Vilka grafikkortstillverkare gör de mest pålitliga korten, och hur lång tid kan du räkna med att ett reklamationsärende ska ta? Det här är ett par av de frågor schweiziska återförsäljaren Digitec Galaxus svarar på utifrån sin egen statistik över kunders reklamationer, skriver Tom's Hardware.

Företaget publicerar inte exakta siffror över hur många enheter det har sålt från varje tillverkare. Statistiken gäller därtill varje tillverkare som helhet och det går inte att se exempelvis reklamationsfrekvensen för en viss modell eller generation. Tillverkare från vilka Digitec Galaxus har sålt färre än 300 enheter har uteslutits – det gäller bara Intel och Manli. Lenovo och HP är med i statistiken trots att de inte säljer några vanliga konsumentkort utan enbart en del proffskort och inbyggda kort i färdiga datorer.

Av märkena som säljs i butiken har Gainward den lägsta reklamationsfrekvensen med 0,4 procent, följt av Lenovo med 0,7 procent. Därefter följer Palit och PNY med 0,8 procent och Inno3D med 0,9 procent. I botten hittar vi EVGA och Zotac på 1,8 procent, Gigabyte på 1,9 procent, XFX på 2,0 procent, Asrock på 2,1 procent och allra sist Sapphire med 2,5 procent reklamationsfrekvens.

Digitec Galaxus har även en tabell över hur lång tid varje tillverkare i genomsnitt tar på sig från det att kunden skickar in det trasiga grafikkortet till företaget skickar tillbaka antingen det reparerade kortet eller ett ersättningskort. Här ligger Asrock och Palit i topp med två arbetsdagar följt av Gainward, PNY, Powercolor och Sapphie med sex arbetsdagar. Gigabyte ligger sist bland de tillverkare företaget har statistik för. Där får kunder vänta i genomsnitt 17 arbetsdagar, med Inno3D något bättre på 14 arbetsdagar. Resten – MSI, Asus, EVGA, KFA2, Zotac och XFX – ligger mellan 7 och 11 arbetsdagar.

Butiken publicerar motsvarande statistik även för andra produkter som moderkort, skärmar och TV-apparater. Den som är nyfiken kan helt enkelt bläddra runt i butiken och titta under Warranty-sektionen på vilken produkt som helst för att se hur det märket står sig mot andra i samma kategori.