Logitechs nya VD Hanneke Faber berättade nyligen i en podcast med The Verge om hur hon skulle vilja släppa en "evighetsmus". Det vill säga en mus som skulle hållas vid liv via en prenumeration för att förse denna med ny hårdvara och funktioner.

Responsen från läsare och experter blev snabbt kritiskt och i kommentarsfältet här på SweClockers konstaterades det illa kvickt att det var en ganska dum idé. Logitech har nu gett svar kring konceptet och berättar att detta inte är något som kommer förverkligas i närtid, eller över huvud taget.

Musen som nämns är inte en faktisk eller planerad produkt utan en inblick i provokativa interna tankar om framtida möjligheter för mer hållbar konsumentelektronik. – Nicole Kenyon, kommunikationschef Logitech

Hur framtiden för möss ser ut är för tillfället okänt, men konceptet som myntades av Logitech-VD:n kommer nog aldrig bli av. Logitech kommer nog fortsätta utforska möjligheten för alternativa inkomstkällor, men nya funktioner i möss via prenumeration lär inte bli verklighet i närtid.

Vad vill du se i framtidens mus?