Inlägg

Inlägg som s.c.s.i. har skrivit i forumet
Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av killawife
Carriers - Drama om folk som flyr undan en snabbt spridande pandemi(ojoj). Filemn är välgjord och visar på ett bra sätt hur dumma folk är som väljer fel hela tiden bara för att rädda sina egna ynkliga liv. 8/10

Såg också denna häromdagen, och blev mycket positivt överraskad. Förväntade mig en zombie-skräckis (filmen marknadsförs som en sådan) men var precis som du skriver ett riktigt intressant postapokalyptiskt drama. Riktigt bra skådespeleri också.

7/10

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av KniFF
Det var en retorisk fråga.

Det var även ett retoriskt svar (om nu finns nåt sånt ), eftersom jag tolkade din retoriska fråga som att du trodde att jag tyckte att filmen var dålig, vilket jag absolut inte gör.

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av KniFF
8.0 på IMDB och 89% på RT får väl betraktas som godkänt?

Är väl ännu ingen i tråden som inte tycker att det får godkänt?

Edit: Att det är en independentrulle är enligt mig ingen godtagbar ursäkt för ett svagt manus.

Av s.c.s.i.

@fullmoon, jag förstår inte alls poängen med ditt (osammanhängande) inlägg. Är det meningen att det ska vara ett motargument? Eller inser du plötsligt också att filmen har många logiska hål (och inte förtjänar 10/10 )

Snygg spoilning dessutom.

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av -=FULLMOON=-
10/10 är inte att ta i. brukar kritisera filmer och det var inte eller rättare sagt inget man störde sig på.

Så du tycker inte alls att han reagerade helt orealistiskt, eller lättare sagt, inte reagerade alls,

när han fick reda på att han var en klon i mängden, att han knappt blev berörd av det faktum att han inte alls skulle hem till sin fru och dotter? Att han skulle dö inom kort? (Allt detta förstörde mest, för min del.) Eller att filmen faktiskt bygger på det faktum att de uppenbarligen har tillgång till ett så grymt avancerat AI, som faktiskt baserar sina handlingar på känslor, snarare än regler, som det faktiskt bryter mot, men ändå måste ha något så labilt som en människa där, som sköter sysslorna?

Dold text

Kom igen, tittar man på filmen lite noggrannare så hittar man rätt många logiska fel i den. Det är en väldigt bra film (som jag redan har skrivit i ett tidigare inlägg), men 10/10?

Och det är väl ingen som bryr sig om fel som att saker av misstag flyttas från scen till scen, osv, det är ju sådant som hör i goofs-sektionen, inte något som är värt att diskutera, och ännu mindre något som påverkar en films betyg. Vilken typ av fel letar du efter på imdbs forum?

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Piece of Cake
Va? Måste man låsa upp varje gång man återställer?

Ja.

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Majkey
Det senaste inköpet gjordes igår och var en svart(metallic) jordglob.
http://pici.se/pictures/UXNeFJwLf.jpg

Riktigt fin! Var köpte du den?

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Derox
Varför är det inte aktuellt? Jag funderar på att skaffa en 3GS för att det är ganska segt när arbetsminnet tar slut när spotify körs och man typ använder Navigon så allt krashar.

Du kan ju inte bara utgå från att alla jailbreakar sina telefoner, och prata om jailbreak-specifika funktioner som om de vore standard. Det är ju trots allt bara en liten minoritet som gör detta.

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Evil_AnAnAs
Förövrigt så de filmer jag ser som inte är på engelska eller svenska brukar jag se med engelsk text då den enligt mig ofta är bättre.

Hur vet du att de är bättre?

Dessutom tror jag att de flesta som nu föredrar undertexter, faktiskt använder dem som ett komplement. Man kan faktiskt lyssna på dialogen och förstå budskapet, men samtidigt snegla ner på texten om det är något man inte hör eller missar. Det är inte antingen eller.

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zpiritual
Klart man ska se utan undertexter. Iaf jag hänger med mycket bättre och istället för att sitta och läsa hela tiden kan man titta på filmen/serien så som den var tänkt att ses. Sen att man lär sig engelska ännu bättre är ju ingen nackdel heller.

Seriöst, vem som förstår språket i fråga tillräckligt bra för att förstå ordentligt kommer att ta sig tiden till att leta undertexter?
Dessutom är nog filmen/serien inte "tänkt" att ses via en hårdkomprimerad xvid-fil heller, med eller utan undertext.

Och ja, tråden handlar om undertexter som till 95% är gjorde för just dessa filer.

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ElDiablo
Är tämligen säker på att det där är en utskrift, det går att skriva ut på canvas etc.

Du ser ett kort på en bild, med en plastfolie över dessutom, och kan med säkerhet bedöma att det är en utskrift? Imponerande!

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av snutte
Multitouch är en patentdjungel just nu och dom enda som vågar utmana apple på det är palm.

HTC Hero har också stöd för multitouch.

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Otec88
Du kan ju inte ärligt säga att det skulle vara svårt att se om det är en liten penis eller en riktigt stor klitoris? Dessutom så är de motsvarigheten till vandra enbart på de sätt att båda kan användas för stimulering till orgasm och att de har svällkroppar som är uppbyggda väldigt lika varandra, själva användningsområdet skiljer sig rejält så måste ärligt säga att kalla de motsvarigheten till varandra är inkorrekt.

En klitoris är i princip en outvecklad penis, eller snarare, en penis är en vidareutvecklad klitoris. Den utvecklingen kan stanna i olika stadier, och det kan säkerligen ibland vara svårt att avgöra vad man ska kalla det.

Det är inte direkt så svart och vitt som du verkar tro.

Edit: Jag vill inte prata om erigerade klitoris och tjejer med pungkulor längre

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Rouge of Darkness
http://sv.wikipedia.org/wiki/Dom-debatten

dem är lika korrekt som som dom bara en äldre form av stavning dom är bara den nya stavningen på "dem"

Men snälla du, det är en väldig skillnad på "de" och "dem". Av någon anledning förstår inte vissa det och använder orden fel. Dock kan de därför ersätta båda med just "dom".

Något säger mig att du också bör hålla dig till "dom".

Edit: Hur kan det vara möjligt att gå ut grundskolan utan att veta det här? Gör systemet barn som inte behärskar grunderna i sitt eget moderspråk verkligen en tjänst genom att godkänna dem?

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Elite
Tidigare(idag) visste jag inte så mycket om hermafroditism och antog att hon var transsexuell och därav att hon tagit hormoner.
...
Som sagt, eftersom utredningen har tagit så lång tid är det säkert inte helt enkelt att definiera.

Exakt. Du var dock stensäker gällande att det "såklart" var doping, definitioner av man/kvinna och allt vad som vi nu diskuterade, därav min reaktion.
Det framkom dock i tråden, samt i ett inlägg du citerade, att hon var född med testiklar, _innan_ du med säkerhet påstod att hon var dopad, m.m...

Nåja..

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Elite
Skämtar du? Hur skulle hon inte veta om det? Det är en fan så mycket svårare nöt att knäcka.

Hon lär absolut ha vetat om att hon inte är en vanlig kvinna, men förhöjda testosteronvärden?
Och om hon dessutom har växt upp som en flicka (vilket jag inte har någon aning om), så lär man ju inte vilja inse och acceptera det faktum att man är en hermafrodit. Du tror inte att det är mer sannolikt att hon i så fall har intalat sig själv att hon är en vanlig tjej, och att hennes familj troligtvis gjorde detsamma?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Elite
Men om hon på något sätt har tillfört hormoner onaturligt så räknas det som doping, då hormoner helt enkelt är dopingklassat

Så hon har tillfört hormoner onaturligt nu? :S
Jag trodde att hennes förhöjda värden berodde på att hon testiklar? Eller tillförde hon dessa på ett onaturligt sätt?
Du kan ju inte själv mena "hormoner är helt enkelt dopingklassat", jag antar att du inser att det handlar om värden. Och jag hittar inget om maxvärden av testosteron hos kvinnor i din länk.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Elite
Angående min definition av vad en man/kvinna är för något har jag aldrig reflekterat djupare över så det kan jag inte svara på.

Ok. Du lät bara så säker när du faktiskt skrev att du tyckte att det fanns en tydlig definition. Men du visste alltså bara inte hur den löd. My bad.

Edit: Jag känner inte till något mer om Semenya än det jag snappade upp i media, inte ens vad hon hette förrän jag läste den här tråden. Men tycker att det är en intressant fråga.

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tcntad
Dem är bara korkade och vill verkligen .... ja dem är bara så tragiska.

Gör dig själv en tjänst och börja använda ordet "dom" i stället.

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Elite
Faktum kvarstår att hon har skrivit in sig som kvinna men har förhöjd testosteronhalt, vilket såklart ska räknas som doping. Så du får gärna utveckla hur hon inte har gjort något fel och varför hon ska få behålla medaljen.

"Såklart" räknas som doping? Såklart enligt vem?

Från wikipedia;
"Dopning definieras enligt "Världsantidopningsbyrån" World Anti-Doping Agency (WADA) som bedrägligt eller vilseledande användande av en substans eller metod som är potentiellt farlig för idrottarens hälsa och/eller är kapabel att förbättra idrottarens prestationer, eller förekomsten av en substans i idrottarens kropp respektive en metod vars användande fastställts, och som finns upptagen i WADA:s lista över förbjudna medel och metoder."

Finns det några belägg för att hon medvetet har försökt lura folk? Att hon kände till sin förhöjda testosteronhalt? Finns specifika testorenvärden specade på WADA:s lista?

Dessutom är jag fortfarande nyfiken på din "tydliga definition" av vad en man respektive en kvinna är.

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mortifer666
Tja XX-kromosom och ingen snas = kvinna.
XY-kromosom och ingen snas = kvinna med fördelen av att hon har mer testosteron än sina kollegor.

XX-kromosom och snas = kvinna med fördelen av att hon har mer testosteron än sina kollegor (nackdelen att det är lite äckligt...)

XY-kromosom och snas = man...

Så din definition är beroende av att det i sin tur finns en klar definition av "snas". Med tanke på steget mellan ett manligt och kvinnligt könsorgan är relativt litet, så lär även den definitionen vara oklar.

Jag talar också om fysiska skillnader, psykologin hör inte till i det här fallet, tycker jag.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Elite
Eftersom det handlar om idrott som sagt ovan tycker jag det.

Låt höra. Snas, antar jag?

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Otec88
Hur kan det dessutom varit så svårt att fastställa könet på personen? Utöver de anatomiska skillnaderna som borde finnas så borde det gå att bevisa genom ett simpelt urin- eller blodtest?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Elite
Är ju bara för en kirurg som jobbar med könsbyten att undersöka henne i en minut för att avgöra om hon är född man eller kvinna.

Finns det verkligen en så tydlig definition av vad en man respektive en kvinna är?