Inlägg

Inlägg som s.c.s.i. har skrivit i forumet
Av s.c.s.i.

Är inte begreppet "utpressning" väldigt godtyckligt? Tänker man efter så utövar man ju utpressning varje dag. "Antingen gör du så här, eller så gör jag såhär" förekommer ju jämt. Så när blir det olagligt?

Föräldrar utövar ju utpressning på sina barn hela tiden. Kan de teoretiskt sätt dömas för att ha hotat sitt barn med utegångsförbud om denne inte städar sitt rum?

Edit: Ser nu att jag i princip ställer samma fråga som TS.

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ThomasL
Sålde du den till honom?

Han verkade ju så trevlig!

Av s.c.s.i.

När jag sålde min telefon på blocket för ett par månader sedan så fick jag ett liknande;

Citat:

Am ok with the price , Well i will like you to know that am buying this for my Son who went to Nigeria for is professional course on Art Works and Craft,Am buying this for him as is Birthday Gift, So Let me know the shipping cost from your local post office to Nigeria.

I wait to hear from you soonest

Douglas

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av NickePicke
Har jag sagt att jag tänkt genomföra det?

Du har skapat en tråd där du ber om råd gällande frakt och betalning. Intelligensmässigt kan du lika gärna genomföra det.

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Daniel
Det är väl inte bara den fria rätten som skall diskuteras, tror att det är ganska liten sannolikhet att den försvinner. Däremot är ett intressant perspektiv vad man kan göra för att hålla nere antalet aborter, även många abortförespråkare brukar tycka att abort är något dåligt om det kan undvikas.

Men det är väl ändå rätten till fri abort som omröstningen handlar om?

Abort innebär väl dessutom alltid en viss hälsorisk för kvinnan, och kan i värsta fall göra henne steril (eller, i värsta fall kan hon väl dö, antar jag, men ingen aning hur vanligt förekommande det är). Så nog tror jag att "alla" abortförespråkare vill undvika abort så gott som det går.

Jag är för rätten till fri abort, men jag är "mot abort" (så hur ska jag rösta i den kassa pollen?) om alternativet är ett vettigt preventivmedel.

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Random-person
Daniel förstår inte att vi som stödjer abort (för det mesta) inte ser foster som individer, utan som just foster utan mänskliga rättigheter.

Det gör han ju förstås, men snacka om försök till "moral high ground" genom att (visserligen indirekt) utpeka folk som inte håller med honom som mördare.

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Daniel
Jag är för den ofödda invididens rätt till liv, är väl en av de få här på swec. Jag anser inte att man har rätt att döda levande mänskliga individer.

Till skillnad från alla oss som anser att det är fritt fram att döda mänskliga individer...

Edit: Även efter rättningen är ju frågeställningen löjlig. "För abort"? I vilket/vilka fall? Vilka är alternativen? Visserligen antar säkert de flesta att det är rätten till fri abort som ska diskuteras, men hur svårt är det att formulera en sådan simpel ja-nej-fråga?

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jOnÄTÄn
Det fattade man ju direkt att det skulle hända när han träffade henne.
Dom lägger in sånt så att det inte ska bli rasism.

Snarare för att få med en storslagen kärlekshistoria.

Av s.c.s.i.

Mystic River - 5/10

Har av någon inte sett denna förrän nu, och det känns verkligen inte som att jag har missat något. Med imdb-betyget 8 förväntade jag mig mycket, men fick bara en seg, utdragen drama, med en löjligt ooriginell handling.
Visserligen väldigt bra skådespelarinsatser från de flesta (många stora namn, inklusive, tyvärr, pretentiöse som fan Sean Penn), men jag kan inte förstå att detta räcker till ett så högt betyg, och dessutom 2 oscar samt 5124 andra awards och nomineringar.

Vanligtvis brukar min åsikt om filmer stämma ganska bra med vad andra tycker (d.v.s. imdb-betyget), men jag såg verkligen inget extra i den här rullen.

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Cloudstone
Jag tycker det är sjukt sexigt med korsettpiercingar, synd att det inte finns nån som går runt med det på sig bara.

http://i152.photobucket.com/albums/s165/lindseyraee--/corset....

http://i44.tinypic.com/vhrsl1.jpg

Shit, första gången jag ser detta faktiskt. Lite kluven till den, rätt äckligt (som de flesta piercingar, i min mening), men samtligt klart småsexigt.
I alla fall på de två bilderna.

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Rouge of Darkness
höjden av låghet.

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Cloudstone
Haha ja ok, jag erkänner att det kan kräva en liten förklaring.

Haha, jag bara drygar mig. Såklart att man kan nämna något negativt och ändå ge ett högt betyg. Kolla bara min Avatar-"recension" på förra sidan.
Tycker att din text överensstämmer ganska bra med betyget. Och imponerande att betygsätta med decimalprecision annat än ,5

Men har inte sett just Zombieland än. Jag är inte direkt en Woody-fan (tillhör en minoritet här, tror jag), men att döma av trailern så verkar den kul (en del grymma scener, hoppas bara att de inte har tagit med alla häftiga i trailern =p), så kommer definitivt att se den framöver.

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Cloudstone
Hehe ja jag förstår din poäng. Borde ha poängterat mer i mitt inlägg att jag skämtade.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Cloudstone
HZombieland - 8,2/10

Jag njöt från början till slut. Sjukt snygg film och väldigt underhållande! Jag tycker den kan jämföras med Shaun of the Dead första gången man såg den. Jag kan inte riktigt komma fram till vilken som är bättre men jag tror SotD vinner. Väldigt väldigt icke-originell story men grym humor och väldigt snygg presentation gör den till en vinnare. Den blev lite svagare i slutet men det förstörde inte mycket för mig. Fina karaktärer också (speciellt Woody) som det måste vara i en postapokalyptisk zombie-flick. En must-see, helt klart.

Väldigt icke-originell story och 8,2/10? Bah!

OnT:

The Box - 5,5/10

Riktigt intressant premise (

"A small wooden box arrives on the doorstep of a married couple, who know that opening it will grant them a million dollars and kill someone they don't know.")

Dold text

, men filmen var rätt tråkig. Den gav inte de svaren jag ville ha,

och testerna som varelsen/utomjordingen/gud lät människorna genomföra kändes rätt torra.

Dold text

Skådespeleriet, med ett undantag, var genomgående dåligt.

Meh.

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av daVani
Ta det lugnt för helvete, jag är ingen Roger Ebert. Vi är alla amatörer härinne...

Ta det lugnt? Som jag ser det är det bara du som hetsar upp dig.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av daVani
EDIT: Du gillar verkligen att ifrågasätta andras amatör minirecensioner...

Nej, inte recensionerna i sig, bara (enligt mig) totalt ologiska betygsättningar, vilka den här tråden är full av. Så jag tycker att jag lägger band på mig själv rätt bra faktiskt.

Edit: Jag tycker att 6/10 är snäppet över medel, precis som jag faktiskt tycker att ditt exempel Transformers 2 är (dock huvudsakligen p.g.a. sitt höga underhållningsvärde genom grymma audiovisuella effekter, inte direkt för sin djupa handling och karaktärer ).

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av oggee
Nej men faktiskt enligt allt jag vet om världen finner jag det högst sannolikt att det finns en/flera skapare. Dock säger det jag vet om världen att traditionella religioner är helt off.

Mitt främsta argument för detta är simuleringsargumentet,
http://www.simulation-argument.com/simulation.html

Jag undrar om den här tron (vad jag anser om den låter jag vara osagt) påverkar din vardag och/eller dina handlingar i någon större utsträckning?

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av daVani

Zombieland - 7/10

Blev rätt så besviken efter allt man har hört om denna film. Började bra och originellt men blev så vanlig och tråkig ju längre in i filmen man kom. Slutet förstörde det rejält också. Fruktansvärt pushat slut där man försökte hitta de dummaste anledningarna för att avsluta filmen med ett snyggt tivolikrig. Hade filmen fortsatt som den gjorde i början hade den slutat på en 8:a men nu blev det en 7:a istället. Okej zombiefilm men inget mer.
Som väntat var förresten Woody Harrelson bäst i filmen... såg filmen nästan enbart för Woody Harrelson. :/

Så vanlig och tråkig zombiefilm, med ett fruktansvärt pushat slut som förstörde (det redan tråkiga) rejält, och som du, trots allt positivt du hört om den (och därför blev besviken), såg bara för en av skådespelarna, förtjänar betyget 7/10?

Ja, vi har vi diskuterat betygsättningen gång på gång, men gång på gång blir jag förbryllad när jag läser sådant här. :s

Edit:

Citat:

Ursprungligen inskrivet av daVani
The Night of the Hunter - 7/10

Rätt så okej skräckthriller från 1955. Men jag håller inte riktigt med om IMDB här. 8.2/10 har den på IMDB, way too much imo. Visserligen hade filmen bra kameraanvändning och skuggor användes flitigt, men det fanns så mycket man störde sig på också. Dialogerna kunde bli rätt så ruttna ibland. Skådespelet också, speciellt på barnen. Kanske det är för mycket att kräva bra skådespel från barn men lite bättre kunde de gjort. Sedan tycker jag att allt gick för snabbt halvvägs in i filmen, den borde varit längre än 90 minuter...

Nästan ännu "värre" exempel, ser jag nu.
Stundvis rutten dialog, dåligt skådespeleri, för hastig handling, men bra 'kameraanvändning', så 7/10?

Du är naturligtvis inte skyldig mig någon slags förklaring, din åsikt är din åsikt, men detta är väldigt oförståeligt för mig. Det framstår som att du inte vågar distansera dig för långt ifrån imdb-betyget, för att inte framstå som en dum genomsnittstittare som inte förstår det genialiska i en dåligt skådespelad film från -55 med betyget 8,2.

Av s.c.s.i.

Jag är ateist, som de flesta här på forumet, förmodar jag.
Men varför inte skapa en omröstning istället?

Av s.c.s.i.

Avatar - 8/10 (väldigt svår film att betygsätta)

Rätt simpel handling, många klyschor och löjliga one-liners, men damn vilken vacker (visuellt) och fängslande film. Som någon skrev i en review, aldrig har 2,5+ timmar passerat så fort.
Skulle man bara kunna sitta kvar i biostolen, och filmen skulle börja om efter sluttexterna, så skulle jag se den igen.

The Canyon - 6,5/10

Bra survival-thriller som handlar om ett nygift par som blir "strandsatta" någonstans i Grand Canyon

efter att deras guide blir biten av en orm och dör.

Dold text

Har naturligtvis sina standardproblem, som tydligen är helt obligatoriska för den här typen av film, men allt som allt en spännande film men hyfsat skådespeleri, i alla fall från tjejens sida.

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Shimonu
Dom vaknar flera nätter av att dom hör nånting, en smäll eller några steg.

Tror att det är ok att ta bort spoiler-taggen på just detta.

Det är ju just sånt som gör folk rädda i verkligheten. "Alla" har vi ju någon gång hört ett oidentifierat ljud som har fått oss att rysa till och bli skraja, men hur många av oss har sett något konkret övernaturligt? Det är just därför jag tror filmen är en sådan succé. Många kan lätt identifiera sig med karaktärerna, eftersom många har varit med om liknande (fram till mot slutet, naturligtvis).

Det är ju just de konstiga, subtila ljuden som är filmens starka sida.

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mortifer666
Woot?

skjuten? i den versionen jag såg på bio så anfaller hon sin pojkvän och sliter honom i stycken i princip för att till sist vända sig mot kameran och visa ett jätteläskigt ansikte i blair witch anda för att sen försvinna. Och i slutet står det att polisen fann kroppen efter killen medans hon fortfarande är borta.

Dold text

Ja,

hon kommer tillbaka till rummet nerblodad (efter att ha dödat pojkvännen på nedervåningen) och sätter sig vid sängkanten där hon sitter till kvällen dagen efter. Under tiden kommer hennes kompis dit och ser pojkvännen död, springer därifrån och ringer polisen. Polisen kommer och ser henne sitta vid sängen, vartefter hon förvirrad börjar gå mot dem med kniven i handen, och de skjuter henne.

Dold text

Hittade slutet du (och alla andra som såg den på bio, antar jag) såg på youtube, och tycker att det jag såg var betydligt bättre.

(

Så löjligt på "bioslutet" att hon/den skulle skalla eller äta upp kameran... Löjligt.

Dold text

)