Inlägg

Inlägg som 135711a har skrivit i forumet
Av 135711a

Nja, det är nog tveksamt.

Av 135711a

Jo, om man är insatt i nomenklaturan av ATI kort (vilket ju inte alla är). Det där XT kan vara förbryllande.

Av 135711a

Det finns i stort sett två standards för hårddisk (det finns fler men dessa två är de mest spridda då icke datornördar ska köpa): serial-ata (sata) och parallell-ata (pata, av många kallad IDE). Du söker den senare, dvs pata eller IDE. Säg det till handlaren så får du rätt, sedan är det bara en fråga om hur mycket GB du vill ha. De olika benämningarna beror på den kabel med vilken man ansluter hårddisken till moderkortet. (Detta är för övrigt info du lätt har kunnat hitta på nätet med ett minimum av insats).

I ditt fall, men low profile-chassi, är grafik-utbudet begränsat. Jag kan inte hitta andra kort bättre än 6200. Detta är i ärlighetens namn inte ett bra grafikkort. Det suger noshörningspung faktiskt. Men om man inte ska spela och nöjer sig med surf och office-göromål så är det helt ok. Det KAN gå att spela med, men troligen inte särskilt bra och definitivt inte med några högre detalj och upplösningsinställningar. Hur det skulle klara HL2 vet jag inte, men CS borde kunna gå rätt hyggligt.
Det kan även finnas bättre low profile, men jag hittar dem inte, i varje fall inte just nu.
Min rekommendation om ny dator kvarstår, i synnerhet om du ska spela.

Av 135711a

Det är inte helt lätt att se på bilden vad det är för port på ditt moderkort, möjligen/troligen är det som du säger ett AGP. Det skulle hjälpa avsevärt om du kunde säga vad det är för processor? Det finns nämligen viss korrelation mellan processor och grafikkort, i så mening att det kan bli fråga om att elda för kråkorna om man köper ett allt för kraftfullt kort. Du kommer inte kunna utnyttja det fullt alltså, och då är det ju vettigare att köpa nåt som passar systemet såväl som plånboken. Generellt sett, hur mycket vill du lägga?

Hårddiskar är av standardstorlek (volymsmässigt) så där duger iofs vilken parallell-ata som helst. Då inte alla datorsäljare har begreppen helt klara för sig kan du behöva påpeka att du ska använda en IDE-kabel. Det borde göra susen.

Över huvud taget skulle jag i ditt fall fundera skarp på att skaffa en helt ny burk.

Av 135711a

Visst fan: MacPlaymate!

Av 135711a

Jag föreslår Something Awfuls Hentai recensioner:

http://www.somethingawful.com/d/hentai-game-reviews/index.php

Där bör du kunna få ditt lystmäte på porrspel. Det förefaller dock som att det är rätt ont om BRA porrspel? Vad nu kriteriet för ett dylikt skulle kunna vara ("Nu med högre stön och längre sprut").

För övrigt föreslår jag att man läser recensionen av "Water Closet".

Av 135711a

Är det ett helt nytt kort du ska köpa eller är det nåt du får tag i beg? För köper du ett nytt 6600GT kommer du kunna få bättre kort billigare.

Av 135711a

Utan att veta säkert, låter inte det där som det skulle fungera. Jag kan givetvis ha fel.

Av 135711a

Jag har en tanke om att sätta några diskar i 24/7-dator som hotswap, och då de inte används sonika dra ut/koppla ur dem för att inte slita på dem.
Tänker jag fel, kan detta slita mer än om de är inkopplade hela tiden?

Av 135711a
Citat:

Ursprungligen inskrivet av xJom
Fast *måste* man inte ha en tyst och snabb dator? Alltid!?

Joo, helst en som klarar alla spel som inte kommit ännu på högsta grafikinställningar, knäpptyst, kall som en isbit och butiken ger dig pengar för att du tar emot den.

Av 135711a

Jag hade för ett tag sedan (nåt år drygt) problem med ett nätagg från DB. Jag ringde och frågade om jag kunde komma och byta, och det var inga problem, så detta borde gå bra med. Det kan vara vettigt att ringa först om inte annat för att skaffa nån slags ärendenummer, men rent spontant tror jag det kommer gå bra, ta givetvis med saker som kvitto osv. Jag har hittills bara haft bra erfarenheter av DB (ta i trä).

Av 135711a

Det VIA MiniITX du valt skulle nog klara spela en dvd och vcd utan problem, men det kan bli tveksamt med DivX/XviD. Nån 720p eller 1080i (dvs HD) är att begära för mycket, kommer knappast funka.
Varför man behöver 2GB minne förstår förstås inte jag, om man inte ska spela behövs knappast så mycket minne. För XP behöver man knappast mer än 512 MB i en HTPC, om man väljer vista borde 1 GB vara tillräckligt (om man inte har ett moderkort med delat minne vill säga).
Å andra sidan är DDR2 så billigt nu så man kan lika gärna ta 2 GB, om du nu vill följa xJoms förslag. Hans dator är absolut bättre.

Av 135711a
Av 135711a

Om du strippar XP på de saker o tjänster du inte behöver och drar ner på grafiskt lull-lull kan 256 funka rätt ok. Jag föreslår ändå w2k, eller att du spättar upp minnet lite till om du prompt vill ha xp. Det kommer som sagt funka, men det blir ingen kraftmaskin direkt, därför w2k.

Jag hade en AMD 450 med 256 MB minne som nerladdningsdator och filserver, använde xp. Det gick, men jag tror w2k egentligen hade varit bättre. Anledningen att jag ändå valde xp var remote desktop då jag körde denna headless. Det är fullt möjligt att det hade gått lika bra med nån vnc istället.

Av 135711a

American McGees Alice, som nån skrev tidigare, är alldeles för underskattat. Helt fantastiskt spel.
Sniper Elite tycker jag också inte fick tillräcklig uppmärksamhet, det har jag lagt många kära timmar på.

Av 135711a

Vad sägs om att köpa på dig lite mer minne? Det är, om inte gratis, så ganska billigt på tradera eller blocket. Stoppa in så du har 256 MB, då kommer win2k vara perfekt. Om du sedan tar bort lite onödiga tjänster blir det ännu bättre.

Av 135711a

Jo, om du har det. Det beror för övrigt inte på din ISP utan på den router du har. Läs manualen.

Av 135711a

Hupp, såg att du ville inbyggd grafik också, så mitt tips blev fel. Du får nog skaffa ett kontrollerkort för denna feature.

IOFS ser detta ut som det du behöver:
http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=321299

Av 135711a

...eller så kan du börja kryptera med WPA?

Av 135711a

Öppna programmet (tweak ui), under logon/autologon anger du användare och lösenord samt eventuell domän vid behov.