Inlägg

Inlägg som poppen har skrivit i forumet
Av poppen

Vad är kolumnen Datum av för SQL-typ? Date, datetime?

Vilken funktion, eller hur hämtar du dagens datum?

Av poppen
Av poppen

Hur har du sparat datumet? Tänk på att om du exempelvis har datumet sparat som "2014-08-08 10:02:00" om du jämför det med datefunktionen så kommer ju med största sannolikhet tiden inte att matcha i och med att funktionen kommer returnera tiden nu. Liten hint på vad du ska tänka på.

Av poppen
Skrivet av Buio:

Var tvungen avliva min katt idag, han hade antagligen fått hjärtsvikt och var extremt hängig/trött och andades tungt. Han hade hängt med sen början av 1994. Valde att inte göra något medicinskt eftersom han också hade dåliga njurvärden upptäckt efter en inflammation förra året. Trist som fan, fast bäst för Pantera (ja, namn efter bandet).

Lider med dig! Vår hund 10 år gamla familjehund skulle avlivas igår också men dog minutrarna innan vetrinären skulle påbörja processen. Även han hade fått hjärtsvikt, kollapsade hemma och det var så illa att han inte kunde stå så vi fick ta honom snabbt till närmaste djursjukhus 20 minuter bort. Han höll in i det sista och gick bort minuten efter att lillebrorsan kom för att säga farväl, han väntade nog in alla tills han beslutade att det fick räcka

Av poppen
Skrivet av Ridder:

Ny film: http://www.youtube.com/watch?v=9moepk7xG2w

Har förövrigt lagt upp en liten preview på min längre film som jag ska lägga upp när allt är klart. Kameran dog på slutet, ska hitta en annan med bättre fokus.

Jag styr mitt med en HTTP-sida kodad så vis att den anpassar sig efter skärmstorlek. Jag håller med, stort område!

Har du mer info någonstans om setup och hur du får allt att fungera? Vore väldigt intressant!

Av poppen

Nej det är just inte det vi gör, sitter inte med refkort. Tydligen bytte man ut switchen till att kontrollera duallink. Fungerade för mig nu iallafall.

Av poppen
Skrivet av aydentist86:

Tjena! Problemet e att dina dvi-kontakter e satta som single link.
Du måste flippa en liten switch som sitter typ vid crossfire-kontakterna.
D finns en förklarande bild på asus sida!

herregud, tack! Här har man suttit i nästan 5 timmar och varit förbannad pga en liten töntig knapp.

Av poppen

Använder själv den DVI-kabel man fick med skärmen och det ska vara en DVI-D kabel.

Vad jag kan se har jag och Yuppienalle samma grafikkort, förutom att han har 2gb versionen och jag 1gb versionen. Kan det möjligtvis vara något spooky med våra kort?

Av poppen

Hade skapat en likadan tråd nedanför och missade denna. Jag fick precis hem samma skärm som du och försöker få igång 120hz på den men det går inte att få fram 120hz i rulllistan vad jag än gör.

Har testat båda dvi-anslutningarna på grafikkortet. Installerat om alla drivrutiner flera gånger utan framgång. Har snart gett upp...

Av poppen

Hm... Jag har använt den medföljande kabeln, installerat om drivrutinerna två gånger, har installerat skärmdrivrutinerna... Slut på ideer. Några andra tips?

Av poppen

Problem att ställa in 120hz på LG W2363D-PF, DVI-problem?

Har precis köpt mig en LG W2363D-PF som ska ha stöd för 120hz i 1920x1080. Problemet är nu bara att jag inte kan välja 120hz utan endast 60hz. Grafikkortet jag har är även det ett nytt asus 6950 DCII 1gb.

Saken är den att skärmen har en DVI-D-anslutning medan grafikkortet har en DVI-I duallink-anslutning och kabeln är av typen DVI-D i bägge ändar.

Det jag då undrar är egentligen två saker, hur fick ni som har en LG W2363D-PF 120hz att fungera?

Ska 120hz inte vara några problem när grafikkortet har en DVI-I duallink-anslutning och skärmen en DVI-D och kabeln i bägge ändar DVI-D? Dvs bör detta fungera ändå?

Av poppen

Slängde ihop en lösning på ditt exempel utifrån w3c så kan du titta på denna samtidigt som du följer w3cs-textbeskrivningar Följande fungerar bara enligt min XML-kodlayout ovan. Det är alltså XSL-filen detta. Hoppas den är tydlig

<?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-1"?> <xsl:stylesheet version="1.0" xmlns:xsl="http://www.w3.org/1999/XSL/Transform"> <xsl:template match="/"> <html> <body> <h2>Weather</h2> <table border="1"> <tr bgcolor="#9acd32"> <th>City</th> <th>Temp</th> </tr> <xsl:for-each select="weather"> <tr> <td><xsl:value-of select="city"/></td> <td><xsl:value-of select="temp"/></td> </tr> <img><xsl:attribute name="src"><xsl:value-of select="imagesource"/></xsl:attribute></img> </xsl:for-each> </table> </body> </html> </xsl:template> </xsl:stylesheet>

Resultatet kommer bli:

<html> <body> <h2>Weather</h2> <table border="1"> <tr bgcolor="#9acd32"> <th>City</th> <th>Temp</th> </tr> <tr> <td>Lund</td> <td>2° / 17°</td> </tr> <img src="bild.png"> </table> </body> </html>

Av poppen

Jag personlig tycker det både blir lättare och mycket tydligare om du har en xml-fil som är strukturerad på följande sätt istället. Förutsätter att du själv får bestämma layouten på XMLn.

<?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-1"?> <?xml-stylesheet type="text/xsl" href="_test.xsl"?> <weather> <temp>2° / 17°</temp> <city>Lund</city> <imagesource>bild.png</image> </weather>

Sedan kör du XSL som kör 'select value' på temp, city och imagesource-taggarna.

Av poppen

C#/.net kommunikation mot web

Skulle behöva lite input angående ett litet projekt jag har.

Sitter i C# / .net och utvecklar en windowstjänst som ska utföra diverse grejer. Sedan är tanken att viss information ska skickas till en hemsida som kontinuerligt ska uppdateras. Det jag då egentligen undrar är vilken lösning som vore den smidigaste för att få igenom detta. Är väldigt dåligt insatt i interwebzlösningar men det jag tänkte på var att det borde vara enkelt att lösa med någon form av integration med en ASP-lösning på serversidan?

Så om någon har tips på hur jag skulle kunna gå tillväga, vad jag ska googla efter så skulle det uppskattas.

Av poppen
Skrivet av Sgart:

Dock är ju grubb också av den åsikten att kolhydrater i princip saknar betydelse för styrketräning efter ett pass. (Den uppfattningen får man iallaf av hans inlägg numer)

Länken du har i ditt inlägg påstår ju annat dock, sen är ju frågan hur stor relevans det har resultatmässigt.

Dessutom är det ju rekommenderbart att äta mat en stund efter att man intagit EAA efter ett styrkepass. Då får man också i de flesta fall i sig kolhydrater. Även om proteinsyntesspiken som EAA ger troligtvis är nere då.

Förstår inte vad du försöker säga med inlägget. Kolhydrater saknar väl betydelse i och med att glykogendepåerna efter styrketräning inte tömts särskilt mycket och således "onödiga". Som sagt, ska man prata relevans resultatmässigt kan man nog även diskutera behovet av EAA-tillskott och många andra tillskott vs vanlig mat.

Axne: Det enda du får ut av gainer är kalorier...

Av poppen
Skrivet av -Aspen-:

Jag försökte vara lite rolig bara:).

Ett tips är att veta vad det är för kosttillskott man stoppar i sig och hur och varför det påverkar kroppen.
Kort, EAA är ju aminosyror du tar för att öka proteinsyntesen. För att detta skal ske måste det tas på tom mage. Malto är kolhydrater och som inte påverkar proteinsyntesen och kan därför tas tillsammans med EAA direkt efter träning på tom mage.

Några fel har du dock, EAA måste inte tas på tom mage för att öka proteinsyntesen, det gör det även på icke tom mage med skillnaden att ökning bara blir något mindre.

Sedan så påverkar kolhydrater proteinsyntesen indirekt kan man väl säga eftersom kolhydrater efter träning skapar bättre proteinbalans.

"Det är bevisat att kolhydrat förbättrar proteinbalansen efter styrketräning, även om effekten är marginell i jämförelse med aminosyror ... Om man bara tillför kolhydrat ... om protein tillförs, gör kolhydrat inget extra."

"Så med EAA ger kolhydrat en bättre effekt på proteinbalansen, men inte med intakt protein, verkar det som."

Inlägg nr 5 uppifrån:
Kolhydrat efter styrketräning - ingen ytterligare effekt på proteinsyntesen. [Arkiv] - Kolozzeum forum

Av poppen

Alltså tränar du/är du ute och springer? anser du att du gör det tillräckligt ofta för att du ska ses som en fysiskt aktiv person?

Av poppen

Tack för de svar som kommit in änsålänge! Kan självklart skriva resultatet här sen som ett stort tack!

Av poppen

Undersökning om mat och träning

Jag har nu tagit bort enkäten för att kolla genom resultaten och redovisa dom i min uppsats
Tack för alla svar!! statistiken kommer strax

Poppen

Av poppen

Finns det någon invitemöjlighet? Dvs har någon av er en tilldelad HoN-invitekey?

Skulle vara kul att prova på.