Inlägg

Inlägg som Oasis82 har skrivit i forumet
Av Oasis82

Är det någon mer som får en annan cpu-temp efter att ha flashat till F11? Min cpu-temp ligger nu bara 5 grader under kärnornas temp. Förut låg den 15 grader lägre än kärnornas temp, vilket den borde göra.

Av Oasis82

Montering av Tuniq Tower 120

Någon som har monterat en Tuniq Tower 120 på ett Gigabyte GA-965P-DS3? Några tips på saker man bör tänka på? Kylaren är ju väldigt tung.

Av Oasis82
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mikx
Har TT Big Typhoon, tror iofs inte att den heter VX , men min sitter som berget.

Den gamla, som du nog har, skruvas fast med en platta om jag har förstått det rätt? Den nya VX använder sig av plastpinnar precis som Intels stockkylare. Därför är jag lite skeptiskt till om den kommer sitta stabilt.

Av Oasis82

Thermaltake Big Typhoon VX

Någon som har Thermaltake Big Typhoon VX? Sitter den fast bra? Jag är lite skeptisk till att den ska monteras med plastpinnar när den är så pass tung.

Av Oasis82

Re: Re: Gigabyte GA-965P-DS3 mått

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Korwish
jag bara stoppade in det i mitt chassi och skröv på skruvarna det funkade...alltså med distanser:D

Har du skruvar och distanser på alla ställen som är utsatta på moderkortet? Även kortsidan som är mot hårddiskarna?

Av Oasis82

Gigabyte GA-965P-DS3 mått

Jag ser att moderkortet Gigabyte GA-965P-DS3 inte har atx-standardmått utan är smalare (21 cm). Hur monteras det i ett chassi designat för Micro-ATX och ATX? Köra utan distanser?

Av Oasis82
Citat:

Ursprungligen inskrivet av hasenfrasen
Är du säker på minneshastigheten när du klockar? Fajra upp CPU-Z och verifiera att du verkligen kör minnena som du tror att du kör dem.

Det har jag gjort. Testade nu att föra FSB 210 och minnena i 716 MHz och då ger memtest inga fel alls. Detta borde väl tyda på att det är nåt fel på moderkortet snarare än minnena

Av Oasis82
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Applet
får du fel vid en fsb på 240 är det ju något som är fel då dom är specade för 333...

De funkar kanon när jag ej överklockar. Då är FSB 200 och minnena körs i 667MHz. Frågan är vad som är fel. Om det är fel på minnena eller på moderkortet.

Av Oasis82
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Applet
ja du kan köra minnena synkade med FSN'n, sätt divern 1:1 så ska det funka...
men du har testat köra dom i 5-5-5-15?

Det har jag testat. Testade nu att köra FSB 240 och minnena 1:1 synkade till den samt 4-4-4-12 timings. Memtest ger fel direkt.

Av Oasis82

Corsair Value Select pc5300 667MHz

Testade att köra mina Corsair Value Select pc5300 667MHz i 746MHz med 4-4-4-12 timings. Körde memtest på minnena och det gav då många fel. Testade då att klocka ner dom och det visade sig att jag bara kan köra med asus överklockningsprofil på 10%. Väljer jag att klocka manuellt så klarar inte minnena det. Borde inte minnena klara av att köras synkade med FSB, t.ex om jag kör FSB 240? Har testat att drar ner på timings också men memtest ger även då en massa fel. Har också testat att höja volten til 1.9, går inte att välja högre. Har ett Asus P5LD2-VM moderkort och en Pentium D 945 processor. Testade att köra memtest86+ i dos och det ger inga fel på minnena när jag överklockar manuellt men det gör som sagt memtest i windows.

Av Oasis82
Citat:

Ursprungligen inskrivet av hasenfrasen
Om det går att hålla fingrarna på minneskretsarna under drift är det lugnt. Jag har kört mina ValueSelect 667 i 5 månader nu på 2.30 volt och 5-5-5-15 i 800 MHz.

Jag körde memtest på minnena nu och det gav många fel. Testade att klocka ner dom och det visade sig att jag bara kan köra med asus överklockningsprofil på 10%. Väljer jag att klocka manuellt så klarar inte minnena det. Borde inte minnena klara av att köras synkade med FSB, t.ex om jag kör FSB 240? Har testat att drar ner på timings också men memtest ger även då en massa fel. Har också testat att höja volten til 1.9, går inte att välja högre. Har ett Asus P5LD2-VM moderkort och en Pentium D 945 processor. Testade att köra memtest86+ i dos och det ger inga fel på minnena när jag överklockar manuellt men det gör som sagt memtest i windows.

Av Oasis82

Kan fel på moderkortet orsaka denna typ av fel? Har även börjat få en del crc-fel vid uppackning av rar-filer och installation av program.

Av Oasis82

Ökad frekvens på Corsair Value Select

Kan minnena ta skada av att köras på en högre frekvens än de ska? Kör mina Corsair Value Select pc5300 667MHz på 746MHz med 4-4-4-12 timings. Är detta skadligt eller det kan endast leda till instabilitet och då kan man ställa ner frekvensen?

Av Oasis82
Citat:

Ursprungligen inskrivet av dundermuppen
Lite svårt att komma med goda råd angående moderkortet när du inte ens klämmer ur dig vad du har...

Moderkortet är ett ASUS P5LD2-VM

Av Oasis82

Fel i filsystem

Hej!

Fel i filsystemet återkommer hela tiden. Felen repareras med chkdsk men återkommer igen. Vilken orsak är mest trolig? Minnestest på ram-minnena har körts och de verkar fungerar som de ska. Fel på moderkortet? Har en seagate sata och en seagate ata disk och fel uppkommer på båda diskarna.

Av Oasis82
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Clintan_ttt
Prova testa din hds tillverkares Diagnos program och se om du hittar nått fel.

Testade att köra Seagates test på filsystemet och fick upp att filsystemet inneåller fel som behövs rättas till på alla partioner utom en (testet kördes på båda diskarna). Den partion som inte innehåller några fel ligger på den disk som krånglar (den består av totalt 3 partioner). Det framgår inte vad som är fel på filsystemet. Någon som vet hur man reparerar fel på filsystemet?

Av Oasis82
Citat:

Ursprungligen inskrivet av alfons
Värmeproblem?
Vad jag har märkt så är dom ganska känsliga och slutar med bluescreen..

Har även en Seagate Barracuda ATA-100 som inte krånglar. Båda diskarna ligger på 28-30 grader, så det borde inte vara nåt värmeproblem.

Av Oasis82

Hårddisk problem

Jag har ett problem som har inträffat två gånger nu. Datorn hänger sig i windows xp och det kommer upp en blue screen. När jag sedan startar om datorn så går det fruktansvärt sakta. Har då testat att köra ett hårddisktest och hårddisken visar sig då vara extremt långsam. Startas datorn om en gång till så kommer det upp "läsfel hårddisk" eller nåt liknande och windows kan ej startas. Jag har sedan testat att dra ut strömsladden till hårddisken och sen sätta dit den igen och efter det fungerar hårddisken som den ska. Är hårddisken slut eller kan felet bero på nåt annat? Det är en relativt ny hårddisk (sen i somras). Hårddisken är en Seagate Barracuda SATA 80 GB.

Av Oasis82

Vcore pendlar

Hur mycket är normalt att Vcore pendlar? Min Vcore pendlar mellan 1.26 och 1.31, default är 1.3.

Processor: Intel Pentium D 945 3,4GHz
Moderkort: Asus P5LD2-VM

Intel SpeedStep används, multipliern pendlar mellan 12x och 17x. Beror Vcores pendlande av detta?

Av Oasis82

Vid en närmare titt ser jag att det inte är R57 utan en komponent med betäckningen PJ6. Någon som vet vad den har för uppgift? Allt verkar som sagt fungerar som det ska.