Inlägg

Inlägg som Fear har skrivit i forumet
Av Fear
Skrivet av trudelutt:

Du skulle ju kunna filma problemet och visa i affären.

GoPro är lite kända för att ha fruktansvärt instabil och seg firmware på kamerorna, och man får nog räkna med att kameran låser sig någon gång ibland. Men om det händer 5 gånger av 10 låter det som ett hårdvaruproblem. På min kamera händer det kanske 1 gång på 50.

Man får väl bestrida avgiften och lämna in den igen om man får tillbaka kameran utan åtgärd efter att ha lämnat in den och problemet finns kvar. Man skulle ju önska att man själv då kunde ta ut en avgift från butiken men det är nog hopplöst... Två försök måste man acceptera att de får på sig att försöka laga den har jag för mig (google på det), men sedan kan man häva köpet om problemet kvarstår.

Ja det var ett bra tips att filma det och visa i butiken, har köpt den på Netonnet och har en försäkring på den varje år från Solid där det mesta gäller, lagning eller en likvärdig produkt. Både drulle och funktionsfel står det i försäkringen utan självrisk.

Av Fear
Skrivet av bärplockaren:

@fear
Har själv denna rackare och har inte märkt av detta fenomen, använder dock aldrig snabbknappen samt så flashade jag om den till gopro 5 firmwire direkt.
Har du kolla en det finns någon nyare firmwire?

Jag har uppdaterat hårdvaran i den men den uppför sig på samma sätt. har testat med olika batterier, både original och pirat men det är samma fel.

Av Fear

Ingen som har nåt tips eller ide om detta fenomen?

Av Fear

GoPro kameran låser sig!

Hej! Jag har en GoPro kamera köpt 2019 som heter GoPro Hero 2018. Har använt den mycket och fungerat klanderfritt men nu på sista tiden så när jag använder knappen ovanpå kameran den s.k snabbinspelningsknappen som startar inspelningen direkt vid ett knapptryck. Nu låser den sig och skärmen blir svart och inget händer. Går inte att stänga av den med onoff knappen på sidan ens. Måste öppna o dra ur batteriet och tillbaka. Det händer typ 5 gånger av 10 och så irriterande. Jag betalar för solidförsäkring på den varje år och tog den med till butiken Netonnet och skulle visa men då fungerade den som den skulle så typiskt. Så butiken tyckte det var dumt ta emot den o kolla den för då åker jag på en avgift om felet inte skulle uppstå när dom testar. Åkte hem och testade par gånger den fungerade. men senare är det samma irriterande fel igen. Nån som vet vad det kan vara för fel?

Av Fear
Skrivet av Zippeer:

Settings - Advanced futures - Motions and gestures - double tap to turn on screen ligger långt upp

Det fungerade jag hittade det underbart va bra hjälp man får här.

Av Fear
Skrivet av Zippeer:

Settings - Advanced futures - Motions and gestures - double tap to turn on screen ligger långt upp

måste testas tack

Av Fear
Skrivet av Zippeer:

Den funktionen du är ute efter togs bort efter S9an om jag minns rätt.
Men som Immutable säger så ska det gå att dubbelklicka på skärmen för att få den att tändas.

Går inte att dubbelklicka på skärmen i alla fall, hittar inte vart inställningen skall kunna vara

Av Fear

Samsung A23 hemknappen?

Hej!
Har nyss köpt en Samsung A23 men problem att hitta inställning eller nåt om just hemknappen i läget då skärmen är svart,
som det är nu så måste jag trycka på sidoknappen för att få skärmen att öppna och sen svepa nedan för att öppna till hem.
Är van min S8 där jag i vilande läget kan bara trycka till längst ner på hemlnappen o den startar upp för att sen svepa igång. Hur får jag A23 att fungera på samma sätt?
Tacksam för hjälp

Av Fear

Nu har jag kommit på det haha... Jag dubbelklickade på det där skjutreglaget då blev det att stå (avaktiverad) bredvid. Men sen om jag skulle slå på det igen så var jag tvungen att klicka på uppdatera tillägget för att få den att fungera igen.

Av Fear
Skrivet av Justin91:

Firefox gömmer tilläggen bakom denna knapp. Om du vill att ett tillägg ska synas kan du hitta inställningen bakom kugghjulet vid tillägget.
<Uppladdad bildlänk>
<Uppladdad bildlänk>

absolut den har jag hittat sen förut men den bilden du visar så går det bara att stänga av en viss sida. jag hade gärna kunnat stänga av hela tillägsprogramet för alla sidor på internet så länge som jag önskar men hittar inte det.

Av Fear

japp jag ser den det är ett litet skjutreglage och den såg jag tidigare också men när jag klickar på den så blir den grå o ser ut som den avaktiveras men nästan direkt några sekunder så går den tillbaka till blå åt höger. Den gör så varje gång jag testar klicka på den så går den tillbaka om jag väntar några sekunder.

Av Fear
Skrivet av Scarabeo:

Det borde finnas en ikon du kan klicka på bredvid adressfältet. Annars kan du hålla in Ctrl + Shift + A samtidigt så får du upp alla tillägg och där kan du aktivera eller inaktivera dem.

Jodå den kan jag se men hittar bara ta bort på inställningar på tillägg

Av Fear

Pausa Ublock origin

Jag har nyss installerat Ublock origin på min webbläsare firefox. Har en fundering hur pausar jag eller typ stänger av programmet helt om jag behöver det för att kunna aktivera det igen när som hellst?
Har letat men hittar ingen typ avaktivering eller något i den stilen.

Av Fear

aha den ja va dum jag är, såklart och nu är det som det skall igen. Funkade perfekt tack till er för hjälpen

Av Fear
Skrivet av cyklonen:

Dum fråga kanske, men har du råkat sänka volymen i webbspelaren? Den är ju separat från datorns systemljud i volymen, och webbläsarspecifik. När den är sänkt där blir det samma på alla nya videor man öppnar i spelaren, eftersom det är en inställning som sparas i webbläsaren.

Ingen aning hur höjer jag volymen i webbspelaren på youtube? Har aldrig hänt mig bara nu när jag skulle starta datorn efter att den vart avslagen en dag.

Av Fear

Låg volym på youtube

Hej alla!
Nån som kan hjälpa mig, helt plöttsligt efter att jag skulle starta datorn häromdagen så är ljudet på allting på youtube knappt så jag hör nåt får dra på full volym för jag skall höra något. Har alltid funkat tidigare, och jag har testat mp3 och alla andra kjud dom fungerar normalt som alltid. Även när jag tar crome webbläsaren och youtube då fungerar det normalt med ljudet som det skall. Men inte på min webbläsare Firefox och youtube ? Vad och hur gör jag för att fixa detta problem? Har startat om datorn flera gånger men samma fel.

Av Fear

VHS video till min smart tv

Hej ! Jag har massor med VHS video band som ligger och lite som jag skulle villja se igen, men kruxet e ju att min Samsung smart tv inte har nån scart uttag. Hur gör man nu är det nån som kan komma med lite förslag och ider just i denna fråga. Vore evigt tacksam för det

Av Fear

Hur undvika störande ljud med Gopro Hero stativ?

Jag har en GoPro kamera och denna pinne https://www.actionking.se/stativ/handstativ-selfiepinne-215-1...
Men det som stör mig är att denna tar upp så många oljud vid minsta byte av hand eller man bara ändrar hand eller något. Skramlar som faen på inspelningarna. Har testat att klä handtaget med skumgummi men det blev ingen skillnad alls. Nån som har tips på bättre prylar eller om det finns andra tips om detta för att slippa massa oljud? Mikrofonen verkar ta upp alla minsta ljud.

Av Fear

Tack för hjälpen i alla fall

Av Fear
Skrivet av NordhNet:

Låter som en/ett mjukvara/läge som aktiveras efter boot är klart.

Min gissning är att du råkat aktivera ”ögon komfort”-läget. Det är alltså ett annat läge än nattläget och kan heta en massa olika beroende på modeller och tillverkare

Som jag förstått det tar detta läge ner blåtonerna och gör skärmen mer sepiagärgad, i.e: dassig

Kollade med min kompis o jag ser att mitt blåljusfilter är på och slår jag av det så blir det typ samma som jag alltid haft. Men kan inte minnas att jag själv slått på det eller ja jag vet inte om jag haft det på eller inte heller om jag skall vara ärlig. Men blev snarlikt som jag alltid haft hmm konstigt