Inlägg

Inlägg som Purren har skrivit i forumet
Av Purren

Hur är ljudnivån på dessa, både microservern och ml10 varianten, med två diskar i?

Av Purren

Har en Netgear CG3100 här hemma. Trots att modemet ska klara av n-standarden på wifit så laggar det när jag försöker spegla datorns skärm till en AppleTV några meter bort. Datorn har även stöd för n-standarden. Alla tre komponenter ligger bara några meter från varandra. Några idéer på hur man kan lösa detta?

Av Purren

Det var denna dom hade på Target.

http://www.dustinhome.se/product/5010131836/fujitsu-scanner-f...

Hon kunde inte svara på om det var någon särskild mjukvara som användes dock. Ställer mig lite tveksam till om det fungerar för konceptet vi ska köra. Är inte folk lite tveksama till att lämna ut sina ID-kort, särskilt till någon som skannar det?

Av Purren

Skanna ID-kort

Osäker på om detta är rätt placerat, rätt svårkategoriserat.

Undrar om det finns ett enkelt sätt att skanna ett ID-kort. Många körkort har ju en streckkod på baksidan, vilken man kan använda för att snabb skanna.

Dock är det endast körkorten som har detta (eller hur?).

Går det att skanna övriga kort på något vettigt sätt?

Vet att många av dom har personnummer etc utskrivet på baksidan på ett vis som pekar mot att de ska avläsas maskinellt, men vad är det för maskin man behöver?

Det viktigaste är att det är SNABBT, typ lika snabbt som en streckkodsskanner.

Ingen vanlig OCR-skanning eftersökes där man tar en bild och sen behandlar bilden i efterhand och plockar ut element ur bilden.

Vänliga hälsningar,
P

Av Purren

Piratkopiering, bevisning, kryptering

Kollade runt på de olika underforan som fanns här, men hittade inget bra ställe att placera tråden.

Kom att fundera på ett par saker;

Vad är det för typ av bevisning som krävs för att man ska kunna bli fälld för piratkopiering?
Om man har krypterat alla sina diskar och polisen konfiskerar dom, är man på något sätt tvungen att ge dom tillgång till innehållet?
Skulle kryptering av diskarna isf räcka för att man skulle undvika att fälld?

Allt är rent hypotetiskt förstås.

Och sist men inte minst; vad har det krävts för bevisning i tidigare fall för att bli fälld?

Av Purren

Sparken får man bara om det finns något brottsligt bakom det.

Han har blivit uppsagd.

Av Purren

Te + bärbar

En vän spillde en kopp te på sin bärbara dator. Tyvärr visste denna inte att man ska stänga av den genast, utan lät datorn vara på (hon visste inte att man kunde dra ut batteriet för att stänga av datorn).

Nu startar datorn som den ska men varken tangentbordet eller musplattan fungerar. Windows kommer upp som vanligt dock och skärmen fungerar.

Finns det något man kan göra?

Av Purren

Det är alltid svårt att uttrycka sig kärnfullt men ändå klart när det gäller programmering tycker jag.

Egentligen är det jag försöker komma undan en följande konstruktion med upprepade if-satser:

class Ad { public $adState = 'active'; } class AdWriter { public function displayAd(Ad $ad, $viewmode = 'visitor') { if ($viewmode =='visitor') { if ($adState == 'active') {} else if ($adState == 'paused') {} else if ($adState == 'inactive') {} } else if ($viewmode = 'owner') { if ($adState == 'active') {} else if ($adState == 'paused') {} else if ($adState == 'inactive') {} } else if ($viewmode == 'administrator') { if ($adState == 'active') {} else if ($adState == 'paused') {} else if ($adState == 'inactive') {} } } }

Går det att komma undan på något sätt? Visserligen visar alla varianterna av if-satserna olika saker, men som tidigare nämnt känns det som att det går att lösa på ett snyggare sätt.

Av Purren

Programmeringsdesign, PHP

Har ett problem som jag har svårt att implementera på ett snyggt sätt. Jag har redan en implementation, och även fast den fungerar, så är jag inte riktigt nöjd med den rent programmeringsmässigt. Det känns som att det finns ett snyggare sätt att göra det.

Bakgrund:
Jag driver en form av en annonssajt. Spelar inte riktigt roll vad det är, men följande information är tillgänglig. Problemet jag har är att jag försöker skapa en listningsmodul som listar alla givna (till modulen givna) annonser på ett lämpligt sätt.

Användaren kan ha tre olika tillgångsnivåer; Besökare, Ägare och Administratör.
Utöver detta kan varje Annons vara antingen Aktiv, Inaktiv eller Pausad.

Funktion
Modulen ska ta emot en lista med annonser och lista dessa på ett lämpligt sätt. Anledningen till att jag vill baka ihop allting till en modul är att listningen i stort är identisk, förutom smärre variationer. Det känns därmed dumt att upprätthålla flera olika versioner (om jag ändrar på ett ställe är jag tvungen att ändra på flera ställen).

Baserat på vilken kombination av ovanstående, ska olika saker visas.

Om det är en Besökare som listar en Pausad annons = en vy.
Om det är en Ägare som listar en Aktiv annons = en annan vy.
Om det är en Administratör som listar en Pausad annons = en annan vy osv osv.

Hur gör jag detta på ett snyggt objekt orienterat sätt? I största mån vill jag undvika kluster av if-satser och duplikation. Jag använder mig utav PHP, så multiple inheritance är inte ett alternativ.

Förslag? Min magkänsla säger att detta bör gå att lösa på ett snyggt sätt med typ polymorfism.

Av Purren

Kylare

Nu korspostar jag, men fick höra att det var fel forumdel för den andra tråden.

Tänkte bygga en liknande modell:

http://www.gmilburn.ca/2005/06/15/the-black-beauty/

Var hittar jag en sådan radiator? Gärna billigt eller gratis.

Vilka apparater kan man slakta?
Var kan man köpa en ny?

Av Purren

Radiator

Tänkte bygga en liknande modell:

http://www.gmilburn.ca/2005/06/15/the-black-beauty/

Var hittar jag en sådan radiator? Gärna billigt eller gratis.

Vilka apparater kan man slakta?
Var kan man köpa en ny?

Av Purren

Men enligt den regeln skulle ju inga digitala bokföringsprogram gå att använda eftersom man allting kan ändra saker i efterhand.

Av Purren

Fast jag har hört att man t.ex. inte får använda Excel som bokföringsverktyg (det jag använde i början) eftersom det går att lätt ändra verifikationerna.

Dvs, "raderna" ska skrivas på ett beständigt sätt.

Av Purren

Skriva bokföringsapplikation

Jag vet inte riktigt var jag ska placera denna, eftersom min fråga egentligen inte är programmeringsrelaterad. Om den har hamnat fel får någon gärna flytta den.

Min fråga är:

Är det "lagligt", enligt bokföringslagen, att skriva sig en egen webbbaserad bokföringsapplikation, där man bara stänger av möjligheten att redigera verifikationerna?

Just nu sköter jag bokföringen för företaget själv och jag klarar mig väldigt långt på väldigt enkel bokföring, så det skulle säkert gå att skapa den applikationen på bara ett par timmar.

Jag vet att reglerna säger att man egentligen inte ska kunna modifiera verifikationerna i efterhand, men med de reglerna skulle inget digitalt bokföringsprogram fungera.

Vad tror ni?

Av Purren

Jag kanske var otydlig, men vill helst inte köpa en förlängningssladd för varje datorpryl utan helst en låda som jag kan koppla in allting och så löper det bara en sladd till datorn sedan.

Av Purren

Placera datorn någon annanstans?

Finns det någon form av låda man kan köpa där man kopplar alla sina perifera datorgrejer, typ tangentbord, mus osv, och sedan så har lådan en slad som leder till datorn och kopplar motsvarande sladdar återigen in i datorn?

Tänkte om det är möjligt att t.ex. ha arbetsplatsen och datorn på skilda platser, den ena vid skrivbordet, den andra på andra sidan rummet, eller kanske t.om. i ett annat rum.

Av Purren

Jag beställde nyss en Samsung 2443. Jag resonerade så att skärmyta är mer användbart för mig än perfekt färgåtergivning; jobbar ofta med flera olika saker samtidigt eller t.ex. projekt som kräver god översikt.

Färgåtergivningen är ju egentligen bara ett krav om du är grafiker, fotograf eller dylikt. Annars tror jag faktiskt det bara är en "skön" grej att ha, inte en nödvändighet alls.

Det som tidigare stoppade mig var att jag var orolig över betraktningsvinklarna. Vill ju ogärna att det blir "grått" i hörnen när man har skärmen rakt framför sig, som jag hört att det kan bli med större TN paneler, men nu chansade jag och beställde den iallafall.

Bör vara här imorgon eller på torsdag om du undrar något.

Av Purren

Död bakgrundsbelysning, kassera skärmen?

Satte på datorn nyss, allting kommer igång som vanligt.

Ser mitt blåa skrivbord. Rör lite grann på musen. Poff, allting blir mörkt.

Först tror jag att skärmen är död, men tittar jag noggrant så är det bara bakgrundsbelysningen. Man ser fortfarande en aning om något under, det är bara att det är helt oupplyst.

Jag har en 19" Samsung 940B med kanske 3 år på nacken.

Finns det något knep som kan få igång bilden igen? Kan man ringa samsung även fast garantin har passerat? Finns det någon hemlig knapptryckning som "fabriksåterställer" inställningarna i skärmen?

Eller är det bara att slänga skärmen och köpa en ny?

Av Purren

24" skärm + Gammalt Grafikkort

Hej!

Är det några problem för ett Nvidia Geforce 7600 GT att rendrera en 1920x1080 bild?

Lite osäker på om det är något jag ens behöver tänka på nu när jag ska köpa en 24" skärm.

Detta gäller främst kontorsarbete och inte spel.

Av Purren

Ren Installation Av Program

Jag söker efter en metod att installera progam till en specifik mapp utan att programmet ändrar omrking i andra kataloger och Windows-registret.

Egentligen vill jag väl ha en metod att packa upp filer från en Setup-fil till en specifik katalog utan att några andra ändringar sker.