Inlägg

Inlägg som SanTeoX har skrivit i forumet
Av SanTeoX
Skrivet av Baxtex:

Är ju bara att kolla företag. Både stora som små kör wifi till alla medarbetares laptops.

Jag föredrar dock kabel för att wifi alltid känns så ostabilt. Kvittar vad man köper, strular ju alltid känns det som.

Nja, så är det ju inte direkt. Om man som företag funderar något på säkerhetsaspekten så är ju kabel betydligt säkrare än vilket wifi som helst. (Ja jag vet att det går att säkra upp även wifi på ett bra sätt) De jobb jag varit på har kört kabel till alla arbetare, så det stämmer ju inte att "alla" kör wifi..

Av SanTeoX
Av SanTeoX
Skrivet av ChristofferC:

Jag har 10GbE trådat mellan stationära datorn och filservern nu för tiden, så är verkligen betydligt snabbare än trådlöst.

Jag med. Wifi strular också betydligt mer än trådat.
Inget trådlöst kommer upp i 10Gbe. Rätt skönt att inte märka om filerna ligger lokalt eller på servrarna 🙂

Av SanTeoX

Något JAG inte kommer köpa igen är MSI:s skitmoderkort. Har haft 3 MSI kort genom åren (olika modeller) och varenda ett har strulat tillsammans med grafikkorten med grafikoutput. Switcha mellan två grafikkort eller till det ombyggda genom att ta ut ett kort är det inte tal om, då får man resetta bios. Aldrig varit så sur på moderkort som på MSI:s olika.

Moderkort från Asus har jag dock alltid tyckt varit kanon, fungerat bra även om det krävt en hel del uppdateringar ibland. Speciellt med första serierna av Ryzen, men det var väl mest AMD:s fel med deras kassa AGESA-versioner.

Men nu har dom alltså klantar sig rejält? Vad ska man köpa för tillverkare nu då? MSI går bort..

Av SanTeoX

Ja herregud vad man byggt datorer i sina dagar. Familjen köpte de första datorerna vi hade på 90-talet nån gång, de första var ju färdiga datorer. 486:a, pentium, pentium 2 m.m. Dessa uppgraderade man ju med tiden, men efter några år börjare jag bygga mina egna datorer från grunden. I dagsläget har jag nog byggt ca 20 datorer skulle jag tippa på. Både till mig och bekanta. Så nog har man rätt bra koll på hur man bygger datorer numera. 🙂
Jag bygger sällan några monsterdatorer, utan väl avvägda maskiner för ändamålet. För egen del brukar jag lägga mig i några modeller från de allra värsta så man får bäst bang for the buck 🙂
(typ i7 10700k, i5 12600k o.s.v.)

Av SanTeoX

Kul det här. Sitter själv med ett antal SBB-aktier, inte så roligt i dessa tider.
Får hoppas det vänder, men med min track-record på aktier så konkar dom väl snart. Känns åter igen som man snart skulle kunna ta betalt av bolag för att inte köpa deras aktier, känns som allt jag köper går ner i värde. Skulle jag sälja SBB nu så slår jag vad om att något positivt händer och den ökar som attan i värde..

Av SanTeoX
Skrivet av esoneson:

Haha ja, hur svarar man ens på de? Och hur kan en seriös kundtjänst skriva så? Borde kanske bara anmäla på en gång men kan inte riktigt hålla mig från att fortsätta konversationen, om inte annat för underhållningen xD

Ja det är ju först och främst ingen seriös kundtjänst. Det är väl nån mindre seriös person som öppnat en butik och skickar efter skit från wish och säljer dyrare.. Finns ju hur mycket som helst såna skräpbutiker. Man bör bojkotta alla sådana butiker, samt dra örona åt sig om man ger sig in på cdon. Om man ska jämföra handelssiter så är ju Amazon tusen gånger bättre, och man kan ju säga vad man vill om Amazon. Men Cdon är ju rent skräp rakt igenom (tyvärr).

Av SanTeoX

Sonen har ett MSI Geforce GTX 1660 Super Gaming X, men det finns inte med i pollen.
I min pc kör jag Intel UHD 630 och mina macar
har de som sitter i cpu:n, M1 Max och M1 Pro.

Av SanTeoX
Skrivet av macmann1:

Tror du läste lite för snabbt

Det är alltså att inte kunna ladda andra enheter med den medföljande laddaren som jag stör mig på (utan att byta ut kabeln dvs).

Jag har funderat på att bara byta ut MagSafe kabeln till en vanlig USB-C men det har aldrig blivit av

Ah ok, jag förstår 🙂
Men bra att möjligheten finna till båda sätten iallafall 🙂

Av SanTeoX
Skrivet av macmann1:

Förr tyckte jag magsafe var det bästa sen skivat bröd, och kunde inte för mitt liv förstå hur Apple kunde slopa det. Sen allt mer blir USB-C så finner jag mig dock nu för tiden irriterad över att jag inte bara kan plocka fram laddaren som följde med min Macbook Pro och ladda andra saker, för den har Magsafe nu igen. Den ligger mest i väskan. Hemma och på kontoret har jag USB-C laddare vid skrivbordet.

Finns väl inget som hindrar dig att ladda datorn via usb-portarna? Magsafe är ju inget du behöver använda om du inte vill, går ju lika bra att ladda med usb-c-kontakterna om man nu vill det.

Av SanTeoX
Skrivet av Daytone:

Du kan ju testa Atlas os. Linus gjorde en video på den och värkar ganska bra.

https://youtu.be/UICz1S1xuHo

Av SanTeoX
Skrivet av talonmas:

Du får en M1 med 16 gb ram för exakt samma pris som M2an. Ett lätt val om jag hade köpt.

Men nej, m2 över m1 är inte värt 4k på nåt sätt. Särskilt intr när du ändå begränsat din dator med 8 gig ram.

Och MagSafe? Tror inte du kommer ha så mycket nytta som du tror, och annars finns alltid usb dongles med magnetlås för en hundralapp.

Värt att notera är att Macbook air m1 basmodellen har mycket snabbare ssd än vad m2 basmodellen har. Apple har ju snålat in på basmodellen på de nyare m2-modellerna. Gäller även Macbook pro om man inte uppgraderar dom med större disk.

Edit: Hade redan skrivits i tråden. 🙂

Av SanTeoX

Mina 3 rullar fortfarande 😁

Av SanTeoX
Skrivet av E15597:

Ultrawide är monterad i center på en Deltaco ARM-0352, skärmen ovanför som du nämner är monterad på en av gasarmarna och är monterad överst på stolpen. Skärmen i portrait till vänster är monterad på en Deltaco ARM-0300.

Tack! Ser inte ut som dom passar min Setup, då jag har en 43" att få plats med och en 32". Blir nog tight, men jag har rejäla gasarmar för båda, men kom på att jag har ett stativ för 4 skärmar i källaren där stolpen är riktigt hög, så kan nog få plats med 32":an över 43"-aren med grejor jag faktiskt redan har.

Av SanTeoX
Skrivet av E15597:

https://i.imgur.com/UNl51Ar.png
Min cockpit. Skrivbordet går så klart att höja elektroniskt trots placering och antal skärmar.

Vad har du för fäste till skärmen som hänger ovanför den andra skärmen, alltså den som är riktad snett neråt?

Funderar också på att sätta en skärm ovanför min andra, men måste kunna höja och sänka skrivbordet, så skärmen kan ju inte sitta i väggen utan måste sitta tillsammans med skrivbordet..

Av SanTeoX
Skrivet av iPotatis:

Den är till jobbet där jag arbetar som arkitekt. Nu inser jag fullt att macbook pro m1 max var total overkill men bossman vill att alla datorer presterar lika bra så jag har den standarden att följa. Som värst ska den klara av att ha flera processer igång samtiding samt orka med 3d rendering och liknande.

Varför vill du inte ha en Macbook pro då?
Du slipper ju Windows och dess bloatware då åtminstone..

Av SanTeoX
Skrivet av Random-person:

Fick nyss besök av en filur som gjorde just samma sak. Bjöd in sig själv till köksbordet för att "visa planerna" för att det skulle komma "förändring av fibernätet". Visar sig vara en total lögn, allt är bara ett VÄLDIGT påträngande sätt att sälja på.

Kommer ju definitivt inte skaffa tele2 efter det här. Om det nu ens var någon från tele2? Fullt med tele2-loggor på mössan osv, men det kanske var en del av säljandet...

Samma här igår, för tredje gången nu. Otroligt att dom tror att dom bara kan vandra in utan att fråga, utan dom kör det som ett påstående typ. Men han förstod vinken när jag stod kvar i dörren. Men vi blev sura på varandra eftersom hans påståenden inte stämde och jag poängterade det. Och så ville han hålla på och ta i hand, vilket jag inte ville och då blev han ännu mer sur typ.
Otroligt vilka jäkla taktiker dom kör med, skitstörigt och kommer aldrig handla av dom när dom försöker lura kunderna.

Av SanTeoX
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Jag är nästan glad om de tar bort halva priset för mig. Jag har haft halva priset sedan erbjudandet kom. Jag har knappt använt tjänsten, men vill ej säga upp för jag har halva priset.
Tar de bort detta halva priset så är för mig en uppsägning självklar.

Jag tycker alla filmtjänster borde ha rabatt för oss som binder oss. Som det är nu så håller jag på och skaffa abonnemang, säga upp, skaffa tillbaka osv.

Haha exakt samma här. Kollar sällan på något, men vill inte säga upp för jag har halva priset. 44 spänn eller vad det kostar i månaden känns det ju ändå inte särskilt mycket. Men höjs det, så säger jag också upp tjänsten, för den är inte värt det dubbla. Inte när jag nästan aldrig nyttjar den.

Av SanTeoX
Skrivet av Def_Dog:

Är det bara jag som fortfarande har ett 970 GTX och är nöjd för det? 😂

Jag kör med UHD 630 som sitter i min cpu på pc:n. Använder visserligen den aldrig typ, men det duger mer än väl om man inte spelar något. 🙂

Av SanTeoX
Skrivet av BergEr:

Yes, alla våra skärmar är över tio år gamla och kör VGA. Finns ingen budget att uppgradera även fast företaget gjorde en vinst på några miljarder ifjol.

Trippel VGA setup 2023

Vi har tyvärr inget val. Frågat flera gånger.

Inte ens 1080p, 1680x1050 har vi.

Wow. Hur kan det inte finnas budget om företaget gör miljardvinster? Helt urdålig prioritering låter det som. Ingen i ledningen som funderar på att produktiviteten ökar med större skärm och högre upplösning?

EDIT: Ontopic: Förövrigt väldigt dyr docka, som dessutom saknar DP ut. Det är ju lite smått obegripligt hur dom tänkt här.