Inlägg

Inlägg som Peter77 har skrivit i forumet
Av Peter77

Någon som håller på med BANANO?

Hej!

Såg i någon av de många trådarna där krypto diskuteras, att någon nämnde BANANO. Som man då skulle kunna "tjäna" genom att vara med och folda@home.

Verkar inte vara några stora "pengar" som går att göra, men tanken lockar lite med att man kan vara med och bidra med datorkraft och tjäna något lite på det.
Jag försöker hitta mer om detta gällande hur man kan börja, vad som krävs i hårdvara men också givetvis i hur pass "lönsamt" det kan vara. Jag tror inte det handlar om några stora summor såklart. Men hade varit bra att hitta någon sida med överskådlig info.

Jag är väldigt dåligt insatt i allt som har med mining att göra och jag har av olika skäl hållit mig utanför hela den där karusellen med att göra pengar på min hårdvara. Varför behöver vi inte gå in på här men det är av flera anledningar iallafall.

Däremot, om man kan bidra till medicinsk forskning och liknande, och samtidigt få en liten slant för det, så är det något helt annat tycker jag. Iallafall för mig.

Så, är det någon som håller på med detta?
Finns det andra valutor som är kopplat till folding på det här sättet?

Mycket av informationen går säkert att googla sig fram, men som sagt, jag tycker detta med kryptocurrencies är en sån jäkla djungel så jag vet knappt vad jag ska googla på, lite den nivån är det..

//Peter

Av Peter77

Angående trådrubriken:

Hoppas kan man alltid, men återstå att se hur det blir.

Av Peter77

Väntar i skrivande stund på en Logitech Streamcam 1080p/60fps webcam.

Kommer mest ha den till videomöten men kände att man lika gärna kunde gå upp några hundralappar och få riktigt bra kvalitet, webcam är väl en såndär sak man köper en gång och varför då snåla.

Kan vara kul att ha något som är dugligt att spela in med om lusten skulle uppstå.

Väntar även på en 1000-burk portionssnus med bergamott från Swedsnus.

Av Peter77

8/10. 60% gissningar skulle jag säga för min del.

Av Peter77
Skrivet av Torzelan:

Min första helt egna dator köpte vi av en vän till familjen som skaffat nytt, jag betalade hälften och päronen andra halvan (någon slags present måste det varit). Det var en häftig svart Fujitsu-maskin (helt paket med skärm, högtalare etc) med några hårdvaruuppgraderingar (tror jag, ännu inte hittat information om originalmodellen). Har inget eget foto på den från den tiden, men en enda teckning från en skoluppgift som gick ut på att rita våra egna rum:

https://i.imgur.com/WGRNMQM.jpeg

Googlat lite av och till i flera år(!) för att hitta vad det var för dator egentligen (var svårt utan att ha mycket mer att gå på än "svart Fujitsu"), och för bara någon månad sen började jag hitta en del bilder. Som nämns i Imgur-albumet där så stod det verkligen inte "MikroMikko" på min någonstans, men det sökordet har hjälpt med att få fram många fler bilder på vad som helt klart är samma maskin. Vore fortfarande kul att veta mer om den.

Anyway.
Nu är det till slut så länge sedan att jag inte minns precis alla specifikationer i min burk, men det satt definitivt en 486 DX4 100MHz i den. Tror den hade hela 24 MB RAM. CD-läsaren... 8x? Den var inte bytt i alla fall så, vad nu standard var. Två hårddiskar, en 512 MB och en 202 MB.

Har för mig att den hade någon slags grafikkort på 2 MB, men på den tiden hade jag ingen koll på sånt (detsamma med Sound Blaster-kortet, men minns SET BLASTER-inställningarna än!). Skärmen var också den som hörde till originaldatorpaketet, troligen 14" (max 15"). Nätverk via IPX, kul att få stötar om datorn var igång när man kopplade i/ur den.

Körde ibland Windows 95, ibland 98 på den. Blev mest Warcraft II och en massa andra kul DOS-spel (Action SuperCross, Liero, Pizza Worm, Rally Sport etc). Doom såklart. Master of Orion II. Jagged Alliance: Deadly Games. Tvingade den till och med att köra hårt tweakat Quake i "liten ruta" mot ReaperBots (NetQuake) och FrogBots (QuakeWorld). Ahhh, sheesh asså... Älskade den maskinen, saknar den på riktigt

Har i alla fall en 98-maskin bredvid min moderna dator nu också, kul projekt. Har roligare musmatta (färger!) på ingång, men skärm var det svårare med i dessa tider då nästan alla second hand-butiker håller stängt (och inte många på t.ex. Tradera vill skicka en CRT-klump över hela Sverige).

https://i.imgur.com/b2C1kON.png

GRYMT imponerad av din teckning. Vilken detaljrikedom!

Av Peter77

C64, kommer inte ihåg året men sent 80-tal. Brödburksmodellen, köpte den begagnad för 500kr tillsammans med bandare och en ICA-kasse med över 1000 spel. Det var många man aldrig spelade.

Vilken nostalgi. Minns att man laddade Turbo 250 före man laddade in spelet. Fanns två andra typer av turbo med som jag inte kommer ihåg vad det hette.
Däremot minns jag att man fick skruva på tonhuvudena ibland när spelen inte funkade riktigt, med hjälp av ett program som hette Testfig.
Linjerna skulle bli så smala och "rena" som möjligt.

Spel man lirade:

Gumshoe
Rygar
Paperboy
Bouble bouble
Ghosts n Goblins

Och många fler..
Hade några Tac 2 joysticks (har för mig att det var den där med vit bas, orange "fire" knapp och svart kula som knopp, samt nån svart röd joystick med ett handtag och fireknapp på toppen av handtaget?

Provade lite BASIC programmering också men fastnade aldrig för det.

Sen den första PC var följande, minns inte allt men..

P166 MMX
16MB ram. Köpte senare till 16MB
2GB hdd (tror jag)
Matrox Mystique 2D kort
Minns inte om jag hade nåt ljudkort.
Lirade Quake 2 på denna

Sent 90-tal iaf.

Sen var det

Amd Athlon 500Mhz
128Mb ram
20GB Hd
Minns något om ett Voodoo 3 3000 grafikkort, kan ha varit här men är osäker.
Har för mig (igen) att jag senare skaffade ett Gf2 MX 440 till denna burk..

Sen börjar det bli lite för nytt

Kul tråd.
Mycket man känner igen sig i, känslan och glädjen.

Av Peter77
Skrivet av L'ombra:

Låter nästan som en alternativ beskrivning av en TN-panel.

Hahaha ja det har du rätt i Smart, "vi lanserar något med en nackdel och kallar det en feature"
Skämt åsido.

Av Peter77
Skrivet av fesoj:

Lite läskigt faktiskt. Jag håller med en del föregående talare i andra trådar här, när jag nu får läsa och förstå hur enormt mycket resurser som mining faktiskt förbrukar. Det förefaller märkligt att, i en tid när man har brist på en så pass grundläggande vara som vatten, lägga denna resurs på att ta fram grafikkort som numera är så prisade och scalpade att säkert 90% går oavkortat till mining. Förstår att det är en ekonomisk fråga och att de täljer guld. Samtidigt verkar något vara ur balans, när så enormt mycket energi och resurser går rakt ut i ingenstans för profit. Jag är ingen person som är mycket för tvång och förbud, men läsning de senaste dagarna får mig att bli mer och mer kritisk mot mining.

Tror du att det är mining enbart som är orsaken bakom den enorma efterfrågan på komponenter? Frågan är ärligt ställd men själv tror jag inte att det är så enkelt.

Själv tror jag det är en kombination av flera faktorer varav jag såklart inte känner till alla.
Dock tror jag att pandemin, med kraftigt ökad efterfrågan på hårdvara för hemarbete, också kan ha en del i det hela.

För att sätta det i perspektiv vilket sug det kan bli, så kan jag nämna att företaget jag jobbar för har ungefär 7000 kontorsarbetare i Sverige. När pandemin slog till började 95% av dem jobba hemma. Visserligen löstes detta bra på många av enheterna, med att man helt enkelt tog hem utrustningen man hade på kontoret, men långt ifrån alla hade dessa möjligheter utan nu gällde det helt plötsligt att snabbt få fram grejer.

Jag kan tänka mig att situationen har varit liknande på de flesta företag som har kontorsarbetare som plötsligt fick ställa om.

Så det är såklart lätt att peka på mining då det är kanske det man tänker på utifrån sitt egna perspektiv, men jag tror att problemet och bristen har många fler bottnar än så. Jag tror, utan att veta, att miningfenomenet är en väldigt liten del av problemet.

Av Peter77
Skrivet av talonmas:

Om vi kan skicka hundratals tankfartyg med olja varje dag så kan man väl lätt fixa ett fartyg med vatten om dagen?

Perspektiv!

Menar det också. Även om ett tankfartyg med vatten skulle täcka en försvinnande liten del av behovet så är det åtminstone någonting, istället för ingenting.

Av Peter77
Skrivet av anon333222:

Bättre med papperspengar som kan tryckas upp hur mycket som helst.

Ja fast nu är det långt ifrån så att alla länder som använder "papperspengar" trycker upp dom "hejvilt hursomhelst" så det vore tacksamt om man kunde lägga av med det tröttsamma och urvattnade argumentet. Det funkar inte riktigt som i er miningfanatikers svart-vita värld i verkligheten.

Av Peter77
Skrivet av TechWolf:

TSMC håller på och bygger en reningsanläggning så att man kan återanvända vatten, men det gäller ju att säkra tillgången till vatten tills den är på banan. Å andra sidan så kan man tycka att det borde vara gjort sedan länge, med tanke på hur mycket vatten som man gör av med.

Jag håller med. Det här har säkert larmats om tidigare, i såfall har det gått mig förbi, för jag såg det här först på sweclockers, och min spontana reaktion var att det är jävligt sent att "trycka på larmet" när de bara har 5% vatten kvar.

Denna utveckling borde man ju kunnat sett mycket tidigare tänker jag i min imbecilla lilla hjärna. Man borde kunnat se det när man är på 50% och ser att förråden konstant sinar och att man går "back" hela tiden.

Av Peter77

Vad roligt!

Ser ut som intressanta modeller och till ett okej pris.
Har inte hört mycket från Samsung på bärbart-fronten på länge, men folk som har haft deras laptops tidigare när de var inne i det ropet, verkade tycka det var fina datorer.

Ska bli skoj att se hur marknaden tar emot dessa.

Av Peter77
Skrivet av Karate Taco:

Testade i omgångar i vintras men blev omotiverad på grund av bidrag till miljöförstörelse och hög ljudnivå. Men det värmde på bra i vinterkylan.

Varför skulle man ljuga?

Ingen aning. Någon tidigare verkade insinuera att en del kanske inte svarar ärligt på frågan, så ville bara räta ut alla eventuella frågetecken från min sida.

Av Peter77

För att svara på frågan:

Nej. Och det är ett ärligt svar.

Av Peter77
Skrivet av Alphahanne:

Frågan är hur många som gör detta som chansar att de kan göra det utan att skatta för det.

Det tror jag är ganska många. Nu är jag inte involverad i mining, men i de trådar man läser om det så är det sällan något som nämns.

Så där tror jag att det är lite "toppen på isberget".
Ett fåtal är medvetna om att det skall skattas för och kan reglerna, majoriteten antingen bryr sig inte eller vet inte ens om det.

Av Peter77

Håller med de i tråden som menar på att grafikkortsnyheter är ganska ointressanta just nu.
Känns liksom bara som något fiktivt.

Av Peter77
Skrivet av Pellepelikan:

Häller upp snacksen i en liten skål/djup tallrik. Sedan lyfter jag skålen till munnen, sticker ut tungan och låter ostbågen, chipset eller vad jag nu har skålen, fastna på tungan och sedan drar jag in det i munnen. Inget kladd, kan fortsatt ha ögonen på skärmen och behöver inga mer förberedelser än att hälla snacksen i skålen.

Går bra när man är ensam men inte så trevligt om det är folk runtomkring, speciellt inte om man delar snacksskål😉

Haha, nä, vissa saker här i livet är sånt man gärna håller för sig själv av flera anledningar Men du kör kameleontstilen alltså. Intressant. Är det något du har funderat på att utveckla och träna dig i? Jag tänker om man som ett nästa steg, låter påsen ligga öppen på bordet bredvid, och sedan försöker nå den med tungan från datorbordet?

Kunde ju blivit en del intressanta färdigheter och givet folks kärlek för chips så hade det tilloch med kanske bäddats in i arvsanlagen så att kommande generationer föds med 5dm långa tungor

Av Peter77
Skrivet av Skarvsladdad:

Kanske dags för sweclockers att börja sälja små broderade handdukar likt japanska oshibori som man får vid resturanger för att tvätta händerna med innan/under tiden man äter, fast säga att det är gaming handdukar anpassade för snacks framför datorn.

sen så kan dom ju också komma med ett fint RGB fat att ligga på för den riktiga gamern.

https://en.wikipedia.org/wiki/Oshibori

Förvånar mig om det inte är något Razer har i sitt sortiment redan

Av Peter77
Skrivet av monster08:

Inte för att vara den som är den. Men säger man sig inte vilja lägga sig i om något som absolut inte angår en själv, då är man tyst istället för att spekulera om personens mående. For all we know så är personen kanske mångmiljonär för han köpte DOGE tidigt och rider just nu raketen till månen.

Du har ju givetvis rätt i det du säger, jag borde inte ha skrivit så, det var bara tankarna som gick igång.

Av Peter77
Skrivet av JoOngle:

Samma som @tubi , äter absolut allt foran datorn, det största problemet är inte chips och smulor, men hår! Efter 2 år så blir det extremt med hår mellan tagentorna.

Finns otrolig skillnad på tagenbord och hur dom beter sig m.h.t.. fett på fingrarna. Mitt Corsair tangentbord är en fettmagnet, skiner som en polerat Bmw efter ett tag. Mitt nya G915 från Logitech däremot - begriper det inte, finns inte en fettfläck efter ett halvår.

Känner igen det här från vissa jobblaptops *host*DELL 7480*host*
Bara man tittar på de så är det flottiga fingeravtryck, det är något skumt med den där gummerade ytan.. blir galen på det.