG: Hur menar du då, ser jag tyngre ut än dig, haha.
HAN: nej självklart menar jag inget illa.
JAG: hur menar du då.?
HAN: Jo du har ju den där lilla saken.
Och så pekade han på min son som då var knappt halvåret!

..köpte ingen soffa där.

Visa signatur

Dator 1/2/3: 4970k, h97/z97, 8/16GB mem, Gtx970/980/980ti, SSD, 3x144hz.
Dator 4: Surface Laptop 3 15” AMD
Dator 5: 8750h 4.1ghz, 16GB mem, Gtx 1060, SSD, 144hz.
Övrigt skryt etc: Fiber 1000, 77" Oled, 78" Led, PS5, Switch, iPhone 12 + XR, Gopro 9, Canon70D, Sonos, PSVR.

Permalänk
Avstängd

Jag jobbar på en butik som säljare.

Jag är nog den enda och en till i butiken som hjälper alla överallt med samma respekt oavsett ålder, etnicitet. Jag går ned till mindre lönsamma saker och hjälper folk medans andra bara scoutar och tar folk där stora pengarna finns.

Tycker jag är riktigt dåligt. Jag får nog tamefan mest vänliga tack för information och trevlighet samt nöjda kunder som jag gjort bra sälj till.

Jag kanske inte säljer bäst men jag hjälper mest.

Permalänk

Jag jobbar i en butik som säljare. Jag kan erkänna att allmänt så blir unga kunder diskriminerade (inte i min butik dock för att vi riktar oss främst till unga kunder). Men, no offence guys, kvinnliga säljare blir också diskriminerade. Bara för att jag är kvinna som jobbar i en butik som säljer teknologiska prylar så betyder det inte att min manliga kollega kan mer än mig.

Visa signatur

FatAgn1ty

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av uglynicke
Att många flickor på forumet tror att hela världen är emot dom så fort inte en butikssäljare inte knäböjer när en kund kommer in i butiken.

Antingen tar man en diskussion med försäljaren alt. butikschefen och påpekar problematiken, för självklart har man rätt till ett bra bemötande. Eller så skiter man i det och går till en annan butik.

Men att sitta här på ett forum och klaga och söka sympatier.. vart vill man komma? Känns bara fegt.. Som jag skrev, alla har rätt att få ett bra bemötande när man kliver in i en butik. MEN alla som har ett jobb här på forumet vet att det är svårt att kunna ligga på topp varje dag.

Så lösningen på problemet när man inte får ett bra bemötande, ta upp det med försäljaren

Nej vad som händer i den här tråden, verkar mer vara att olika individer diskuterar ett problem som förekommer i princip överallt. Att personer av olika ålder och ursprung behandlas olika då dom kommer in i en butik.

Vad skulle den här forumsdelen ha för syfte om ingen diskuterade problem och att man skulle ta upp allt med ägaren etc?

Du har tydligen aldrig upplevt hur det är att bli behandlad som luft, då man kommer in i en butik och det är ju välldigt kul för dig.
Behöver inte ens få ett bra bemötande, ett "okej" bemötande är nog de flesta nöjda med.
Jobbar du som försäljare i en butik, och har en sån dålig dag att du inte ens kan sköta ditt jobb, då går man för fan inte till jobbet så enkelt är det.

Alla här på forumet vet att har man ett jobb man inte sköter, så har man inget där att göra.

Har också upplevt det där i butiker, att bli ignorerad. En till sak jag stör mig på är de som verkar anse att har man kund i butiken så kan man sitta och prata i telefon i 40 minuter (!!!). Visst, man ska serva kunder över telefonen också, men ska det ta sån jävla tid att butiken står stilla då kan dom åtminstone lägga ifrån sig luren och fråga vad man vill.

Permalänk
Inaktiv

Om du inte gillar deras service så behöver du inte handla där. Men, om du känner dig diskriminerad på grund av din ålder så är det ju DO-mannen som kan vända dig till.

Permalänk
Medlem

Har märkt liknande saker när man har varit på div it-mässor och liknande. Ett exempel var på Sweden ICT Week för ca ett år sedan. I många fall så blev man helt ignorerad bara för att man inte var 45 år och hade kostym. Var väldigt många gånger då folket i en monter bara var helt försvunna när man gick in där. Man såg verkligen hur vissa smet undan. Speciellt lite större aktörer eller sådana som hade lite dyrare produkter. Vi var en hel busslast upp, de flesta 20-25 år och de flesta hade upplevt ungefär samma sak. Självklart så är ju vi inte direkt företagens största målgrupp, men vi var där av en anledning. Skadar ju inte att skapa framtida kontakter. De enda som var riktigt trevliga var Zyxel och Halon, de visade mer än gärna upp vad de hade att erbjuda. Symantec står dock bara ännu lägre i kurs hos mig efter det. Vill minnas att deras monter var helt tom då jag och en kompis går in där. En kille i kostym kollar på oss, gömmer sig lite bakom ett bord, plockar upp sin handdator och vänder ryggen till. Dåligt jobbat.

Visa signatur

Scenery och flygplansutvecklare till X-plane 11 och FS2020
Besök gärna Flightsim Sweden på: https://discord.gg/QcWHZ2Q

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av faifai
Om du inte gillar deras service så behöver du inte handla där. Men, om du känner dig diskriminerad på grund av din ålder så är det ju DO-mannen som kan vända dig till.

Nja.. det är inte olagligt att diskriminera p.g.a. ålder i Sverige så jag är tveksam till vilken hjälp man skulle få av DO.

Visa signatur

-det finns ingen ödets och himmelens lag, det finns ingen slumpens cynism, människor lider vareviga dag, de lider av kapitalism
-Vilken otursmango, den låg som oskyldig, så tog hon fram flera

Permalänk
Medlem

www.pcenter.se

dom har en fysikbutik i sthlm och en i täby centrum

Dom bästeller allt man vill ha och visst 100 dyrare men dom hjälper en i all situationer

Permalänk
Medlem

Jag blir f*n förbannad på vissa som skriver här! Ni som inte tycker denna tråd är intressant, ni kan väl skapa en egen
"Heja försäljarnas tråd"?

Är själv 16 år. Om jag blir dissad/dåligt behandlad i en butik där jag lägger mer eller mindre pengar gör jag exakt som jag blivit upplärd av min pappa att göra. Jag vänder om, går ut igen, och kommer aldrig tillbaka.

Pengar som pengar! Tror ni att man arbetare som sliter skiten ur sig för att tjäna sina pengar till just den där kameran eller den där datorn för att sedan bli behandlad som skit när man väl stiger in i butiken och ska köpa den? Tror ni att man vill att sina injobbade pengar ska gå till en försäljare som skiter i vissa för att sälja för så mycket pengar som möjligt?

Jag köper *jag vet inte vems* åsikt om att man ska ta det med försäljaren med en gång, dock så tycker jag även att man kan berätta att han just har förlorat en kund. Vad är det som inte säjer att jag idag handlar en fläkt för 100kr inte kommer tillbaka om 10 år och köper en dator för 15 lax? Allt handlar om hur man blir bemött.
Tycker det är bra skrivet att man i den här åldern hittar både sig själv och sina inköpsställen:P

Kundservice, kundservice... inget bolag klarar sig utan kunder, och då ska man f*n se till att ta hand om dem. Utan kundservice kommer inget företag någonstans.

Den allra bästa säljaren kan anpassa sig utifrån vem som kommer in i butiken, varesig han är 45 år och går i kostym eller om han är 16 och går i vanliga kläder.

Tyvärr verkar det vara lagom många företag som förstått detta. Det finns dock undantag, titta på komplett, de har nog en av Sveriges bästa kundbemötande och ransakning bland säljarna (telefon, hämtplatser). Om jag inte misstar mig är de en av de största också!

Dags att stå på sig tycker jag! För vem ska göra det om inte >>Konsumenten<<?!

//Hampe

Permalänk
Inaktiv

När man är ung så är det lätt att uppfattas att man är oseriös. Dessutom vill de ofta inte ha föräldrar som kommer tillbaks med en mycket dyr produkt och kräver att köpet ogillas.

Det står inte direkt 16 år på pannan på dig när du besöker en affär. Dock är många säljare som har en inbyggd radar som gallrar ut unga människor. En äldre person är statistisk ett mycket bättre "bete" att lägga beslag på.

Sätt dig själv i sitsen. Du är själv ägare till datorföretaget. Du ser en affärsman som är 45 år och samtidigt ser du en ung pojke som är 16 bast. Du är själv i butiken, vem betjänar du först? Även om det finns kölapp så tror jag att många säljare vill betjäna 45 åringen först.

Det handlar inte bara om pengar. Det hjälper inte att du går in till en bilhandlare med en miljon i kontanter och säger att du vill ha BMW i skyltfönstret, NU. Bilförsäljaren kommer ju undra "var har du fått stålarna ifrån?". Det handlar om image. Hoppas att du blir klokare när du blir äldre. Jag förstår att man som 16-åring kan bli frustrerad över sånt.

Permalänk
Medlem

Onoff behandlade mig illa en gång, har inte varit där sedan den gången. Stod och väntade på att komma fram till disken för att köpa en mobil. 2 gubbar var före och 1 var efter mig. när det äntligen var min tur så först ignorerades jag och sedan tog expediten gubben efter mig först. Som tur va så sa gubben att jag var före. När jag sa vilken mobil jag skulle ha, så såg expediten på mig som om jag var dum i huvudet eller nått. Sket i mobilen och gick därifrån medans han gick och hämtade mobilen. Många som jobbar i affärer (typ som GAME) kollar på en som om man ska stjäla därifrån eller nått. Jobbigt tycker jag.

Slutade med att jag åkte till webhallen istället. Där för man i alla fall lite respekt, oavsett ålder.

är 16

Permalänk

Detta har ja märkt är mest i stora städer, i mindre städer så är servicen mycket bättre.

Polaren skulle köpa telefon för ett tag sen, dom kom in direkt o klängde på oss..

Permalänk

gick in med brorsan på Volvo i Malmö när S60 va ny, gick in i arbetskläder för vi precis slutat jobba. efter 30-40minuters kaffe drickande kommer en o frågar om vi ska ha hjälp med nåt. Vi bara jo, inte sitter vi här för kaffet.

In på hans kontor o kollar lite på avbetalningsplaner för en S60, snackade lite o jag sa till brorsan ta turbon förfan!

Då klämmer försäljaren ur sig, jaså, ni vill förstås provköra den först också!
Jo de e ju klart om man ska köpa en bil för 2-300.000kr
Han trodde att det vara va därför vi va där...

Vi tyckte han va en idiot så vi gick ut från hans kontor, tittade in i de andra kontoren o där satt folk i alla, en satt o läste tidningen så jag stack in huvet o frågade ifall han hade tid.
Javisst inga problem

Nu visste vi precis vilken bil brorsan ville ha, förklarade vilken avbetalningsplan osv, fick ett par nycklar, visade oss till bilen.

Körde o lekte med den i ca 30min, kom tebax o ja, skrev på kontrakt o kunde hämta bilen nästa vecka.

Va så kul att veva med pappret till idioten på kontoret bredvid!!!!

Visa signatur

Q6600, Dominator 8500,IP35 Pro,8800GTS,Corsair 550W, Antec Ninehundred Two

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Triskelon1
gick in med brorsan på Volvo i Malmö när S60 va ny, gick in i arbetskläder för vi precis slutat jobba.....

Nästan samma har hänt mig (vände ryggen mot när jag var på väg fram i mot dom två gånger på en av butikerna) på två V.A.G. och en volvobutik. 40-50 minuter bortkastat på var och en av de butikerna... Slutade med ett annat fabrikat.

Annars så har jag blivit omvänt diskiminerad för någon vecka sen. Skulle köpa ett PC spel. Men grabbarna i bägge butikerna försökte pracka på mig några överprisade spel från fjolåret när dom inte hadde vad jag skulle ha... och jag är över 40. "Gubbe som inget vet".

Permalänk

löjligt, brorsan va väl kanske 23 eller nåt... kan inte vanliga knegare köpa bil på avbetalning, ska man va tvungen att kasta på sig en kostym o en fake rolex för att handla!

Visa signatur

Q6600, Dominator 8500,IP35 Pro,8800GTS,Corsair 550W, Antec Ninehundred Two

Permalänk
Medlem

Jo, liknande har hänt mig när jag skulle köpa ett Cmos batteri. (Hurra för MSI moderkort. ) Jag går in till min lokala låssmed (Dem enda som har Cmos batterier här i närheten) och gick till batterierna, expediten stod och betjänade en äldre kund vid kassan, när jag börjar leta efter rätt batterisort (CR2032) så säger expediten (nästan skrikandes) att jag ska vänta utanför medans han tjänar den äldre kunden för att han inte kan hålla koll på mig samtidigt som han betjänar den äldre kunden. (I rädsla av att jag ska sno något? Vem snor ett batteri värt 25kr? >.<) Så jag går till ICA då och köper en dricka medans han tjänar denna kund. Kommer tillbaka och går till kassan med batteriet och betalar så börjar han direkt vifta bortmig som om jag vore en ligist!

Tro det eller ej men jag handlar fortfarande batterier där om det är kris (dvs inga andra batterier hemma). Man börjar bli trött på att folk dömmer en efter ens ålder för mycket.

Permalänk

ICA burkar ha sådana batterier annars

Visa signatur

Elektriska komponenter placerade i en stållåda.

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av uglynicke
Och det är bara butiksförsäljare som inte får ha en "dålig dag" ??

vem vet,man kanske får dåliga dagar om man inte tivs med sitt jobb?
ja tycker dom på mcdonalds brukar dampa låss ganska ofta när man äter där i när man går i skolan.

alltså dom borde väl fatta att dom förlorar enormt mycket kunder om dom gör på det viset.

Permalänk
Medlem

samma här kommer man redigt klädd har dom mkt mer intresse för mig än om jag glider in med smutsiga arbets kläder!

åk till USA om ni vill uppleva trevliga expediter, jag var där i NYC förra året och då gick jag till en stor butik(tror det är världens största elektronik kedja) och köpte 1 gång och dom var otroligt trevliga, sen så gick jag dit igen och köpte lite till och då råkade jag komma till samma kassör som föregående dag och han blev tokig och sa att det var en ära och började buga, jag fattade ingenting eftersom dom i sverige brukar vara så dryga, visst är det vanligare med dricks i USA med dom e sjukligt trevliga där, TOM på mcdonalds var dom väldigt trevliga och snälla. behöver jag nämna att jag såg ut som en luffare?

Visa signatur

Ryzen 5900X @ Stock, MSI Suprim X 3080 @ game mode.

Permalänk
Medlem

Jag har aldrig blivit "dåligt" bemött, därför det är lite intressant med denna tråd. Däremot har jag blivit bra bemött ett flertal gånger, det lyfter verkligen dagen, nästa gång kommer man in i butiken och man hejjar på försäljarn. Det är ju lite synd om de andra som går runt och ser om någon vill ha hjälp när man helst snackar med en enda kille, även om han är upptagen så väntar man. Man nästan dras in i butiken när man går förbi

Permalänk

Jag är 16 år o har faktist inte märkt av det så mkt. förra veckan var ajg vid min lokala datorbutik och köpte en hårddisk, han var trevlig o förklarade för mej hur man installera den när jag fråga o han bjöd på en S-ATA kabel

sen så var det fel på disken o när jag kom tillbaka var det inga problem med att byta den

Permalänk
Medlem

Visst handlar det om image, de gångerna jag har haft kostymen på mig har jag fått mycket bättre service överallt. Fått gratis expressbud från OnOff när jag köpte tvättmaskin / torktumlare samt lite prisrabatt dessutom efter att jag hade stått i kö i typ 20 minuter..

Varit på samma OnOff i mina hängiga kläder och bara fått halvsura miner och noll service.

Permalänk
Medlem

På en stormarknad typ elgiganten,onoff,siba osv... där säljarens lön påverkas av det han faktiskt säljer så är det inte konstigt att säljaren hellre tar 45 åringen än den finniga 15-16 åringen. Så är det ofta och det är jäkligt jobbigt för den unga personen.

Dom vi skall skälla på är cheferna på dessa stormarknader som sätter den pressen på sina anställda, och den generella sälj attityden i övrigt...

Visa signatur

Jag tillverkar Elektronisk Background Music på bjokib dot com... Kanske passar något ditt projekt? Det är "gratis" :)

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tekwar
Nu råkar det ju vara så att som minderårig, d v s under 16 år så måste man ha målsmans tillstånd för att handla dyra artiklar, så det kanske inte är så konstigt ifall ni som är under 16 eller är 16 + och ser ut som 16 - får sneda blickar från försäljare ifall ni går in i en HiFi eller datorbutik och vill handla.
De får egentligen inte sälja något till er om ni inte har någon förälder med er, nu finns det ju de som gör det ändå, men då bryter de mot lagen.
Man får ju egentligen inte ha betalkort om man är under 18, men jag hade en kund en gång som var 13 och hade ett Visa kort i hennes namn och hon hade legitimation, så det verkar som att banker inte bryr sig så mycket om lagen de heller ibland.
Man får dock ha eget bankkonto och uttagskort om man har fyllt 16.

Sedan så vet jag av egen erfarenhet hur många yngre är när de kommer in i en butik, så det är inte konstigt att många blir nonchalerade.

Det är inte bara försäljare som kan ha dålig och otrevlig attityd, och ibland kan det vara så att ni yngre har en otrevlig och dålig attityd och får samma tillbaka, ni kanske inte tänker på eran egen attityd så mycket.

Tekwars lag nr1: Ju högre coolhetsfaktorn stiger, desto lägre sjunker vettfaktorn.

Bara några ord från en som jobbar dagligen med högstadieelever(iaf 5 dagar i veckan) och har jobbat som försäljare i en leksaksbutik som säljer tv/dataspel.

Mycket av det ni skriver är rätt men även inlägget ovan. Jobbar som säljare och ungdomar som kommer in och vill ha hjälp är oftast nonchalanta och otrevliga själva. Visst ska man uppträda proffesionellt men det är inte alltid helt lätt när förutsättningarna är fel.

Visa signatur

Asus A8N32-SLI Deluxe, AMD 3500+ "venice" Rev. E3, BFG Geforce 7900GT, Creative X-FI XtremeMusic, 2 GB twinmos, 300 GB Maxtor, 250 GB Western Digital, 80 GB Maxtor, Silverstone LC13

Permalänk
Medlem

Håller med mer eller mindre alla talare i denna tråd.
Jag är idag 17, född och uppväxt i Sverige men med ett turkiskt bakgrund (Nu vet jag inte vilken syn folk har på turkar i stockholm men aja).
JMEData, Net2World och Styggapojken (när de var vid liv) har alla visat noll respekt när jag varit hos de för att handla något... Ska inte ens nämna Siba och liknande elektronikkedjor!
Det värsta är väl ändå att man blir behandlad som en tjuv i vissa butiker. Jag klär mig ofta rätt casual och bryr mig inte om hur jag ser ut men när jag stiger in på klädesaffärer i centrala Malmö får jag ALLTID blickar på mig, känns som om alla kollar ner på en =/. Dock ändras synes på sekunden när man är vid kassan och tar upp plånboken och ska betala 1500kr för ett par jeans - då är det Hej och Tack och Hejdå. Det är sjukt jobbigt, vet inte om fler har varit i liknande situationer men äckligt är det.
Det värsta man hört är väl ändå "Vet du vad det kostar?".

Visa signatur

>citera för svar >marknadsreferenser

Permalänk

händer svenskar också, speciellt i klädesbutiker... Brukar ha träningskläder på mig, gå in i en märkesbutik så går väktaren i luktar en i nacken o tror han e smidig, ställ dig o räkna pengarna vid kassan o sen säg högt att det finns bättre butiker att handla i, funkar fint..

Eller mobba väktaren för misslyckad polis, de tar det sååå hårt

Visa signatur

Q6600, Dominator 8500,IP35 Pro,8800GTS,Corsair 550W, Antec Ninehundred Two

Permalänk

en klasskompis berätta att han hade gått in i en butik o frågaat vad ett par dyra jeans kosta, hon som jobba där sa "de är nog lite för dyra för din prisklass"
han viftade de med sina 3K han hade tänkt köpa kläder för o gick. ägd...