Inlägg

Inlägg som Nyrostad har skrivit i forumet
Av Nyrostad

Den självklara lösningen för dig har VOX tillverkat

http://www.voxamps.co.uk/amplug/

Kostar knappa 500ingen vill jag minnas...

Av Nyrostad

http://img.spartoo.com/photos/5298/5298_260_A.jpg

Blev ett par franska, sportiga tuppar inför sommaren, gillar verkligen vintage-looken på dem, och bekväma är de också Mina är dock den gamla modellen, med grå/brun-canvas baktill, istället för vitt skinn som på bilden. Jag har dock vitt skinn på "trianglarna" där loggan sitter...

Av Nyrostad

Ett par nya jeans, samma som mina gamla, numera väldigt slitna älsklingar: Nudie Grim Tim:

http://www.denimbaronline.com/assets/items/E53AA99B0B.JPG

Mina nya är dock tvättade, så de är rätt mycket ljusare i färgen

Av Nyrostad

Poison - Every Rose has its Thorn, höjd ett halvt tonsteg till G-dur...

Av Nyrostad
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jioop
Seriöst, plocka fram en matt skärm som inte ger en grådaskig känsla så ska ja titta på den och återkomma.
Det har ju alltid varit glossy som gett bäst grå till grå. Samma sak när det gäller Plasma kontra LCD. Plasman ger bättre svärta, medans LCDn är snabbare. Förr va ju också Plasman känsligare vid stillbilder, då bilden kunde "sitta kvar" på skärmen.

Men som sagt, hittar man en matt skärm med likvärdig bildkvalitét.

Har du några belägg utöver din egna uppfattning på att det "alltid varit glossy som gett bäst grå till grå"? Historian plasma kontra LCD handlar ju om så mycket mer än ytbeläggningar nämligen... En plasma-TV består av miljoner celler (pixlar), innehållande en gas som joniseras till just plasma. Dessa celler måste begränsas av något värmetåligt och ljusgenomsläppande - t ex glas. Bl a LG har dock lyckats skapa en så pass sval plasma att den kan använda samma typ av frontglas som LCDer, och därför ge plasmans överlägsna färgrymd och kontrast tillsammans med LCDns relektionstålighet.

Vidare, en plasma är även idag känslig för stillbilder jämfört med en LCD, men den har i gengäld generellt sett bättre svärta. Att LCD skulle vara snabbare än plasma är dock ytterst intressant? Har du någon källa till detta?

Slutligen vill jag avrunda med att en skärms färgåtergivning inte sitter i ytbeläggningen utan i tekniken bakom "rutan". Blanka beläggningar tenderar dock att lura ögat till en större dynamik, vilket vissa uppfattar som tilltalande. Den faktiska färgåtergivningen påverkas dock inte - kan du inte se vissa färger med matt yta, kan du inte heller se dem med en blank yta.

Vill du ha ytterligare belägg för att matt är det säkraste kortet för exakt färgåtergivning, spana då in Eizos, Panasonics och Samsungs proffssortiment.

Har sovit 8 h på 2 dagar nu, så jag ber er ha överseende med eventuella språkliga brister...

Av Nyrostad

Jisses, var ju och letade världsrekord för 1:10or så sent som i förra veckan, och då hittade jag banne mig inte denna - har nån nånsin dokumenterat en sådan hastighet innan?

Visst är det Magnus Vässmar som är din bror? Honom har man träffat ett par gånger i Staffanstorp... Fruktansvärt duktig förare

Av Nyrostad
Citat:

Ursprungligen inskrivet av cl3mens
Hehe, ni ska inte klaga. Jag har danskt medborgarskap och det kostar runt 800-1000 kr för ett nytt pass på ambassaden, var ett tag sen jag kollade.

Min far har tyskt medborgarskap, och tvingades därför upp till tyska ambassaden i Stockholm för att förnya sitt pass och lämna fingeravtryck till detsamma Summan för denna dagstripp från Malmö inkl passförnyelse, mat och resa gick nånstans kring 3000 spänn - så gnäll lagom

OnT: Det senaste större var nog en lite kortare ljusbeige tyg-trenchcoat från Carlings, riktigt skön nu när det börjar bli varmare

Av Nyrostad

Ett race med finsk dominans, igen! Kul för Räikkönen som hade racet i sin hand från början till slut, men Kovaleinens krasch var ju något av det värsta jag sett på länge! Att till slut få se honom göra tummen upp på båren var verkligen skönt - han hade ju mycket väl kunnat få nack- och skallskador av den felkonstruerade däckstapeln.

Annars ett trevligt race, men lite väl mycket SC och Ferraridominans för att det skulle bli riktigt spännande.

Av Nyrostad

Skjut mig, någon.... Se mitt editerade inlägg

Av Nyrostad

Först och främst; angående TV-frågan. Plasma har förvisso en blank yta, men det är ingen beläggning. Det är glas. Detta eftersom plasma som teknik kräver en glasfront (värmeutveckling m.m. antar jag spelar in här). Visserligen har LG lyckats göra nån sval plasma-TV, med "plastfront", men majoriteten plasma-TV har blankt glas framtill.

LCD-TV (TFT) är ju dock inget annat än förstorade TFT-datorskärmar med andra ingångar, varför tillverkarna där skulle kunna välja mellan glossy eller matt beläggning. De flesta har dock fönster i sitt vardagsrum, vilket jag tror är anledningen till att alla(?) LCD-apparater är matta.

Gällande datorskärmar anser jag att matt är det enda rätta. Till fördel för glossy står att de överdriver färgmättnaden, så att bilden känns "livligare", men inte ett dugg realistisk. Överdriva kan jag göra på digital väg också, bara jag slipper de fördömda reflexerna

Av Nyrostad

Håller med, han hade racet i sin hand från början till slut.

Lustigt var det dock att Kovaleinen gick från att ha varit totalt medioker i större delen av racet, till att smälla dit en ganska överlägset bästa varvtid mot slutet.

Var dock ganska uppenbart här idag att vi, om det fortsätter såhär, har 3 topp-team att räkna med! BMW har ju inte bara visat på stigande styrka i början av denna säsong, utan leder ju faktiskt även konstruktörsmästerskapet för tillfället!

Nästa race är väl i Spanien (och INGET annat ) om tre veckor(?) BMWs stallchef hint:ade iaf om att BMW-bilarna ska få en hel del modifikationer tills dess, vilket man väl även får anta att de andra stallen kommer att göra. Näsa race skulle alltså i teorin kunna kasta om korten helt - spännande!

Av Nyrostad

Även utan HDCP ska du få bild, om än SD-upplöst. Att bilden är svart tyder på att du har något annat problem, som jag tyvärr inte kan komma på såhär på rak arm. Nån annan med idéer?

Av Nyrostad

På din beskrivning låter det som om vi har samma TV (min ser iaf ut såhär: http://www.biam.se/Panasonic_TX-28LB1.jpg), och där har fin bild utan att egentligen gjort något speciellt.. Jag har dock lite skev geometri, men där misstänker jag TV:n snarare än denna koppling.

Vad kör du för timings?

Av Nyrostad

Har uppdaterat lite:

Stationära:
250 Gb internt
250 Gb externt
------------------
Summa: 500 Gb

Servern:
250 Gb internt
500 Gb internt
------------------
Summa: 750 Gb

HTPC: 250 Gb
Laptop: 40 Gb

Sammanlagt:

1540 Gb ~ 1,5 TB

Av Nyrostad

Störningar av vad? Det löper en konstant, svag ström genom kabeln. När switchen trycks in, sluts kretsen, och tvärtom. Den störning som skulle få strömmen att vandra genom en öppen strömbrytare, eller genom kabelisoleringen, är nog inte av denna värld.

Som svar på trådskaparens fråga:

Jag kör start- och resetknappen tillsammans med hela datorns fläktsystem genom en 5 meters CAT-5-kabel. Inga märkbara förluster där...

Av Nyrostad

OK, lite smådragen som man fortfarande är blir det till att sova 2.5 h tills RTL börjar sända, och sen koka en rejäl sats te att hålla sig vaken med

Himla synd för Kimi med pumpen, men ska bli kul att se vad Kubica kan göra från 2:an!

Av Nyrostad

För de av oss som har tillgång till internationella kanaler, kan jag inte nog rekommendera tyska RTL's F1-sändningar. Kunniga kommentatorer, och reportrar såsom Niki Lauda på plats vid banan

Av Nyrostad

Jo, precis, det är det intryck jag också fått, skönt att få det bekräftat bara

Av Nyrostad

Grafikkortets roll vid bildbehandling?

Håller på att plocka ihop en dator som uteslutande ska användas för bildbehandling (Photoshop CS2), och har kommit till punkten grafikkort. Att rendera 2D är ju uppenbarligen inget som kräver spjutspetsteknologi - men betyder detta att jag mer eller mindre kan välja vilket grafikkort som helst till detta system?

Sitter en Opteron 146 med 2 Gb ram i systemet för övrigt, och skärmen är en Lacie Electron Blue som kopplas med VGA -> BNC-kablage.

Några idéer?

Av Nyrostad

Är själv hängiven köttätare, men har alltmer börjat få upp ögonen för en mer blandad kost; ska bara orka engagera mig i matlagningen också

Hur som helst, har en god vän som är vegetarian, så när jag skulle bjuda på middag för honom och ett par andra vänner kom jag efter att ha handlat de flesta ingredienser till en kycklinggratäng med mango chutney att just kycklingen skulle bli lite av ett problem... Fick då tipset att kolla in Qourn i filé-form, och det var en häftig upplevelse för en som alltid sett på vegetarisk mat som ett "hälsosamt med trist" alternativ - det var helt fruktansvärt likt kyckling, om inte enligt min smak godare.

Det finns alltså möjligheter även för en hängiven köttätare att göra sina rätter vegetariska utan att försämra smaken i många fall