Inlägg

Inlägg som Frispel har skrivit i forumet
Av Frispel
Skrivet av Swedishchef_90:

Du kan sänka hur mycket du vill, de handlar om att få den att klocka ner bara 😊

Skrivet av NutCracker:

Också -100MHz, eller är det för lite kanske, måste det inte baseras på något?

Skrivet av Swedishchef_90:

Jo lägre man går desto mindre drar den men det finns diminish return. Typ 250MHz =25W idle 300MHz =24W och 100MHz 40W
Sen har jag för mig msi afterburner enbart tillåter - 250 i slidern....

Om man drar ner 250Mhz så kommer man i praktiken att öka spänningen vid lägre frekvenser - samma spänning ger 250Mhz lägre frekvens = högre spänning vid samma Mhz. Jag antar att man gör detta för att göra det enklare att få en platt kurva efter att man satt toppen där man vill spänningen ska vara vid maxfrekvens, men det är ett inneffektivt sätt att göra det på. Om man vill undervolta även vid lägre frekvenser så får man dra upp värdet, inte dra ner det. Eller om man inte bryr sig om det så sätter man bara toppen där man vill ha den och drar ner reglagen till höger om toppen så de ligger lägre och sedan klicka "apply". Man får då en platt linje till höger om toppen. Slutresultatet är att man vid lägre frekvenser har samma spänning som tidigare, men sänker spänningen vid maxfrekvens.

Grafen är inte direkt intuitiv när det gäller vad som händer när man justerar

Av Frispel

Rent tekniskt så innebär väl detta att man i praktiken övervoltar allt som inte går i maxfart? Vill man undervolta hela spektrat så behöver man dra upp kurvan även till vänster om punkten där man toppar frekvensen. Om inte är intresserad av att undervolta något annat än maxcfrekvensen så drar man bara upp just den punkten samt sänker alla punkter till höger under den nivån. När man sedan klickar på "apply" som kommer man få en platt linje till höger.

Av Frispel

Förutom tidigare svar så kan man även se att länken i sig inte ens innehåller dhl. Nu är det iofs ingen garanti att det inte är fejkat även om länken ser ut att gå till något med dhl, men finns det inte med alls så är det mycket troligt att det är en scam.

Av Frispel

Kylare med backplate till sockel 1151, alt separat backplate?

Ska donera lite gamla datorprylar till brorsdottern, vilket inkluderar ett gammalt moderkort med tillhörande processor och minne. Problemet är bara att kylaren flyttas till ett nyare bygge och original backplate har försvunnit. Är det någon som har förlag på vettig men någorlunda billig kylare där man får med en separat backplate, alternativt vet om något ställe där man kan köpa en separat original backplate så man kan köpa en vettig standrardkylare?

Av Frispel

Kan ju bara flika in att kemikalieskatten inte är tänkt att rädda världen utan snarare minska exponeringen i folks närmiljö. I alla fall var det så jag förstod det hela när den infördes. Det ska helt enkelt bli så att saker som (eventuellt) är skadliga för dig blir dyrare än de som inte är det. Med en brasklapp för att det var så jag uppfattade det, vilket inte riktigt alltid stämmer överens med verkligheten.

Man kan tycka vad man vill om skatten i sig och dess effekter, men det är ju bra om man ändå har rätt utgångspunkt. Annars blir det lätt attacker på halmgubbar och det gagnar ingen.

Av Frispel
Skrivet av Verdurakh:

Nu har dom gått ut och rättat informationen, fick ett nytt mail

Igår fick du ett e-postmeddelande om en HBO Max-prishöjning som innehöll felakig information. Vi beklagar detta och ber om ursäkt för misstaget. Nedan finner du rätt e-postmeddelande angånde prisändring för ditt kampanjerbjudande.

Från och med ditt nästa förnyelsedatum efter den 13 juli 2023 kommer din månatliga abonnemangskostnad med 50 % rabatt livet ut att ändras från 44,50 kr/mån. till:

49,50 kr/mån.

Din första betalning med det nya priset infaller 29.07.2023

Samma här, var inte direkt oväntat.

Av Frispel

Produkt: Crucial P3 2TB M.2 PCIe Gen 3 NVMe SSD
Länk: https://www.amazon.se/dp/B0B25MJ1YT
Kategori: Lagring
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=7146650
Pris: 975 kr

Ligger normalt runt/över 1300 kr.

Av Frispel

Är det bara jag som tycker att det är lite småkomiskt att detta dyker upp som nyhet precis ovanför nyheten om att ransomware håller på att utvecklas till Mac?

Av Frispel
Skrivet av andra94:

Kör man klickbara koder så är det enklare för bottar o få tag i dom, känns som att det är en bra "Är du människa test"

Tänker mig att bottar plockar eventuella koder direkt från HTML-koden och inte har något problem med att texten är klickbar 😅

…sedan känner jag mig inte speciellt begåvad när det tar fyra försök innan jag lyckas skriva in rätt kod

Av Frispel
Skrivet av JacobMardfelt:

Tack Komplett! Ni får alldeles för många negativa kommentarer som ni inte förtjänar. Bra genomförd Bonanza och kul med reor som ligger mitt i säsongen och att man får chansen önska i forumdelen.

Instämmer!

Av Frispel

Hade önskat att det gick att klippa/klistra rabattkoderna. Satt visserligen på en surfplatta, men lyckades aldrig markera rabattkoden utan det blev bara ett klick som ledde till produkten. Vore praktiskt om rabattkoden i sig inte är klickbar. Nu tog det ett par försök innan jag lyckades få till stora och små bokstäver samt rätt siffror.

Av Frispel

För tidig även i privat flik...lär inte vara cachen som strular då

Av Frispel

Ryzen 7 7700 plus passande moderkort och ram-minnen vore inte fel

Av Frispel
Skrivet av s1lvertunga:

Jag har själv funderat på detta, har du några tips på hur man kan framföra det för att det ska låta vettigt för dem liksom?

Det är väl bara att säga att man jämför lite olika försäkringar och tycker de verkar bra men lite dyra och fråga om det går att göra något åt premien? Då kan man ju ha hämtat in kostnadsförslag från något/några bolag så man har siffror att luta sig mot.

Av Frispel
Skrivet av Exydia:

Bara jag som tycker det är skrämmande att över 20% av röstande inte känner till en sån basal regel? Nu har det tagits upp många bra exempel i tråden på hur rörigt det kan vara med cykelpassage osv. Men i det här fallet är det väl tämligen uppenbart?

Extra skrämmande då inget av svarsalternativen är korrekt

Ingen har någonsin företräde eller "rätt" i trafiken. Det finns regler för vem som ska väja/lämna företräde, men det är inte samma sak som att någon har företräde. Tog upp det tidigare - om du har "rätt" och anser dig ha företräde så är du antagligen inte lika uppmärksam på omgivningen som om du vet att de ska lämna företräde mot dig. Med det senare tankesättet så inser man att om någon annan missar så riskerar jag att bli påkörd och är då troligen lite mer uppmärksam än om du anser dig ha "rätt" och bara kör. I alla fall upplever jag en attitydskillnad för egen del

Att det är uppenbart beror ofta på att man har bilperspektivet - som cyklist kan det vara stört omöjligt att särskilja en cykelöverfart (där bilisten har väjningsplikt) och cykelpassage (där cyklisten har väjningsplikt). All uppmärkning som reglerar vad som är vad riktas enbart till bilisten, som cyklist får man spana på bilfältet och hoppas att målning och skyltning stämmer överens.

Av Frispel
Skrivet av Mullvaden83:

I Uppsala har kommunen målat cykelöverfarter där cyklarna företräde. Dom har målat överfarten i rött. Om det är lagligt att måla vägen röd vet jag inte. Det är antagligen något hittepå. Men det gör det iaf lättare för alla att se att cyklisterna har företräde. bilarna väjningsplikt. Plus skyltat o sånt. Men just att dom målat vägen röd är grejen.

Tyvärr är det inte alltid så att kommunerna har riktigt koll på vad dom gör. Det finns säkert inga lagliga hinder att måla överfarter eller vägbanor i valfri färg, däremot har det ingen som helst betydelse för vad det är för typ av överfart/passage man färdas på. Hur det ser ut Uppsala vet jag inte, men det är inte direkt ovanligt att man signalerar en sak för cyklister och en annan för bilister.

Sedan har ingen någonsin företräde i trafiken, däremot skiljer det sig om vem som ska lämna företräde. Säger man att någon har företräde så finns alltid risken att någon struntar i att se sig för (man har ju företräde) vilket kan leda till olyckor. Oavsett var/när/hur man kör och i vilket fordon så lär det finnas situationer där någon missar att lämna företräde och då är det bra om man är uppmärksam. Kan tyckas vara en petitess, men det ger en viss skillnad i beteende mellan att tänka att andra ska lämna företräde mot mig snarare än att tänka att jag har företräde. I alla fall upplever jag en viss skillnad för egen del

Av Frispel
Skrivet av Toarulle:

Detta är glasklart om man kan reglerna. Men cyklister är ju aktiva självmordskandidater som inte har någon aning om en enda trafikregel. Även om de har körkort så blir allt bortblåst av fartvinden.

Intressant nog är det rätt få saker när det gäller cykelbanor och vem som ska lämna företräde som är glasklara. Trafikverket har tydligen medvetet valt att göra det lite diffust så alla ska vara osäkra och iakta extra försiktighet. Av någon anledning har man resonerat helt annorlunda när det gäller biltrafik.

Kan rekommendera denna sidan för den som verkligen är intresserad om vem som ska lämna företräde för vem när det gäller interaktioner mellan bil och cykel. Det är klyddigt som tusan...

https://www.cyklistbloggen.se/2020/06/den-uppdaterade-guiden-...

Skrivet av Mullvaden83:

Jag är ganska säker på att eftersom cykelbanan är upphöjd har bilen väjningsplikt.
Hade det inte varit upphöjt hade cyklisten haft väjningsplikt.

Krävs mer än upphöjning för att cyklisten inte ska ha väjningsplikt - det krävs då skyltning för cykelöverfart (som bara bilisterna ser) samt att det krävs målade vita "sockerbitar" och "hajtänder" i bilvägen innan överfarten. Men informationen riktas bara till bilförarna, som cyklist så får man inga som helst indikationer på vem som ska lämna företräde...som cyklist kan det vara i princip omöjligt att se skillnad på en cykelöverfart och en cykelpassage som har HELT olika regler för vem som ska lämna företräde för vem och i vilket skede. Bilisterna däremot har oftast tydlig information om vad som gäller, även om skyltning/målning inte alltid ställer där heller.

Av Frispel
Skrivet av Pamudas:

Du kommer alltså vägra Telenor för att du glömde ringa in och säga upp ditt bredband i tid? Det var märkligt

OffT:
Flyttade till ny lägenhet 2019-05 (första egna) och tecknade bredband+tv hos dåvarande ComHem med bindningstid på 24 månader (ComHem-hus, fanns inte fiber). 2019-06 träffade jag min nuvarande sambo och flyttade ihop 2019-09 hos henne - som såklart INTE hade ComHem Fick glatt betala för mitt bredband i 20 månader som jag dumt nog bundit för att "spara" lite.

Är inte flytt skäl att säga upp den typen av avtal? Har för mig att jag hade bindningstid kvar på bredband via Telia som det inte var några problem alls att säga upp när jag flyttade till ett hus de inte kunde leverera bredband till.

Av Frispel
Skrivet av jehuty:

Fast HD och UHD beskriver en specifik upplösning. HDR 2000 är mer än tillräcklig. UDR ger ingen exakt beskrivning på vad man får.

Kan ju vara så att benämningen HDR 2000 ställer krav som denna telefon inte klarar av, även om den har en maximal ljusstyrka på 2000 nits

Om så är fallet så är det såklart enklare att hitta på en egen benämning

Av Frispel
Skrivet av Lellebror:

Skrattar gott åt npc med sina googleröster

Roligast var nog när någon npc ropade AHHHHHH och den autogenererade rösten läser upp varje bokstav för sig: ”EJ, EJTSCH, EJTSCH, EJTSCH, EJTSCH, EJTSCH, EJTSCH” …skrattade så tårarna rann när jag väl fattade vad tusan som hände med ljudet