Inlägg

Inlägg som Garnax har skrivit i forumet
Av Garnax

fick 2k för min på blocket

Av Garnax

Som andra sagt, SMS backup and restore, du får en xml fil du för över på SD-kortet, ett annat alternativ är att ha dropbox, gör med fördel också en vcard fil med dina kontakter och ha i dropboxen. Sen kör du bara tillbaka allt i din nya lur

Av Garnax

Finns ju något som heter Android, jailbreakad out of the box so to speak. Slipper man "längta" efter funktioner som borde vara självklara...

Av Garnax

En så gammal mobil för 3000kr, ja du har blivit lurad. Än mer då den är operatörslåst.

Sen att den inte fungerar speciellt väl visar väl bara att det är just en äkta iPhone 4 du fått.

Slutligen kommer frågan om du har möjlighet att testa med någon annans kort? Testa med ett annat än 3:s också. Är den låst till 3 borde ju 3 ha någon koll på den, du kan alltid ringa polisen och kolla om dom har stöldanmälan på IME nummret. Du kan prova att reflasha telefonen igen

Av Garnax

Varför köper man en telefon som är låst till en operatör man inte vill ha, utan att ha kontrollerat om man kan låsa upp den, eller vad det kostar?

Eller tänker du använda 3, om inget annat val finns?

Av Garnax

Dom har en fysisk butik där du kan hämta dina varor, jag bor i Uppsala. På Swedroid finns flera uppsalabor som t.ex köpt Galaxy Nexus därifrån, just dom var UK import

Av Garnax

http://www.anandtech.com/show/5133/galaxy-nexus-ice-cream-san...

Galaxy nexus piskar iphone 4s i 2/4 tester, iphone 4s vinner i grafikdelarna.

Galaxy nexus är ganska mycket snabbare när man t.ex öppnar en websida, sen får man ge nexusen något extra för att den har en betydligt större skärm att rendera bilder på än Iphone.

Men just den hårda prestandan är bara en sak, möt en polare och försök skicka en fil över blåtand med en iPhone så får du se att din blåtand är värdelös, spärrad för data. Öppna youtube och börja ladda ett klipp, hoppa ur appen och hoppa in i en annan, när du hoppar tillbaka till youtube borde ditt klipp laddat klart om du har Multitasking eller? Precis som det gör på datorn? Men inte på en iPhone, för den har inte multitasking.

Av Garnax
Skrivet av anon128054:

Då får du max ringa för ca 30 minuter / dag per månad i snitt då.

Samt för varje samtal du gör, så betalar du ALLTID 1 kr / per samtal , som tillkommer
Säg du ringer 10 samtal / dag, 1 kr / x10 = 10 kr x 30 dagar = 300 kr utöver det du betalar månads avgift
Så det är 300 kr + dina 295 kr i månad = 595 kr

Om du ringer över 16h / månad, så får du betala 0,59 kr / minut + 1 kr uppkopplings avgift.

Om du ringer 5 samtal / dag , 1 kr x 5 = 5 kr x 30 dagar = 150 kr utöver det du betalar månads avgift.
Dvs 150 kr + 295 kr i månaden = 445 kr / månaden
* 95 kr/mån t.o.m. 30 juni 2012, därefter 189 kr/mån. Gäller när du tecknar Nollan Till Alla i 24 månader senast 22 januari 2012.

Det bygger upp sig snabbt, orka hålla koll på allt sånt.
Bättre med en fast månads avgift och ringa hur mycket du vill

Strunt samma, allt handlar om man ringer mkt eller lite.
För dom som ringer / surfar / smsar mycket och vill ha koll på sina kostnader, så är The Phone House erbjudande bäst just nu i mina ögon, för dom som ringer 10 samtal / dag så är dealen bra, annars kanske inte lika bra

Vet allt det, har bra koll på det.

Då jag i snitt ringer kanske 3-4 samtal om dagen så rör det sig 120kr över avgiften, för mig räcker surfen och samtalstiden lätt, någon dag ringer jag kanske mer än 30min, men 6/7 dagar i veckan pratar jag inte så mycket som 30 min. Jag själv tar med en Galaxy Nexus och får halva priset på abonnemanget i 10 månader och får för den telefonen en totalkostnad för ca 8400kr.

Så räknar jag med min användning att få ett påslag på ca 120kr/mån

Så totalt landar det, med användning på en totalkostnad av 11280kr på 24 mån, eller 470kr/mån

Då har jag 230kr marginal per månad, eller 5520kr i marginal mot Telenors prata fritt abonnemang.

Men som sagt har man en betydligt högre förbrukning, eller förbrukar mer data och behöver ha det i high speed så kan det vara ett bra alternativ med Telenors prata fritt.

Sen så hade jag mycket hellre tagit Samsung s2 och en galaxy tab än en iPhone S4 och en Ipdag 2, man vill ju ha någon funktionalitet för pengarna man spenderar.

Av Garnax

http://butik.halebop.se/PakDetInfo.aspx?PAKGUID=e9b95e85-1e11...

4s för 295kr/mån, totalkostnad på 8600kr...

16h samtalstid ingår per månad till alla, 3000 sms och 2GB surf innan dom sänker hastigheten.

Det enda du betalar utöver den fast avgiften är 1kr per samtal, uppkopplingsavgift. Så det beror på antalet samtal i månaden om det är bättre eller sämre.

Ringer du fler än 400 samtal i månaden så blir telenor billigare, alternativt om du vill ha mer surf, du kan köpa till det till Halebop, och borde ändå hamna billigare än telenor om du ringer mer normalt. Typ 150 samtal i månaden, eller typ 5 samtal om dagen. Plus extra surf, blir fortfarande billigare än telenor...

Sen blir hela argumentet lite bakvänt, då iPhone aldrig är en bra deal...

Av Garnax

Våra laptopar ser väldigt lika varandra ut, typ samma format, skärmen på ena delen, tangentbordet på den andra, webcam centrerad över skärmen osv. Vanliga färger är svart, rundade kanter, kanter runt skärmen osv.

Men där stäms det inte...konstigt.

Han ni tänkt på att olika företags dvd och blueray spelare också ser lika ut, rektangulära, ofta svarta. Diskintag och fysiska knappar med en display?

Apple fortsätter att visa skäl varför man absolut inte ska stödja dem.

Av Garnax
Skrivet av S_Z:

Det blev ett ramaskri ja, precis som allt som rör apple tenderar att bli. Och precis som så många gissade var det en storm i ett vattenglas. Den största andelen av mina bekanta har iPhone 4 och inga jag vet har haft problem med antennen. Sluta tro på allt skit som skrivs på aftonbladet liknande sidor. Om du inte själv har erfarenhet så ta allt med en jättestor nypa salt. I och med allt snack vid releasen gjorde jag flertalet tester med min 3GS jämfört med 4:an och 4:an hade överlag bättre mottagning och högre dataöverföring. Ett icke problem i praktiken alltså.

fick en 4:a som jobbmobil, var jag inomhus, i centrala Uppsala och höll telefonen i nedre kanten tappade jag helt kontakten med nätet.

Dessutom hängde den sig, startade om sig och en massa annat så den gick inte att använda, fick lämna in den, fick tillbaka den efter 2 veckor, funkade ändå inte lämnade in den igen och sen har jag inte brytt mig om den. Använder min privata Arc istället.

Av Garnax
Skrivet av Modefreacation:

Men dom har fixat det nu
2.3.4 är ute och 4.0 kommer snart till LG optimus 2x, dom sparkade några och har fått in nya.
Hädanefter kommer LG ligga före. Alltså, redan från januari 2012, så LG är nu något att ha.
Köpte min 2x i maj, och uppdaterade till 2.3 2 november

Skrivet av Modefreacation:

jag tycker du ska köpa 3D, lite roligare än 2x, då 3D är nytt, och LG har den bästa 3D mobilen just nu.

Tips, vill du ha något bättre för lite mer pengar, köp samsung Galaxy Nexus, bästa mobilen på marknaden just nu och har fått flera sålda ex än vad Iphone 4s har.
fast å andra sidan, 4s hade hundra tals fel och blir nu snart indraget..

Källa på Iphone 4s kommer dras in?
På att Nexus sålt fler ex?
På att LG sparkat och anställt personal för att förändra takten i sina uppdateringar.

Som du säger, du köpte din mobil i maj, fick Gingerbred i november. Det är ett halvår, längre väntan.

Alla andra är mycket snabbare än så.

Jag skulle välja en Galaxy Nexus eller en Samsung Galaxy S2 jag har idag en Arc och kan rekommendera den också, riktigt bra telefon. Men lite för lite ramminne...

Av Garnax

Jag skulle inte välja LG alls, dom har visat sig vara bedrövliga på att släppa nya versioner av Android, deras användare har fått många månader längre än alla andra...dom kan ha lärt sig av det, för det har kostat dom enormt, men varför chansa när andra visat sig värdiga?

Gingerbread kom till lg i började av november, vi andra fick den typ i maj eller nått

Av Garnax
Skrivet av S_Z:

Sämre material? Du menar mindre lämpligt material? Så länge det inte handlar om säkerhet samt inte påverkar specifikationerna väldigt negativt är det ok enligt mig.

Så för just telefoner (och det mesta andra prylar) föredrar jag definitivt aluminium/metall och glas framför plast som jag generellt tycker är ett trist material. Att en telefon skall hålla för ett fall i marken står inte i spec:arna för min telefon. Hade det stått att iPhone var en telefon för extremförhållande t ex så hade ju glas på båda sidor varit mycket olämpligt. Och angående antennproblemet så har min iPhone 4 bättre mottagning än min 3GS som är av plast så det räknar jag inte som ett problem.

Då har du haft osedvanlig tur, googlar du på antenna problems iphone 4, och samma sak med samsung galaxy s2, så har du över 6 miljoner träffar på den första, och 260.000 träffar för den senare.

Det blev riktigt ramaskri när 4:an släpptes, för höll du den i kanterna där antennen är så droppade mottagning ordentligt, eller så tappade den kontakten med nätet helt. Först förnekade Apple problemet, sen gjorde dom det till feature, då klistrade man på

http://www.google.se/imgres?q=end+call+iphone&um=1&hl=sv&safe...

här kan du läsa om bra antenn, och vikten av att inte ha metallram om man vill ha en bra antenn, bra mottagning och höga överföringshastigheter

http://translate.google.com/translate?js=n&prev=_t&hl=da&ie=U...

»Nokia N9 are manufactured from a single piece polycarbonate, which means that the antenna is completely free of interference from such a metal frame," he elektronikbranchen.dk.

Så i ditt spec bland, är det inte viktigt med bra mottagning? Att man försöker uppnå så bra förutsättningar som möjligt? Eller ska man välja det material man vill ha och sen få en storm emot sig med antenn problem, förneka det, och sen klistra på "end call bumpers" i hörnen

edit:

Jag tycker det är rimligt att man har metall i en bil, och plast till en plastpåse. Inte att metall i en platspåse för att metall är ett bättre material. Jag skulle välja bort en mobil som väljer metall framför plats och för det får jag betala med att t.ex få sämre mottagning när jag är utanför städerna, eller läger nedladdningshastigheter. Skört glas i något det finns en betydande risk att man tappar iaf 1 gång i halvåret, mja tror inte det för OM olyckan är framme, ja då vill jag att det ska hålla.

Av Garnax

iPhone ägare, jag kommer presentera några situationer och hur jag hade löst den, ni får gärna berätta hur ni hade löst det. Så ser vi sen vilket som är det mest användarvänliga och smidiga.

1: Jag har tagit en del kort, på barnen, och nu är jag hos barnens mormor som också hänger med i tekniken och skulle vilja ha bilderna i sin telefon. Inte alla bilder utan ett större plock av dem.

Jag hade markerat dom bilderna hon ville ha i bildvisningsprogrammet, sen skulle jag skickat dem via bluetooth till hennes telefon.
___________________________________

2: Jag är hos vän som precis spelat in en rolig video på sin dator, och jag vill föra över den till min mobil.
Jag har också ett roligt klipp i min mobil som han samtidigt skulle vilja ha till sin dator.

Jag hade kopplat in min telefon med en usb kabel, markerat filen, kopierat den och sen klistrat in den i video mappen på mobilen.
Sen hade jag markerat det klippet han ville ha, kopierat det och klistrat in det i hans dator.

______________________________

3: Jag har några spel jag spelar, jag vill komma åt savefilerna och spara undan dom. Dessvärre så är jag utan uppkoppling, ute på landet, i båt ute på havet, eller utomlands där taxan är för dyr, så jag har ingen möjlighet att skicka några data.

Jag går in i filutforskaren, letar rätt på savefilerna och flyttar dom. Hittar jag dom inte så kan jag dra en backup av hela appen och sen lägga den filen vart jag vill, SD kortet blir det, och med kabel flyttar jag det till datorn.

Det var 3 olika situationer där man vill ge något, ta något eller spara något.

Så hur gör ni?

Av Garnax
Skrivet av ozo64:

Självklart är det Apples fel att du använt en app som inte kan exportera det som spelats in

Det är deras fel ja...

Dom har låst filsystemet, dom har gjort så att du inte kan komma åt några mappar eller några filer.

Om du satt vid en dator och ett program skapade filer, och du går till utforskaren och klickar på ikonen och ingenting händer. Du läser på nätet och ser att Windows låst filhanteraren. Då har inte längre någon tillgång till dina mappar eller filer.

Nu är det plötsligt apparna som måste skicka alla filer via mail eller Wifi för att du ska ha någon tillgång till dem.

Bluetooth fungerar ju inte heller på en iPhone för att skicka filer, det finns bluetooth, man man har låst det för överföring av data. Det är så genialt.

Av Garnax

Kan inte kännas något vidare bra att ha spelat in en fil på telefonen och sen inte kunna komma åt den, det är ju din fil, i din telefon. Tänk om din dator fungerade på samma sätt.

Du ska få två råd av mig, sälj din iPhone, köp valfri android. Slipper du liknande problem, och andra problem.

Gör om gör rätt helt enkelt

Av Garnax

Dessutom är aluminium ett problem för det försvårar för antennen, plast är bättre ur det perspektivet.

Visst känns aluminium och glas runt hela mobilen som bättre än plast. Men tar man in att dom materialen väger mer, går lättare sönder och är också en bidragen orsak till iphones antenn problem så ja då kanske det inte är så bra val oavsett hur det känns?

I vilka andra fall tycker ni att sämre material ska användas till kostnad av funktionalitet och säkerhet...bara för att det känns bra och är snyggt?

bilens konstruktion? ett el verktygs konstruktion? något annat?

Av Garnax
Skrivet av Primary:

det e klart det är glaset, men man e ju fan försiktig med en 5000-6000 dyr telefon!

glaset gör ju den snyggare också (enligt mig)!

Man är försiktig med det mesta, men förr eller senare är olyckan framme. Kan vara någon som stöter in i dig på stan precis när du drar upp mobilen ur fickan, och vips så står du där med ett krossat glas. Uppenbarligen händer det olyckor rätt ofta då det är väldigt vanligt att man ser iphone lurar med krossade glas. Lustigt nyligen här i ett tv program där dom skickade sms till någon en kändis hade i sin telefonbok. Eva röse var med i programmet, och vad har han? Jo en iphone, och glaset? Krossat naturligtvis.

http://www.google.se/search?q=iphone%20broken%20glas&oe=utf-8...

Klart det känns bra, men efter att den gått i backen känns det kanske inte så bra längre. Man kanske behöver ta in sådana faktorer med när man väljer material.

Av Garnax

Såg här att någon nu gjort en costum kernel till Galaxy Nexus, så den får stöd för usb minnen, tangetbord och mus om man så skulle vilja ha det. Tangetbord och mus kanske inte jag skulle ha så mycket nytta av, men att kunna trycka in USB pinnen och flytta filer är riktigt bra.

med galaxys HD upplösning vill man ju ha serier och filmer i hd, istället för att packa minnet fullt kan man lägga det på en sticka och stoppa i jackfickan. Bara läsa in när det ska tittas om man t.ex är på tåget.

Sådana möjligheter, tillsammans med allt det andra undrar ja om folk inte ser, det är ju så mycket, bluetooth, jailbreaks, multitasking, personifiering som inte erbjuds iPhone, flytet får mycket cred, kanske dags att man kollar på några nya tester, android är ikapp på den fronten.

Men det här förstår jag inte alls http://www.youtube.com/watch?v=elKxgsrJFhw

är det kvalitèn?