Inlägg

Inlägg som kalf har skrivit i forumet
Av kalf

jag har testat med ett PCI kort, det hjälpte inte, det är inte min router som pajjat eftersom alla andra datorer jag har i nätverket fungerar, både trådbundna och trådlösa, samt xbox, har även testat att använda olika portar på routern osv. Jag hittar inget i BIOS om nätverkskort. Men det syns ju i windows så borde ju inte ha med det och göra, rätta mig om jag har fel.

Av kalf

Fel på moderkortet när internet inte fungerar?

Hej. Jag har under den senaste tiden haft en hel del problem med min dator. Hur det hela började är jag osäker på för jag är borta på veckorna och när jag kom hem en helg så fungerade inte min dator. (det är flera som använder den) Det visade sig senare att mitt grafikkort, ljudkort samt mitt IDE controllercard hade gått sönder. Så jag bytte grafikkort och nätaggregat använde det inbygda ljudkortet. Controllercardet behöver jag inte så det plockade jag ut.

Men jag misstänker att det återstående problemet, att nätverket fungerar inte på datorn, beror på ett trasigt moderkort. Jag har nämligen testat allt för att få igång internet.

Jag får felmedelandet "limited or no connection"

Jag har haft windows xp pro innan och testade allt. Nu har jag Vista och får samma felmedelande.

Men min fråga är heltenkelt, Kan detta felmedelande bero på att på något sätt trasigt moderkort? Jag misstänker att felet har uppstått under ett åskväder.

Av kalf

Jag kopplade ur mitt ljudkort och de verkade lösa problemet. Datorn startade. Men jag var tvungen att stänga av den med en gång för jag skulle bryta strömmen i huset. Men när jag satte på strömmen igen så får jag ett annat lustigt fel på datorn. Den startar inte igen, fast denna gången så startar den och stänger av sig hela tiden, den är på i ca 1sek och av i 10 kanske.
När datorn startar visa min display på moderkortet "8.3 - ATX power supply Ready" och när den stänger av sig "9.6 - De-Assert CPU core voltage"

Någon Idé om detta?

P.s. När jag startade datorn när den "fungerade" kom jag bara till boot screenen när jag stängde av den.

Av kalf

early PCI Initialization

Hej
Min dator startar inte. Eftersom mitt moderkort är ett Abit AA8 Duramax så finns det en liten LCD display som visar vad moderkortet gör för tillfället. När man strtar datorn går den igenom ett antal olika saker. Men nu så har den fastnat på kod 25 vilket betyder:

"Early PCI Initialzation:
-Enumerate PCI bus Number.
-Assaign memmory & I/O resource
-Search for a valid VGA device & VGA BIOS, ANd put it into C000:0"

Efter lite googlande så hittade jag en del trådar som alla har fått byta sina grafikkort. Så jag har testat med ett annat grafikkort och det hjälpte inte.

Förutom detta har jag testat och "cleara CMOS" Men inte heller detta hjälpte.

Vad kan jag göra?

Av kalf

Nätverkskabeln inte ansluten

Jag har hjälpt min mormor med att flytta nu i helgen. Men när jag kopplade in datorn uppstod det ett problem med internetanslutningen.

Innan flytten hade hon en ADSL uppkoppling och endast en dator. denna datorn var inkopplad enmot en router med inbygt modem. Detta fungerade perfekt.
Nu har hon flyttat till en nybygd lägenhet. I huset finns flera alternativ för att koppla upp sig, men det hon har valt är gratis varianten, som har en mycket låg bandbredd, men räcker gott till att läsa mail.

Nu till problemet. När jag kopplar in datorn i väggen står det att en nätverkskabel inte är ansluten. Ingen lampa vid nätvekskortet lyser och det visar inga tecken som hellst på att fungera. Då testade jag ett annat nätverkskort som var inkopplat via en PCI-kortplatsen. Likadant där. Men eftersom hon hade ett helt nytt nätverkskort liggades i en kartong stoppar jag in detta kortet med och lyckas instalera utan några problem. Men fortfarande samma resultat med alla tre korten.

det är inget fel på sladden eller själva uppkopplingen, för när jag kopplar in min laptop i väggen med samma sladd så fungerar det som det skall.

Vad kan det vara?

MVH
Kalf

Av kalf

Processorbyte i en dell Dimension 4300

Hej. Jag använder en gammal Dell Dimension 4300 som HTPC. Funkar väldigt bra, men nu har jag instalerat ett HD grafikkort. Men jag skulle behöva byta processor i den för att den skall klara spela upp HD-filmer. Jag hade i en annan dator en Celeron processor på 3.06 ghtz. Den tänkte jag stoppa i min HTPC som har då en P4 på 1.6ghtz. Men när jag startar datorn så går bara all fläktar igång, men inget annat händer. Det kommer ingen bild ut till skärmen, mus och tangentbord börjar inte lysa eller något.

Processorn är testad i en annan dator, och det fungerar lysande. Jag har även bytt tillbaka till min 1.6'a och då fungerar det som det skall.

Går det att få min Dell Dimension/HTPC att fungera med min Celeron processor?

MVH.
Kalf

Av kalf

Ljudfel i vista

Hej.
Jag får inte mitt inbyggda ljudkort i mitt moderkort att fungera med vista över huvudtaget. Eller jag instalerar drivrutinerna som finns på Abits hemsida så verkar det som om det skall fungera, för öppnar man mixern så ser man nivåerna går upp och ner som de skall när man spelar ljud. Men det kommer inget ljud över huvudtaget.

Sedan googlade jag lite och jag hittade en vista codec sak för mitt ljudkort. jag instalerade detta och när jag startar om datorn så kommer det upp en ruta om att instalera ny hårdvara. Men det står att den inte kunde hitta några drivrutiner. Då kommer det inte längre upp i ljudmixern. ( inte så konstigt när det inte finns några drivrutiner)

Jag har även ett gammalt instickskort i datorn, det är ett creative live 5.1. Detta fungerar, det kommer ljud ifrån det. Men inte som det skall. det låter som om det är enormt mycket bas på. Altså aldeles för mycket, det brusar och har sig. Det funkar jätte bra när man loggar in och så, men när man börjar spela musik hör man det, och vissa msn ljud osv.

Det är inget fel på min ljudanläggning, jag har testat den mha min ipod osv.

Lite länkar och övrig info:

Dator:
Windows Vista Ultimate
Abit AA8 med inbyggt Realtek high defenition sound
Intel P4 3,6gHtz (klockad, men det skall väll inte spela någon roll för detta.)
1024mb RAM
Creative soundblaster Live 5.1

Info ang Live 5.1 Under Vista
http://www.aeonity.com/david/creative-soundblaster-live-51-dr...
Vista driver:
http://www.realtek.com.tw/Downloads/downloadsView.aspx?Langid...

//Kalf

Av kalf

svart efter laddning

Hej.
För ett tagsedan så hade jag på min dator över natten och på morgonen efter så skulle jag sätta mig vid den igen, då var skärmen svart. Datorn var på, fläktarna, HDD'na snurrade och lampor lyste på datorn. Jag försökte att startaom datorn. Moderkorts bilderna kommer upp och jag kommer till windows laddnigs skärm. Den laddar, vad jag tror är klart. Sedan är det bara svart. Det hjälper inte att gå in i felsäkert läge, kommer lika långt(förutom att det inte är någon fräck laddnings grej, utan det står vad den laddar istället.) sedan står bara ett vitt underscore och blinkar på en svart bakgrund. Man kan inte skriva något.

Jag har kopplat ur allting som inte behövs, CD, usbenheter, extra HDD's etc. Har även ändrat bootorder så att den laddar från hdd först. Men inget hjälper, några förslag?

//Kalf

Av kalf

Jag har ställt in i routern att jag använder DynDNS, jag har angett hostname, username och password samt att jag använder wildcard(Detta vet jag inte vad det är, men det har jag agett på dynDNS's hemsida med.

Något program för DynDNS har jag inte instalerat på den datorn som måste vara på.

//Kalf

Av kalf

Webservern fungerar ändast ifall jag har på min dator!

Hej!
Förra vecka satte jag upp en webserver på en dator hemma som ändå alltid står på. Jag hade tänkt att använda den för att komma åt filer ifrån skolan. Jag har även en FTP-server på samma dator. Denna servern fungerar jätte bra, sålänge min andra dator är på. Kan vara så att det räcker med att vilken dator i nätveket är på, det har jag inte testat. Så länge min dator är på så kommer man åt min server, även folk som inte sitter på samma (Yttre)IP. Jag kommer inte åt varken webserven eller FTPservern när min dator inte är på.

Jag använder:
DynDNS (Flytande IP)
Netgear WGT624 V3 Router
Bullet proof FTP server - Använder port 443 för att komma åt ifrån skolan
Network active webserver - port 80

Portarna är självklart inställda på serverns lokala IP. Jag har ställt in DynDNS i Routern med. Jag har updaterat routerns firmware till det senaste. Jag har testat att komma åt servern både via kompisar och guardster.com's anonyma proxy.

//Kalf

Av kalf

BTW: det heter triptronic ("en sådan där upp, ner växellåda")

Det var säkert jätte bra, men som sagt bilderna fungerar inte.

//Kalf

Av kalf

inte så viktig att jag kommer att betala för det.

Av kalf

Nej, får väll testa det.

EDIT: Hjälpte inte. Den hittas fortfarande inte. Det låter ungefär som huvudet åker fram och tillbaka över skivorna. Och den snurrar bra, men den låter mer än vanligt.

//Kalf

Av kalf

Extern HDD + golv = Förlorad data?

Hej, jag satt i skolan idag och tittade på film på projektorn, när en kille snubblade över nätsladden till min samsung externa HDD. Den åkte i backen. Efter detta så lät den konstigt och windows vill inte hitta den. Jag och killen som snubblade över den skall åka till Inet på söndag för och se ifall jag kan få ut något på garantin, om jag kan hitta kvittot. Så därför vill jag inte öppna HDD'n Så min fråga är är det något jag kan göra, utan att öppna den för att åtehämta data? Det är inget jätte vikigt som jag inte har backup på förutom en fil på ca 500kb som jag vill ha. Det är nämligen sparfilen för ett video projekt för vegas. Rå materialet till filmen, som ochså låg på disken har jag backup på.

Jag testade lite med winhex för att restore, men eftersom windows inte hittar disken så hjälper det inte speciellt mycket. Finns det något jag kan göra?

Det är en Samsung X-tend 300gb

//Kalf

Av kalf

LAptops skärmar använder ett speciellt gränssnitt, det kommer inte att gå att koppla direkt till en VGA/DVI kabel utan större modifikationer. Men det finns PCI kort och moder kort med stöd för detta gränssnitt som jag nu glömt namnet på. Men sök lite så skall du nog hitta vad det heter. Är dock inte säker på hur lätt det kommer att vara att fixa.

//Kalf

Av kalf

Kör med gummiband för diskarna om det finns möjlighet för det i dittchassie.

Av kalf

Varför kan det inte finnas ett så utbyggt nät utav trådlöst internet att man kan koppla upp sig lika bra som man kan ringa med sin mobil idag. Att det skulle fungera så som hotspots, eller vad det kallas, idag.

Hoppas ni förstår va jag menar.

//Kalf

Av kalf

Nätverksmapp

Hej.
Jag håller på med ett ganska stort grupparbete i skolan. Vi är fem st som sitter vid varsin laptop. Eftersom vi kommer att skriva en hel del dokument och liknande så vill vi ha en gemensam mapp där vi kan lägga allting. Det bsta skulle vara ifall man kunde ha det som en nätverksmapp så att man kunde spara dokumenten direkt i den så man slipper ansluta via FTP eller något likande.

Hur gör man detta? Eftersom vi inte alltid kommer att vara inom samma nätverk så kan vi inte bara dela ut någon mapp i någon utav våra datorer. Så jag hade tänkt att använda en av de datorerna som jag har hemma som server. Hur skapar jag en sådanhär mapp. Här är förutsättningarna:

Alla laptops kör XP pro det gör även den datorn som jag hade tänkt att använda som server. Men jag har dynamiskt IP hemma hur fixar jag så att jag kan köra server ändå? Jag sitter bakom en Netgear router.

//Kalf

Av kalf

altså jag bygger en egen front utav en mustang i lite mindre version och utav glasfiber.

//Kalf

Av kalf

Som jag sa så vill jag ha något bil inpererat. Jag har börjat på att skissa lite på fronten till en mustang som chassi. Men fler förslag är välkomna.

//Kalf

EDIT: min budget ligger på ca 3000:-