Google verkar vara redo att lämna donglar bakom sig med en regelrätt ersättare till Chromecast. En ny enhet vid namn Google TV Streamer ryktas vara på ingång och sägs vara en regelrätt motsvarighet till Apple TV.

Google TV Streamer är ett ordentligt kliv från företagets tidigare streamingenheter och har en pillerformad design som påminner om företagets Google Home-skärmar och verkar ärva fjärrkontrollen från Google TV. Specifikt vad den kommer kunna göra är för tillfället okänt, men troligtvis erbjuder den en snarlik upplevelse du får med Google TV, fast med uppgraderad hårdvara som kan köra mer krävande spel och applikationer.

Det är inte första gången Google testar att släppa en dedikerat set top-enhet som Google TV Streamer. När företaget jobbade med Nexus-enheter släpptes bland annat boll-formade Nexus Q samt Nexus TV. Dessa enheter blev dock kortvariga historier och Google valde att satsa mer på enklare Chromecast-enheter i stället.

När Google släpper Streamer-enheten är för tillfället okänt, men det spekuleras att den gör sin debut under Googles hårdvaruevent 13 augusti vid sidan av Nya Pixel-telefonerna.