Inlägg

Inlägg som Thallid har skrivit i forumet
Av Thallid

Kan tänka mig att en del Inetanställda sitter och småler när de läser den här tråden. Det märks att det satsas på kundmötet! Jag har själv handlat en hel del från Inets fysiska butiker och har aldrig upplevt några problem (det har jag visserligen inte i några andra butiker heller).

De verkar göra allt för att göra köpet till en positiv upplevelse och det ger uppenbarligen nöjda kunder som återkommer och genom mun-mot-mun-metoden drar med sig vänner och bekanta. Det är otroligt häftigt när en butik eller kedja tar tillvara på kunderna på det här sättet och man faktiskt ser resultat.

Det kanske inte är värt att spara på den allra sista slanten när man istället kan få snabba leveranser, utomordentlig service eller kanske några personliga tips & trix från säljaren i butiken. Och Inet har ju trots allt detta ganska fina priser!

Go Inet!

/Sisjöhandlare

Av Thallid

MerVital D-vitamin. Svälja eller tugga?

Yooo!

Köpte ett packe med D-vitamintabletter i dag. Som bevis för den där myglarbranschens seriositet så fanns det inte ens någon form av bipacksedel med i paketet. Ska jag svälja dem hela eller tugga dem för bästa effekt?

De är vita, torra och hårda, inte äckliga och lagom stora.

Av Thallid
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mr rulle
av filmen att dömma så verkar det inte snabbt direkt och tänkt hur det blir när de lägger på sekundära effekter . ljus skugga reflektioner

Du kanske kan nämna några andra tekniker som hade klarat av att visa så hög detaljrikedom i den frameraten?

Av Thallid

Fan vad alla neggar på XP. Do not fix what is not broken. Jag kör XP på min stationära och till det jag använder datorn hade inte Vista/7 varit någon fördel alls, snarare en nackdel p.g.a. att åtminstone Vista är mer tungdrivet och båda tar mer hårddiskutrymme.

Men jag klagar inte på de nya hårddiskarna, 10 % hit eller dit, dessutom är nog en ny hårddisk ofta snabbare än en gammal tack vare högre datatäthet så...

Av Thallid
Citat:

Ursprungligen inskrivet av blink
Inga problem
Ditt sista problem borde du kunna lösa genom att "disable:a" det interna kortet(Svartlista så att drivrutinerna inte laddar för det).

Med denna länk ska du kunna lista ut hur du går till väga.
http://serverfault.com/questions/6623/how-can-i-control-which...

YES BOX!

Inget rackarns Intel HDMI som ligger och stör nu. Ljudet fungerar klockrent och htpc:n är så gott som färdigkonfigurerad. Helt underbart!

Av Thallid

Nu fick jag .mp3-filer att fungera tack vare moc (riktigt nice förresten).

Har upptäckt att en stor del av problemen beror på att operativsystemet upptäcker ljudkorten i olika ordning.

Ibland kan det se ut såhär:

# aplay -l **** List of PLAYBACK Hardware Devices **** card 0: Intel [HDA Intel], device 3: INTEL HDMI [INTEL HDMI] Subdevices: 1/1 Subdevice #0: subdevice #0 card 1: Juli [ESI Juli@], device 0: ICE1724 [ICE1724] Subdevices: 1/1 Subdevice #0: subdevice #0 card 1: Juli [ESI Juli@], device 1: ICE1724 IEC958 [ICE1724 IEC958] Subdevices: 1/1 Subdevice #0: subdevice #0

och ibland såhär:

# aplay -l **** List of PLAYBACK Hardware Devices **** card 0: Juli [ESI Juli@], device 0: ICE1724 [ICE1724] Subdevices: 1/1 Subdevice #0: subdevice #0 card 0: Juli [ESI Juli@], device 1: ICE1724 IEC958 [ICE1724 IEC958] Subdevices: 1/1 Subdevice #0: subdevice #0 card 1: Intel [HDA Intel], device 3: INTEL HDMI [INTEL HDMI] Subdevices: 1/1 Subdevice #0: subdevice #0

detta gör ju att om man gör en .asoundrc eller asound.conf med

pcm.!default { type hw card 0 }

så är Juli@ default ibland medan nästa gång man startar datorn så kan INTEL HDMI vara default.

Riktigt jäkla skumt. Hade varit gött att bara kunna stänga av den interna ljudenheten helt och hållet, men nejdå.

Nåväl, nu fungerar det ju. Och fungerar det inte så är det bara att reboota tills rätt ljudkort är längst upp i listan. Men det största problemet med permission denied är ju löst. Tack blink

Av Thallid
Citat:

Ursprungligen inskrivet av blink
Låter som att användaren som vill spela upp ljudet inte är medlem i gruppen "audio".

För att lägga till den borde följande fungera, någon rätta mig annars!

sudo usermod -a -G audio DINANVÄNDARE

Success kära sweclockare! Nu har jag för första gången hört brus ur högtalarna inloggad som en vanlig användare Just nu har jag dock Ubuntu Alternate installerat så jag har inte testat om jag får ljud på "riktigt". Men det verkar ju onekligen som att gruppen audio är ett stort steg på vägen.

Trodde egentligen inte på detta riktigt för det interna ljudkortet spelade upp ljud utan att behöva göra såhär. Vi får se, ska installera Ubuntu Minimal nu.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av [vEX]
Du skriver att du även har ett inbyggt ljudkort, provat stänga av det i BIOS?

Konstigt nog går det inte att stänga av helt. De vanliga utgångarna försvinner om man stänger av ljudkortet i BIOS, men HDMI-ljudet hittas alltid av aplay -l och fungerar också att spela igenom.

Edit: Det fungerade "sådär". Får efter en del meckande flashljudet och speaker-test att fungera, men xmms2 är tyst så det är något lurt.

Speaker-test är dessutom lite meckigt de första gångerna för jag får "error -2, No such file or directory".

xmms2 måste igång innan jag känner mig helt nöjd alltså. Får inga errors eller så, det låter inte bara helt enkelt.

Av Thallid
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Dark Defender
det du tänker på är nog OSS3 som finns i kerneln och har varit död väldigt länge. Jag bytte till OSS4 då ALSA inte ville fungera som det skulle med mitt m-audio 192. Jag är hur nöjd som helst blev riktigt förvånad hur mycket lättare det var att fixa med inställningar m.m. Jag tycker också att jag får bättre ljud med oss4 också.
Testa vet ja!

Ska försöka med det när jag får tid över nästa gång, hittade den här guiden: https://help.ubuntu.com/community/OpenSound

Ska också testa PulseAudio tänkte jag...

Ljud och Linux verkar itne gå så bra ihop va.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av blink
Låter som att användaren som vill spela upp ljudet inte är medlem i gruppen "audio".

För att lägga till den borde följande fungera, någon rätta mig annars!

sudo usermod -a -G audio DINANVÄNDARE

Nice! Ska testa detta i morgon

Av Thallid

Är inte OSS lagt på is eller typ nedlagt? Har svårt att hitta vilka kort det stödjer o.s.v. :/

Har installerat Ubuntu Minimal och Ubuntu 10.04 nu och testat.

$ speaker-test
Playback open error: -13,Permission denied

Får det i alla versioner. Det här är ju löjligt, kortet fungerar ju uppenbarligen eftersom jag kan få brus från från det.

Av Thallid
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Dark Defender
Har du ett inbyggt också? Kolla i så fall om allt ljud spelas upp på den istället.

Hittills har det varit lite olika, just nu spelas det dock inte upp på det inbyggda i stället. Båda är tysta och kör man speaker-test så går ljudet genom Juli@ som default.

Installerade om i dag och det är samma problem.

Det verkar som att jag inte kan köra speaker-test och aplay -l om jag inte är root, inte heller alsamixer funkar om jag inte är root.

Fan, speaker-test fungerar ju korrekt om jag är root. Vaaaarför ska det krångla såhär?

Av Thallid

speaker-test fugerar, allt annat är knäpptyst

Hej!

Satte in ett nytt ljudkort i htpc:n, ett ESI Juli@. Linux (Ubuntu Server 9.10) hittade kortet direkt men ville inte spela upp något så jag installerade om alsa-base och alsa-utils. Rensade ur asound.conf och körde sen speaker-test -c 2 och jag hörde det underbara bruset. Då trodde jag att det var klart men jag hade uppenbarligen missat något.

Har testat från xmms2 och flash-player från youtube men det är knäpptyst. Google hittar mest folk som inte får igång ljudet alls.

Idé om vad jag kan testa?

Av Thallid

USA har också bailat ut sitt banksystem. I övrigt så ser det dystert ut för USA. Commercial real estate kommer att kollapsa där. Sedan har de ett strukturellt underskott på 1000-2000 miljarder dollar per år som de räknar med ska fortsätta till 2020. Tillverkningsindustrin har de ju skrotat där också. De enorma underskotten i handelsbalansen verkar bestå.

Av Thallid
Citat:

Ursprungligen inskrivet av McVit
jävla svenskar...tror ni också skulle vara ganska försiktiga om ni hade blivit av med flera tusen människor i ett terror dåd.

Flera tusen av... 300 miljoner. Ja fan, det verkar ju vara en enorm risk att bli utsatt för terroristdåd!

Att de vill sätta folk i fängelse för en sådan sak visar bara hur skev amerikanernas och engelsmännens världsbild är.

Av Thallid

1. Observe the precautions in "Before You Begin" on page 27.
2. Turn off all peripheral devices connected to the computer. Turn off the computer.
Disconnect the computer’s power cord from the AC power source (wall outlet or
power adapter).
3. Remove the computer cover.
4. Find the Clear CMOS jumper block (see Figure 27).
5. To clear the CMOS memory, place a jumper on pins 1 and 2.
6. Replace the cover, plug in the computer, turn on the computer, and allow it to
boot.
7. The computer starts the Setup program. Setup displays the Maintenance menu.

Så... jag kortslöt pinnarna och tryckte på on. Enligt manualen ska den ju starta då men det har den aldrig gjort. Första gångerna funkade det dock för när jag startade datorn efter att jag hade tagit bort jumpern så var klockan nollställd.

Sen var självklart strömmen avstängd när jag plockade ur batteriet

Av Thallid

Så nice!

Älskar hur du har meckat upp nätaggregatet!

Av Thallid

DG43GT vill inte starta ordentligt

Yo!

Köpte ett DG43GT, en E5300 och ett par minnen från Misco.se i veckan. Monterade ihop grejerna tillsammans med en Seagate 1 TB och ett FSP 400W och startade upp maskinen. Fick bild via hdmi och allt såg käckt ut, inga konstigheter. Startade om ett antal gånger för att hitta gå-in-i-bios-knappen (F2). När jag väl var inne i bioset så ändrade jag några små inställningar och sen tryckte jag på spara, då dog datorn helt.

Vissa moderkort stänger ju av allt när man sparar till cmos så jag blev inte förvånad. Den startade dock inte igen så jag fick trycka igång den på knappen, det lät bra men jag fick ingen bild alls. Skumt tänkte jag, hade inte ändrat något märkvärdigt. Återställde cmos och datorn startade, fick bild men när jag skulle starta om nästa gång så var det samma problem.

Gjorde såhär några gånger men det gick bara att starta den en gång per återställt bios. Nu går det inte ens om man gör det. Testade att ta bort batteriet över dagen men ingen skillnad.

Fläktarna, hårddisken och cd-läsaren går igång men inte mer än så.

Ska jag skicka tillbaka kortet eller har ni några tips på grejer jag kan försöka med?

Av Thallid

Intressant att någon ska behöva försvara sig mot sådana här grejer.

Det är väl bra att man varnar varandra på ett forum, men att sätta någon i skiten för att denne råkar ha fler än en vara ute på annons samtidigt är ju löjligt.

Det är inte roligt att bli oskyldigt anklagad eller ens misstänkt för att ha fuffens för sig.

Bättre är det då att starta en tråd om hur man gör affärer på ett säkert sätt... eller kanske en om hur man använder sin hjärna till annat än dataspel.

Av Thallid

Riktigt nice! Att den är designad för att fungera och inte för att se cool ut är ett stort plus. Synd dock att den inte har något digitalt videogränssnitt, då hade den ju rockat som htpc.

Av Thallid

Jäkligt originellt.

Inte nåt jag kommer att spela kanske men det är kul att visa att det går!

Av Thallid

Då det är ganska svårt att föreställa sig skakningarna underlättar det nog lite för de flesta om du beskriver dem.

En spontan tanke, om du använder ett analogt gränssnitt för att föra över bilden till TVn, är att du ruckar lite på kontakterna och ser om det ger utslag.