Inlägg

Inlägg som SanTeoX har skrivit i forumet
Av SanTeoX

Har Premium Lite i dagsläget och lär nog gå över till Premium family när Lite lägger ner nu.. Family så jag slipper barnens junk som totalt tar över rekommendationerna.. Tanken är att säga upp Spotify och köra YT premium med Music istället. Blir billigare än att köra Spotify duo el family och YT Lite..

Får se hur ser går, får hoppas YT music har ungefär samma utbud med musik som Spotify.

För övrigt så är Youtube den streamingtjänst jag nyttjar allra mest. Skulle nog kunna säga upp minst hälften av tjänsterna jag har, men övriga familjen kollar en del på dom så det lär nog bli svårt ändå.

Av SanTeoX
Skrivet av pine-orange:

WSL är väldigt smidigt tycker jag. Det gör att jag kan använda VS Code som om den är installerad i Windows, men det kör via den installerade "appen" Ubuntu egentligen

Varför? VS Code finns ju till Windows, varför köra
det via omvägen WSL? Har jag missat något?

Av SanTeoX

Nej har inte märkt några konstigheter på Min MacBook Pro 14" M1 Pro. Jag kör med en D-Link DUB-E250 USB-C till 2.5G Ethernet Adapter och den gör sitt jobb utan bekymmer. Inte märkt några konstigheter..

Av SanTeoX
Skrivet av maweric:

För att kunna vara lika effektiv hemma som på kontor behövs en helt annan disciplin på sig själv.

Jag föredrar en blandning. Lättare att hålla fokus då.

Har man ett roligt jobb så är det väl inget svårt att hålla fokus? Jag har betydligt bättre fokus hemma än på kontoret skulle jag säga. Ibland dessutom svårt att sluta jobba i tid (kanske inte alltid positivt i längden).

I övrigt skulle jag tacka för mig om man var tvungen att vara på kontoret hela tiden. Jag föredrar en blandning, men vill kunna sitta hemma merparten av tiden om det går. 1-2 dagar i veckan på kontoret funkar, men jag har tyvärr väldigt långt till mitt kontor så det blir ständigt pain när man ska ta sig dit varje vecka. Jag har för övrigt daglig kontakt med många av mina kollegor via video, vilket fungerar alldeles utmärkt. Till och med bättre än att vara på plats många gånger då båda kan sitta vid sina skärmar och vi kan ändå prata. Parprogrammering blir dessutom enklare, om man pysslar med det. För oss som systemutvecklar då.

Av SanTeoX
Skrivet av LÖVTRÄ:

Ålder: 33
Yrke: IT-Konsult
Lön: 52000 + 4000/mån bonus just pga fixat uppdrag själv.
Förmåner: 5000:- friskvård, 30 dagars semester, telefon
Ort: Skåne
Erfarenhet: Nu 6 år som konsult, i övrigt inget relevant.
Utbildning: 1 år av 3 systemvetenskap

IT-konsult säger inte så mycket.. Det är ju enormt brett.. Vad jobbar du med när du konsultar?

Av SanTeoX

Har båda trådat CAT6 till de flesta rum i huset samt numera även fiber draget i huset (både singel mode och multi mode) mellan switcharna och sedan 10Gbe ut till datorerna. Utöver det har vi Ubiquiti Unifi access punkter med wifi6.
Rejäl brandvägg samt VPN för att nå nätverket hemma. Allt är givetvis segmenterat i olika VLAN, så det är inte fritt blås mellan allt.
Hårdvarumässigt har jag lite olika märken på switchar;
Zyxel 24 portars switch (1Gbps)
D-Link 24 portars switch (1Gbps)
Ubiquiti 5 portars POE-switch (1Gbps)
Mikrotik 8 portars switch (10Gbps, SFP+)
Mikrotik 4 portars switch (10Gbps, SFP+)
Zyxel 12 portars switch (8 st 1Gbps, 4 st 10Gbps RJ45)
Sedan har jag några switchar till, men de är icke managerbara och knappt värda att nämna XD

Fiber är draget till varje våningsplan inklusive källaren där en del utrustning står

Av SanTeoX
Skrivet av Dreijer:

Jobbar helt på distans och jag personligen kommer inte ta en ny anställning, om den möjligheten inte finns. Jobbar näst intill globalt och det fungerar utmärkt. Brukar besöka kunden ett par gånger om året för planering, men det är väl det.

Det möjliggör:
Lugn och ro
Tid över till annat. Istället för kafferast, så kan man tvätta.
En positiv klimatpåverkan då man eliminerar resor
Mitt välmående i form av mer sömn, mindre stress

Listan kan göras lång.

Håller med. Otroligt smidigt att jobba hemifrån. Jag är betydligt mer effektiv hemma än på kontoret.
Jag jobbar inte hemma alla dagar i veckan, utan är på arbetsplatsen mer än 50%, men skulle aldrig ta ett jobb där man inte fick jobba hemifrån.

Av SanTeoX

Knackat kod i 13 år nu, alltså som arbete. Av någon anledning tröttnar jag aldrig, även om det stundtals är frustrerande as hell. Var dock fruktansvärt längesen jag rörde något i PHP. Satt med det en del innan jag började plugga, men det var mest på hobbynivå 😃

Av SanTeoX

Generellt behöver man, som flera redan nämnt, sällan vara särskilt duktig på matte. Ett logiskt tänkande är dock rätt viktigt. Jag anser att jag är rätt kass på matte (Har inga problem att lära mig matte, men det var längesen jag gjorde något avancerat och har typ glömt all gymnasiematte. Läste till och med Matte D där), men har ett bra logiskt tänkande. Har jobbat som utvecklare i över 13 år nu, har aldrig varit ett problem hittills. Har heller inte sökt några jobb där avancerad matte är viktigt för jobbet.

Dock finns det en annan sak som är extremt viktigt om man tänkt bli utvecklare: Intresse
Är du inte intresserad, kommer du inte komma särskilt långt. Utvecklingen går hela tiden framåt och man måste hålla sig uppdaterad på området, det är
jobbigt om man inte är intresserad av utveckling.

Fundera över detta innan du kastar dig in i någon utbildning, så att du verkligen är säker på vad du faktiskt vill jobbba med.

Av SanTeoX

Renoverat huset, bytt fasad på gavelspetsarna samt målat huset. (Påtvingat måste-projekt). Höjdpunkten var dock att vårt tredje barn föddes nu på semestern 😃

Av SanTeoX
Skrivet av aMp:

Överväg en billigare istället, tex DJI Mini 2 Fly More Combo RTF. Om du bara ska använda den privat mest för skojs skull duger den till det mesta. Är du en content creator kanske satsa på en dyrare, men DJI Mini 2 duger även för de flesta även för små/medelstora creators. Det är mitt tips.

Ja precis. Är långt ifrån någon content creator så en billigare lär duga bra. 😄 Skapar bara content åt mig själv och för familjen 🙂

Av SanTeoX
Skrivet av rickardj:

Nu bara strör du salt i såret! 😂

😂

Av SanTeoX
Skrivet av rickardj:

Rackarns! Det var bara något endagarserbjudande eller? Idag har paketet gått upp till 12.600 kr istället så där gjorde ni nog ett kap!

Avkokade min idag, hade varken skickats eller debiterats ännu. Villhöver-behovet tog över lite, kommer nog inte kunna använda den i den utsträckningen som jag vill så tyckte det blev för dyr leksak, trots priset. 🙂

Av SanTeoX
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Ajdå, menade inte att få dig att avboka! Det är ganska låg risk att någon bryr sig och ännu mindre att någon skulle anmäla om du kör med respekt. Att åka ut utanför stan och flyga är ju det bästa, slippa alla hus som stör och fånga en upplevelse i en vy som du aldrig kan få med mobilkameran tex. Men ja, det är lite dyrt. Tillbehör behöver du inte mer än det som ingår i kitet!
Mini är så liten att du lätt kan ta med den när du åker iväg o hittar på något med vännerna. Flyger du på låg höjd (20-30m) ska du inte riktigt behöva tänka på rött område heller och är du osäker kan man då ringa upp ansvarig och få tillstånd.

Nejdå det var mer faktorer än så som påverkade beslutet att avboka. Inser att jag inte riktigt har tiden att pyssla och lär mig den den närmsta tiden. Så jag väntar tills jag känner att det faktiskt finns tid för den. Nu är det barnen som får ta min tid och snart en tredje unge, så misstänker att den mest kommer få stå ett tag. Blir troligtvis nyhetens behag och sen står den och det är en lite för dyr leksak för att bara stå. Hade varit kul att ha, men väntar något år eller två och då kanske drönarna blivit ännu bättre också.

Av SanTeoX
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Och 249g vilket innebär inget körkort för drönare så det är ju skönt.
Min mavic pro (v1) kräver körkort med teoriprov egentligen

https://dronechart.lfv.se/?x=1669792.3619&y=8859142.80057&z=5...
Tänk på att alltid kolla detta innan du vill flyga. Luftfartsverket kan bli sura annars. (Böter om polisen kommer)
Max 120m upp utan körkort också och inte ovanför hus.

Med detta sagt flyg med respekt så löser det sig.

Helt sant, kollade och det är väldigt rött där jag bor. Inte precis här, men runt omkring..
Känner att det blir meckigt att hålla koll på allt detta hela tiden och sen kommer säkert
massor tillbehör och grejer som behövs XD
... Så jag tog och avbeställde den.. Lite för dyr leksak som jag inte riktigt vet om jag kommer
använda.

Av SanTeoX
Skrivet av Finnpajsarn:

Jo försäkringen e ju värd 1000kr bara den.

Blev en beställning..
Känns som det var rätt pris med tanke på det som följer med. Den bättre kontrollen samt försäkring och ett extra par propellrar o.s.v. Får snåla in på annat nu

Av SanTeoX
Skrivet av Finnpajsarn:

Produkt: DJI Mini 3 Pro (DJI RC) & DJI Care Refresh 1-Year Plan
Länk: https://www.amazon.se/dp/B0C4B5BTTN/
Kategori: Drönare
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=6302236
Pris: 9899kr

Jäklar, jag har länge velat ha en drönare men lyckas aldrig riktigt motivera för mig själv att jag behöver en..
Men det här verkar ju vara ett rätt bra pris på en väldigt bra drönare som har allt jag skulle vilja ha hos en drönare..
Men det är så svårt att motivera ett köp för sig själv XD

Av SanTeoX

Vad många duktiga det finns här inne som aldrig någonsin returnerar något. Nästan lite konstigt med tanke på hur ofta man läser om returer i forumet.
Själv returnerar jag när jag inte är nöjd över något eller om det inte var som tänkt.
Många här inne som skriver att dom läser på först, men allt går inte läsa på om varken för teknik eller andra grejer. Men men, duktigt av er som aldrig returnerar något. Själv skulle jag inte klara av att behålla en produkt jag inte är nöjd med, oavsett kategori.

Av SanTeoX

Jävligt gnälligt här inne måste jag säga. Förstår inte alls argumentationen att om man inte har ett biffigt grafikkort så behöver man inte några fler m2-platser?
Tycker det är ett utmärkt sätt att nyttja lanes som inte används av grafikkortet.
Jag är en av dom som inte spelar något och klarar mig alldeles utmärkt på ett low-end-grafikkort. Men tydligen behöver inte jag någon extra lagring då heller enligt många här inne. Jisses.

Av SanTeoX
Skrivet av Dunde:

Jag menar ni ska vara försiktiga med ojämnt födointag. Dels får ni svajigt blodsocker. Och det är lätt att få magkatarr, det blir ofta så att den blir efterhängsen, nästan kronisk.

Hmm, man får väl ännu mer svajigt blodsocker om man äter? Varje gång man äter något med kolhydrater sticker ju blodsockret.. Nu blir det ju bara 1 gång per dag..