Inlägg

Inlägg som 135711a har skrivit i forumet
Av 135711a

www.tradera.com
Inte direkt ett företag men där finns vad du söker.

Av 135711a

Compatibility mode?

Av 135711a

Åk till Rheingau och drick Rieslingviner.

Av 135711a

Stoppa in "DVD region free" så är det inte en faktor.

Av 135711a

Jag har ett sånt härnt:
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=75149

Det är jag mycket nöjd med. Ser bra ut och har gott om plats. Bra fjärr med tillhörande frontend: Imon.

Av 135711a

Prova att hålla ner alt-gr en liten stund först innan du trycker 2. Hjälpte mig, men jag kan inte redogöra varför.

Av 135711a

Det där fungerar visserligen men har några nackdelar, i mitt tycke: det har ett lite speciellt nätagg, dvs icke-standard atx. Därmed är det kladd att byta det om du skulle vilja göra så. Sedan ser det inte riktigt ut som en naturlig del i en tv-bänk, tycker åtminstone jag. Det finns dessutom inget IR-öga om du skulle vilja ha en fjärr (även om det finns andra lösningar, det är jag fullt medveten om) och slutligen är cd/dvd dold bakom den där luckan, så du behöver öppna locket varje gång du vill komma åt denna.
Bedöm själv om dessa är nackdelar är avgörande, eller ens nackdelar överhuvudtaget.

Jag skulle kolla lite till på t.ex. www.prisjakt.nu men det är som sagt din egen bedömning.

Det är f.ö. vida overkill med 2 GB RAM till en HTPC, och om du ska spela 720p kommer det nog gå bra eller åtminstone hyfsat, men det kan vara värre med 1080p. Om det nu är av vikt.
Till vanliga dvd är det bra mycket över vad som behövs, och det gäller också divx/xvid.

Av 135711a

Hur är Vista Business med spel?

Av 135711a

tray commander lite

Söker nåt som kan stänga min dvd-lucka med remote desktop (har nån tips är de välkomna). Iallafall hittade jag tray commander lite som förhoppningsvis ska kunna fixa biffen. Har nån testat detta?

Kuriosa: jag hittade en "svensk" sida med följande intressanta text om programmet:
"Bricka Kommenderade av är en multifunctional nytta så pass var vecklat upp till låta du snabbt springa din ofta använd befallningen direkt från system bricka. Bricka Kommenderade av tillägga en enkel ikonen till bricka vilken , när klick , förevisningarna en menyn till vilken du kanna tillägga befallningen. Den kanna openclose \ din CD drivar , pånyttfödd , stängningen din system , springa din favorite ansökan , sjösätta någon screensavers och många självaste. Också du kanna springa flera befallningen vid en klick."

Automatisk översättning har sina sidor .

EDIT: det var oerhört vilket intresse detta renderade! I vilket fall fungerat tray commander fullt tillfredställande, om nån nu har liknande bryderier nån gång.

Av 135711a

Beror nog på vad man spelar...

Av 135711a

Jag fick en liknande liknande med mitt chassi, och använder Imon Manager (finns på www.soundgraph.com). Fungerar utmärkt, hur nöjd som helst.
Går utmärkt att starta och stänga datorn med fjärren.

Alltså:
https://www.datorbutiken.com/home/d...oduct=IMON24GDT

Av 135711a

Det där låter som en utmärkt grund till en HTPC.

Av 135711a

Som sagt, det kommer att gå med vilken AMD socketA som helst men det kommer vara att åtminstone delvis att lägga mer pengar på det än nödvändigt om du köper en alltför kraftig processor. Hitta en upp till Duron 1300, eller en upp till XP 1400 MHz (eller som sagt nåt strax därunder). De passar bra till ditt moderkort. Inte är de dyra heller :-).
Ge dig alltså inte på att köpa en duron 1400 eller mer, eller en XP över 1500. Hoppas det hjälper nägot lite mer.

Av 135711a

Det är KT133 chipset på den brädan och den använder SDRAM eller hur?
Det roliga med socket A är att där passar alla prollar på alla mobos. Frågan är dock om det är så lämpligt alltid...
Vill du ha det bästa _som_passar_ihop_ skulle jag tro att du kan sätta en Duron 1300 eller en Thunderbird 1400 på den brädan. Andra, nyare prollar känns nog inte igen, och det är i vilket fall meningslöst (i varje fall överflödigt) att lägga mer pengar på den datorn. Så kolla efter motsvarande på tradera, där brukar det finnas socket A till hyfsade priser.

Av 135711a

Att ett företag behöver gå med vinst är ju inte så konstigt, men detta är ju närmast ocker! Vissa produkter gick t.o.m. 70% över inköp. Ring Sverker nån!

Av 135711a

L´easy i Norge

Omständigheter gör att jag fick tillfälle att glutta på den norska varianten av l'easys priser. Där har de tydligen som krav att det ska stå inte bara inköpspris om du väljer att handla varan direkt, utan även det totala leasingavtalspriset ska stå. Och vilka priser det blir!
Deras "monster" har följande specs: x2 4600+, 2 GB ram, 250 GB HDD, ett Geforce 780 (jo, det står faktiskt så) åsså nån dvd-brännare. Fujitsu-Siemens. Samt "2 spill" (BF2, Godfather).

Man köper denna direkt för 17849 NOK. Men väljer man kreditvarianten blir det 29940:- (!!) Huga!
Alltså 67% ränta!

Av 135711a

De där byglarna kan sitta på andra ställen med, men brukar ha samma funktion. Så hittar du en J20 nånstan på kortet är det sannolikt den du söker.
Du kan nog emellertid använda dina minnen ändå, det kommer att gå med pc100-buss istället (dvs minnena klockar ner sig) men det kan väl gå bra det med?
Du får igång datorn, för jag antar att det är huvudsaken?

Av 135711a

Utan att ha en länk på det, har jag sett nån online guide och där indikerades att svaret på din fråga torde vara ja. Googla.

Av 135711a

Är processorn trasig får du inte igång BIOS. Är moderkortet trasigt får du inte igång BIOS heller, och det gäller f.ö. också om minnen eller grafik är trasiga.

Vad du kan/får göra är att hitta nån med liknande delar och se vad det är som gått åt pipan, men din gissning om moderkort är nog inte så tokig.

EDIT: för tydlighetens skull går givetvis BIOS igång på moderkortet om grafikkortet är trasigt, du kommer bara inte att se det.

Av 135711a

Jag döper mina efter ärkeänglarna: Mikael, Rafael, Uriel, Gabriel, Metatron.