Inlägg

Inlägg som SanTeoX har skrivit i forumet
Av SanTeoX

Körde igång för ett tag sen här igen.. Men har gått lite upp och ner med pausande vissa veckor, där kosten varit sämre. Men nu visar vågen iallafall -5,1 kilo. En bit på väg. Ca 10 kg kvar. … och sen eventuellt några till bara för att.

Av SanTeoX
Skrivet av the squonk:

Helt nöjd med Youtube Premium/Music här, slutade med Spotify för några år sen och har provat Tidal, Apple Music, Amazon efter det men det har slutat med att jag tycker att YT music är "tillräckligt bra"

Spotify är väl sämst av alla streamingtjänsterna på att betala artisterna? Redan där stort minus för mig

Jag har nyligen gått över från Spotify till Youtube Music när man blev påtvingad vanliga Premium istället för Premium Lite. Jag har dock inte riktigt vant mig ännu.. Saknar saker som ”Discover weekly” som Spotify har, som baseras på musik som jag lyssnar på. Finns något liknande alternativ på YT Music? Det sägs att det ska finnas, men hittar inget liknande.. Likaså saknar jag Spotify Connect som alla mina enheter har, nu får jag köra Airplay istället och det låter crap i jämförelse tyvärr. :/ Antar att det inte finns någon Yutube Connect? Ja mina enheter har ju inte det ändå i så fall tyvärr.

Känns som Spotify har en hel del som Youtube music saknar.

Av SanTeoX
Skrivet av Aarox:

Är det bara jag som tycker mellandagsrean är betydligt sämre än rean på ”black week? Saknar inget specifikt men känns som den är sämre överlag, särskilt när man tittar på hela listan här på sweclockers 🤷‍♂️

Jo håller med. Väldigt mycket mellanmjölk denna rea.

Av SanTeoX
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

I vilket fall kopplade jag ner samtalet och sa koppla upp dig med en vanlig skärm om du vill ha hjälp, min tid är för dyrbar för detta.

🙄 Du låter som en trevlig kollega.. Ärligt talat, man beter sig inte så mot kollegor. Det är inte fruktansvärt svårt att bita ihop och hjälpa till ändå.

Av SanTeoX
Skrivet av palusa:

Ska ge dig ett tips. Är protein. Massor. Minst 1,5-2g per kilo kroppsvikt. Kött, ägg, kvarg. Du kan inte äta för mkt protein. Kroppen kan inte lagra protein så det tas upp av muskler eller kissar du ut det som blir överskott. Dock gäller ju även kalorier här med. Överskottet av protein är ju även kalorier. Kalorier kan lagras när du överäter som fett. Dock kan jag nästan lova att du blir mätt på protein innan du äter så mycket så det lagras som fett.

Personligen skippar jag bröd, pasta och ris med mera. Äter mest ägg, kvarg, kyckling, kött, gröt och även casein (proteinpulver). Men är inte rädd för att äta annat ibland.

Ska man vara riktigt krass så kan du äta vad du vill ärligt talat. Anteckna maten i en app och hitta på vilken mängd kalorier du är stabil/underskott/går upp i vikt.

Är din balans 1500 kalorier så kan du äta 1500 kalorier av algrens bilar eller chokladbollar om du vill. Såklart inte särskilt sunt men du kommer inte öka i vikt.

Vill man däremot bränna fett och inte vikt så är det högt protein och bra mat. Fetter bör komma från nötter, ägg, olivolja tex. Protein från kött, ägg, kvarg och liknande. Kolhydrater får du från sallad, frukt.

Drick mycket vatten. Vatten driver vatten som kroppen samlar på sig. 1g kolhydrater binder 4g vätska ungefär. Så äter man 200g kolhydrater så binder man 800g vätska. Viktigt att tänka på när man väger sig.

Väg dig varje dag. Att vara viktstabil innebär inte att varje dag väga 80,0kg. Vikten fluktuerar lite hela tiden. Dock inte som en jojo 5-10kg.

Tack! Japp, känner till mycket av detta och ska addera mycket mer protein framöver. När jag körde lchf blev det mycket protein och en del fett, vilket höll mig väldigt mätt hela dagen. Måste hitta något mellanting bara, då det blir så jobbigt att köra lchf hela tiden. Dessutom vill jag kunna äta frukt o.s.v. Tar till mig av dina tips och ska se till att käka mycket mer protein 👍🙂

Av SanTeoX
Skrivet av The_St1g:

Det jag vill men jag väger och räknar kalorier via lifesum.
Försöker väl dra ner lite på kolhydrater men absolut ingen jag utesluter ur kosten.

Lagt ett mål på 1500 kcal om dagen men ligger ofta mellan 1000-1500.

Låter sunt! Jag måste ta tag i vikten igen här. Har tidigare kört lchf och den fungerar ypperligt.. Tills man slutar. Måste hitta något läge där
man äter allt, men inte alltid. Jättesvårt dock när
kroppen skriker efter mat.

Av SanTeoX
Skrivet av The_St1g:

Vägde in mig på 89.7 kilo efter semestern vilket ej var ok.
Har kört strikt diet sen dess och idag landade vågen på 79.5 kilo.

Så endast att sköta det man skyfflar i truten så har jag tappat över 10 kilo på ungefär 2 månader.
Att gå ner i vikt är lätt, att hålla skiten däremot är en annan historia.

Vad äter du?

Av SanTeoX

Mitt skrivbord är 190x94. Passar perfekt för min 43” som sitter på en gasarm. Mindre djup på skrivbordet gör att man får vrida huvudet för mycket, det behövs inte nu 🙂

Jag har dock bytt skiva på mitt skrivbord så det är en icke standard-skiva.. Kommer från ett matbord ursprungligen.

Av SanTeoX
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Det är en säkerhetsrisk att köpa äldre mobiltelefoner, jag själv skulle inte ens köpa en begagnad iPhone. Att prata om att man köper en äldre telefon med okänt hantering för att denna får säkerhetsuppdateringar i många år, så undrar jag lite vilken skola de läste datasäkerhet på?

När utvecklingen ändå går ganska snabbt (jämfört emot det mesta andra), så har ofta mellanklassen de saker som flaggskeppen hade inom något år. Att då köpa en begagnad flaggskeppsprodukt ger en inga fördelar. Den enda fördelen vore om marknaden också insåg att det var en säkerhetsrisk så att priserna på dem hade varit superlåga.

Vi kommer dock snart komma till ett läge där telefoner igen får bättre metaller som titanium. (iPhone Pro). De kan även få exklusivare objektiv, där problemet hittills har varit att utvecklingen har gått så snabbt.
Så om man om några år köper en äldre flaggskepstelefon så får man saker som mellanklassen idag inte har.

Vilken skola de läste datasäkerhet på? 😄
Dom allra flesta läser inget sånt, det är ju bara vi nördar på detta forum som eventuellt har någorlunda koll. Gemene man bryr sig knappt om sånt, eller rättare sagt, vet inte vilka säkerhetsrisker som finns.

Av SanTeoX
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Det tråkiga med lagringsenheter är att det är prylar som folk inte vill lämna in på garanti då den har data på sig, såvida man inte fick en DAO (dead on arive) enhet.

Doa 🙂
Dao är ju data access object 😄 och det har nog ingen fått istället för en disk. 😄

Obs inte så seriöst svar från min sida här alltså.. 🙂

Av SanTeoX

8Gb funkar säkert för den som bara nöjessurfar lite på datorn, men vem köper då en laptop för 24k är ju frågan. Så nej, 8Gb är inte tillräckligt i dagens datorer och verkligen inte för dom pengarna som datorerna nu kostar. Och Apple är HUTLÖST dyra på att utöka minnet och ssd:n. Jag tycker verkligen att Apple åtminstone kunde lägga till en M2-plats så att man åtminstone kan lägga till egen lagring och slippa externa usb-diskar..

Av SanTeoX
Skrivet av Billy Joe Bob:

Jag kan inte komma med ett smack här, men jag är exceptionellt imponerade av föräldrar som pallar den psykiska påfrestningen.

Man vänjer sig. Jag har 3

Av SanTeoX
Skrivet av WIRN:

Måste man fortfarande köra Os:et på ett sd-kort eller kan man lägga det på en m2-ssd?

Jag har kört mina pi, iaf 4:an med USB kopplad till en SSD.. Fungerar utmärkt.
Har inte använt minneskort på mina på länge.

Av SanTeoX
Skrivet av TobiasStockholm:

Jaså? Var hittar du den? Trodde den var på 16GB. M1 Pro var iaf på 16GB i grundmodellen.

8GB räcker längre på en Mac än på en PC ja, korrekt.

Tycker inte ramminnet räcker längre på en mac än på en pc direkt. Jag har 16GB på min Macbook Pro och faktum är att det tar slut fortare än man tror. Är inte särskilt svårt att få datorn att swappa mot ssd:n och det vill man gärna undvika då det ökar antal skrivningar mot ssd:n väldigt mycket.

Av SanTeoX
Skrivet av TobiasStockholm:

Intressant att 14" MacBook Pro har vanliga M3 modellen och 8GB minne i grundkonfigurationen till skillnad från 16GB och M2 Pro tidigare. Den värdelösa svenska kronan gör den fortfarande svindyr (från 23995kr) men ändå intressant. Ska man ha motsvarande gamla grundmodellen kostar den 29995kr. Apple tyckte väl att de hade ett glapp i utbudet mellan Macbook Air och 14" MacBook Pro som inte fylldes av gamla 13" MacBook Pro.

Ganska glad över att jag köpte en Macbook Pro 14” M1 Pro när man kunde köpa dom för 21990 på Netonnet. Då med 16Gb minne. Så hissnande skillnad verkar det ju inte vara på M2 och M3.
Mac Studion med 32gb minne och M1 Max fick man också till vettigt pris innan kronan gick åt skogen.
Får sitta på dom ett bra tag till, för priserna som är nu är ju hissnande rent ut sagt.
Apple borde dessutom skrota 8gb-alternativet, 16gb kan man tycka borde vara minimum idag.

Av SanTeoX
Skrivet av Aka_The_Barf:

De flesta jag känner som jobbar hemifrån gör bara det minimala de behöver sen gör de annat, allt från att sova till att spela spel, gå till läkaren mm.
Sen att DU sköter dig är en annan femma de flesta är dessvärre inte så det är därför alla vill jobba hemifrån. Känner folk som riggat upp grejer i sitt arbetsrum så de kan sitta vid kameran och se ut som de jobbar fast de kollar på tv eller gör något helt annat. ganska intressant hur långt folk går för att slippa jobba faktiskt, då verkar uppfinningsrikedomen komma fram på riktigt.

På kontoret hade företaget fått mer valuta för pengarna då det inte finns så mycket annat att göra än att arbeta.

Jag vet inte vad du har för kompisar, men den bilden delar jag inte överhuvudtaget. Vad är det för typ av jobb när ni gör så? Låter som typen av jobb där ingen trivs med jobbet och räknar minuter till man slutar. Låter som att dina kollegor eller kompisar borde söka andra jobb. Har man ett roligt och engagerande jobb så ökar chanserna att man jobbar oavsett var man är. Men jag kan tänka mig att risken för att man gör annat ökar på lågutbildade/lågavlönade jobb där många jobbar som är totalt oengagerade i sin arbetsplats. Givetvis ska de som inte sköter sig jobba på arbetsplatsen, det brukar märkas rätt fort när någon eller några gör annat. De som skiter i att jobba när de inte är på arbetsplatsen brukar heller inte vara så arbetsivriga på arbetsplatsen heller.

Jag anser att möjligheten att jobba på distans bör finnas, för det finns många positiva aspekter av det. Sen finns det givetvis arbetsplatser där det inte är möjligt, det kommer det alltid göra. Sen kommer det alltid finnas de som inte kan ta eget ansvar och inte jobba, de ska givetvis heller inte jobba på distans då.
Sen får ju alla ha sin egen åsikt om det här med hemmajobb kontra arbetsplatsen, vi kommer inte enas för vi alla tycker olika helt enkelt.

Av SanTeoX
Skrivet av dagas:

Mitt jobb har börjat anställa landet runt folk som kan bo 50 mil från kontoret så blir svårt att kräva in dem.

De har fortfarande inga problem med att jag jobbar hemma hela tiden. Skulle inte vara värt för mig att åka till kontoret som jag jobbar nu heller. Då jag pluggar och sedan jobbar 18-22. En timme ritning en timme hem för 4 timmars jobb. Och tjänar inte mycket heller så en timmes lön går åt bara till bränsle och då är inte slitage inräknat.

På mitt jobb mäter de hela tiden allt man gör så de kan se att man jobbar på även hemma. De kan se exakt hur många sekunder man har ett mejl öppet, hur många sekunder man tar på sig i telefon, hur många sekunder man tar på sig att anteckna, hur många sekunder man tagit paus för att gå på toa eller dricka kaffe mm. De ser exakt när man loggar in och ut mm så om man inte är lika produktiv så märks det. Vi har krav på minst 90% effektivitet. Alltså man måste sitta i ett mejl eller samtal minst 90% av tiden. Eller produktivitet menar jag. Effektiviteten är produktiviteten med tider per mejl och samtal inräknat. Ju kortare tid desto mer effektivt.

Låter inte som en sund arbetsplats om de mäter varenda millisekund av din arbetsdag. Jag tar ansvar för mitt jobb och förväntar mig att arbetsgivaren litar på att jag gör mitt jobb. Det blir rätt uppenbart att din arbetsgivare inte litar på sina anställda alls.

Av SanTeoX
Skrivet av AddeC:

Yes jag provar en månad nu sen mitt lite inte går längre, jag och mina barn kikar mest på Youtube så det är en nobrainer.
Fråga; finns det någon bra tjänst där ute som exporterar ens Spotify spellistor till YT music?

Mvh

Yesbox, kolla in spotify_to_ytmusic, finns på github.
Skrivet i Python, så du behöver python installerat på datorn du kör det på.
Sen är det lite inställningar du behöver göra, bland annat skapa en app i developer tools hos Spotify.
Det var lite meck med det, men jag har fått över mina listor till youtube music nu. Det verkar dock som programmet/scriptet inte är helt spot on vad gäller alla låtar. Det gör nog en sökning och lägger till i dina listor. Alla låtar eller grupper stämmer inte, trots att rätt grupp, låt och version finns på Youtube också. Man får frisera listorna i efterhand.

Annars verkar det finnas nåt program som heter soundizz, men det kostar pengar. Kollade inte närmare på det vid detta tillfälle.

Edit: Hojta till om du behöver lite vägledning, allt var inte glasklart i beskrivningarna.

Av SanTeoX
Skrivet av Ozzed:

Om du har "svårt att tro" så kan du ju alltid prova att klicka på länken till min Youtube-kanal som finns i min signatur. inte konstigt att man uppfattas som otrevlig när saker som borde vara självklarheter får förklaras gång på gång.

Rätt otrevligt av dig att bara anta att en känd artist inte har en Youtube-kanal, kan jag tycka.

Kollar varken din signatur eller vet vem du är, är inte så intresserad av det heller för den delen.

Av SanTeoX
Skrivet av Ozzed:

För att jag specifikt skämtar om att tjata och du specifikt nämner tjata för att du inte fattade skämtet? Och om det nu är så att alla gör det, varför svarade du just på mitt inlägg istället för någon annans, eller ett helt fristående inlägg?

Det är helt OK att skämt flyger över huvudet på en, det händer alla ibland. Jag har inte slängt glåpord efter dig, men du kallar mig lika "otrevlig" och lägger dessutom till "som vanligt", så vem det är som är otrevlig egentligen blir för mig ganska tydligt. Om du dessutom menar allvar med "som vanligt" så.... Varför svarar du på mitt inlägg. Gillar du att få "otrevliga" svar tillbaka?

Man får själv välja hur man tolkar saker. Men jag är inte den enda på detta forum som påtalar din rätt otrevliga attityd i var och varannan tråd, men det verkar ju flyga över huvudet på dig. Har svårt att tro att du har en yotubekanal för övrigt, så därav såg jag inte ditt inlägg som seriöst, men visst det glömde jag nämna.