Inlägg

Inlägg som Tri_State har skrivit i forumet
Av Tri_State
Skrivet av Nautilus011:

Du måste givetvis köpa superkabel som endast kostar 1500kr/m för att få ut bästa ljudet mellan ditt headset och amp. /s

Haha givetvis!

Dom ville ju att jag skulle köpa en USB kabel för 1000 kr också mellan förstärkaren och datorn.
Inte helt oväntat.

Av Tri_State
Skrivet av Sparre:

Känns det inte bra att köpa utrustning för rimliga pengar och sen vara nöjd med det i många år framöver? Det tycker jag iaf.
Det finns ingen anledning att bry sig om vad folk på Head-fi tycker. Sök på t ex "head-fi criticism" och bilda en egen uppfattning.

Angående hörlursförstärkare så visade ju NwAvGuy för många år sedan att det går att bygga en billig förstärkare med mycket bra prestanda. Sen vet jag visserligen inte om den är lämplig att använda med HD800.

Håller helt med.
HD800 säger många skulle vara väldigt petig med vilken förstärkare man använder, och de kan jag ej uttala mig om.
Men just HD800s skulle tydligen vara lättare och ljudsignaturen skulle redan från start vara lite varmare.

Oavsett vad, jag är glad att jag kan spara lite pengar på hela köpet också. Hörlurarna är ju inte direkt billiga.

Med Xonar kortet så har jag redan inbyggd EQ i programvaran vilket gör att man kan dra upp basen lite till, vilket lurarna behöver för att bli helt kompletta.

Tack så mycket för svar alla!

Av Tri_State
Skrivet av FX9:

Lägg inga pengar på nått du inte upplever som en förbättring

Strunta i vad HIFI nördar säger, det är dina öron som ska lyssna, inte dom. Är du nöjd, BRA!

Det är ju sen möjligt att dit XONAR är good enough (så verkar det iaf). Och hade du kört moderkortets ljudutgång så hade det inte varit lika kul att lyssna

Väldigt sanna ord.
Och ja, jag vågar inte ens prova i moderkortets utgång. Tror ej volymen hade varit tillräcklig där

Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Kan ju också säga att STX är bland de bästa ljudkorten (för PC) rent ljudmässigt så det är inte superkonstigt tbh. Stort hopp från en billig men sedan uppåt är det små små hopp. Personligen märkte jag ingen skillnad mellan mitt STX och hörlursförstärkaren i en reciever för 25k.

Ja, efter alla dessa åren så inser jag hur grymt köp STX kortet är. Det håller även efter 8-9 år och förvånar mig hur bra de håller och hur rent de låter samt vilka lurar de kan driva.

Av Tri_State

Ja, så är det ju.

Möjligtvis kan Burson ha flera egenskaper jag gillar om jag verkligen skulle analysera det. Och jag försöker verkligen inte undvika utgiften. Men jag kan bara inte höra en direkt skillnad, om ens någon alls.
Folk på Head-fi skulle bränna mig på bål nu.

Av Tri_State

Kan ej höra skillnad mellan separat hörlursförstärkare och Xonar Essence STX

Hej.

Jag lånade nyligen hem ett par Sennheiser HD800s då jag älskar den hörlurens luftiga och detaljerade ljud.
Jag provade även att låna hem en Burson Playmate 2 (en hörlursförstärkare runt 6700 kr).

I min dator har jag ett ca 8 år gammalt Asus Xonar Essence STX som har en inbyggd hörlursförstärkare som "ska kunna" driva lurar upp till 600 ohm.

Jag har nu kört lite A/B tester där jag lyssnat på hörlurarna genom först STX och sen via Burson och sen testat med flertal olika låtar.
Jag kan verkligen inte höra mycket skillnad mellan Xonar Essence kortet och Burson Playmate.
Möjligtvis låter röster lite mjukare och har samtidigt liiiite mer djup med Burson, men skillnaderna är väldigt små och detta är ifall man sitter och letar detaljer, inte när man sitter och njuter av musiken.

Så jag undrar, är det fler som haft denna erfarenheten av just dyra lurar? Man tror att dom ska kräva dyrare utrustning för att låta bäst, men dom låter bra redan med billigare grejer.
Eller är de bara jag som är döv?

Nu säger jag inte att de inte finns en förstärkare runt 10-20K som säkerligen kan låta mycket bättre, men nu hade jag bara 2 st produkter att jämföra med.

Av Tri_State

Oculus Rift kraschar till hemskärmen i Project Cars 2

Hej.

Jag har haft mitt headset ett tag nu, men i Project Cars 2 har de konstant varit problem i princip sedan dag 1.
Det största problemet jag haft är att när jag spelar, antingen 1 min eller 2h efter jag startat spelet, så blir bilden svart i headsetet men jag ser fortfarande bilden på min skärm och trackingen är fortfarande igång och fungerar bra.
Efter några sekunder ser man i headsetet hur Oculus Home symbolen kommer upp och man hamnar i hemskärmen, utan någon som helst möjlighet att återvända till spelet. Det enda jag kan göra är att starta om det igen.
För övrigt verkar detta endast hända i just Project Cars 2 och de händer som sagt helt random. Ibland kan jag lira en hel dag, ibland händer de 10 ggr i rad efter bara någon minut.

Jag har försökt i princip allt. Plugga ur ena monitorn (har 2 monitorer), avinstallera Oculusprogramvaran i felsäkert läge, resetta grafikinställningarna, kolla så att kabeln sitter i ordentligt osv osv.

Supporten från Oculus verkar vara halvt inkompetent då de mest är en massa "har du provat starta om datorn?" typ.

Jag hoppas nu någon här råkat ut för samma sak och kunnat lösa det

Av Tri_State

Fördröjning i ljud över HDMI till TVn

Tjena.

Jag har kopplat min Philips TV till mitt grafikkort (GTX 780). Jag kör en HDMI kabel på 10m till TVn. Från TVn går en HDMI kabel i sin tur till hemmabiosystemet. TVn stödjer ARC (Audio Return Channel) så att mitt ljud kommer ut i hemmabiosystemet genom HDMI kabeln. Hoppas att det blev förklarat tydligt där.

Något jag dock märkt på sistone, som aldrig hände i början, är att ljudet har fått en fördröjning då och då. Detta händer även ifall jag spelar upp ljudet via hemmabiosystemet eller inbyggda TV-högtalarna. Ibland kan vara ljudet vara synkat för att sedan försvinna i en halv sekund eller något, och sedan hamna ur synk. Sedan spelar de ingen större roll vad jag gör, jag måste starta om TVn eller hemmabion för att det ska fungera ordentligt igen. Ljudet fördröjs även lite olika, ibland kan de vara 0,5 sekunder och ibland 1 sekund. Men jag kan verkligen höra de tydligt då jag pausar en film och ljudet fortsätter i 1 sekund EFTER att jag pausat filmen.

Jag provade uppdatera grafikdrivrutinerna på 780 kortet och har försökt ändra ljudinställningar på TVn. Jag vet heller ej om detta är grafikkortsrelaterat, men jag blir osäker.

Är det någon som stött på det här och har en aning om vad det kan vara?

Tack på förhand!

Av Tri_State

Löst nu. Problemet var drivrutinerna. Var tvungen att göra en "clean install" sen dök alla enheterna upp där igen.
Innan dök inte ens dessa enheter upp, även när man tog "visa inaktiverade". Anyway, det är löst.

Av Tri_State

Ljud via HDMI fungerar inte

Hej.

Idag köpte jag en 10 meters HDMI kabel som jag dragit tvärs över vardagsrummet för att använda min TV skärm att spela på. Bilden dyker upp fint och monitorn dyker upp under "Ställ in digitalljud" i Nvidias kontrollpanel, men i själva windows inställningarna så hittar den inte TVn att använda som primär enhet.
Jag vill alltså att ljudet ska följa med igenom kabeln, och det ska ju inte vara några problem?

Jag har har ett separat ljudkort i datorn men de tänkte jag inaktivera de gångerna jag lirar på TVn för att då aktivera TVns högtalare.

Har jag missat något? Är de strul med Nividas fina drivrutiner eller vad kan vara problemet tror ni?

Kör ett GTX 780.

Av Tri_State

Alltid trevligt att när spelutvecklare verkligen bryr sig om att släppa en färdig produkt för en gångs skull. Dock kan jag (i sann pessimistisk anda) ge mig fan på att de kommer vara fyllt av buggar och vara relativt dåligt optimerat för PC ändå.

Men vi får väl se.

Av Tri_State
Skrivet av the squonk:

Nej, det är helt ofarligt, det är bara en extra gain alltså jämförbart med att helt enkelt höja volymen

Okej, tack för svaret.

Av Tri_State

Tjena allihop.

Fick nyss ett par Philips Fidelio X2 i julklapp och de låter helt otroligt tillsammans med mitt Xonar STX i datorn. Har dock en fråga - lurarna ska vara 30 ohm och när jag kör på 0-60ohm inställningen på ljudkortet så spelar inte lurarna tillräckligt högt ändå. Så jag provade att öka till 64-300ohm inställningen och då spelar de perfekt volymmässigt.

Frågan är då om detta kan skada lurarna?

Av Tri_State
Skrivet av alcaponey:

Ok, funderade bland annat på att införskaffa just den. Hur mycket trevligare tyckte du Corsairen var än CM:n?

Rapid tangentbordet är faktiskt helt okej. Det skiljer sig inte jättemycket mellan det och K65. Man får dock inte med något handlovsstöd så det blir obekvämt att skriva på det i längden. Sen får man med fler dedikerade medieknappar på K65/K70 tangentborden. Att man sen kan få K65an att lysa precis hur man vill i regnbågens alla trevliga färger gör ju inte saken sämre (förutom att Corsairs programvara är lite jobbig i början).

Visserligen kostar K65 drygt 400 kr mer men det är värt det enligt mig.

Av Tri_State
Skrivet av alcaponey:

Vilken Cooler Master-modell ägde du?

Rapid heter den, tror jag.

Av Tri_State

Tycker detta är ett av de trevligare alternativen (sålänge du inte måste ha numpad):
http://www.inet.se/produkt/6102584/corsair-gaming-k65-rgb-mx-...

Har själv ett efter att ha ägt tangentbord från Ducky, Razer, Cooler Master och jag kan lätt säga att detta är det trevligaste jag haft. Röda brytare än en smaksak men de fungerar utmärkt till spel och är även helt okej att skriva på.

Av Tri_State

Kan man låsa upp olika achievements också med hjälp av datan? Hade varit kul.

Achievement unlocked: Svettlök

Av Tri_State
Skrivet av Foolwolf:

Tror att det du kommer att välja mellan är hur du tänker använda lurarna. Sitta hemma och lyssna i en schysst miljö - då låter det som om du skall kolla in Sennheiser HD650 mer.
jag har själv inte lyssnat på dem i någon större utsträckning men jag har varit och provat B&W P7:orna ett flertal gånger då jag verkligen velat ha dem.

Vad jag kom fram till var ungefär detta:
+ Bra ljudbild från telefoner och bärbart.
+ Engerande ljud och en bra bas
+ Snygga och andas kvalitet
+ Tillräckligt stora för att ge ett bra ljud och samtidigt hyfsat portabla.

- Inte riktigt luren för stor öppen ljudbild
- För min del tryckte kåporna obehagligt på kindbenet och ingen memoy foam innebär att det inte ändras :S
- Man får mycket hörlur för P7 pengen - och då tycker jag den kan vara lite övervärderad. Tycker inte att den skiljer sig så mycket från te.x Sennheiser momentum over ear. (lite murrigare bas, större kåpor och kvalitet med stål som andas lite mer)

Skrivet av Triffid:

Jag har (också?) testat båda och de är för helt olika ändamål. p7orna är stängda lurar gjorda för att vara snygga och praktiska, medan hd650 är öppna lurar gjorda för att vara bekväma. Ljudmässigt har inte p7orna någon chans om man inte verkligen gillar deras ljudsignatur (U-formad) men det är högst personligt och inget vi kan säga något om.

Behöver du inte portabiliteten, isolationen och utseendet som p7 erbjuder finns det ingen anledning att köpa dessa framför någon renommerad öppen lur eftersom de inte kommer låta lika bra eller vara lika bekväma.

Tack för svaren.
Ja, de låter verkligen som att HD650 är ett självklart val för mig då jag endast ska använda dom med min stationära dator. Jag har redan ett flertal andra portabla lurar så de viktigaste här är ljudkvalitén och även ergonomin och där tror jag Sennheiser vinner på båda, har testat flera öppna lurar från dom förr och dom känns knappt på huvudet.
Blir en trevlig julklapp till mig själv.

Av Tri_State
Skrivet av mrqaffe:

Hörlursförstärkarens utimpedans får inte vara högre än 1/8 del av lurimpedansen om man inte ska riskera hörbar påverkan av frekvensgången pga impedansmissanpassningen.

Ja okej, då förstår jag att STX:et och P7orna kanske inte är så bra kombo direkt. Ska som sagt ge HD650 ett försök.

Av Tri_State
Skrivet av oyegie:

Du får nog läsa igen.
Givetvis kan du driva P7 med STX men lurstärkaren är inte så lämpad för lågohmiga hörlurar pga den höga utgångsimpedansen,just lågohmiga lurar är rätt strömkrävande och de flesta ljudkort och mp3 spelare klarar inte att leverera tillräckligt,STX är bättre på att leverera spänning och passar därmed bättre för just HD650.

Jag förstår vad du menar nu. Har tänkt på de också, blir nog ett par HD650. Kan antagligen lämna tillbaka dom om jag inte skulle vara nöjd med dom, men tror jag att jag blir.

Av Tri_State
Skrivet av oyegie:

HD650 passar STX bättre än tex B&W P7 och andra lågohmiga hörlurar för att STX har 10ohms utgångsimpedans och P7 kräver en rätt låg sådan för att inte STX ska påverka hörlurens ursprungliga karaktär.
P7orna passar nog kanske bättre till bärbart och hd650 är för hemmabruk där man vill finlyssna,sen har den en öppen konstruktion som ger luftigare ljudbild och inte så instängt.

Tack för svaret.
Om jag förstått de rätt, så menar du att STX:ets utgångsimpedans är högre än impedansen från P7orna? Ligger inte P7ans impedans på 22? Eller blandar jag ihop något nu?
Var för övrigt och provlyssnade på P7orna idag och gillade ljudbilden, men då testade jag ju bara med iPhonen. Har ej testat HD650, och hittar ingenstans där jag kan göra de i närheten av Malmö. Men jag kan ta risken ändå och beställa dom och prova såklart.