Inlägg

Inlägg som Peter77 har skrivit i forumet
Av Peter77

Slarvfel på nån annars satt det mesta

Av Peter77
Skrivet av anon333222:

Därför borde man låta folk slåss om korten…. Nä, skämt åsido. Det är en komplex fråga. Jag är helt hundra om @ozzed hade 1000 bitcoins så hade han. Inte varit så anti krypto. Men vad vet jag.

Ja, det är inte helt lätt.

Och du kan mycket väl ha rätt i det sistnämnda också. Jag tror inte gamers hade brytt sig om miners om tillgången hade varit god och priserna normala, definitivt inte.

Jag har inget emot mining öht, tycker det verkar intressant och spännande, jag kör själv lite folding@home och får betalt i BANANO, tycker det tilltalar mig att man kan hjälpa till att bidra med datorkraft i forskningens tjänst och få en slant för det, dock är det inte mining i traditionell bemärkelse . Har inte själv varit intresserad av att dra igång något relaterat till mining innan jag stötte på det. Den dagen möjligheten med folding@home upphör lägger jag mest troligt ner det. Sedvanlig mining orkar jag nog inte sätta mig in i.

Men att mine:a med grejer man redan har? Why not? Har inget alls emot det. Mine:a med grafikkortet när man inte spelar? Har absolut inget emot det heller.
Tycker att hela grejen med kryptovalutor är intressant, även om det poppar upp diverse "shitcoins" jämt och ständigt som jag tror bara lever på hypen och inget annat.

Men en framtid där man fritt kan välja hur man förfogar över sina tillgångar? Why not.

Det jag tycker är lite orättvist dock är att hardcore miners gärna roffar åt sig 15 grafikkort medans de tycker att gamers inte har rätt till ett enda eftersom de ändå "inte gör något viktigt". Den attityden har jag svårt för.

Av Peter77
Skrivet av anon333222:

Anledningen till att gamers vill att man begränsar cryptomining är för att det är brist på grafikkort. Såvida man inte har hårdvarumässigt sänkt bandbredden så kommer miners hitta ett sätt. Nycklarna som används för signeras drivrutinerna kommer att skaffas fram. Jag menar. Om du får 50mille för att läcka nyckeln. Då finns det många som gör det :).

Ja jag tror väl det också. Kreativiteten och kunskapen är stor när det gäller att komma runt hinder. Tror inte det har jättestor effekt, men gesten är god och man signalerar väl lite var man står.

Sen tror jag inte att miningen enbart är det som har skuld till att bristen ser ut som den gör. Jag har heller inget problem med mining som så. Jag bara stör mig på att miningfolket verkar tycka att gamingfolket inte har någon rätt att få tag på grafikkort.

Sen har man ju hela den här biten med folk som bunkrar upp och säljer dyrt, det är också ett problem. Svårt att komma åt också.

Av Peter77
Skrivet av THB:

Helt åt väggarna vidrigt.

Inget annat än virtue signaling för att glädja den väldigt vokala lilla massan som tror sig ha större rättighet till ett grafikkort.

Att denna vokala minoritet sedan använder genomskinliga påståenden om miljö är inget annat än kräkframkallande.

Vad jag som köpt ett grafikkort använder det till har ingen med att göra, om jag väljer att minea eth, spela eller rendera är min ensak.

Dåligt försök att försöka få det till att gamers är en minoritetsgrupp vad det gäller köp och användning av grafikkort. Det var nog inte många som gick på den.

Felet miningförespråkare gör är att de anklagar gamers för att vilja roffa åt sig grafikkort och tro att de har ensamrätt på dessa, när faktum är att det är exakt vad miningfolket själva gör. Att du tycker det är "vidrigt" det nvidia nu gör, oavsett om det får önskvärd effekt eller ej, säger en hel del.

Av Peter77

Dubbelkollade vilken månad det var, eftersom det kändes lite som ett aprilskämt att man lottar ut ett grafikkort mitt i den värsta grafikkortsbristen någonsin.

Nej, jag sällar mig till de som inte tycker loggan var vidare snygg.
Minns inte hur den gamla såg ut heller, kollar nog inet för sällan

Av Peter77

Älskar katter och skulle inte vilja vara utan det.
Hundar har jag egentligen inget emot, dock har jag dåliga erfarenheter sedan jag var liten som jag antar till viss del sitter i.

Vet dock att det berodde mest på ägaren såklart.

Dock har jag inga planer på att skaffa hund. De är lite för flamsiga och för mycket för min smak, och jag har inte riktigt engagemanget att ge en hund vad den behöver.

Ja, jag identifierar mig mer med katter och jag kan läsa dem utan och innan. Kommer jag in i ett hus där det finns katt, kommer de till mig direkt som om jag vore en kattmagnet.

Ja, jag är lite introvert. Med en katt måste man vara försiktig och stillsam. Jag antar att jag gillar den där tysta och lugna kontakten man kan få med en katt.

Av Peter77
Skrivet av aMp:

Nice! Har du något exempel som du kan ladda upp för att visa hur kvalitet/skärpa/fokus är? Du kan gömma dig om du inte vill vara med på bild själv hehe. Funderar själv på att köpa något liknande istället för nuvarande lösning (Canon 80D + Elgato Cam Link 4K, valfritt objektiv och dummy-batteri-nätadapter så jag kan ansluta direkt till eluttag), vilket är väldigt overkill för min användning har jag märkt hehe.

———————————————————

Sådär, det blev en till 2 TB SSD för min del också när man bygger nytt. Har redan en av denna SSD och den imponerar starkt så köpte en likadan till vilket känns värt, speciellt för 2700 kronor! 5,5 TB SSD känns som att det kommer räcka ganska långt hehe. Snabb, 5 års garanti och 3 100 TBW rating.

https://i.imgur.com/31Y4p1C.jpg

Only for you my friend

https://www.youtube.com/watch?v=Zt9egbwSRs0

Tror att youtube degraderar skärpan / kvaliteten något men en liten fingervisning. 1200 ish kr på hemska amazon.se.

Av Peter77

Logitech Streamcam

Nu kan man ha möten och snacka med kompisar med crisp och klar bild. 1080p 60fps.

Riktigt nöjd inledningsvis.
Streamar inte eller laddar upp videos, men varför inte skaffa kvalitet när man ska handla nytt, ifall suget skulle uppstå.

https://i.imgur.com/8nUPtKl.jpg

Av Peter77
Skrivet av Ozzed:

Så är det. Jag kan förstå att man blir frustrerad och irriterad när man diskuterar saker som är extremt polariserande. Men ska man komma någonstans så är tålamod ett måste.

Man får helt enkelt försöka ha för ögonen vad syftet är. När man diskuterar saker så handlar det ju inte om att den som skriker högst för sakens skull vinner, utan syftet är ju att ge andra människor nya infallsvinklar, och i bästa fall så ett frö så att de kanske förstår varför man tycker att de har fel.

Och ska man göra det, så är det meningslöst att liksom skälla ut folk, då den enskilda individens onda handlingar i ett större sammanhang sällan har onda avsikter på ett personligt plan utan det är ett lirkande innan man får folk att nå den insikten.

Sedan är det också viktigt att när du ser att du blivit utsatt för ett retoriskt knep, typ halmgubbe eller personangrepp eller whataboutism, ta aldrig betet, utan förklara att du genomskådat personen. Och kom ihåg att när sådant dyker upp så betyder det oftast att personen vet att den har fel och egentligen har gett upp. Det är väl de tipsen jag kan ge för att orka med. Och tack för att du tycker att jag gör det bra ❤️

Håller med dig i allt du skriver, och det är starkt att du står på dig i dina argument med ditt lugn.

Ang vem som har rätt till korten - jag hade inte brytt mig huruvida ett kort går till en miner eller en gamer, om det vore så att miners köper ett kort precis som gamers.

Nu är det ju inte så utan girigheten gör att de vill ha 2,3,5 ja till och med 10 eller 15 kort.

Argumenten från deras sida är oftast av typen arga oneliners kopplat med lite domedagsprofetia i stil med "det centraliserade bankväsendet trycker ju upp pengar på måfå hejvilt"

Nej jag gillar att du står på dig. Det är klart att gamers har första tjing på hårdvara i första hand ämnade för spel. Och jag håller inte med om att gaming inte ger någon samhällsnytta. Man måste vara rätt fyrkantig i sin tankevärd om man inte förstår sambandet i att hårdvara köps - fabriker kan finnas kvar - människor på dessa fabriker har fortsatt jobb, och utvecklingen går framåt.

Och vidare, skulle vi enbart fokusera på att göra saker som har 100% samhällsnytta på kort sikt så skulle vi med samma logik ta bort systembolaget, stänga ner alla streamingtjänster, ja allt i princip som handlar om att individen har roligt och kan slappna av. Människor behöver få ägna sig åt saker de tycker är roligt annars mår de inte bra på sikt och då kan de heller inte vara produktiva. Så enkelt är det. Vi må leva i ett ekorrhjul drivet av staten som handlar om att jobba - äta - dö, givetvis med lite nyanser däremellan. Men säger man nej till det så säger man också nej till sjukvård, skola, allmänn trygghet, och alternativet är att leva i en hydda i skogen, och då vet jag vad jag väljer.

Sedan tycker jag det är extremt komiskt att många av miningförespråkarna hackar på "det centraliserade bankväsendet" och klaga på "fiatvaluta", trots det cashar ut i just "fiatvaluta".

Hälsningar från en som spelar lite casual med en laptop med 1660ti mobile. När undertecknad inte spelar, jobbar grafikkortet med proteinfolding simulationer i folding@home och jag får betalt i BANANO. Det är alltså en form av mining men till gagn för medicinsk forskning.

Av Peter77

Verkar som att man har varit med ett tag

Av Peter77
Skrivet av Greyguy1948:

Brist "på allt" nu men en rejäl överproduktion om 4-5 år ser det ut som.

Ja, det blir nog en svår balansgång det där. Man bygger för bristen nu på olika håll. Men om 4-5 år som du säger (förhoppningsvis) är vi i fas. Och då har vi fabriker som går på halvfart och det kommer bli arbetstillfällen som minskar.

Hur man än gör så har man röven bak, som man säger :/

Av Peter77
Skrivet av Jaxione:

Gud vad jag mår dåligt av att se datorn ligga med locket neråt på en sten. Gör ont i min pedantiska själ

Det var exakt vad jag tänkte på också
Jag dog lite inombords och tänkte "neeeej den blir repig!

Bra recension annars. Verkar vara en trevlig dator.

Av Peter77
Skrivet av Squallie:

Men nej. Jag köper bara sennheiser och har så gjort i 20år. :/

Samma här. Har alltid älskat Sennheisers lurar. Det har alltid varit de jag jämfört alla andra mot.

Av Peter77
Skrivet av schmunkie:

Jag testar också...

Updatering: nu har bananerna börjat trilla in på kontot 🍌🍌🍌

Tack för tipset
Man undrar dock hur mycket ström det drar när datorn tuggar hela natten.

Jag har stängt av CPU folding för att den bidrar med så försvinnande lite foldingpoints men adderar en jäkla massa värme vilket kan bli ett problem i en laptop.

Med GPU-Z kan man ju se vad gpun drar iaf.
Vill du veta exakt får du nog skaffa en såndär tångwattmeter

Jag har samlat på mig en del bananer också men jag slutade rätt fort att bry mig om payoutsen även om det är en jättetrevlig bonus. Jag ser lite mer prestige i att få höga foldingpoints nu faktiskt

Men visst är det trevligt om valutan är högt värderad om 5 år, det ska man inte sticka under stol med att jag tycker.

Av Peter77

Är väl ganska neutral generellt. Jag tycker inte om påverkan det har på komponentbrist eventuellt.

Däremot förstår jag varför folk gör det, och att småminea lite med grejer man redan har är väl sin sak. Stor skala? Då är läget ett annat.

Dock finns det "mining" kopplat till olika osjälviska ändamål/projekt såsom t.ex folding @ home där man får en reward för att man är med och foldar till nytta för medicinsk forskning. Där är jag odelat positiv. Skriver "mining" för att det man gör är inte egentligen mining såsom folk vanligtvis tänker på det.

Så jag svarar inte på pollen eftersom mitt svar blir olika beroende på vilket perspektiv man har.

Av Peter77

Visste på förhand att jag inte skulle ha en susning på det mesta men 3/10 iaf och då var det bara en av dom jag kunde - C64 🥰

Av Peter77
Skrivet av jimb0slice:

Du får points när din progress har gått till 100%. BANANO delas ut två ggr om dagen så det kan ta upp till en dag innan de skickas till din wallet och då dyker de upp direkt

Vet inte om det tar tid innan det uppdateras eller något, men min "GPU" flik gick upp till 100 för en stund sedan och började sedan om, det var en 10 minuter sedan nu. Men det står fortfarande "Points earned" 0. Kanske tar en stund innan det uppdateras?

Däremot ser jag ett värde i "estimated points per day".

Jag kör både på CPU och GPU, hade vilja ställa in så att den går bara på gpu då det verkar vara en väldig skillnad i hur snabbt det går, då hade man sparat lite värme. Det borde gå att lösa i konfigurationen så ska kolla mer på det sedan. Det tog ca 3.5 timme att köra klart från 0-100% på gpu fliken.

Edit: Jag verkar kunna se en poäng på https://stats.foldingathome.org/donor om jag söker på mitt userid dock Får se om det dyker upp i klienten snart.

Edit2: Nu dök de upp 25000 poäng.

//Peter

Av Peter77
Skrivet av jimb0slice:

Javisst, jag kör folding@home och gör man det via banano teamet så får man som du säger bananos tillbaka.

Det är väldigt enkelt att komma igång,

Dra ner Kalium appen i din telefon och skapar en adress samt seed (seeden sparar du privat, det är själva nyckeln till ditt konto).

https://kalium.banano.cc/

Sedan går du in på bananominer och anger din banano adress.

https://bananominer.com/

Där får du tillbaka ett team och konto nummer som du anger i folding@home appen.

Sedan är det bara att köra igång, du får in bananos på din adress sedan löpande en eller två gånger om dagen.

Detta är ett perfekt sätt att både bidra till forskning samt att man får tillbaka lite crypto på det.
Banano är en meme kryptovaluta som baseras på samma källkod som dess storebror Nano, som är en grön eko-vänlig kryptovaluta med väldigt låg energiförbrukning.

https://nano.org/
https://banano.cc/

Happy folding!

Hej,

Tack för ditt svar!
Jag körde också igång faktiskt, innan jag såg svaret.

Hoppas jag gjorde rätt med User ID och team ID, det står i folding klienten iallafall under "Points earned" 0, och lite under det "0, go to Team www.banano.cc's total of (och så en massa points) så det verkar väl rätt iallafall.

Jag lade in foldingklienten på datorn samtidgt som jag fick ut userid och team id via mobilsidan på telefonen, så hoppades jag lade in rätt userid, var inte säker på om det var en nolla eller stort O i user id, men tror det blev rätt.

Antar att man får points när baren gått upp till 0? Dyker det automatiskt upp BANANO i walleten sen då?

Kör med laptopen i sign.

Av Peter77

Någon som håller på med BANANO?

Hej!

Såg i någon av de många trådarna där krypto diskuteras, att någon nämnde BANANO. Som man då skulle kunna "tjäna" genom att vara med och folda@home.

Verkar inte vara några stora "pengar" som går att göra, men tanken lockar lite med att man kan vara med och bidra med datorkraft och tjäna något lite på det.
Jag försöker hitta mer om detta gällande hur man kan börja, vad som krävs i hårdvara men också givetvis i hur pass "lönsamt" det kan vara. Jag tror inte det handlar om några stora summor såklart. Men hade varit bra att hitta någon sida med överskådlig info.

Jag är väldigt dåligt insatt i allt som har med mining att göra och jag har av olika skäl hållit mig utanför hela den där karusellen med att göra pengar på min hårdvara. Varför behöver vi inte gå in på här men det är av flera anledningar iallafall.

Däremot, om man kan bidra till medicinsk forskning och liknande, och samtidigt få en liten slant för det, så är det något helt annat tycker jag. Iallafall för mig.

Så, är det någon som håller på med detta?
Finns det andra valutor som är kopplat till folding på det här sättet?

Mycket av informationen går säkert att googla sig fram, men som sagt, jag tycker detta med kryptocurrencies är en sån jäkla djungel så jag vet knappt vad jag ska googla på, lite den nivån är det..

//Peter

Av Peter77

Angående trådrubriken:

Hoppas kan man alltid, men återstå att se hur det blir.