Nvidias G-Sync lanserades 2013 och har alltid krävt särskild hårdvara för att kunna utnyttjas fullt ut. Sedan 2019 kan skärmtillverkare lägga till begränsat stöd med G-Sync Compatible, som utnyttjar samma hårdvara som Freesync, men för att alla avancerade funktioner ska fungera måste tillverkaren fortfarande inkludera en särskild krets.

Nu ska det bli ändring på det, och Nvidia hoppas att många fler skärmar i framtiden kommer ha stöd för alla funktioner i G-Sync. Det är tack vare ett samarbete med kretstillverkaren Mediatek, som bakar in fullt stöd för G-Sync i en ny generation av sin populära skalningskrets. Sådana kretsar ingår i alla skärmar för att till exempel kunna visa en 720p-signal på en skärm vars fysiska upplösning är 1080p.

Funktionerna det handlar om, som G-Sync Compatible-skärmar idag saknar stöd för, är bland annat HDR med korta svarstider, Reflex Analyzer som mäter svarstiderna, Ultra Low Motion Blur som minskar rörelseoskärpa, samt Pulsar som kombinerar minskad rörelseoskärpa och jämn variabel uppdateringsfrekvens.

I samband med avtäckandet av den nya Mediatek-kretsen lanserar Acer, AOC och Asus varsin ny skärm med kretsen. Alla tre är på 27 tum och har liknande specifikationer: 360 Hz bildfrekvens, 1440p upplösning och stöd för HDR. Samt alltså stöd för G-Sync Pulsar.