Inlägg

Inlägg som Jahac har skrivit i forumet
Av Jahac

Datorn vill formatera om min USB-minne.

Hej alla. Har köpt en USB-minne (Zip-Slider hos Teknikmagasinet för 2 veckor sedan) och den fungerade fint tills igår. Jag stoppade in den i datorn och helt plötsligt så säger datorn när jag klickar på minnet att den vill formatera den. Har testat på flera datorer men alla säger samma sak att minnet inte är formaterad (vilket den är eftersom den fugnerat fint sen jag köpte den för 2 veckor sedan). Jag har använt den dagligen utan några problem men som sagt igår så fick den spader. Är det någon som råkat ut för samma sak och kan rekommendera vilka åtgärder jag kan ta (förutom att formatera den). Jag vet att det finns recovery program och annat för att får tillbaka filerna men då behöver jag en program som kan köra en recover på alla filer och skapa filstrukturern som den såg ut förut.

Hoppas ni kan hjälpa mig, Mvh

Av Jahac

Re: Re: Ändra Putty Status Rad

Citat:

Ursprungligen inskrivet av nat0n
mRemote har den funktionen iaf

Precis vad jag letade efter, thanx

Av Jahac

Ändra Putty Status Rad

Hej alla. Jag undrar om det är möjligt att på något sätt ändra status fältet i putty när man väl loggar in på en UNIX burk så att den ändras dynamiskt.

Till ex: Om jag loggar in på min UnixBurk och förflyttar mig till /tmp/dokument/nytt/filer

Så vill jag att det ska också ändras dynamiskt i status fältet och inte så som det är nu där bara namnet på anslutnignen står typ server.host.nåtnamn.

Är detta möjligt eller ska man välja en anna skall.

Vill inte överge Putty men om ni kan rekommendera något annat skal som fixar detta + har möjlighet att köra med flikar (T ex som Mozilla) så skulle jag kunna tänka mig att get den en chans.

Tack på förhand.

Av Jahac

Sidnummrering i Office 2007

Hej alla. Jag håller på och skriver min uppsats men har världens problem med sidnummreringen. Jag vill att sidnummreringen skall börja från sida 7 dvs sida sju ska ha nummer 1 sidan 8 nummer 2 osv. De guider som jag hittat på nätet förklarar hur man ska göra men hur jag än gör så blir det fel dvs jag får inte det önskade resultatet utan sidnummreringen böjrar alltid från sida 1 och inte 7 som jag vill ha det. Hoppas ni förstår vad jag menar. Mvh

Av Jahac

Synkron eller Asynkorn vad betyder det?

Tja. Kan inte riktigt begripa vad det betyder när informationen går synkront dvs när den skickas på ett synkront sätt samt vad det innebär när den skickas asynkront. Någon som kan förklara kanske? Tack på förhand.

Av Jahac

Skydda USB minnet med lösenord?

Tja. Har en Sandisk Cruzer 4 gb som jag skulle vilja skydda med lösenord. Jag hade tidigare U3 programvaran men den strulade hela tiden så jag tog bort den. Jag undrar om det finns någon annan smart applikation som man kan installera på USB-minnet som har lösenordsskydd inbyggt. Jag är inte ute efter att kryptera filerna utan endast lösenordsskydda minnet ungefär på samma sätt som U3 programvaran erbjuder.

Av Jahac

Bevaka Forum inlägg +Hur?

Hej alla. Jag undrar om det finns nån möjlighet att bevaka foruminlägg från Yahoo Answers dvs då en användare postar en fråga? Bör ju finnas nån applikation som kan hålla reda på när inlägg postas på de forum man konfigurerat in. På vissa fourm finns ju funktioner få e-mail när ett nytt inlägg postas i denna del av forumet men tyvärr finns inte denna funktion på de forum jag är delaktig i som tex Yahoo Answers. Hoppas ni förstår vad jag menar. Tack på förhand.

Av Jahac

Spara Sökresultat

Tja. Har en lite kanske skum fråga. Jag har sökt på ett visst ord och funnit ca 300 sidor där ordet förekommer. Om jag nu vill spara alla dessa 300 i en låt säga excel eller dylikt dokument hur gör jag då? Finns det nån applikation som kan göra detta? Tack på förhand.

Av Jahac

Brus i högtalarna vad göra HELP!

Hej alla. Jag har ett par Logitech Z4 högtalare som funkat felfritt hittils. Men för en dag sen så började det liksom höras brus som ökat mer och mer. Min dator är en Dell Dimension 8400 som inte haft några problem. Någon som vet vad man kan göra, har hört att högtalarna kanske gått sönder men har inte spelat musik högt så länge jag kan minnas.

Av Jahac

Knastrande ljud i högtalarna +youtube

Tja alla. Varje gång jag surfar in till youtube vare sig det är Firefox eller Explorer så hörs en knastrande ljud en gång i sekunden. Fattar inte varför det är så för det har funkar fint förut. Någon som har råkat ut för samma sak?

Av Jahac
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lonsas
Han menade nog sata i topic.
Testat om sladden kanske glappar?

Tja, precis menar SATA ursäkta mig. Hur menar du att testa att sladden glappar på vilket sätt?

Av Jahac

Datorn hittar inte ena SATA-hårddisken

Tja alla. Har två Serial ATA hårddiskar på 250 gb var. Båda fungerade kanon men för ett tag sen så började ena av de bete sig underligt. Först kunde inte datorn hitta den men sen när jag testade att plugga in den i en annan kontakt på modekortet så återfanns den. Men efter några dagar försvann hårddisken igen och nu kan inte datorn hitta den oberoende på vad jag gör.

Hårddisken låter också lite när man kopplar in den men slutar efter nån sekund. Men det har den gjort förut också och fungerat prima så jag förstår inte riktigt vad som är galet.

Om någon har tips på vad jag kan göra så vore jag tacksam. Tack på förhand.

Btw. Hårddiskarna är av modell WD2500 Western Digital

Trådrubrik ändrad / Aqualize

Av Jahac
Citat:

Ursprungligen inskrivet av larsrohdin
Är ju iofs väldigt lätt att testa, men jag bjuder på den här:

Nej, den kommer inte hitta. Länken blir bruten.

Ok, men vad är vitsen med symboliska länkar alt. hårda länkar. Jag menar om jag länkar till en vil så här

ln -s /en/fil/som/heter/nåt filen

så skapar jag en symobilisk länk

ln /en/fil/som/heter/nåt filen

skapar ju en hård länk

så vad är det som är bra med en symoblisk länk? Skulle vara tacksam om någon kunde förklara.

Av Jahac

Symbolisk länk i UNIX

TJa alla. Jag kan inte riktigt förstå hur symboliska fungerar i UNIX. Är det så att om man har en symbolisk länk på en fil så ändras länken om man flyttar filen till en annan katalog, dvs kommer den symboliska länken fortfarande hitta till filen. Tack på förhand.

Av Jahac
Citat:

Ursprungligen inskrivet av dr slizer
Förmodligen ligger det något skumt i roots .bashrc.

O.K har du någon förslag hur jag kan komma åt denna om jag nu inte kan logga in som root? Kan förresten logga in som root grafiskt men kan då inte starta terminalen för varje gång jag klickar på termianl ikonen så stängs den när direkt ungefär som när man kör en .bat fil i windows dvs den stänger ner sig omgående.

Av Jahac

Kan inte logga in som root, skumt felmeddelande.

Tja alla. Jag försöker logga in som root men när jag skriver in lösenordet får jag följande meddelande:

Kunde inte starta 1: Filen eller katalogen finns inte

Någon som vet vad detta betyder.

Kör Debian by the way

Av Jahac

Certifikat bok eller guide.

Hej alla. Försöker begripa mig på hur certifikat fungerar och har fattat vissa delar men jag är fortfarande fundersam över vissa saker. SÅ jag undrar om ni kan tipsa om någon bra visuellt guide (med bilder) eller bok som förklarar på ett begripligt sätt hur certifikat fungerar. Jag är inte ute efter en bok om algoritmer och matematiska teorier utan mer en pedagogisk förklaring på hur certifiakt fungerar praktiskt, Tack på förhand.

Av Jahac

Kolla om porten är ledig i WIN 2003?

Tja. Finns det någon kommando som man kör i dos fönstret för att kolla om en process lyssnar på en viss port? Tack på förhand.

Av Jahac

UNIX rättigheter

Hej. Jag försöker förstå hur UNIX rättigheter på filer och kataloger fungerar och tycker att jag fått ett bra grep om det. Men det är ett exempel som jag inte riktigt begriper mig på, dvs följande:

# ls -l
-rw------- 1 bertil bertil 10249 14 jan 20.15 reglementet.pdf
drwxrwxr-x 4 bertil users 4096 10 jun 19.27 foo

Den första raden efter ls -l förstår jag, men vad betyder d:et bokstaven i början av andra raden, hur ska man tolka den, har googlat men inte hittat någon relevant info om vad detta står för. Tack på förhand.

Av Jahac
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Aphex
med kommandot 'disown'.

Men vad gör man om det är en HP-UX maskin, kommandot finns ju inte på den har jag märkt? Några förslag på nåt liknande kommando för HP-UX?