Inlägg

Inlägg som 135711a har skrivit i forumet
Av 135711a

Jo, men ska jag skoja till det vore det väl bättre med en löjlig siffra, t.ex. -300 grader eller nåt?
Givetvis med förhoppning om att nån tar det till sig och frågar nåt i stil med "Hur f*n lyckades du med det?".

Detta är vad jag tog en screenshot av tidigare i dag, inget konstigare än så. Annat än att det är rätt svalt då.

Av 135711a

Detta var faktiskt med stockkylaren också.

Av 135711a

Tydligen svalt hemma

Jag har det tydligen rätt kallt på rummet. Detta är en Sempron 3100+ Winchester som kyls med LUFT!

http://img124.imageshack.us/img124/6089/svalt2ds7.jpg

Intressant att notera hur Samurize och Everest inte kommer helt överens.

Av 135711a

Hyfsad klock?!?

Väl medveten om att det är 1:a april lägger jag in denna bild. Rätt bra klockning eller vad sägs? Det är en Pentium Mobile 2 GHz.
Obs att bilden är faktiskt en omanipulerad screenshot! Det är alltså inte ett halvtaskigt aprilskämt utan detta var vad som visades.

(Samurize måste fått fnatt!!)

http://img124.imageshack.us/img124/5825/highclockvv6.jpg

Av 135711a

"893 MB minne"? Det var en ny en. Är det pga den intergerade grafiken?

Det finns nog en fläkt som brukar gå igång lite då och då? Denna kan ha lagt ner.

Av 135711a

För att det är alltför aggressivt klockat?

Av 135711a

Well, om du vill hålla dig till budget så funkar ju detta:
http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=323786

En rätt hyfsad burk, borde hålla länge.

Det förutsätter naturligtvis att du redan har monitor, mus, tgbord osv. Du skrev förvisso bara burk.

En lite billigare men borde duga alldeles utmärkt:

http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=321530

Av 135711a

Det kommer gå lika bra med ett AGP8x kort i en AGP4x-slot. Du förlorar knappt nån prestanda på det, nån % eller två kanske.
Nu har jag ingen direkt länk men ett ett förslag: ta ett 7600GS. De kostar runt tusingen och är bara snäppet under i prestanda mot det kort du själv tyckte var overkill. Det finns säkert fjollträskare som kan ge dig förslag på butiker där detta finns.
Kolla beg annars, där kan du nog hitta ett rätt hyggligt kort för runt 1k.

Av 135711a

Ikoner till annan plats default

Finns det en liknande tråd, vv länka till den.

Jag söker ett sätt att få ikonerna på skrivbordet att flyttas till en annan plats i defaultläge. Om man lägger nåt på skrivbordet radas de ju upp från övre vänstra kanten. Jag söker en fix för att få dem listade från högra kanten istället.

Alternativt undrar jag om det går att konfa samurize så att de grejer man lägger på skrivbordet inte lägger sig över eller under ikoner? Dvs den infon skall vara vid övre vänstra delen, och jag vill inte att ikoner lägger sig där, eller i varje fall inte på samurize-grejerna.

Av 135711a

En hubb eller switch funkar väl inte här? Det är en router man behöver, eller så har jag lärt mig helt fel!
När du väl HAR routern kan man koppla in de andra, men inte som ersättning till en router.

EDIT: tänkte inte på t.ex. br-föreningar och liknande som har gemensamt LAN, där kan man ju komma undan med en hubb eller switch.

Av 135711a

Det ÄR lätt att bygga dator, men vill man inte ta sig besväret att lära sig så hjälper ingenting. Hitta en kompis som är mer bevandrad i datorer och be denne om hjälp. Bjud på en god middag (eller vad för muta som nu kan bli aktuell) som tack, för det borde vi alla som i tid och otid ställer upp för bekantskapskretsen få.

Av 135711a

Nu var det kanske inte så mycket själva hårdvaran som sådan, utan snarare bilden i sig som jag tyckte var rolig. Men jag kan ju inte förvänta mig att alla delar mitt sinne för humor, eller ens har humor till att börja med...

Av 135711a

Vad ska du med 2 GB RAM till? Tänker du spela på datorn är det kanske nödvändigt, men för att se på film är det absolut inte.

Av 135711a

Förvisso inte hårdvara i den vanliga bemärkelsen...

...men jag tyckte det var roligt. Från PC-museum:

http://pc-museum.com/images/hjemmedata.jpg

Notera årgången!

Av 135711a

Det finns spår i både hanen och honan på de kontakterna som gör att det finns liksom bara ett sätt att sätta i den, om man inte använder ordentligt med våld förstås.

Av 135711a

Givetvis gör det skillnad. Frågan du ska ställa dig om det VÄRT det för DIG och vad du gör med datorn. Om du gör cpu-intensiva saker som spelar eller redigerar film då kan det mycket väl vara värt det, i synnerhet om du använder datorn till jobb. En snabbare process där kommer antagligen betala sig i längden då det inte går så mycket tid. Jfr själv att t.ex kompilera: det GÅR att göra på en P133:a lika bra som det går att göra på en E6800, men det kommer absolut ta mer tid och därmed kosta mer. Och en vanlig konsults timarvode rör sig om 700 spänn till nån tusing i timmen. Så det där kan i detta exemplet tjänas in på tio timmar (detta är tämligen löst förankrat i verkligheten men i stort sett stämmer det).
Om du däremot ska bygga en dator till din mormor som inte bryr sig det minsta om Oblivion, Halflife eller STALKER utan bara vill slösurfa efter kakrecept samt maila pensionärsdataklubben, då är det vida overkill med i stort sett vilken processor som helst som går över 1 GHz.
Sammanfattningsvis är det absolut skillnad vid vissa saker och i andra är det helt strunt samma, åter beroende på vad datorn i fråga ska göra.

Av 135711a

Det borde gå bra att du använder det nya nätagget, även om det har 24-pins. Som påpekas brukar det dessutom gå att dela till en 20-pins + en extra 4-pins men det bör funka ändå även om du inte kan dela 24-pins kontakten. Det är normalt inte ens möjligt, utom med grovt övervåld, att sätta den kontakten fel.
Den andra 4-pins, med 12v och jord, måste du givetvis använda, och jag misstänker att det är denna kontakt du avser, Zoul.

Av 135711a

Generellt sett är det rätt vettigt att förklara så gott man kan (givet att man har läst igenom FAQ och sökt innan man ställer frågor) på ett åtminstone hyfsat riktigt grammatiskt sätt. Det första inlägget lämnar en hel del i övrigt att önska på den punkten.
Inte underligt att universitet och högskolor ojar sig om studenternas kunskaper från tidigare läroverk.
Jag tror också att nätagget kan ha en del med detta att göra, och det är nog en tanke att kolla igenom fläktgaller, kylflänsar mm efter damm och efter bästa förmåga rensa där sådant återfinns.

Av 135711a

Du KAN förstås (OBS att detta inte är uppmaning att så göra) installera med den licensen på ytterligare datorer, men dessa kan inte kopplas upp mot nätet, och hur kul är det?

Av 135711a

Sempron 3100+, 768 MB (3x256) skröfsminne som låg och skräpade, 14GB systemdisk, för tillfället 200 GB HDD (har flera HDD-slädar och kan stoppa in mer vid behov, tyvärr ej hotswap).

För nerladdning, mail, filserver och lite dylikt. Har XP pro för Remote desktops skull. Då jag inte är hemma (som nu t.ex.) använder jag skype för att föra över filer vid behov. OK, kanske inte världens säkraste sätt att göra det på, men det gick inte med FTP av nån jämra anledning och dessutom verkar detta gå snabbare.

EDIT: ska kanske tillägga att jag hade tidigare en AMD 450 med 256 MB som i stort sett NAS med nerladdning. Denna var då uppkopplad som nätverksresurs. Jag skulle nog inte haft den som spelserver men bara som filserver gick det bra. Inga probs att se på filmer eller dyl från den. Körde Xppro, åter för remote desktop. Den fick paus pga jag skulle flytta bort från hemmet ett tag och ville ha nåt lite kralligare att tillgå då jag kopplar upp mig not hemnätverket.