Inlägg

Inlägg som Ton har skrivit i forumet
Av Ton
Skrivet av Muyfa666:

Först - vad är EOL? Och menar du att 470 är nästan lika snabb som 480 då? Najs isf!

Sen... snackar vi att det SKA komma en modell med 470 eller är det bara en spekulation från din sida?

Hej,

Ursäkta förkotningen. EOL betyder att produkten fasas ut. 470M är nästan lika snabb som GTX 480M. Skillnaden på pappret är större än i verkligheten.

470M finns redan och anledningen till att man fasar ut 480M tror jag är kortets höga krav på övriga delar, ex strömkrav. Troligen kommer 470M gå fungera med befintliiga chassin som ex. MSI GX 740, GX660, Asus G51 & G73. Allt i detta sista stycke bortsett från att produkten redan finns är dock spekulationer från min sida.

Mvh,
Ton

Av Ton
Skrivet av Muyfa666:

Bra tråd. Kanon. Jag sitter nog fortfarande på mina pengar till efter nyår. Går och håller tummarna för en modell med 480M-grafikkort...

Det kommer tyvärr aldrig hända då GTX 480M är EOL. Däremot så ersätts den av nästan llika snabba GTX 470M. Den senare är betydligt strömsnälare.

Av Ton
Skrivet av Tej:

Hej, jag tackar för tipsen men jag håller mig gärna till M15X, så om någon skulle kunna ge mig hjälp med just DEN så skulle det uppskattas.

Du är då inte lite envis:)

Jag hjälpte en annan kille förut så har läst in mig lite på Alienwares priser.

Här är en konfiguration som är "prisvärd". Det är dock lite problem med framtidssäkringen då deras konfigurator är väldigt obalanserad.

i7 740QM
4GB RAM
5850 1 GB (alternativt GTX 460M för att göra datorn mer framtidssäker, dock är det en dyr uppgradering men tänker du lägga så mycket som du gör är det ju inga problem)
Valfri hårddisk upp till och med 500 GB, välj ej SSDn.
1600x900 skärm (för att göra datorn något mer framtidssäker)
9-cells batteri

Landar på runt 15000-18000 beroende på val av grafikkort och hårddisk.

Lycka till med köpet!

Mvh,
Ton

Av Ton
Skrivet av SniFFy<3:

Okay, men jag tror jag kör på den mindre, den med 15,6" skärm eller vad det är. Hur stora hybriddiskar kan man ha, och blir det mycket dyrare med en sådan istället för en "vanlig"?

Mvh

Erik

Hybriddiskar är dyrare än vanliga.

De finns i 320 respektive 500 Gb varianter. Kostnaden är ungefär det dubbla gentemot en vanlig. För en 320 Gb hårddisk blir det på vår hemsida 390 :- extra.

Av Ton

Mitt förslag till dig är i ordningen:

Hybrid
SSD
Vanlig

Anledningen till att jag frågade om du kunde tänka dig en större dator var för att du då troligen har två hårddiskplatses vilket underlättar valet av hårddiskar. Välj i så fall en SSD ca. 60-80 Gb och sedan en lagringsdisk - 7200 rpm.

Av Ton
Skrivet av SniFFy<3:

Okay, tack så mycket. Bara ett par frågor; vad skulle Dell kunna erbjuda som skulle vara mer förmånligt för mig, om jag ringer?

Är detta en SSD? : HÅRDDISK 256 GB Solid State SATA-enhet

Det är en SSD. Mer specifikt skulle jag tro att det är en Supertalent Ultradrive GX2 men det får du dubbelkolla.

Om du ringer kan du säkert välja på fler SSD-varianter. Även hybrid-diskar dvs. hårddisk och SSD i ett borde gå att beställa.

Hybriddisken finns bara i en variant (dock olika storlekar) och om du blir erbjuden en sådan råder jag dig att slå till. Annars välj en SSD men helst en mer prisvärd än den på 256Gb.

I övrigt undrar jag om 15" är ett krav eller om du kan tänka dig större?

Av Ton

Det är inget fel på Dells datorer. Jag tycker personligen Dell står för hög kvalitét och support. Dock kan priserna vara i överkant men ibland kan man göra riktiga klipp.

Dell äger Alienware och Alienware är inte billigt eller prisvärt. Man får dock design, kvalitét och hög service.

Vad gäller de "små butikerna" så menar jag butiker som säljer datorer från i huvudsak Clevo, Compal och Asus. Dessa kan erbjuda konfigurerbara system i det högre prissegmentet och de har mycket större valmöjligheter än Dell. Prisbilden brukar också vara rejält bättre vad gäller 10k+ datorer.

Ex. på sådana butiker är:

Svenska:
GGS Data
pc-konsulten.se

Europeiska:
Notebookguru
Deviltech
Kobalt

Amerikanska:
Sager
XoticPC

Av Ton

Okej, om du verkligen får så mycket rabatt gör du ett bra val med Alienware.

Jag föreslår, efter att ha läst dina behov, att du kör på en SSD istället för 8 Gb. I övrigt, enligt det jag sa tidigare.

Vad gäller de "små butikerna" så menar jag butiker som säljer datorer från i huvudsak Clevo, Compal och Asus. Dessa kan erbjuda konfigurerbara system i det högre prissegmentet och du har mycket större valmöjligheter än hos Dell. Dock tror jag att om du ringer Dell så erbjuder de fler konfigurationer.

Ex. på sådana butiker är:

Svenska:
GGS Data
pc-konsulten.se

Europeiska:
Notebookguru
Deviltech
Kobalt

Amerikanska:
Sager
XoticPC

Av Ton

Det låter som om du söker:

Bra processor, mycket minne, bra skärm, snabb hårddisk

Minde bra grafikkort, ljud & design

Det finns många prisvära speldatorer i 8-12k klassen men de är inte för dig. För konventionella märkens icke-speldatorer hittar du troligen inga konfigurationer med mer än 4 Gb minne och/eller en snabb hårddisk (hybrid/SSD). (som även uppfyller övriga krav)

Testa skräddarsy en dator från Dell och se var det landar på. Alternativt se någon av de mindre datorförsäljarna där det också går att skräddarsy bärbara.

Av Ton

Hej,

Det skulle vara bra om du kunde göra en prioritetslista vad du vill använda datorn till. Min gissning är också att det är en Alienware du tittat på, stämmer det? I så fall måste jag bara inflika att du kan få mycket mer prestanda för priset. Alienware har dock bra support.

Tillbaka till din fråga.

Vid en första bedömning, utan att veta dina behov, skulle jag säga att 840qm är överflödig i detta fall. Välj 740qm.

Det är också ganska jämnt mellan 8 Gb RAM och en SSD uppgradering (har du inte gjort än). Troligen skulle du uppleva större skillnad vid normalanvändning. Om du jobbar med många minneskrävande program samtidigt så kan det dock vara smart att ta 8 Gb RAM istället.

Med lite tur så kan du köpa en billig SSD vilket gör att du har råd med både SSD uppgradering och 8 Gb RAM. Om den förstnämnda kostar 1000 kr extra och du väljer 740qm så sparar du 2500 kr.

För att kunna beställa en SSD måste du ringa till Dell då hemsidan verkar sakna den konfigrationen.

Mvh
Ton

Av Ton

Gillar killen som inte fattade skämtet.

Av Ton

Det finns flera trådar här på Sweclockers om Clevo-datorer och dess återförsäljare. Alla har i princip samma produktutbud men datorerna säljs under olika namn.

Detta betyder att kvalitén på datorn är densamma hos alla butiker. Det som skiljer är pris, frakt, support och garantiärenden.

Exempel på butiker: (Jag valde ut de som är mest kända/jag anser bra)

UK
Kobalt

DE
Notebookguru
Deviltech
MySN

US (Rekommenderas ej pga. frakt och moms samt garantiärenden - dock generellt sett mycket bättre support än i Europa)
Sager
Xotic
Powernotebook
PCTorque
Eurocom (Kanada)

S
GGS Data
PC-Konsulten.se

Av Ton
Skrivet av norrby89:

njaa det är så gott som det värsta du kan få i en bärbar så ^^ näst värsta grafikkortslösningen (2x 480m är det värsta) samt bästa processorn som finns idag till bärbara datorer

Egentligen är det den 3:e eller 4:e bästa lösningen efter SLI- konfigurationer av GTX 480m, 470m och 460m.

Till Hellscreamer, söker du prestanda över 15k klassen är det uteslutande Clevo du ska leta efter (ex. Notebookguru).

Av Ton

AMD håller på att släppa en ny arkitektur. Denna kommer att kunna erbjuda en oerhört prisvärd kombination av en processor och ett grafikkort. Serien lämpar sig för budgetsegmentet. Se, Sweclockers nyheter för mer information om denna.

Samtidigt kommer Intel att uppdatera sin befintliga arkitektur med nya processorserier. Dessa kommer släppas ungefär samtidigt.

För att identifiera dessa nya processorserier så leta efter "E" (AMD) och "2" (Intel). Efterträdaren till Intel i7 720QM heter t.ex. i7 2720QM och erbjuder märkbart högre klockfrekvenser.

Intels nya processorer sträcker sig över hela segmentet dvs. både i3, i5 och i7.

Vi kommer att mottaga testexemplar av bärbara datorer med de nya processormodellerna i början av december och massproduktion beräknas ske i slutet av december. Vår leverantör är baserad i Asien vilket vanligtvis betyder att vi får datorerna leverade någon månad innan de större märkena kan lansera sina modeller i Sverige.

En vild gissning är därför att Asus, MSI, HP etc. kommer att kunna leverera sina nya modeller Q1 2011.

Av Ton
Skrivet av parnyman:

Hej bästa Sweclockers!

Jag ska köpa en bärbar dator för att ha på resor och föreläsningar. Den kommer inte att användas för spel eller bildbehandling, men en del krävande statistik- och kontorsprogram gör att jag vill ha något bättre än en nettop. Jag vill inte ha en Macintosh och att datorn ser ut som 1995 är ingenting negativt.

Såhär ser mina prioriteringar ut:
1) Låg vikt.
2) Kvalitet på tangentbord, skärm och chassi.
3) Bra prestanda (men inga spel).
4) Hög upplösning, och helst matt 13-14” skärm.
5) Tillräckligt låg ljudnivå för att inte störa vid ett mötesbord.

Prisklass: Ca 10 000 kr, men är ganska flexibel.

Jag funderar på en Thinkpad x201i, vilken kostar 9 500 kr på Dustin (student). Den har mindre skärm och lägre upplösning än vad jag skulle önska, men det är svårt att pricka in alla punkter utan att hamna på den dubbla prislappen. Jag tänkte i så fall köpa en SSD-disk (Intel X25-M 80 GB?) och byta ut hårddisken som sitter i.

Låter det som ett bra val, eller har ni andra förslag? Jag har haft svårt att hitta recensioner av datorn och vet inte om den har problem jag inte känner till?

Vet ni om det går bra att köpa en SSD och byta disk själv?

Stort tack för hjälpen!

Om du orkar vänta en / två månader så kommer det ut många bra modeller som passar dina behov utmärkt.

Några tips i övrigt är annars:

Acer 3820TG - överlägset prisvärdast.
Clevo S3100 - något bättre kvalité

Av Ton

PS. Installera om drivrutinerna efter uppdatering.

Av Ton

Det låter som ett serviceärende.

Undrar dock om du uppdaterat vBios? Om inte ladda ner följande.
MSI Europe ? Computer, Laptop, Notebook, Desktop, Mainboard, Graphics and more

Följ instruktionerna här.
Laptop Forums and Notebook Computer Discussion - View Single Post - MSI GX740 with 5870 1gb ddr5

Lycka till!

Av Ton

De är likvärdiga så ta den billigaste.

Av Ton

Det stämmer. Kan även tillägga att den kommer att visa 2.53 GHz när du använder två kärnor under full belastning med Asus Extreme Turbo avslagen.

Av Ton

Kostnaden för 4 gb är försumbar så därför rekommenderar jag 4 gb oavsett operativsystem.