Inlägg

Inlägg som Ton har skrivit i forumet
Av Ton

Packard Bell LX86-JO-755NC

Andra märken

Är den absolut billigaste I7-datorn du kan hitta.

Designen är inte särskilt fin men lite finare än vad bilderna på internet antyder. Grafikkortet är något utdaterat men ändå relativt bra och knappast ett hinder i ditt arbete.

Rent generellt kan jag säga att:

RAM är alltid bra att ha mer men större än 4 gb är knappast prisvärt för en dator under 12 000-15 000 kronor.

Processorn är klart viktigast för dig. Prioritera trådar över klockhastighet. De flesta professionella program har stöd för fler än 2 trådar.

Grafikkort spelar nästan ingen som helst roll så länge det är ett mellanklasskort eller bättre.

Hårddisk är viktigt om du ska använda dig av stora mängder data och snabba inläsningar. Här skulle du kunna köpa en SSD-hårddisk men då ökar priset.

Övrigt:
Extremt viktigt att kolla runt på forum angående tangentbord och kortkommandon. Här saknas ofta standard och jag har ofta fått beröm/synpunkter på att folk kan eller inte kan använda sig av sina vanliga knappfunktioner när de köper en ny dator.

Av Ton

Ett alternativ till den föreslagna Acern skulle kunna vara:

Den är både billigare och bättre.

Packard Bell EasyNote LX86-JO-755NC - Hitta lägsta pris, omdömen och information om Bärbara datorer

går att köpa billigast hos
Andra märken

Det extra minnet på grafikkortet är ingen felskrivning, dock så har det liten inverkan på prestandan.

Av Ton

Är det sli/crossfire du är ute efter så gör du bäst i att köpa en Clevo-modell.

Kortfattat så finns här två val. Antingen X-7200 (17,3", desktop cpu - dyrare) eller X-8100 (18,4", mobile cpu - billigare).

Mvh
Ton

Av Ton
Skrivet av Divran:

Ok! tack för det men andra linken ligger för högt men om man skulle köpa en laptop som kan lira dagens spel och kanske nya men så lågt som möjligt men bra som möjligt vilken modell och sånt ska man satsa på då?

Packard Bell EasyNote LM85-JO-760NC - Hitta lägsta pris, omdömen och information om Bärbara datorer

eller

Packard Bell EasyNote LX86-JO-755NC - Hitta lägsta pris, omdömen och information om Bärbara datorer

/Ton

Av Ton

Compuer, du verkar själv insatt i de tester som finns. Det finns inga andra källor än de då 460m korten inte har levererats. Det du hört om prestandan är endast spekulationer varav huvuddelen är sprungna utifrån notebookscheck argumentation.

Vad gäller 5870m så kommer den endast i GDDR5 version. Det är som nämnt 5850m som kan komma även med GDDR3.

Av Ton
Skrivet av thereal_twisted:

Missat att svara på denna tråden totalt, sorry. Kul med folk från solstaden

Tycker inte den var så jätte billig direkt, då du kan få en MSI GX660R(720qm, 5870m, fullHD, 2x500gb) för 14-16k i sverige.

Egenskaper för MSI GX660-092NE

Du borde kunna få en maskin med 5870m CF för 16-1700 euro.

Clevo och MSi ligger ganska lika i den prisklassen. Om man bortser från kvalitetsskilnnader så tillkommer det faktum att MSI-modellerna inte finns på lager.

Av Ton

Ska det vara fyrstjärniga processorer så är Clevo enda prisvärda alternativet. För tvåkärniga kan man hitta bra datorer hos msi, asus och acer.

Vad gäller de två nämnda datorerna så gav en snabbtitt att Acern har en dålig skärm men bluray. Vad gäller grafikkorten så tror jag personligen att prestandaskillnaden är minimal.

Vill ni ha mer hjälp så skicka ett PM.

Av Ton

Det låter som att du kan köpa viilket märke som helst. Om du själv vill skräddarsy så rekommenderar jag:

Dell (räcker och blir över för dina krav, du sparar några slantar också)
Clevo (exklusiva datorer i din prisklass)

Vill du ha hjälp så skicka mig ett pm.

Av Ton

Amatörekonomer, glöm inte valvakan!

Där har ni teori som passar er nivå:P

Av Ton

Kanske inte en dum ide. I framtiden så saluförs endast låt säga 4 modeller som alla kan låsas upp till olika nivåer. Ex. 2, 4, 6 och 8 kärnor. Klockfrekvensen låses sedan upp till valfri modell.

Ett sådant system skulle troligen effektivisera tillverkningsprocessen och ge oss konsumenter lägre priser.

Av Ton

Jo vänta på 6000-serien skulle jag inte rekommendera. Då får man nog vänta länge.

Vad gäller supporten så är fördelen med MSI att du slipper skicka datorn till Tyskland. Nackdelen är att det är Infocare och Anovo som har hand om den svenska supporten.

Av Ton

Du nämnde inte spel och om det stämmer så behöver du knappast ett bra grafikkort. I och med det så behöver du heller inte köpa en särskilt dyr dator.

Om du ändå vill sätta sprätt på pengarna och förbättra prestandan inom de nämnda användningsområdena så ska du köpa en Clevo D900F som använder sig av en desktop processor. Till denna köper du sedan en SSD-hårddisk.

När du bestämt dig för ett av ovan så hjälper jag gärna till med förslag.

Av Ton

Datorn du köper från Kobalt är en Clevo-dator och Kobalt tillhör de mer exklusiva tillverkarna. I Tyskland men även i Sveriga finns det billigare Clevo-återförsäljare. Du får då exakt samma dator där loggan är enda skillnaden. Skillnaden mellan olika Clevo-återförsäljare är servicen och Kobalt tillhör de bästa.

Vad gäller MSI datorn på webhallen så är de knappast likvärdiga. Se processorn.

Dock så är en 840QM inte värt det extra priset gentemot en 740QM som är instegsmodellen för fyrkärniga processorer. Du får heller inte glömma att ta ett 64 bitars OS. 8gb RAM är också väldigt dyrt och onödigt. Köp hellre 4gb.

30 dagars pixelgarantin är en rip-off då datorerna nästan alltid levereras pixelfelfria. Den försäkringen/garantin är motsvarigheten till Sibas/On-off/Elgiganten köp-vår-värdelösa försäkring.

Av Ton

G73 med rabatt är bästa laternativet. Enda nackdelen med den och GX730 är att båda har en skärm som inte motsvarar övriga komponenter.

Av Ton

1. Vissa modeller har processorer som är desamma som de i stationära. Samma kan även gälla hårddiskar.

2. GDDR3 säger i princip inget om prestandan då en uppsjö av grafikkort använder sig av GDDR3, både bra och dåliga.

3. Det stämmer att modellen du länkade till är föråldrad.

Av Ton

Måste hålla med tidigare inlägg om att man borde ha testat de lägre specifikationerna först. Det är på gränsen till korkat att inte göra det faktiskt. Åtminstone efter att det första nätaggregatet gått sönder.

I övrigt så kan man inte annat än hålla med om att Ace of Sweden verkar suga ganska hårt. Bra test och skön video var det också.

Av Ton

Vadå nederlag?

Telia trodde ju knappast att de skulle vinna.

Det var ett ytterst smart och billligt sätt att få gratis reklam samt få sig själva att framstå som hjältar hos alla knäppa fildelare som ärligt tror på sin sak. (Därmed inte sagt att alla fildelare är knäppa)

Av Ton

****h.com^^

Alla nördar titta hit.

Tråd kan låsas när folk fått avreagera sig lite.

Av Ton
Citat:

Ursprungligen inskrivet av BlommaNN
Tjena! Tack så hemskt mycket för svaret och tipsen! Jag vill ju givetvis bli så bra som är möjligt att bli! Och jag vet att motståndet är ingen höjdare direkt. Men det är inte mycket jag kan göra då det är den svåraste ai:n som går att få tag i. Jag får helt enkelt hoppas att jag får en beta nyckel vid nästa våg

Och anledningen till att jag inte scoutade efter inledningen är för att ai:n är väldigt förutsätt bar och man vet i princip hela tiden vad den kommer att göra. Men givetvis förstår jag att det är otroligt viktigt i online matcher att hela tiden scouta

Och varför jag i princip endast byggde marines. Var därför att jag tänkte köra rush taktiken mot han bygga en enorm armé med marines + ett fåtal medivacs.

Och vad menas med orden mikro och macro inom SC2? Jag har alltid undrat det =)?

Nice tack så mycket för det tipset! Men vad betyder choke?

Och nej jag missförstår verkligen inte. Det var ett riktigt bra inlägg du gjorde och du gav verkligen synpunkter på vad jag kan förbättra! Det är just det jag älskar med sweclockers. Här finns verkligen människor som vill hjälpa andra. Om vi hade tagit fragbite som exempel. Hade dem nog bara sagt ''dra åt helvete noob jävel''

Så jag säger återigen tack så hemskt mycket! Och trevlig helg på dig=)

Choke betyder i detta fall en trång passage. Det jag menade i förra inlägget var t.ex. att när du gick upp för "branten" efter att du mosat zergarmén så såg du inte vad som är ovanför. Han kunde t.ex. ha haft (såna där som sprängs - har inte spelat SC2^^) och med endast ett fåtal enheter totalt ägt hela din armé. Detta kunde han alltså ha gjort innan du förintade hans armé.

I samma strid som jag nämnde ovan kan man också se hur chokepoints kan användas i ett mer situationsanpassat sammanhang. Om man tittar på replayen noggrant så ser man att dina enheter placerar sig på linje och i princip alla kan skjuta. Hans armé däremot blir tvingad att anfalla några få i taget.

Av Ton

Skummade igenom ditt klipp och det såg bra ut.

Jag vet inte vilken nivå du vill lägga dig på då du gett lite oklara besked på den fronten men generellt sett så tyckte jag du var relativt rapp på tangenterna och styrningen. Det är ju trots allt det viktigaste nu i början.

Om vi skippar det positiva och går direkt till saker som kan förbättras^^:

Alldeles för dåligt motstånd. Svårt att säga något.

Striderna var av typen skicka in allt du har tills allt är dött.

Terrängen utnyttjades aldrig. Det fanns grundläggande öppningar som din standardchoke men under striderna kunde jag inte se något. Beakta när du går uppför höjder och chokepoints. Han kunde ganska enkelt ha skickat hela din armé i graven om han varit bättre.

Du glömde scouta efter inledningen.

Varför bara marines?

Glöm inte att mikro under striderna inte får störa din makro vilket jag är tämligen säker på att den gjorde.

Sätt inte rallypointen precis vid din choke då det är extremt lätt att ta reda på vad du sysslar med om det står 40 marines där.
Jmf. motståndarens resonemang.
"Han har en choke med 20 marines. Undrar vad han gör med resten av resurserna?"
mot
"Han har 40 marines vid sin choke, jaha han har en till barack."
Om du är rädd för att han ska överrumpla ditt försvar på endast 20 marines så scoutar du.

Missförstå nu inte. Jag är i överlag imponerad i tanke på din snabba utveckling.