Inlägg

Inlägg som Frispel har skrivit i forumet
Av Frispel

Och är det så att de vill få in saker på besiktningsprotokollet som du inte håller med om eller som inte känns rimliga - skriv inte på!

Av Frispel
Skrivet av SuperNova:

Biltemas verktyg med 10års garanti fungerar oftast toppen.

Jula kör nu för tiden typ samma leverantör som biltema på mycket.

Saker där det är värt att satsa på kvalitet (inte samma sak som pris) är de komponenter som överför kraften från dig/maskin till godset. Det bästa exemplet är typ gängtappar.

Har gängat massor med billiga tappar och det fungerar oftast helt OK men när det kommer till tjockare gods och knepigare material så är det en fröjd att plocka fram dormer-tapparna.

Men då är det 200-500:- per gängtapp. Samtidigt får man en hel sats för 199:- på de flesta varuhusen om man nöjer sig med billiga märken. Så en bra kombo är ett billigare kitt och sen kompletterar man med bättre tappar i de dimenssioner man använder oftast och som går sönder.

Lite mer konkret förslag till hemmapularna/halvproffsen (dvs de som inte använder sin hilti till att bila betong 8h om dagen 5ggr i veckan). Raddar upp det jag kommer på på rak arm.

Biltema: Nycklar, hylsor, spärrskaft (med tillbehör), släggor.

Skruvmejslar/bits:
Wera, Wiha, Bosch pro (mycket bra fasta bits till tex altanbygge osv).

Maskiner:
Makita/Blå Bosch är väldigt bra för pengarna.
Ryobi, sådär, de är helt OK men den största styrkan är att man kan hitta väldigt billiga batterier och de har ett stort ekosystem.

Borrar:
SDS Plus - Makita Nemesis eller Bosch 7x.
Biltema har en likadan variant (4 skär) som är billigare men man får kolla lösningarna av skären bara. Många dåliga lödningar.
Annars duger Bosch vanliga finfint.

Bosch Kobolt är väldigt bra till metall.
Biltema hade en billig och jättebra kobolt-sats tidigare.

Men till metall hade jag hållt mig till Bosch Pro borrarna i dagsläget sett till pris/prestanda.

Dormer tar vi som en separat notis... Dom är ju helt toppen men de kostar så mycket så de är overkill för hemmapularen.

Gängtappar/snitt:
Dormer om du ska gänga knepiga/tjocka saker.
Tex ska du gänga något i hjulnavet på din ända bil så köp dormer innan du börjar och blir utan bil.

Annars fungerar faktiskt biltemas tappar/snitt ganska ok till vanliga saker. De kanske inte är varje dag gemene man gängar 10mm i gjutjärn.

Lim/fog:
Trälim - Cascol
Fog - Sika(flex)

Skruv:
Grabber är prisvärda och bra.
Dock svårt att slå julas pris om man bara vill ha C4 skruv. 200-300:- för 600 skruv typ.

Byggmax har bra pris på skruv/bult/mutter i lösvikt.
Dock ganska begränsat utbud mot tex swedol men de kostar typ 1/4 också.

Tänger:
Knipex - i princip omöjliga att slå.

Men med de sagt så fungerar Biltema osv fint om man bara vill ha en polygrip och en avbitartång hemma.
Bultsax så duger också biltema osv fint.

Sågar:
Bahco fungerar fint och ligger bra till prismässigt.
Sen har vi japansågarna och då blir de knepigare. De flesta japanska tillverkarna är bra faktiskt. Vanliga västerländska tillverkare som gör något japan-inspirerat bli sällan jättebra.

Hantverksknivar:
Mora är ypperliga för pengarna man ger.

Fällknivar/multiverktyg:
Victorinox och Leatherman är bra båda två. Har "en del" av båda och tycker att Victorinox är trevligare.
Gerber har en del saker som är bra men överlag så gillar jag dem inte av erfarenhet. Gerbers Armbar Drive är toppen!

Benchmade gör bra saker men är lite överhajpade som mycket av det amerikanska.

Spyderco är det väl inget fel på i sig men har aldrig gillat dem.

QSP (D2) knivarna är nog bland de bästa man kan få billigt om man letar efter en ren fällkniv.

Fällkniven är ju toppen om man ska ut i skogen och ha sig men då springer priset iväg.

Yxa:
Gränsfors, haha vågar man säga något annat kostar därefter också.
Fiskars yxor är faktiskt ruskigt bra för pengarna. Rekomenderar dem starkt. Så pass billiga och bra att man nästan inte kan motivera att köpa något annat.

Sekatörer:
Nu kommer entusiasterna skrika japanska märken...
Felco är överskattat och det finns bättre men nu är vi inne på proffs/yrkesmässigt bruk.
Fiskars sekatör med rullande handtag är helt outstanding.
Det är just det rullande handtaget som är hela grejen!

Är det någon som vill ha mer specifika tips osv så är det bara att säga till/fråga!

Kan ju konstatera att Fiskars sekatörer med rullande handtag (PowerGear serien) är jättebra! ...så länge man är högerhänt. Är man vänsterhänt så rullar handtaget åt fel håll vilket känns rätt skevt Men så länge man klarar sig med höger hand så fungerar dom utmärkt!

Av Frispel
Skrivet av Supreme8001:

Pay-wall. Här är texten.

Bengt Ekenstierna tror sig ha hittat lösningen på de dyra elpriserna i Sverige.

Hans modell ligger till grund för Vänsterpartiets förslag om ”Sverigepriser” – och nu stöds samma metod av EU- kommissionens ordförande.

– Jag tror att det skulle ta tre månader från beslut tills det här kan genomföras, säger Bengt Ekenstierna.

Det är bråda dagar för elanalytikern Bengt Ekenstierna. När Aftonbladet når honom har han en kort lucka efter ett möte mellan skånska livsmedelsproducenter och riksdagspolitiker. Där har en allt mer eskalerande oro inför vinterns elpriser, och dess konsekvenser för hushåll och företag avhandlats.

Den tidigare toppchefen på Eon har beskrivits som arkitekten bakom den så kallade ”Bekenmodellen”. En styrmodell för prissättning på svensk elmarknad som Vänsterpartiet anammat, och som upphovsmannen hävdar skulle skydda sydsvenska hushåll mot rekordhöga elpriser.

Därför är intresset just nu högt för hans inspel i frågan.

– Min uppfattning är att om den här justeringen genomförs så skulle priset se ut ungefär likadant som innan det började dra i väg för ett år sedan. Sveriges elproduktionssytem ser likadant ut i dag som för ett år sedan. Det är den ökade exporten som fått nuvarande prissättningsmodell att haverera och resultera i de skenande omotiverade elpriserna, säger Bengt Ekenstierna.
Nödvändig uppdelning måste till
Bengt Ekenstierna är övertygad om att den elprismodell han tagit fram kan motverka elpristoppar i södra Sverige.
Bengt Ekenstierna är övertygad om att den elprismodell han tagit fram kan motverka elpristoppar i södra Sverige. Foto: Privat

Bekenmodellen bygger på en förändring i den rådande prismodellen där senaste sålda kilowattimme avgör elpriset. Bengt Ekenstierna menar att man kan sänka priset genom att dela upp priset på den el som avser de svenska behoven från den del som exporteras.

Som dagens elmarknad är uppbyggd kan en mindre mängd el med högt pris som importeras in från exempelvis Litauen för att exporteras till Tyskland, sätta prisagendan för all el i elområdet. Konsekvensen innebär att svensk el som till exempel kostar 60 öre kilowattimmen prisätts till konsument till samma nivå som den dyrare importerade elen. Det får framförallt förödande konsekvenser för priset i södra Sverige där ledningarna ut till Europa finns.

– Hela grundtanken bakom den rådande modellen byggde på att alla som bidrar till den europeiska elmarknaden ska få lika mycket betalt oavsett var den kommer ifrån. Men med den utveckling som vi sett med stigande efterfrågan i spåren av gaskrisen så har hela systemet ställts på ända.

Bengt Ekenstierna menar att ”Bekenmodellen” löser problemet med marginella justeringar i nuvarande prissättningsalgoritm.
Modellen har mött kritik

Modellen är omdiskuterad och har kallats omöjlig enligt rådande EU-lagstiftning. Bengt Ekenstierna uppmuntrar till en gransking och förbättring av förslaget, men hävdar samtidigt att modellen är enkel och att frågan om EU-lagstiftning kan hanteras genom klokskap.

– Jag satt själv med i arbetsgrupper på 1990-talet som arbetade med frågorna om den europeiska prisättningsmodellen av el. Det var inte lagstiftarens intention att den situation vi nu ser skulle uppstå, säger Bengt Ekenstierna.

Han är också kritisk till att svenska elkonsumenter inte fått tillräcklig information om hur vinsten från de stigande elpriserna fördelas.
Under ett energitoppmöte i Köpenhamn uppgav Ursula von der Leyen, EU-kommissionens ordförande, att hon vill låta nationella elaktörer byta prissättningsmodell.
Under ett energitoppmöte i Köpenhamn uppgav Ursula von der Leyen, EU-kommissionens ordförande, att hon vill låta nationella elaktörer byta prissättningsmodell. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

– Det är alltså inte så att de här pengarna från höga elräkningar försvinner ut till gasleverantörer eller andra intressenter i andra länder. De som tjänar på den uppkomna situationen med extrema elräkningar är svenska elproducenter, Svenska Kraftnät och staten genom ökade momsintäkter. Vi pratar om hundratals miljarder i en förmögenhetsöverföring som pågått i ett år.

Bekenmodellens förespråkare fick tidigare i veckan vatten på sin kvarn från EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen. Under ett energitoppmöte i Köpenhamn sa von der Leyen att hon vill låta nationella elaktörer byta prissättningsmodell, vilket bygger på samma resonemang som Ekenstiernas förslag.
Vänsterpartiet nappade

Sedan modellen togs fram i april har Bengt Ekenstierna och hans analysteam arbetat för att få gehör för modellen bland riksdagspartier och expertmyndigheter som Energimarknadsinspektionen och Svenska Kraftnät.

Intresset var relativt ljummet fram tills att Vänsterpartiet hörde av sig för att fördjupa sig i förslaget. Nu ligger det till grund för ett av Nooshi Dadgostars tunga löften när valrörelsen går in i slutspurten.

– Jag förklarade hur modellen fungerar. De tog den och paketerade om den politiskt. Nu är det vad de kallar för ”Sverigepriser”.
Nooshi Dadgostar har under veckan gått ut och krävt ”Sverigepriser” på el.
Nooshi Dadgostar har under veckan gått ut och krävt ”Sverigepriser” på el. Foto: Tim Aro/TT

Enligt Vänsterpartiet skulle en separation av den inhemska elmarknaden från exportmarknaden innebära en stabilisering av elpriset på i genomsnitt 40 öre per kilowattimme.

Förslaget har dock mött kritik. I samband med att Vänsterpartiet presenterade förslaget uppgav Fredrik Norlund, enhetschef på Energimarknadsinspektionen till DN att frågan är komplex, och berör fler länder än bara Sverige.

– Skulle man behöva ändra den kan det inte bara göras i Sverige, sa han till tidningen.

Bengt Ekenstierna säger att han tycker att det är olyckligt att fler inte har utrett modellen närmare, och i ett tidigare skede.

– Jag tror att det skulle ta runt tre månader från ett beslut tills det här kan vara genomfört. Om man skulle lägga samma fokus som lades på Nato-frågan så skulle det här gå snabbt. Det handlar om politisk vilja och det hade kunnat hanterats redan innan sommaren.

Dold text
Skrivet av M_X_E_Q:

Ber om ursäkt för mitt fatala misstag, ligger ju inloggad på min "blaska" så tänkte inte på att den var "väggad"
Tack för att du rättade till detta

Skrivet av Aeig:

Imponerande att det dröjde över 9 timmar innan ett försök till härskarteknik och förminskande svar dök upp i tråden.

Jag kan ej tala för samtliga som deltar i diskussionen, men för min egen del är inte professor Jan Blomgren en "guru", utan en person som genom utbildning och prestation har en unik insyn och kompetens inom energiförsörjning och framställning av energi. Han var bland annat utvald av Vattenfall för att leda utbyggnaden av Ringhals, så han besitter en viss kompetens som gemene man, journalist, politiker etc ej har, därför valde åtminstone jag att lyssna på vad han hade att säga.

För övrigt så vet jag ej om Bengt Ekenstiernas förslag är en långsiktig lösning, men det kommer definitivt att avlasta hushåll och företag ekonomiskt. Förlorarna är säljare och producenter av el, och dessa intressen kommer säkerligen propagera för att det ej skall genomföras då de tjänar ofantliga summor i nuläget.

Mvh

Frågan är hur detta ska fungera vid export? Risken är väl att det faller bort produktion som är "för dyr" för Sverige men som skulle kunna exporteras till Tyskland och hjälpa till att sänka elpriserna där? Tyskarna lär ju inte bli direkt glada ifall vi inte producerar det vi kan sälja till konkurrenskraftiga priser där. Hur gör man för inte producenter som är för dyra för den lokala marknaden ska falla bort vilket driver priserna ännu högre i de länder som behöver importera?

Angående Jan Blomgren så verkar han definitivt kunnig, men det vore intressant att höra från någon lika kunnig som inte är "kärnkraftskramare" som han själv uttryckte det ...om det nu finns någon dvs. Alla som är tillräckligt kunniga kanske tycker att kärnkraft är enda lösningen.

Sedan man ju undra om exempelvis SMR klarar av att ge den stabilitet han talar om i sin föreläsning? Jag fick intrycket att det behövdes rejäla saker för att ge stabilitet vilket gör att jag undrar om SMR kan ge detta. Någon som har några insikter i detta?

Av Frispel
Skrivet av MG Johansson:

Tycker det är svårt att veta vad som är bra ränta i dessa tider.
Blir i dag erbjuden 2.55% hos swedbank rörlig ränta 3 mån. Drygt 1% rabatt.
Har lån på 3.5 mkr som skall läggas om. Har 45% belåningsgrad.
Vad tror ni - är det en o.k ränta för att vara en av de mer etablerade bankerna?

Brukar ha Landshypotek som referens då man direkt kan se vad man kan få med rabatter. Då får man ett riktvärde på vad som är en rimlig ränta. Så länge man har vettig ekonomi i övrigt finns det väldigt få anledningar att acceptera något som ligger markant högre än så.

https://www.landshypotek.se/lana/bolanerantor/#anchor-4935

Just nu ligger deras rörliga ränta på 2,27% om man har en belåningsgrad under 60%. Jämfört med vad swedbank erbjuder dig så blir det ca 6000 billigare/år (före ränteavdrag)

Av Frispel

Men visst är det väl så att det den som beställer frakten som ska reklamera till PostNord, dvs Telia i detta fallet? Det är Telia som köpt tjänsten av PostNord, som mottagare så kan man väl inte ens reklamera ett trasigt paket hos PostNord?

Av Frispel

Har ett påtagligt minne av Knights of the Old Republic 2...en rejäl plot twist precis i stadiet när man börja känna sig lite uttråkad av att saker bara flyter på. Tror i alla fall att det var 2:an, men kan ha varit ettan också

Av Frispel
Skrivet av folzar:

Större delen här verkar vara totalt okunniga att läsa så jag ska förtydliga var artikeln säger extra noggrant

"Om villkoren för maxpris inte uppfylls eller om priset redan förändrats en gång måste användaren precis som innan ge tillstånd för att pengar ska fortsätta dras. Användaren ska även få en notifikation både lokalt på enheten och per mail om att priset höjs i god tid innan det sker, motsvarande de notifieringar som ges när ett nytt belopp måste godkännas."

läs detta och begrunda, detta är hemska nyheter för alla och det är emot lagen. Nån som påstår nåt annat antingen ljuger eller är korkad.

Om höjningen för max priset INTE uppfylls så måste måste den be om tillstånd för att dra pengar.
Men låt säga att en tjänst kostar 100kr i månaden och dom höjer till 151 kr så måste dom informera och det nya beloppet måste godkännas.
Dock om dom höjer till 149 kr så dras det automatiskt och det behöver varken godkännas eller informeras om. Dessutom kan detta upprepas en gång varje år att höja med minimala värdet och det behöver varken godkännas eller informeras i tid.
(Beroende på värdet på valutan i den stunden)

"För att åtgärda det ändras nu App Stores regler för att tillåta prishöjningar utan användarens medgivande."
Det kan inte finnas en enda person här som kan se detta som en bra sak.

Är som om du skulle hyra en bil för låt säga 6 månader och den andra månaden höjer dom priset med X antal % och du får varken veta om det eller behöver godkänna det.
Det är var förespråkarna här gillar, smyghöjningar av priser som du inte har fått veta om i förtid samt att det ska dras automatiskt.

Det där verkar vara en lite tvetydig översättning från originalkällan - "Before the rule change, users would have to manually opt-into a subscription renewal if it came with a price bump; now, that won’t necessarily be the case, though you’ll still be notified about the price change before it happens".

https://www.theverge.com/2022/5/16/23078313/apple-app-store-s...

Du kommer alltså få ett meddelande innan en prishöjning, oavsett hur stor eller liten den är. Något annat vore troligen ett lagbrott på fler ställen än i Sverige.

Ditt andra citat innebär (precis som skrivits tidigare i tråden) att man nu inför samma regler som de flesta (alla?) tjänsteleverantörer har.

Innan man drar alltför stora växlar på något som är så pass diffust skrivet så man man kasta ett öga på källan bakom artikeln för att se om det blir tydligare. Apropå läskunnighet då

Av Frispel

Måste erkänna att jag inte sett konvolut/dvd/licensnyckel på många år. Är du säker på att det inte är en (fullt laglig) OEM licens dom installerar? Är det förinstallerat så tyder det mesta väl på att så är fallet. Och om det står att det ingår så lär det väl inte heller vara något man betalar för?

Av Frispel
Skrivet av mrqaffe:

Jag brukar i stället undvika att handla på ställen där Klarna blandas in i betalningen för de är så extremt oseriösa och giriga, finns inget som är positivt med dem som fördyrande mellanled, endera ska de ju ha betalt för sin "tjänst" eller så lockar de in folk till krediter eller lägger på avgifter.
Klarna har gjort en del mycket fula saker och de har inte bättrat sig utan sprider sig som en pest och förgiftar betalsystemen.

Använder själv klarna regelbundet, för mig är det mycket smidigt med faktura som jag sedan ser till att betala i samband med att lönen kommer. Appen påminner mig så fort jag har en ny faktura att hantera så jag missar inget den vägen heller. För mig är det betydligt smidigare och känns tryggare än att mata in mitt kortnummer, speciellt när jag sitter vid en dator som inte är min egen och/eller surfar via ett öppet wifi.

Sedan gör det säkert en hel del mindre trevliga saker och bidrar till att folk konsumerar saker de egentligen inte har råd med, men det finns nästan alltid två sidor av myntet.

Av Frispel
Skrivet av immutable:

Är det bara jag som reagerar på att för 18 tecken går det snabbare att bruteforca lösenord med siffror, stora och små bokstäver + symboler än bara stora o små bokstäver?

"tn" står nog får trillion vilket är 3 tiopotenser mer än "bn" som står för billion. Tn är alltså inte tusen...vilket förkortas med "k"

Av Frispel

Ska betala lite drygt 34k...men det var väntat då jag köpt hus och i samband med det sålt gamla fonder som låg i ett "vanligt" aktie/fondkonto.

Av Frispel

Hessa kalkbort eller Kalkosan skulle jag föreslå. Inget skonsamt medel kommer att få bort den mängden kalkavlagringar...om det nu är kalk. I alla fall har jag aldrig lyckats med det

Kan vara värt att tänkta på att man bör se till att fogarna är ordentligt blöta så minskar man risken att medlet (oavsett variant) även löser upp fogmassan mellan plattorna...

Av Frispel
Av Frispel

Skapa automatiska fakturor med google sheets/docs?

Håller på och försöker automatisera fakturagenerering i google sheet/docs. Är med i en förening som behöver skicka ut fakturor på årsavgiften och just nu är det är ett himla jobb att manuellt kopiera data från sheets till docs och sedan spara ner i namn som matchar medlemmen.

Så frågan är hur man automatiserar detta? Det är tre celler som behöver kopieras från ett google sheets (förnamn, efternamn, medlemsnummer) och sedan klistras in i en fakturamall i docs, för att sedan sparas som pdf med just förnamn, efternamn och medlemsnummer som dokumentnamn.

Antar att det finns färdiga skript för detta, men var hittar man något som går att enkelt anpassa till mina behov?

/Frispel

Av Frispel
Skrivet av eatme@live:

Jag är för crypto men det här att subventionera detta med skattepengar är vansinne...

Kan ju poängtera att subventionen består i en kraftig rabatt på energiskatten, men det är inte så att det aktivt spenderas skattepengar på dessa verksamheter. I alla fall är det så jag förstått det.

Skrivet av superapan:

Måste vara en mycket liten modifikation i så fall; jag har aldrig varit med om att tanke och genomförande varit likställda.

Det var dock inte min mening att kritisera älskade sossarna, utan att belysa hur nära i tiden detta beslut togs (och inte att techbolagen hittat kryphål i någon gammal lagtext).

Men frågan är om krypto ens var i närheten av att minas på industriell nivå på den tiden? Annars kan jag tycka att man ställer lite väl stora krav på att lagstiftare ska kunna förutse saker i sin spåkula. Om det var självklart att krypto skulle slå igenom så som det gjort och ökat så mycket i pris så kan jag tycka att fler borde ha satsat på att minea ordentligt redan när denna lagen bereddes.

Av Frispel

Hjälpte en kollega att köpa en Switch till dottern som julklapp, nu inser dom att det behövs ytterligare en handkontroller om dom ska kunna spela flera tillsammans. Finns det några vettiga men billiga(re) tredjepartsvarianter än att köpa en till uppsättning joycons?

Av Frispel
Skrivet av Yatagarasu:

Eneloop är väl batterivärldens Rolls Royce nästan. Skillnaden på IKEAs och deras egna är framförallt olika kapaciteter (Eneloops egna hade fler alternativ att välja på sist jag kollade) - annars är IKEAs exakt samma sak rakt av med annan klisterlapp bara, till ett lägre pris dessutom (antar att IKEA har någon riktigt jädrans bra deal här).

Kör uteslutande IKEAs uppladdningsbara här hemma för allt som inte har inbyggt eller använder knappcell. Detta med en station från IKEA också. Batterier som har något år på nacken är fortfarande som nya.

Nördade ner mig på detta för ett antal år sedan och läste tester mm där det spekulerades i att Eneloop och IKEA körde samma batterier. Såg något test där man mätta spänningen medans de laddades ur och man kunde då se att Eneloopbatterierna platåade ut runt 1.25v vid 1A(?) belastning medan IKEA låg på 1.2v. Är inte stensäker på siffrorna, men det skilde i alla fall 0.05v oavsett belastning. I övrigt verkade det inte vara någon skillnad alls. Det lär vara väldigt få användningsområden där denna skillnaden spelar någon som helst roll...

Av Frispel
Skrivet av atego:

Du har så rätt! Den dagen kommer nog när som.. så fort tillräckligt många kör på el, så ser den då sittande regeringen en fantastisk inkomstkälla
Men tills dess, och även då, så känns det renare att köra på EL jämfört med ICE. Läste igår, Sverige bränner 7 Miljarder liter bensin och diesel tillsammans per år. Det vill säga 800.000 liter i minuten dygnet runt

Skrivet av Chrisj:

Knappar jag in 800.000x60x24x365 i kalkylatorn så landar jag på ~420 miljarder. Nog för att vi bränner en hel del men 800.000l per minut känns som det är en magnitud fel.

Ska nog vara 800 000 liter/timme

Av Frispel
Skrivet av Glossy White:

det tror jag! dom flesta diskmaskiner jag sett har sprayarm nedtill och upptill, med platta upptill kommer inte vattnet åt överallt.
just ja! den där maskinen hade jag glömt, tack! tar nog den istället.
nej jag vet att den från kina inte har några recensioner, men det är ju samma maskiner alltihop säger du ju
ungefär hur mycket skulle tullavgiften bli i så fall?

Kan ju flika in här att en diskmaskin med två armar normalt även har en övervåning. Armarna brukar spruta uppåt, och då behövs en övre arm för att nå hela vägen upp. Måste erkänna att jag inte tror att en övre arm som spruta neråt kommer att göra disken renare.

Står det 220v så kommer den att fungera här i Sverige, men det är som sagt ditt ansvar att se till att den är säker och att CE-märkningen stämmer och är korrekt. Det är inte alltid som saker från Kina lever upp till de säkerhetskrav som finns här i Europa, och det fuskas friskt med den typen av märkning. Köper du den i Sverige är det återförsäljarens ansvar.

Sedan kan det som sagt även bli problem med garantiärenden - om någonting krånglar så kan det mycket väl bli så att du blir tvungen att betala frakt till Kina för att få den reparerad. Jag skulle inte utgå från att eventuell returfrakt ingår vid garantiärende.

Av Frispel

Netonnet hade Iphone XR för 2990:- en kort period, får väl ses som en rätt bra deal för de som knep en sådan