Inlägg

Inlägg som Ton har skrivit i forumet
Av Ton
Skrivet av GoMeR:

Den ska användas till WoW.
Jag har bestämt mig för TZ130V
Asus G73JW-TZ130V - Inet.se

Den ska väl klara det rätt så galant tycker jag

Behöver inte (men vill ändå^^) påpeka att G73 är väldigt overkill för WoW. Av ditt svar utläser jag även att spel är anledningen till att du lägger ut så mycket pengar på en bärbar. Jag hänvisar till mitt förra inlägg.

Av Ton
Skrivet av Eik:

De på chatten kan man inte riktigt lita på. Ring till in istället och prata med sälj, de brukar kunna styra det mesta.

Jo Dells telesäljare nog de enda säljarna som har koll på sina produkter. De kan allt in i minsta detalj.

Kommer ihåg när XPS 16 var ny och Dell klantat sig så att kombinationen rabattkod och erbjudande gjorde att säljarna gick back om de satte upp köpet i sitt namn. Man blev istället hänvisad till hemsidan där självklart inte önskvärd konfiguration fanns att tillgå.

Av Ton

Kort svar: Skillnaden i prestanda och värmeutveckling är försumbar.

Jag hade inte köpt datorn från Inet då den inte finns i lager.

G73 finns även i flera olika modeller. Om du ska använda krävande appliaktioner och spel så rekommenderas den från Inet. Om det endast är spel så finns det bättre alternativ.

Av Ton

Hej alla,

Det verkar ha blivit en del missförstånd i denna tråd.

Jag vill börja med att påpeka att mobila varianter av grafikkrot ej är desamma som desktop varianten. Ofta baserar sig mobila toppmodeller på stationära modeller i mellanklassen. Utöver detta så kan samma mobila modell komma med olika sorters minne. Detta gäller inte alla kort men när så är fallet är det ofta en stor prestandaskillnad.

De kort som nämns frekvent i tråden är mobila varianter av GTX 460, 5870 och 5850. De presterar alla ungefär i klass med ett stationärt 5750. Av dessa tre modeller är det endast 5850 som kan komma med flera olika sorters minnen, GDDR3 och GDDR5. 5850 kan även i extremt sällsynta fall levereras med 2 gb minne men då endast i GDDR3 variant. Totalt utgör detta alltså tre olika 5850 som alla har olika prestanda. Eftersom 2 gb varianten är så sällsynt är det endast två modeller som är aktuella för er.

Vad gäller GTX 460m så är det för tillfället Nvidias tredje starkaste mobila modell efter GTX 470m och GTX 480m.

Om vi går vidare till processorsidan så har ni säkert märkt att vissa modeller använder sig av s.k. Turbo Boost. Ex. är i7 720QM som har en grundfrekvens om 1.6 GHz. det är frekvensen som används vid full load/4 kärnor eller vila. Om processerna i datorn endast kräver två kärner klockar processorn upp sig själv med ett visst värde. Om man endast använder 1 kärna ökar frekvenserna ytterligare. Det är maxfrekvensen dvs. frekvensen för 1 kärna som anges i beskrivningen. I fallet i7 720Qm är det 2.8 GHz därav 1.6-2,8 GHz.

Slutligen kan jag kommentera frågan om vilka mobila kort som finns vid jul. Detta är oerhört svårt att förutse men personligen gissar jag på att det dröjer till åtminstone andra kvartalet 2011 tills ATI släpper sin nya generation mobila grafikprocessorer.

Hoppas det var till hjälp!

Mvh
Ton

Av Ton

Ska du ha datorer i <2000 kronors klassen så rekommenderar jag IT-auktion. Allt är inte prisvärt men då och då kan du göra klipp.

Av Ton

Här finner du en länk för mer uppdaterad info gällande tyska Clevoleverantörer. Where to buy CLEVO in EUROPE - Page 4

http://www.sweclockers.com/forum/71-butiker-och-tillverkare/8...
Längst ned - svenskt pris på den modell du efterfrågar

Av Ton
Skrivet av SebastianW:

Hmmm...a possibility :). Min undran är om man verkligen ska stirra sig blind på det faktum att den har ett quadro-chip/kort. Hårddisken är bara 160gb (inte så illa ändå, men men) och en core2duo. Har sett bärbara med quadro - visst går program som mudbox och maya bättre, men till kostnad av att exempelvis spel inte fungerar alltför bra öht.

Men tack för tipset!

Edit: tänkte bara tillägga att min kunskap om just Quadro-kort och deras prestanda går upp till det faktum att de är bra för 3d och fotografi, exempelvis Maya/Mudbox och photoshop. Förutom det är jag inte så haj på skillnaderna. Om jag har fel, rätta till mig och säg åt mig att köpa w700 ;).

Det är ungefär som du säger. Du nämner att du ska spela en del på datorn. Då rekmmenderas inte Quadro-korten.

Vad gäller Quadro-kort och förhöjd prestanda i vissa applikationer så är det en sanning med en nypa salt. Det stämmer att Quadro-korten har specialskrivna drivrutiner etc. men de är ofta ganska simpla hårdvarumässigt.

Jag har sett många grafiker som sitter på relativt mediokra grafikkort. Med medioker menas ex. HD 4670m som levererades med den populära Studio XPS 16. Avgörande är däremot processor och till viss mån RAM-minne och hårddisk.

Av Ton
Skrivet av dookie95:

den första från mig lär piska din gammla. 5870 är bland det bästa du kan få i en bärbar. i5 duger fint till allt den med

Jag vill förtydliga att 5870m är ungefär detsamma som 5770 dvs. samma kort som sitter i Jacobs dator just nu. Däremot så är processorn något bättre.

Av Ton
Skrivet av alfisti89:

Vad är din budget?
Jag ska också köpa en nya laptop som jag ska importera från U.S

Har hittat två bra inom 12k budget och båda har

1920x1080
i7-740QM
HD5870
8GB ram
Blu-ray
500~ GB HDD

finns på hidevolution.com

Du är väl medveten om att formeln är som följande:

(Internetpris+fraktkostnad)*1,25=Totalt pris. Många gör fel på det där med att inkludera frakten och får sig en shock.

Mvh
Ton

Av Ton

Just nu är det supererbjudande på GX 740 hos Alina. Det finns absolut ingenting som slår MSI GX740-238NE - KAMPANJPRIS! - Alina System AB i den prisklassen.

Av Ton

Om du kan gå upp en tusing i prisklass.

Acer eMachine E642G - Inet.se

PS. Skillnaden mellan minnena gör väldigt mycket i detta fall.

Av Ton

När alla pratar om hur de nya korten är prisvärda och Nvidias eventuella prissänkingar så förs tankarna till Webhallens superdeal på GTX 465. Det måste väl ändå vara ett konkurrenskraftigt erbjudande?

Man kan argumenter länge om hur prestandan hos gtx 460 1gb är nästan likvärdig men min uppfattning är attt gtx 465 är bättre, överklockning inräknat. Så klarar man av storlek och extra strömförbrukning är det ett givet köp.

Av Ton
Skrivet av jejjy78:

Ah, PC-Konsulten hade ju lite konfig möjligheter.. Iofs lite dyrare än tyskarna, men känns kanske lite säkrare o beställa inom Sverige. Tackar för den infon

Stämmer, dock så blir det lite mer rättvist om du tillför garanti på 3 år. Då skiljer ca. 1 000 kr. Dessa tillhör den 6 % skillnaden i moms.

Av Ton
Skrivet av jejjy78:

Hmm... Jag hittar bara SSG Data eller vad de heter.. O jämför man med Notebookguru.de så är de tyvärr inte riktigt i närheten prismässigt tycker jag. De har tex bara en dator med 17" och det är med X480M kort i för 25.000.

GGS data heter de. Sedan finns även PC-Konsulten och jag tror att Cizmo har en svensk filial. Anledningen till GGS-datas höga priset är att de tagit in den dyraste singelkortmodellen.

Av Ton
Skrivet av Doofus:

Man tackar, då har jag ett riktmärke iaf.
Ska försöka med runt 4000 kronor för laptopen, tycker du det låter hutlöst ?

Det tycker jag verkligen inte. Känns som rättvist, om något så är det fördelaktigt för din kompis.

Av Ton
Skrivet av Doofus:

Så då skulle jag kunna raka av ungefär 25% på 5500 kr dvs 4150 kr.
Men hmm hittar ingen motsvarande dator för 5500 kr, iaf inget som har motsvarande "tillbehör" och grafikkort.

Kanske du kan hänvisa mig till något med en 17" skärm och motsvarande prestanda ?

Förra gången drog jag bara till med något efter känsla:P Jag glömde också nömna att tillbehören inte var inräknade i min uppskattning.

Jag har nu kollat i detalj och du kan vara glad. Priset blev något högre.

Egenskaper för Packard Bell EasyNote LM85-JN-570NC
Här har du nästan exakt samma prestanda. Lägg på lite extra för Windows Ultimate och "tillbehören".

Problemet är att man behöver bara lägga till så lite för att få så mycket extra prestanda.

Av Ton
Skrivet av jejjy78:

Om man är sugen på att köpa ifrån Tyskland så har ju Notebookguru.de en skysst deal atm där man kan få 5870 CF, 6 gig ram, 740 CPU, en enkel 500 gig hdd, 18.4" skärm för ~€1899 + €25 i frakt. Men då är det som sagt leverans ifrån tyskland o kanske lite bökigt ifall den skulel börja krångla. Sen väger den iofs 5.5kg med.. =/

Det går även att köpa Clevo från Sverige för överkomliga priser.

Av Ton
Skrivet av Doofus:

Hejsan sweclockers, jag är urusel på att ta ut pengar för begagnade saker och söker lite hjälp här.

Det är så att jag har en Asus G2S liggandes, den har jag fått i samband med att jag byggde en stationär till en kamrat för några månader sedan.
Nu är det så att en vän till familjen behöver en ny dator och letar efter en laptop med 17" skärm.
Han har dock inte funnit några datorer hittills med den skärmstorleken för ett vettigt pris.
Man måste upp emot 8000-10000 kronor för att få en bra menar han. Så han är intresserad av min, men jag vet inte vad jag kan begära.

Santa Rose plattformen.

17" 1440x900

T7700 2.4 ghz C2D

4GB kingston HyperX CL4 800Mhz DDR2

250GB 7200 rpm WD

Nvidia 8600M GT 256mb GDDR3

W7 Ultimate x64 original

Samt lite smått och gott som:

DVBT mottagare bordsantenn, Fjärrkontroll för WMC, ytterligare en IR-mottagare, 2 Batterier, väska och original mus.
Samt kvitto för datorn, 15995 Kr 2008-03-22.

Vore tacksam för en vettig värdering. Har ingen aning om hur laptops står sig i värde.

En motsvarnde dator idag kostar ca. 5 500 kr.

Av Ton
Skrivet av Romeon:

Tjenare killar och tjejer, är på väg att köpa en laptop.. För samma prisklasss 10-12tusen. Så denna är alltså top of the art och rekommenderas för de pengarna?

Kan tillägga att jag inte kommer spela spel på den, men redigera i photoshop (även om inte mycket) samt använda den till tethering (alltså bilder som tas i kameran dyker upp i laptopen) + skolarbete,.

Tacksam för svar.

Nej, denna dator är till för spel. Men det vet ju du redan eftersom du läst inlägg för inlägg:P

Skämt åsido. Ska du endast göra det du nämnde så kan du köper vilken dator som helst i 5 000-7 000 kronors klassen.

Om du ändå vill lägga ut 10 000-12 000 kronor så välj då en annan dator. Jag kan hjälpa dig om du inte hittar något bra. Finns några andra aktiva trådar om just det ämnet.

Av Ton
Skrivet av Das Oktober:

Jag tackar och bockar for tipsen, det ska dock vara en bärbar men jag ska själv köpa en stationär, så ditt tips på delar är faktiskt bra till det köpet

Finns det några 15 tummare som har plats för två hårddiskar eller måste jag ta ut DVDn ur den bärbara och göra en sån krångelinstallation?

Du måste specificera mer vad du ska använda datorn till. T.ex. behöver du ett dedikerat grafikkort?

Om inte så kanske det går att knapa ihop det du önskar för 9 000 kr. Annars kommer priset att skena.