Inlägg

Inlägg som anon70898 har skrivit i forumet
Av anon70898
Av anon70898

Verkar som att skiten ligger nere, går att gå in på sidan nu i alla fall, dålig stil av dem inte första gången detta händer.

Av anon70898

Perfekt i så fall, tack!

Av anon70898
Skrivet av Pie-or-paj:

Den fjärde sladden är en PWM sladd för att kunna ställa hastigheten på fläkten. Ingenting du behöver då du är nöjd med standardvarvtalet.

Okaj, då köper jag 80mm fläkten och monterar i så fall, tack!

Bara ett problem, den har svart gul röd och blå kabel, vilken är det som inte behövs, dvs om jag skall löda om kontakten till den nya fläkten, hur vet jag vilket stift som är pvm?

Av anon70898

Varför 4 kablar på cpu fläkten?

Har bytt diverse fläktar i datorn och nu senast till en Zalman 92 mm chassifläkt, förmodligen det bästa köpet någonsin då den flyttar luften ur burken utan att knappt höras på låga varvtalet, men vill ha en likadan på cpu-n alltså med led belysning så hela burken kommer att lysa invändigt, fast tror det skall vara 80mm, ser lite mindre ut än chassifläkten, problemet är bara att jag INTE ännu lyckats hitta någon med 4 pin kontakt som är originalet, vad gör jag då om jag vill montera en sån fläkt på cpu men den finns bara med 3 pin kontakt? http://www.maxfps.se/product_view.aspx?productid=2557

Vad är eg den fjärde sladden på min nuvarande fläkt till för? Kan nån ge ett vettigt svar är jag tacksam så jag vet hur jag skall göra.

Av anon70898
Skrivet av tcntad:

1. Explorer är ingen webbläsare.
2. Byta läsare löser inte problemet egentligen utan man går inte ens förbi det.
3. Flash kan vara en stor bov i det hela.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Internet_Explorer

Vad är det då?

Av anon70898

Webläsaren drar 100 % cpu, vad kan vara fel?

Går otroligt segt, sen när man stänger ner explorer, 8 tror jag det är, så ligger cpun på 54% och tuggar ett bra tag till att sen gå ner till näara nog noll, sen upprepas hela skiten, tacksam för ev hjälp!

Av anon70898

Realteks senaste dödar ljudet.

Har vid flera olika tillfällen försökt att uppdatera och hämtar deras senaste fil, men allt ljud dör och när man går in i kontrollpanelen och in på ljudenheter osv så har allt försvunnit, står nåt skit om modem nr1- linjeuppspelning, alla andra inställningar har alltså raderats, så jag tvingades att nedgradera till den utgåvan från början av 2009 som är aktuell och fungerar, vad är detta? Nån som vet?

Av anon70898

Vet inte om detta fungerar, det som du beskriver kommer inte upp, även om jag väljer stäng av hårddisk efter.... så är det väl systemdisken detta gäller? Kommer inte upp alternativ om vilken disk man vill välja.

Av anon70898

Sätta extradisk i sparläge?

Plockade fram en gammal 120 GB samsungdisk och monterade idag, misstänker att jag få köpa nån kylhistoria till den då den blie extremt varm, visade på 56 grader vid arbete, !tb disken av samma fabrikat endast 35 grader, frågan är helt enkelt om det går att göra så att denna extra disken som nu heter D: går ner i energispar, vänteläge, eller stängs av när den inte används, är detta möjligt?

Av anon70898
Skrivet av Buio:

Om du kopierar och får ett felmeddelande på en fil så bör du förstås notera vad det var.

Om du vill kan du kopiera via kommandoprompten och köra en parameter så den inte stannar om den inte kan kopiera en fil. När man styr om output till en fil som jag gjorde nedan ser man inte vad som kopieras innan det är klart, men man ser felmeddelanden. Om du ska testa så måste du ändra sökvägar. Beroende på OS/Spåk kan också sökvägen till mina dokument och skrivbordet vara olika (Jag kör på Windows 7 engelsk). Om det är mellanslag i sökvägen måste man omge hela med fnuttar. Den sista delen skapar en loggil på skrivbordet man kan kolla i efteråt med alla lyckade kopieringar. Skriver man bara "xcopy /?" får man info vad alla parametrar gör.

xcopy %userprofile%\documents\*.* [måldisk/katalog] /s/e/f/h/c/y >%userprofile%\desktop\xcopylog.txt

Eller testa ett externt filkopieringsprogram, såsom Teracopy, som hanterar fel och kan fortsätta kopiering ändå.
Copy your files faster with TeraCopy

Tog hem programmet och måste säga att jag är helt nöjd, går otroligt snabbt också, teracopy, tabbade mej dock och tryckte på en knapp så att jag "flyttade" alla filer istället, gostade tillbaks hela skiten och tog ca 10 timmar att göra en recover på 320Gb, men nu är allt som det skall och jag kopierar över dokumenten till den externa disen, tack för hjälpen.

Av anon70898

Ok skall se vad jag kommer fram till, provade enligt det översta svaret men fungerade inte, skall se hur upplägget på disken är,...sjukt detta, båda diskar är i NTFS, provat även att ta kanske 10 undermappar i den stora och kopiera till den externa inte det heller fungerar, var aldrig problem med iomegan men nu sitter jag med en seagate 1TB extern.

Av anon70898

1 mapp går inte att kopiera?

Kopierar hela mina dokument till en extern disk på 1TB, markerar hela skiten och får felmeddelande, kommer inte ihåg exakt, men fil kan inte flyttas eller liknande, det går om man avmarkerar den största enskilda mappen med kanske 100 undermappar, den är på runt 270 GB, vad F är detta, har storleken betydelse eller vad, skall man inte kunna flytta stora mappar till en extern disk, vil inte sitta och flytta alla 100 undermapparna det tar för lång tid, så vet nån ved som kan vara felet så tipsa gärna, Tack.

Av anon70898
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sleten
finns det inte någon inställning där man kan välja om diskarna ska vara på i kontrollpanelen ? under typ "power saving mode" eller har jag helf fel?

Kan vara så, finns ju hur mycket so helst i datavcärlden **hick, som man inte kan ställa in. får kolla helt enkelt.

Av anon70898

"Stängs av på med datorn" Håller på att forma den nu, mer än jag visste, får se va som händer när jag lägger mej på spikmattan i natt, men om dator står på 24/ så går ju disken lik förbannat?=/ tja, kanske skall skaffa en brytare för hela anläggningen, borde ju även vara bra i sammanhanget åsknedslag osv?

God natt.

Av anon70898

Seagate extern utan strömbrytare!

Hämtade min seagate externa disk i dag och såg att den inte har någon strömbrytare, hur tolkar man detta? Skall den stå och snurra 24/7 eller är meningen att man skall rycka ut strömkabeln varje gång man använt den? Får inte ihop ekvationen, hur gör ni med samma diskar? Livslängden borde ju inte decimeras utan snarare halveras om den går hela tiden?

Gott nytt år, så gott det nu kan bli, till er alla från mej och Arne Weise.

Edit* Vaknade i natt och kunde inte somna, hörde ett konstigt vinande ljud som jag trodde var från värmeelementet, konstaterade att disken snurrar konstant även om datorn är avstängd och lampan på disken slocknar, blir väl till att dra ur sladden då jag endast skall ha disken till backup.

Av anon70898

Skall använda disken som systemdisk för operativsystem och hels skiten så att säga, har bestämt mej för en iomega 1.5TB extern, som jag ghostar till titt som tätt men vill ju att de båda diskarna skall ha lika mycket lagringsutrymme, men å andra sidan är det 3 års garanti, fast en disk skall ju hålla lite längre än så, men jag skall alltså försäkra mej om att få den senaste uppgraderingen då?

Av anon70898

Rekommenderar ni seagate diskar?

http://www.webhallen.com/prod.php?id=90105

måste utöka kapaciteten snart och undrar helt enkelt om seagate är bra eller mindre bra, kanske bättre än samsungdisken på 1tb som hade skadade sektorer och byttes ut på garantin efter endast 9 månader, Så är länken ett bra köp?

Kommentera gärna.

Av anon70898

Enligt checkdisk så låter det ungefär enligt följande: chkdsk ersätter skadade kluster i filen 35453, bla bla och sen någåt om microsoft office2, vet inte riktigt? Så du menar att norton ghost är förlegat? Ok skulle inte bli det minsta förvånad, skall se imorgon på det du föreslå, tack.

Av anon70898

Norton Ghost error, hjälp!

http://i270.photobucket.com/albums/jj117/nomedics/1nortonghost.j...

Hårddisken håller på att fallera? Samsung spin point 1TB, knappt ett år gammal, kan det vara möjligt, eller menar dom den externa? Blir inte klok på detta vad som menas exakt med detta meddelande, det kan väl knappast bero på att jag utplånat D: (HP dator) För den partitionen är nu borta ocg ligger som ca 3.5 GB som inte på nåt sätt kan användas, vad tror ni andra, håller på nu i alla fall att kopiera allt värdefullt material på det gamla hederliga sättet, men har inte ork nu att installera om hela skitet, det är uteslutet.