Inlägg

Inlägg som Flamso har skrivit i forumet
Av Flamso
Skrivet av Dimestam:

Jag är cirka 4 timmar in och har fortfarande inte vant mig vid menysystemet. Känns klumpigt, långsamt och svåröverskådligt. Får hoppas det kommer bra moddar inom kort.

Nej det är riktigt meckigt. Förstår inte hur det klarat sig igenom play testing, så himla krångligt att försöka göra vissa saker när man bygger skepp eller hanterar all mängd loot.

Men spelet är riktigt kul! Massor att göra, glida runt och rädda folk, upptäcka planeter och grejer. Sen får vi se hur länge det är kul.

Av Flamso
Skrivet av mistahh:

Det ser lite rörigt ut inuti mitt rymdskepp. Dumpar alla resources mm på golvet för det är för mycket att bära och cargo hold i skeppet har ingen plats...

https://bilddump.se/bilder/20230902201141-213.89.213.25.jpg

Du kan crafta lådor också, men visst är det meckigt

Av Flamso
Skrivet av ronz:

Hursomhelst mina första tankar efter att ha startat igång Starfield;

1. Ok spelet stödjer inte 3840x1600. Jag får väl "modda"
2. Ok spelet har väldigt låg FoV. Jag får väl "modda" igen då.
3. Ok musens känslighet är hemsk och ojämn. Jag får väl "modda" åter igen då.
4. Ok spelet flyter på skapligt men jag hade önskat bättre. "moddar" in DLSS3.
5. Ok nu kan jag spela. Helt OK än så länge. Bara spelat 60 minuter. Känns som ett Bethesda spel i princip.

Något jag inte förstår är varför jag ens ska behöva deala med punkt 1-4 i ett spel som släpps 2023.

Glöm inte bristen på HDR, det dödar verkligen OLED-gaming.

Av Flamso

Det är väldigt olika att jobba som snickare beroende på vad man jobbar med och det är ett väldigt brett yrke. Kontorsanpassningar som jag gör nu är stora och öppna med helt andra krav än radhus som jag gjorde innan. Betydligt mycket mer inomhusarbete. Ingångslönen ligger på 65% av full lön som vuxenlärling, där minimilönen är 31482kr 2023. Mer om lärlingsstegen kan du läsa om här. I Stockholm varierar det rätt kraftigt men ligger mellan det där och närmare 40000 i månaden.

Arbetsdagarna för snickare generellt skulle jag säga är 7-16, jag försöker personligen jobba 6-15 för att det ger mer dag efter man kommer hem men längre dagar brukar bara gästarbetare köra.
Dagarna brukar gå fort och det är just att man arbetar fysiskt som är väldigt givande för egen del.
Vintern brukar vi jobba inne men ibland måste man jobba ute och det finns kläder och framförallt handskar samt skor för det också.

Angående PEAB-Åke på tiktok är det rätt klockrent, tyvärr. Men det gäller inte alla gamla rävar. Det är för tunga och många lyft tillsammans med en dumdristig arbetsmoral som orsakar såna arbetsskador. Tyvärr finns mycket av den mentaliteten kvar samtidigt som facket försöker gå i bräschen för att belasta och därmed förstöra kroppen så lite som möjligt. Högst beroende på var man hamnar på för firma.

Av Flamso

Jag har nog aldrig använt läsaren på min Series X jag haft sedan releasedagen, men i det stora hela är det inte helt fantastiskt för marknaden att ta bort den på alla modeller.

Av Flamso

Priserna gör ju att det känns rätt tramsigt. Klockren modell men att betala fyra gånger mer för en telefon känns inte riktigt rimligt på något sätt.

Av Flamso

Jaha, såg i kommentarerna att det innefattade alla elektroniska saker man kan interagera med självständigt? Blir bra många fler än de 1-2 jag svarade. Tre telefoner, en tablet, en laptop, en stationär dator, två konsoler, två smart TVs, en NAS och en raspberry pi då.

Känns väldigt otydligt när rubriken är "datorer" och jag bara räknar in stationär dator och laptop i det.

Av Flamso

55" OLED som TV och 42" OLED som skärm, och alla telefoner i hushållet har OLED. Fattas bara att sambons jobblaptop får OLED sen är cirkeln sluten!

Av Flamso
Skrivet av Varg:

26 centimeter långt och endast 120 grader varmt.

Men verkligen. Lär throttla som fan när den här typen av kylning är så ineffektiv.

Av Flamso
Skrivet av mastrovious:

Aaah nu läste jag frågor och svar och tolkar det som fortsatt 50% rabatt för alla som hoppade på for life kampanjen.

Höll på brinna upp här när jag trodde dom skulle gå ifrån det löftet…

Förståeligt att de höjer priserna en aning men att bryta det löftet hade ju varit katastrofalt för deras kundlojalitet.

De har dessutom inte gjort om det till "Max" här i Sverige än så vi vet inte hur de tänker där. Men jag håller med, går de ifrån det löftet är det riktigt illa för deras förtroende.

Av Flamso

En annan gillar verkligen RGB men prestanda för väldigt låg ljudnivå är största anledningen till att köra vattenkylning i dagsläget också. Skulle säga att låg ljudnivå är väldigt viktigt!

Av Flamso

Fläktlöst är lite överskattat i dagsläget, det går ju ändå att få en väldigt väldigt tyst dator med dagens originalkylare på grafikkort och sen har man ändå spoltjut att konkurrera med.

Samtidigt är det en väldigt maffig porodukt! Den påminner mig om gamla hederliga Zalman TNN500 som satt på farsans kontor riktigt länge. En trotjänare. Men på den tiden hade vi oturen att enbart ha mekaniska hårddiskar som tog ifrån chassit lite av poängen också, lite har hänt på 20 år.

Av Flamso
Skrivet av Chromatic:

Just den där demonstrationen var väl lite halvkass?
Död röst och ingen inlevelse, en aspect radio på 21 xD

Ganska! Men karaktären ger respons på vad spelaren frågar, det är lite fräsigt. På tiden att spel blir dynamiska!

Det hade dock varit mer imponerande om de frågat lite mindre uppenbara spelfrågor, nu känns det helt klart som att det är förinspelat ändå.

Av Flamso
Skrivet av THB:

Skulle gärna ha en Pixel Fold, tyvärr så är den minst lika dyr som Galaxy Fold 4 enligt priserna som läckt.
Ska tydligen kosta $1,799.

Jag känner precis likadant. Med såna features kan det vara värt att gå upp till tio lök för en telefon men det dubbla är ju ingen telefon värd...

Av Flamso
Skrivet av Entity:

Jag såg den, men på vinter , landsväg och några års slitage på batteriet gör nog att räckvidden inte kommer klara 16 mil plus om dagen.

Golf e verkar också vara en fin bil med 34kw batteri . Men läst att räckvidden kan vara 14-18 mil vintern.

Du kan typ halvera WLTP under de värsta vintermånaderna. Så kan du inte ladda på platsen du kör till är det lite tufft. En lågskattad diesel är ju klockrent för 70-100-väg dock.

Ja just det, sen drar ju elbil mer ju fortare man kör, så 70-100-väg drar mer än WLTP.

Av Flamso

Varken eller, har den på en hylla ovanför skrivbordet, mot taket. Tar så oerhört mycket mindre plats både i praktiken och rent visuellt. Rekommenderas!

Av Flamso

Nu är det lite meningslöst när komponenterna alltid ligger så nära max att det inte riktigt går att få ut mer prestanda med överklockning pga strömbudget. Undervoltning är lite mer lönt då de klockar högre av sig själva i det läget, men skulle ändå inte säga att det är överklockning.

Av Flamso
Skrivet av evil penguin:

Den 1080p-video som visats på siten och det faktiska originalet är väl inte nödvändigtvis samma sak?

De sänker väl bara kvaliteten mindre för premium, vad jag förstår.

Nej verkligen inte. Youtube komprimerar videos hårt och du har aldrig originalkvalitet om det är något sånär bra källmaterial.

Av Flamso

Bytte precis till en 5800X3D billigt, så det känns som ett mer rimligt val. Några generationer till så kanske.

Av Flamso

Jag har bara astigmatism så jag behöver inte progressiva, fick två par för typ 2500 på Specsavers med kampanj. Kolla om du verkligen behöver progressiva för det blir jävligt mycket dyrare.