Intel är måhända nere på cirka noll procent marknadsandel, men företaget har inte gett upp hoppet om att kunna utmana AMD och Nvidia och karva ut en liten del av grafikkortsmarknaden. Företagets andra generation Arc-grafikkort, kodnamn Battlemage, ska snart lanseras och nu har en första indikation på prestanda dykt upp, rapporterar Techspot.

Testresultatet gäller Geekbench 6 GPU-test, som testar beräkningskapacitet i Open CL och inte spelprestanda, och ligger på 97 943 poäng. Det placerar kortet mellan föregångarna Arc A750 och A770. Men eftersom det handlar om ett testexemplar är det inte alls säkert att det har optimerats eller ens körs för fulla muggar.

Vad som gör resultatet mer intressant är specifikationerna som avslöjas. Det okända Arc-kortet har till att börja med 12 GB videominne, där A750 hade 8 GB och A770 16 GB. Det kan tyda på att Intel har ändrat minnesbussen från 256 till 192 eller 384 bitar.

Enligt testresultatet kör GPU:n dessutom med maximalt 2 850 MHz, vilket är en högre frekvens än något annat grafikkort på marknaden. Kortet har 160 beräkningsenheter, vilket kan representera 20 Xe2-kärnor – färre än både A750 och A770. Det skulle kunna bero på att Intel testar en modell där ett antal kärnor i kretsen har stängts av. Om det stämmer kan det färdiga kortet hamna på ett betydligt högre resultat, speciellt med mer optimerade drivrutiner.