Inlägg

Inlägg som straatMan har skrivit i forumet
Av straatMan
Skrivet av Lifooz:

Om du tar ett andetag och höjer din budget en liten smula så har vi hittat din nya monitor.

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3858900

/Lifooz

Den skärmen verkade bara kosta 4444kr igår, för nu är den 2000kr över vad jag hade tänkt investera!

Skrivet av Laxpudding:

@straatMan: Ifall du hade din gamla skärm i snart tio år, hur många år och grafikkort kommer du hålla dig igenom med nästa skärm? Du orkar kanske inte driva alla spel i 2560x1440/144 Hz eller liknande i dagsläget men det kan komma att ändras. Och du kommer fortfarande kunna spela på ungefär samma nivå som idag i fråga om frekvens, men också få en bättre skärm överlag.

IPS-skärmarna avsedda för spel har som regel lika låga latenstider som TN-skärmarna, de flesta är under 10 ms. Så länge du siktar mot en spelskärm kommer latenstiderna hålla sig låga. Det är på budget- och allroundnivå det är kraftigt varierande.

Bra fråga. Anledningen till att jag höll i denna skärm så länge beror mest på studier + ekonomi + att det inte är en JÄTTEskillnad i upplösning från 1680x1050 och 1920x1080 så har inte riktigt känt att det har varit värt att lägga pengar på det förrän nu. Men då jag har studerat färdigt nu och ska skaffa ett "riktigt" jobb snarast så kommer ekonomin inte vara ett problem, och med mitt teknikintresse så kommer datorn och dess tillbehör uppgraderas med högre frekvens framöver, så att säga.

Med det sagt så har jag en liten framtidsplan kring att köpa en 1080p-skärm nu, antingen u-wide, IPS eller 144hz, ha den tills mina komponenter börja bli för gamla. Komponenterna jag har nu köpte jag 2012, och lagom tills mitt nyinköpta 1060 börjar få svårt att hänga med (kanske om 2-3 år?) så ska jag köpa en helt ny rigg, med moderkort, minne, processor, grafikkort och då även en ny skärm.

Därför känner jag att om jag köper en 1440p-skärm nu så kommer jag skjuta mig lite i foten, då jag kommer vara där jag var precis innan jag köpte mitt 1060. Dvs, att jag måste dra ner på grafikinställningarna för att spela i 60 fps i nya spel. Nu har jag köpt ett nytt grafikkort, överklockat min processor och känner att jag vill klämma ut det sista ur datorn med höga inställningar igen innan det är dags för att begrava den. Med min budget och min flaskhalsdator känns det som sagt att 1440p är too much. Köper jag en schysst 1080p-skärm nu så kan jag ha den som skärm #2 när jag investerar i min nya dator i framtiden.

Av straatMan
Skrivet av Laxpudding:

@straatMan: Siktar du på en basgamingskärm av vanliga 1920x1080/144 Hz-typen är risken att du köper något som i grund och botten är samma som du har, fast med mindre eftersläp, fler pixlar och 144 Hz. Vilket kanske är precis den en förbättring du söker efter?

Med en 2560x1080-IPS kommer du också få ett mycket bättre skärm allround. Troligtvis kommer den eftersläpsmässigt fortfarande påminna om din gamla. Du behöver kliva upp i frekvens för att minska de nivåerna. Om det finns ett sådant behov vill säga.

Jag har en genomgång av utbudet av skärmar och där finns i avsnitt 10 en del frågeställningar som är värda att gå igenom:
https://www.sweclockers.com/artikel/24890-guide-till-bildskar...

Just nu är svaret på dina frågor ungefär "allt är bättre än det du har".

Tack för ditt svar! Ja, jag känner med att TN-tekniken har varit med ett tag och speciellt nu när 2560x1440-upplösningarna börjar bli vanligare och man börjar överge 24" 1080p-skärmar, känns det tråkigt att uppgradera till ett sjunkande skepp så att säga. MEN. För min del är det pengarna som styr och tyvärr måste jag komma med en blygsam prislapp på max 4000 kr, och då känns det inte som att det finns så mycket alternativ, speciellt med mitt grafikkort som inte är redo för 1440p-upplösningar.

Med min dator så gör jag rätt mycket, pluggar, surfar, kollar youtube/netflix och självklart spelar (mest spelning). Med min nuvarande skärm är det så pass låg input lag att den inte märks av, rörelser med musen registreras direkt och latenstiden är därför extremt viktig för mig när jag ska använda monitorn till spelning, vilket inte alla IPS-monitrer kanske kan erbjuda. Jag är inte en competetive-gamer och spelar inga spel professionellt, men vill ändå kunna få en spelupplevelse helt utan latens och 144 hz skulle vara skoj att testa, men inget prio.

Det känns personligen som att man har roligare med en större skärm så man får en bättre spelupplevelse och framförallt spelinlevelse. Då man inte kan spela nya spel i 144 hz utan att dra ner grafiken ordentligt (med mitt grafikkort) så känns det inte jättelockande med skärmar som är tillverkade just med 144 hz i åtanke.

Utöver skärmen jag länkade i min första post som var en 2560x1080p så är denna intressant då den har fått rätt bra recensioner med tanke på prisklassen som denna. Det jag vet som jag vill ha som inte min nuvarande skärm har, är högre upplösning, bättre funktioner i menyer, STÖRRE, passar mitt grafikkort bra, m.m.

Vem vet, en 24" 1080p-skärm med 144hz kanske passar jättebra? Har inga datornerdar till kompisar med bra skärmar, så kan inte få riktiga smakprov på varken 144 hz-skärmar eller skärmar med IPS-panel och bra färgåtergivning. Jag är van vid min nuvarande skärm, och då som sagt, kanske en basgamingskärm passar bra. Men jag kan inte låta bli att undra vad det finns för slipade diamanter under alla "mediokra" skärmar.

Av straatMan

Uppgradera från 22" 1680x1050 till 24" 1080p eller Ultrawide (21:9)?

Hej!

Precis som rubriken lyder är jag inne på att köpa en ny gamingskärm. Skärmen jag har nu är en Samsung Syncmaster T220 22" med en maxupplösning på 1680x1050 och är snart 10 år gammal.

Initialt var jag inne på att köpa en 1080p 144hz-skärm med storlek på 24", men med närmare eftertanke känns det som att 144hz-gaming kanske är häftigt först, men att man i längden skulle uppskatta en större skärm, speciellt då man inte kan spela alla (nya) spel i 144hz utan att dra ner på grafikreglagen allt för mycket.

Jag köpte ett GeForce 1060 DUAL OC 6GB på black friday, som då ersatte mitt gamla GeForce 670 OC. Har testat att koppla in vår lilla 32" tv till datorn och testat spel i 1080p från grafikkortet, och precis som Sweclockers egna test på 3 GTX 1060 6GB så har kortet inga problem att leverera en stabil spelupplevelse på över 60 fps med väldigt höga grafikinställningar på den upplösningen.

Så för att "få ut mest av pengarna investerade i grafikkortet" så är jag intresserad av en större gamingskärm. Tyvärr faller 27" 1080p (16:9) bort pga den låga pixeltätheten, MEN har sett att komplett har en intressant ultrawide-skärm på 29" (länk) med upplösning på 2560x1080 pixlar och undrar självklart om någon har erfarenhet av att gejma på en sådan upplösning och aspect ratio.

Då 1440p är för hög upplösning för mitt grafikkort och 1080p är lite för "lätt" så känns ett mellanting på 2560x1080p en bra plats att landa på. Dock har jag funderingar kring pixeltäthet och responstid, det är det väsentliga som kan påverka ett köp eller inte. Två YT-klipp indikerar att responstiden kan vara rätt snabb (länk 2 (OBS detta är en äldre skärm, men kan ändå vara en någorlunda bra vägledning då tekniken förhoppningsvis blir bättre med tiden), länk 3) men det känns ändå lite läskigt att ha en IPS-panel att gejma på. Vad tycker och tänker ni?

Min övriga rigg: Intel i5 3750k OC:ad till 4.2 GHz, Corsair Vengeance DDR3 16GB 1600 MHz CL9

EDIT: Stavning

Av straatMan
Skrivet av Paddanx:

Nope. Inget fel.
Som jag sa... det påverkar inte. Bara last i sig påverkar, frekvens endast minimalt.

Låter bra.

Men jag förstår inte vad skillnade är riktigt. Jag vill kunna ha kontroll på, och ändra, min belastningsspänning så jag vet hur jag ska hitta min optimala temperatur/spänning-ratio när jag spelar.

Skrivet av Paddanx:

Precis.
Lite kommer ju högre frekvens påverka, men du kommer ju hitta var 70, 80, 90 graders nivåerna är, och med frekvens kanske du får några grader till, men inte större än det.

Är där du ska ändra VCore, yep.
Dock verkar 1.215 vara standard... ?!?

Det är bara default-värdet så man ska kunna ändra tillbaks till ursprungsspänningen om man skulle glömma bort vad det var. Den "skrivs över" om man skriver en egen spänning i rutan till höger.

Skrivet av Paddanx:

Där har du load-line calibration som jag nämnde ovan.
Det står på auto, men du kan testa lite olika nivåer. Tänk som sagt bara på att desto mer aggressiv nivå du använder här, desto farligare kan spikarna bli. Så gå inte "galen" bara

Precis, jag har som sagt kollat i andra guider och där har det rekommenderats att man väljer 50% eller medium i detta fallet. Ska testa det!

Av straatMan

Bidrar med lite bilder så ni får se om jag har missat något.

BIOS - översikt
BIOS - frekvenserna
BIOS - spänningen

CPU-Z Idle
CPU-Z 100% load (prime95 "small ffts")

Skrivet av Keffmode:

Konstigt, det borde ändras.

Om du ställer in volten på auto vad händer då? Visar den samma?

Jag vet inte exakt hur det ser ut i ditt bios men det kanske är fel värde du ändrar på?

Ska testa nu, återkommer!

EDIT: När jag valde auto istället för 1.195 V, så får jag en spänning på 1.032 V i idle och 1.248 V under 100% load.
EDIT2: Om jag väler "normal" på CPU Vcore så blir "Dynamic Vcore" upplåst under.
EDIT3: Hittade en till intressant sida i BIOS när det gäller strömförsörjningen: 3D-power control

Vad säger ni?

Av straatMan
Skrivet av Keffmode:

Det verkar som att du ställt in volten för "standard-clocken" och inte "turbo-clocken". De brukar vara separata. Så när turbon hoppar igång så går volten efter ett default-värde som moderkortet har från fabrik, som är menat för när turbon hoppar igång.

Det värde du ändrat gäller inte för turbo.

Jag brukar alltid stänga av turbo och ställa in multipliern på "standard-värdet" bara. Ta ut hela turbo-grejjen ur ekvationen så blir det enklare.

Stäng av turbo, sätt multipliern på alla kärnor som du tänkt. Sen ställer du in v-core som vanligt. Det borde funka.

Okej, jag stängde av turbo-läget och ändrade CPU clock ration från 34 till 40 och hade kvar Vcore på 1.195. När jag kollar i CPU-Z så är fortfarande Core Voltage på 1.140 V vid 100% load och ca 1.200 V vid idle. Har jag missat någon mer inställning?

Skrivet av Paddanx:

Grundläggande el-lära.
U = I*R
Du försöker få ut en spänning. Resistansen (R) är relativt konstant och du försöker dra mer effekt genom att dra mer ström (I), måste något "ändras", och det blir spänningen (U).

Datorn försöker hålla en viss nivå, men med varierande last går inte detta. Det man kan göra är att konstant lasta det, med sk load-line calibration. Detta gör att spänningen blir mer stabil, men i sin tur ger andra problem, både värme och farliga spänningsspikar.

Så lite load-line kan vara okej, men man får vara lite försiktig med den.

Det är fullt normalt dock att du får olika spänningar på load och idle, och om turbon är aktiv, kommer denna också påverka.

Jag hade valt vanliga läget. Det är enklare då du inte behöver stabilitetstesta så många olika lägen. Så stäng av turbon är mitt råd.

Offset (som ironiskt nog kan fungera olika på olika moderkort) är tänk att kompensera den spänningsskillnad du ser ovan inte genom att ge alltid en viss spänning, utan genom att ge mer spänning när du lastar datorn. Personligen har jag inte använt den så mycket, då den som sagt har varit lite... udda, på en del moderkort.

Man vill ju helst ha så få varierande faktorer som möjligt.

Okej. Jag stänger av turbo-läget och eftersom jag inte hittar några offset-värden så bryr jag mig inte om det heller, utan fokuserar endast på clock ratio och Vcore-värdet.

Skrivet av Paddanx:

PS.
Ang spänning och OC.
Snabbare och enklaste jag lärt mig är att först hitta max spänning din kylare klarar av. Spänning är nästan det enda som ger värme när du överklockar, så om du kör 3Ghz eller 4,5Ghz är lite skit samma. Så genom att först sätta olika spänningar och mäta temperaturen, så kan du snabbt hitta... "taket". Lite påverkar frekvensen dock, så när du hittar taket, ta lite marginal.

Sen är det bara att prova sig fram vilken frekvens som fungerar på ditt spänningstak (med lite marginal). Får du krascher får man tweaka genom att sänka frekvensen. Är den nästan stabil kanske lite mer spänning kan gå, bara man har lite marginal med temps.

Är snabbare sätt att komma upp till CPUns och din kylnings maxnivå, då du kan delvis testa dem oberoende. Alla CPUer har nämligen en sk. tröskel. När de når den ökar spänningskravet något enormt. Detta hittas mycket snabbare på detta sätt och du kan hålla dig under tröskeln och sen finjustera bara på sista biten om du verkligen vill.

Så du menar här att jag vid standard-ration (34) endast kan testa att öka Vcore och analysera vid vilken spänning som ger den mest behagliga temperaturen?

Av straatMan

Hjälp med överklockning av i5 3750k på Gigabyte GA-Z77X-D3H (nybörjare)

Hej på er.

Ni har säkert tröttnat på amatörer som skapar sådana här trådar om överklockningshjälp, speciellt när det finns flera guider att läsa på internet (speciellt Sweclockers egna guide om Ivy Bridge-överklockning). Jag har läst flertalet guider, kollat på youtube om generell överklockningstips och även "färdiga" överklockningar just för mitt moderkort och processor. Problemet är dock att det känns som jag blir mer och mer förvirrad för varje guide jag läser, och nu som sista utväg vänder jag mig till er, experter!

Jag har haft min processor sedan 2012 och inte överklockat den en enda gång. Strax efter inköpet av datorn investerade jag även i bra CPU- och chassikylning från Noctua, men inte funderat på att överklocka förrän nu, främst pga att jag köpte ett nytt grafikkort (Asus Geforce GTX 1060 6GB) och vill eliminera en eventuell flaskhals på CPU:n i krävande spel.

Något som orsakar förvirring är bland annat att alla BIOS till moderkorten är olika, och har olika namn på olika (samma?) saker. Något som jag fortfarande inte förstår är om man ska överklocka turbo-frekvenserna eller om man ska stänga av turbo-läget och endast överklocka den "vanliga" clock ration. Vilket sätt är bäst och varför? När jag läser till exempel Sweclockers guide för överklockning av Ivy Bridge så pratas det om flera "offset"-värden, som jag inte hittar i mitt BIOS.

Det lilla jag vet är: desto snabbare processorn arbetar, desto mer spänning behöver den. Men samtidigt så bidrar ökad spänning till ökad temperatur, så man måste hitta ett optimum.

Jag testade att göra en extrem enkel överklockning genom att göra följande:

* Ändrade turbo clock ratio från 38 till 40 på samtliga 4 kärnor
* Ändrade VCore från Auto till 1,195

Testade att köra Prime95 i 5 min. Inga problem. Kollade CPU-Z samtidigt och såg att Core Voltage låg på 1.140 V (???) och efter testet (i idle-läget) låg Core Voltage på ca 1.2 V.

Mina funderingar nu är då: Varför visar CPU-Z en load Vcore på 1.140 V när jag har satt den på 1.195 i BIOS? Varför är idle Vcore högre än load Vcore? Ska man överklocka turboläget eller stänga av det och överklocka den vanliga CPU-ration? Vad är dessa "offset"-spänningar vissa guider pratar om? Ge mig lite klarhet i detta, ni som kan.

Tack på förhand!

Av straatMan
Skrivet av Belzader:

Nej, det fungerar inte så, du kommer bara kunna styra den ena, så de kommer inte att vara synkade ändå.

Nu har jag visserligen för mig att det finns y-kablar där båda ska bli styrbara.

Okej. För som jag har nu så ligger CPU-fläktarna på 900 och 920 rpm idle. Under heavy load gick båda upp endast 20 rpm vilket låter lite futtigt, men det kanske är så det ska vara? Jag ligger på mellan 55-60 °C under heavy load så jag klagar inte, men har för mig att fläktarna ska kunna nå 1200 rpm.

Skrivet av Lorault:

Kolla din "Noctua-box" om har kvar den. Det medföljer en adapter om man vill köra push&pull. Noctua inkluderar hel del tillbeför för sina produkter.

Ärligt talat så vet jag inte vart min Noctua-box är. Får ta en titt i källaren om det inte går att köpa en sån adapter separat.

Tack för era svar!

Av straatMan

Problem med push-pull-kylning till CPU

Hej!

Jag ska inom kort överklocka min i5 3750K för första gången och vill då se till att kylningen i chassit (och främst CPU-kylningen) är så bra den kan bli.

Jag har ett Fractal Design Define R4-chassi där jag har kopplat mina chassifläktar till chassits fläktreglage. I fronten har jag två stycken Noctua NF-P12 120mm-fläktar och baktill har jag en Noctua NF-A14 FLX 140mm fläkt. De i fronten suger in luft och den i bak blåser ut luft. Min processorkylare är en Noctua NH-U12P SE2-kylare, vilken har två fläktar som ska ha varsin strömförsörjning.

Problemet/funderingen jag har är att jag kikade på hur jag har kopplat dessa CPU-fläktar och upptäckte att, i brist på kontakter till fläktreglaget samt tillräckling med uttag på moderkortet, har jag kopplat ena fläkten till moderkortets CPU_FAN-kontakt och den andra till SYS_FAN3. När jag kollar CPUID HWMONITOR så finns bara två fläktar (vilket jag antar är mina processorfläktar) och ena ligger runt 900 rpm medan den andra ligger på 920 rpm (idle). Med andra ord är dessa fläktar inte synkade, och jag undrar om jag ska skaffa någon form av splitter till mina CPU-fläktar så jag kan koppla in båda på den moderkortskontakten, eller kommer fläktarna isåfall få en halverad spänning och arbeta på 50%?

Tack på förhand!

Av straatMan
Skrivet av Laxpudding:

Du måste ta reda på hur din skärm ska ansluta för att uppnå 144 Hz och se till att ditt grafikkort också kan leverera 144 Hz över den anslutningen. I de flesta fall fungerar det med Displayport. Mer sällan med HDMI och med DVI-DL är det främst problem med källan, till exempel grafikkortet i en bärbar.

Med andra ord: Man matchar skärm och grafikkort.

Okej, för jag har ett Nvidia Geforce GTX 670 och funderar på att antingen köpa en Asus VG248QE, en Asus MG248Q eller en BenQ XL2430T. Mitt grafikkort har Displayport, HDMI samt DVI-I och DVI-D som utgångar. Känns som att det borde funka med någon av dem skärmarna!

Av straatMan

Jag har en snabb fråga; måste man ha någon speciell kabel (t.ex HDMI) för att få 144 Hz till sin skärm?

Av straatMan

Jag själv införskaffade jag en MacBook Air 13" i höstas i samband med att jag började studera. Jag kan meddela att jag använder den nästa varje dag fortfarande! Även fast jag har en stationär dator och en iPad Mini hemma. Visst att priset kanske är lite överkant, men man får verkligen vad man betalar för. Stilren design, riktigt riktigt hållbart OS (har inte haft Mac innan) och extremt funktionellt. Har aldrig tidigare varit mer nöjd med ett "tekniskt" köp!

EDIT: Underskatta inte 8GB minne. Endast 4GB kan bli lite knapert i längden.

Av straatMan
Skrivet av blomqvist:

Program som Memclean har en tendens att fylla minnet med skit och på så vis tvinga ut allt till page-filen. Systemet blir alltså långsammare av appar som dessa. Låt operativsystemet sköta minneshanteringen - det gör det troligtvis bäst.

Håll dig undan från "optimeringsprogram". Finns ingen som helst nytta för dom. Oftast gör de mer skada än nytta.

Annars:
* Bekanta dig med Spotlight
* Terminalen är din vän
* Installera homebrew (du skriver: ruby -e "$(curl -fsSL https://raw.github.com/mxcl/homebrew/go)" <- i terminalen)
* Studerar du ingenjörsutbildning vill du installera gcc och andra utvecklingsverktyg med "brew install <program>"

Programval beror på vad du är ute efter för program.

Förhandsvisning är kraftig och kan göra väldigt mycket. Den visar väldigt många filformat (tryck mellanslag på en fil så märker du att den ritar upp det mesta). Du kan skapa PDF-filer från inskanningar, osv. Kanske inte ditt användningsområde, men det är funktioner jag använder väldigt ofta.

Tack för alla inlägg! Vad är spotlight? Terminalen har jag förstått är OSX-motsvarigheten till Windows "cmd". Den (cmd'n) använder jag inte så mycket dock, men man kanske har mer användning för Terminalen på Mac'en?

Vad är homebrew? Är det som att "jailbreaka" OSX?

Jag studerar just nu Tekniskt Basår, det lutar sedan åt Civilingenjör i Maskinteknik nästa år. Så ja, ingenjörsutbildning är vad jag ska studera sen. Vad är gcc?

Mycket frågor, men ja, är väldigt tacksam för svar då jag har med mig min Mac ofta till skolan. Dock kollar jag endast skolans intranät efter uppgifter och planeringar m.m. Skannar även in arbeten jag gör för att sedan ladda upp dom på Fronter. Så ett bra redigeringsprogram för .pdf-filer vore ett också trevligt!

Av straatMan

Har just skaffat mig en MacBook Air 13" - Tips för nybörjare?

Helloj! Har just skaffat mig en MacBook Air i samband med mina studier. Har en speldator med Windows 7 också, men den är inte lika smidig att få med sig till skolan tyvärr. Då jag är en helt ny användare för Mac så är det j*vligt mycket jag inte vet om, som ni kanske kan tipsa om. Program som "motsvarar" andra program som finns till Windows, tips om operativsystemet, bra spel möjligtvis och annat tänkbart nyttigt som jag borde veta.

Är för övrigt grymt nöjd med mitt köp, köpte standardmodellen med 8GB ram, allt annat (processor och hårddiskutrymmet) är oförändrat. Datorn är snabb, smidig, lätt och snygg!

Tack på förhand.

Av straatMan
Skrivet av Zcenicx:

Knappast, med tanke på att den överklockningen TOP-kortet säljs med är löjligt låg.

Så oavsett hur jag placerar korten så får jag samma prestanda, utan att något flaskar och utan att något går sönder? 1000 frågor, jag vet, men måste få veta.

Av straatMan
Skrivet av Zcenicx:

Det ska ske automatiskt, och klockar du via Precision eller Afterburner klockar de båda samtidigt.

Okej, så om jag stoppar OC-modellen överst och TOP-modellen underst så behöver jag i princip inte göra någonting?

Om jag gör tvärtom och behåller TOP:en högst upp och stoppar OC:n med lägre grundfrekvens underst, utan att klocka någonting, vad kan hända då? Kan OC-kortet gå sönder?

Skickades från m.sweclockers.com

Av straatMan
Skrivet av Sisyfos:

Har också denna sällsynta "artefakt" och tänker köra SLI och det får väl bli ett "vanligt" Asus GTX 670 då men jag har faktiskt sett ett Asus GTX 670 TOP en gång sedan jag köpte det men de tog slut snabbt.

Undrar också lite om hur den här frekvenssynkningen fungerar?

Jo. Det jag undrar är hur man nerklockar, låt säga att jag köper OC-varianten och använder det som primärkort, kommer TOP-varianten som ligger på den sekundära platsen automatiskt nerklocka sin GPU-frekvens, eller måste man göra det i Asus GPUTweak till exempel?

Av straatMan
Skrivet av Zcenicx:

Gissningsvis har de strypt utskeppningen av dem då de måste byta ut kartongerna och märka om dem från 670 till 760 Ti.
Däremot går det helt utmärkt att köra ett OC-kort och ett icke-OC-kort i SLI; andrakortet synkas automatiskt till primärens frekvenser.

Jahaja. Tycker det verkar lite konstigt, men det får man väl leva med.

Angående det med att andrakortet synkas automatiskt till primärens frekvenser, menas det att kortet som ligger på plats "1" styr över det som man sätter på plats "2"? OC-varianten av 670:n ligger på 980MHz i grundfrekvens och 1058MHz i boostfrekvens, medans TOP-varianten ligger på 1058MHz i grundfrekvens och 1137MHz i boostfrekvens.

Säg att jag jag stoppar OC-modellen tillsammans med min TOP-modell, vilka frekvenser kommer SLI-konfigurationen köras på i grund- och boostfrekvens?

Av straatMan

ASUS GeForce GTX 670 2GB DirectCU II TOP - Slutat tillverkas?

Börjar fundera på att göra mitt grafikkort sällskap med en tvilling, men till min stora förvåning finns inte mitt grafikkort kvar att köpas någonstans? Har sett en OC-variant, men det är ju inte samma frekvens som det är på min GPU? Vad har jag hamnat i för situation nu månne? Någon?

Av straatMan
Skrivet av rocksman:

-Du kommer inte få ut mycket extra prestanda!

Skrivet av EvilWord:

om du ska hålla på med renderings program så är det bra med en I7 annars om du ska bara spela så räcker en I5 lika bra.

Skrivet av Sisyfos:

Du klarar dig jättelångt, speciellt med överklockning om du någonsin gör det.

Det förvånar mig hur jävla snabba vanliga CPU'er under 2000kr är idag, jag har en Sandy Bridge och planerar inte att uppgradera tills Skymont 2016 i alla fall

Skrivet av Friterad:

Blir ingen "uppgradering" för mig dock så blir det en ny dator istället när det behövs.
Nöjd med min cpu förutom att man inte kan överklocka, det enda jag saknar med den egentligen

Låter riktigt härligt! Det är bra att man investerade i K-modellen så att överklockning finns om alternativ om det skulle behövas. Dock så är det inget jag någonsin har pysslat med, så det känns som om det ligger en bit in i framtiden isåfall. Någon gång måste ju bli den första! Tror ni att GTX 670 SLI och 3570:n "blir gamla samtidigt", så att säga? Om man spelar på en 23" skärm med 1080p-upplösning? Om ni förstår hur jag menar.

Skrivet av deadich:

Det beror på spel. Tycker att den har det rätt svårt i vissa spel.

Jasså, vilka spel syftar du på?