Inlägg

Inlägg som chisel har skrivit i forumet
Av chisel

Norton Personal Firewalls senaste uppdatering

Nån som vet vad det är som gör att datorn säckar ihop totalt efter Nortons absolut senaste uppdatering? Sidorna som normalt laddar på en sekund tar plötsligt 15 sekunder att ladda. Ringde först min ISP och trodde att felet låg hos dem, men fick svaret att "det är symantecs fel, du måste pilla med inställningarna".

Nån som vet vad som ska pillas med?

Av chisel

Men amd 2400+ borde väl klara mer än 796 mhz utan att börja jävlas? Jag testade ändra de olika energialternativen utan att något hände. Datorn borde inte vara hårt belastad av att bara stå på utan program igång...

Av chisel

Grejjen är den att jag stängt av allt vad energialternativ heter...

Kan det vara en bra idé att ladda hem och testa speedswitch alltså?

Av chisel

Acer Aspire 1353LC

Hej!
Jag har trubbel med en kompis laptop. Den är nyformaterad och med Win xp (SP1) på.

Det är en Acer Aspire 1353LC med:
AMD Athlon XP-M 2400+
256 mb sdram

Problemet är den att processorn pendlar mellan 350 och 796 mhz. Och ram-minnet ligger stadigt på 196 mb. Finns ingenstans i BIOS som jag hittar inställningar att pilla med...

Någon som har en aning om vad som är fel? Moderkortet som jävlas månne?

Har lagt in alla drivisar som finns att ladda på acers hemsida.

(Tyvärr har jag ingen aning om allt funkade som det skulle innan formateringen, men datorn är ca 2 månader gammal så...)

Av chisel

Jag har testat koppla in den på detta sätt redan, utan att det funkar. Kommer inte åt boxen sen. Grejjen är ju den att ip:t på datorn måste vara likt det på boxen. Kan jag ställa om boxens ip till ett som liknar datorn med internet? Eller måste det numret vara nånstans i närheten av 192.168.0.2?

edit: Mission complete! Var bara att ändra boxens ip-nummer

tack för hjälpen...

Av chisel

xbox och switch

Tänkte höra om det går att koppla xboxen till switchen (D-link DES-1005D) så jag slipper fippla med nätverkskortet varje gång jag ska tanka över grejjer till boxen.

Nu gör jag alltid så att jag rycker tp-kabeln ur nätverkskortet och kör den korsade kabeln direkt mellan nätverkskort och box, för att sedan ställa om pc:n till 192.168.0.1.

Hemma har jag två datorer, där båda är kopplade till switchen. Eftersom jag har dubbla ip-nummer så kan jag köra internet på båda burkarna oxå. Nu funderar jag på om det även går att trycka in den korsade kabeln i switchen och via den kunna tanka över grejjer till boxen, utan att alltid behöva fippla med ip-nummer och dylikt?

Är rent ut sagt usel på nätverk, så förklara så grundligt som möjligt om det går... Har t e x ingen koll på hur man går in och ändrar saker i switchen... Så, är detta möjligt?

Av chisel

U got it! Hittade inget sätt att få bort just det ljudet, så jag plockade bort cookiecheck ur registret...

Av chisel

Tack som fan mannen! Gissa vilket program jag installerade igår?

Av chisel

Ploppljud i explorer

Installerade ett par säkerhetsuppdateringar från windows update, och valde efteråt att starta om burken. När jag startade om så dök massa ploppande ljud upp. Dessutom så hoppade en vit ruta upp från Norton Personal Firewall, som inte gick att klicka bort.

Startade om datorn igen i hopp om att det skulle ordna sig. Nu var rutan borta, men det förbannade ploppljudet förföljer mig då jag använder Internet explorer. Varje gång man startar upp, samt efter ett par sekunder dyker ljudet upp. Försökt hitta fler samband, men har inte gjort det. Verkar alltså ha något med explorer att göra.

Har stängt av standardljuden och testat diverse saker med ljudet, men utan framgång. Har fixat med ljuden i Internet explorer, utan framgång. Vad kan ploppandet bero på? Har aldrig hört denna typ av ljud tidigare, och det låter inte som något av de typiska windowsljuden...

edit: Jag kör w2k, sp4. Och ljudet dyker upp mest hela tiden nu när jag meckar med datorn. Ljudet uppkommer inte när datorn bara står stilla...

Av chisel

Enable usb i BIOS... Svårare bör det inte vara

Av chisel

Jag gjorde EXAKT samma sak den dag jag köpte ny burk. Jag fixade det genom att plocka bort plasten som man ser framifrån, för att sedan bara trycka så hårt jag kunde på plattan som fastnat. Det knakade friskt, och jag var ganska säker på att skiten var trasig, men sen dess har den funkat fint.

Av chisel

Jo, iofs. Men kommer brandväggen göra att jag kan ta bort filen? Antagligen inte... Får meka vidare om ingen vet hur man kan göra...

Av chisel

mrignmg.dll (virus)

Försökt hjälpa en polare med lite datorstrul han haft. Hans antivirusprogram säger detta:

2003-11-14 15:01 Scan type: Realtime Protection Scan
Event: Virus Found!
Virus name: Backdoor.Coreflood
File: C:\WINDOWS\system32\mrignmg.dll
Location: C:\WINDOWS\system32
Computer: RICK
User: Magnus
Action taken: Clean failed : Quarantine failed : Access denied
Date found: Fri Nov 14 14:57:13 2003

Backdoor.Coreflood är en trojan, så långt har jag kommit. Jag hittar filen i registret och tar bort den, men nån minut senare är den tillbaka igen...

På Nortons sida finns beskrivning hur man tar bort skiten, som dock inte funkar. Jag har startat datorn i felsäkert läge, och testat med DOS, men lik förbannat går inte mrignmg.dll ta bort då "filen används av annat program"

Kan det vara så att någon annan burk använder filen, och att en brandvägg skulle kunna hjälpa? Någon som haft liknande problem?

Av chisel

Jag vill påstå att det inte går helt. Dock så finns det program som höjer och sänker vissa delar... Men få bort det helt tror jag inte går...

Av chisel

bort me alla codecs, sen in med:
ffdshow
ac3
vobsub

codepacks nej tack... när ska folk lära sig?

Av chisel

Kan det vara så att du inte har en nyare version av dirextX installerat?

Av chisel

Kanske jag som missuppfattat frågan men:
kontrollpanelen/system/avancerat/prestandaalternativ

Av chisel

Det står ju klart och tydligt när du laddat filmen i gspot...

Av chisel

Minolta Dimage f100 på kampanj på www.cyberphoto.se nu... Liten, bra optik och 4 mpixlar... 3800:- och dödar allt annat i samma prisklass...

Av chisel

Gör bara som det står under removal så behöver du nog inte bry dig