Missa inte! Fyndchans i Månadens Drop

Inlägg

Inlägg som 135711a har skrivit i forumet
Av 135711a

Jag tror det står i FAQ att det lämpliga är att dra av c:a 30% på hyfsat nya grejer, och då hamnar du på 11900. Så de där 13k är nog ett bra pris.

Jag retar mig nog mer på dem som tror att 5-6000 är ett lämpligt pris på nån gisten gammal P4.

Av 135711a

Du kommer INTE få 17000 för det där, men det vet du antagligen redan. Nu är det ingen observation specifikt mot dig JTiger, men varför envisas folk med att tro att de ska kunna få ut rena fantasipriser på sina grejor. En bil förlorar 20-30% av inköpspriset den sekund den kör ut från bilhandlaren. En dator åldras förfärande fort. Det innebär alltid en viss risk att köpa begagnat, om man ska betala fullt pris är det ju ingen som helst idé att köpa beg.

När man tittade på begagnade xboxar för nåt år sen eller två, skulle folk ha strax under inköpspris för sina konsoller. Det finns nån gammal tråd om en kille som tydligen trodde, på allvar, att han skulle kunna sälja sin xbox beg MED VINST!

Som sagt, detta är inte riktat mot dig, utan mer en allmän betraktelse och uppmaning.

Av 135711a

Vad du kallar IDE.

Av 135711a

Du kan ha två olika pata-grunkor på samma kabel, bara de är byglade korrekt. Så ditt exempel bör funka finfint. Förutsatt du alltså har ett pata-uttag på mobot ledigt.

Av 135711a

5k är mer önsketänkande från din sida än ett realistiskt pris. Men för all del, du kanske hittar nån som vill ge det.

Av 135711a

Jag tror du har problem med den där hårddisken. Ett möjligen lättare alternativ är att ominstallera, så man får ett fräscht system. Det kommer emellertid inte lösa dina problem, om hddn (konstant knastrande är inget bra tecken) är på väg att ge upp.

Av 135711a

Om det är bra har jag ingen aning om, föreslår en sökning på ev recensioner. Det uppfyller kravet på AM2 och AGP, det är tyvärr så mycket jag kan hjälpa dig.

Av 135711a

Detta har AM2 och AGP:

MSI K9MM-V

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=138017

Av 135711a

Re: No Problem

Citat:

Ursprungligen inskrivet av noobonur
Jag har en riktigt gammal dator ca 5-6år gammal. Det moderkortet stödjer bara 2x agp och kortet var 8x (Geforce FX5200) det fungerade utmärkt, Så ditt ska nog också fungera

Även om detta nu tydligen gick bra, är det inte en manöver jag hade gett mig på, då det (som påpekas) är skillnad i hur mycket spänning det matas på AGPx2 och AGPx4-8. Kan vara att detta kort var avpassat för AGPx2-4 kanske...

Av 135711a

* Minimum Hardware Requirements Processor - 1GHz Pentium III or higher
* RAM - 512MB RAM
* Hard Drive - 80GB Internal Hard Drive
* CD/DVD - Any Bootable DVD-ROM Drive
* Network - 10/100 Network Interface Card

Dessutom finns denna sida:
http://www.microsoft.com/windows/products/winfamily/windowsho...

Det där med 80 GB ska nog tas med nån nypa salt, de har antagligen tagit vad de tror är minsta hdd som säljs. Jag vet inte vad footprint på installatiionen är, kan nån ta reda på det?

Av 135711a

Fördel med Win: De allra flesta spel utvecklas till detta OS.

EDIT: kanske skulle skrivit "dessa" istället för detta...

Av 135711a

Jaha, då får du väl utveckla detta?

Av 135711a

Förutsatt att man då inte vill ha en publik websida eller ftp för mer än några polare finns det alltså ingen egentlig anleding till att välja win2003server framför XP?
(Eller vista, hur ligger det till där med uppkopplade användare?)

Av 135711a

OK, så säg du har elva datorer hemma. Du kan alltså koppla upp övriga tio mot en med XP, för t.ex. utdelade mappar, remote desktop osv samtidigt?
Alternativt kan du ha en XP-dator hemma, som tio pers kan koppla upp sig mot på motsvarande sätt, dvs remote desktop, utdelade resurser, ftpserver? Och då menar jag över nätet, inte LAN (som är det första exemplet).

Av 135711a

Ett strippat xp skulle funka hyggligt med 256 MB, i synnerhet om du har datorn bara till att dela ut. Men det vore bättre med 256 M till, det stämmer. T.o.m. 128 MB till skulle hjälpa, och det kan du nog få för nån hundring på tradera. Fördelen med XPpro i mitt tycke är remote desktop, att du kan ta din in i dator utan att behöva koppla in monitor, mus osv.

Du kan f.ö. strippa w2k på motsvarande sätt, då borde även 256 mB gå bra. Då kan du använda nån vnc. Det är inte lika bra som remote desktop men funkar.

Detta är givetvis avhängigt på att du har licenserna till OSen, annars är som påpekat linux funkis och gratis.

Av 135711a

Det där är dvi-uttag. Det "gamla" uttaget, dvs det blåa, är ett vga. Det är inte ovanligt att det kommer med en konverter dvi->vga, gör det antagligen här med. Köp en annars på kjell eller din lokala datorbutik. Du behöver inte byta monitor, du borde i varje fall inte behöva det.

Av 135711a

Vad får det kosta?

Av 135711a

Jag har inget annat än positiva erfarenheter av Datorbutiken.com. Numera kan man tydligen också åka och hämta sina beställningar där om frakten upplevs dyr. Det förutsätter naturligtvis att man bor i den bästa biten av svea rike...
OT igen:
Du säger inte om du har AGP eller pci-e? Är det kanske så att du inte riktigt vet? (Jag vill inte verka elak men du verkar inte ha såndär oerhörd koll). 6150 LE är väl ett integrerat kort?

Jag föreslår att du tittar på ett begagnat kort, för du får inte jättemycket för 700 spänn. Se om du kan hitta ett 6600GT t.ex. , det kan du nog hitta för 700 och det kommer göra skillnad.

Av 135711a

Ah, kom igen! Detta är kanske inte gapflabba-så-man-får-ta-sig-om-magen-och-slå-sig-på-låret lustigt, men finner du verkligen inte det minsta skoj i detta? Nej, vänta förresten. Ett svar som "Jaha?" ger mig så mycket info jag behöver.

Jag började inte rågarva heller, men nog drog det i smilbandet då jag såg det där. Att det visar fel med 3.6 GHz då det ska vara 3.2, det skulle jag också kunna finna frustrerande. Men här visar det 130 GHz där det skulle vara 2.

Av 135711a

...vänta...ska bara skriva upp i anteckningarna..."Norml...och...zajtops...lider av...fråvaro av...humor", punkt.
Såja, klart!