Piratkopieringar ökar i Norden – var fjärde person är pirat

Permalänk
Medlem
Skrivet av Fimps:

kan tro att piratkopiering gick ner när vi typ bara hade netflix som strömmingtjänst. men nu när strömmingtjänsten bler fler, sämre och dyrare. så kan man verkligen förstå att det nu går upp igen.
Det pratas nästa aldrig om att musik piratkopieras osv, jo tacka spotify för det.
Finns det alternativ till piratkopiering, som är smidigt och till ett rimligt pris ja då kommer piratkopiering även går ner.

Edit: exemple jag skulle vilja se Doctor Who säsong 11-13 lagligt, i sverige. Gärna streaming. men hittar verkligen inte hur. har bara hittat till säsong 10 och sedan 14 (den som finns på disney plus).

Så ja jag kan förstå om folk har lika svårt som mig att hittat sådant man vill tittat på att man istället gör det olagligt liksom.

Tänkte också på Doctor Who. Så sjukt. Gamla koreanska dramafilmer från millennieskiftet finns inte att streama så dom åker också ner.

Permalänk

Slutreplik angående Starwars.
Det jag läste om just att starwarsfilmerna inte hade gått med vinst och skådespelare blev utan eller fick mindre än avsett måste ha varit innan de nya filmerna lanserades. Så om även dessa filmer nu mer har gått med vinst, var det inte så då på grund av hollywood-accounting.

Visa signatur

Cooler Master Silencio S600, MSI x99A SLI Plus, i7-5820, Hyper 212 Evo, Geforce GTX 770, 16 GB Corsair Vengeance, Kingston SNV2S1000G, HDD *6, EVGA G2 750W, Windows 11 Pro 64bit.
Dell Latitude 5490, Win 11 Pro 64bit. Synology DS413j.
*Citera om du vill ha svar*

Permalänk
Medlem
Skrivet av hasseb64:

"Konkurrens" sätter press på pris/lön-hysterin inom sport och film

Vet inte om det stämmer. Sport specifikt har ju problem med "bidding wars" över rättigheterna att sända materialet i sin region. Detta trissar upp priserna enormt för bolagen som bjuder och dessa kostnader måste sedan avlastas på konsumenterna. Om det bara var ViaSat till exempel som bjöd på OS så skulle det kosta mycket mindre, och därmed kräva lägre kostnad av slutkonsumenten för samma produkt.

Visa signatur

2x Xeon E5-2699 v4, 256gb Quad Channel RAM, 2x nVIDIA 980ti
----
AMD Ryzen 5950X, 128gb Dual Channel RAM, 2x AMD 6900XT
----
Massiv amiga och 3dfx-samling.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Herr Kantarell:

Det enda jobbiga är väl att det är olika tjänster och appar.

Problemet är att när man väl sätter sig ner för att se något så är det förvånansvärt svårt att hitta rätt grejer trots att man vet att man lagt till en hel del i favoritlistorna på diverse streamingtjänster som kan passa tillfället.

Ska man lyckas organisera det där behöver man troligen använda någon extern tjänst, t.ex. SIMKL. Men även om man kan skapa listor där som går att filtrera fram och tillbaka så är det fortfarande ett meck att reda ut vilken tjänst man hittar det man valt ut.

Det hade varit bättre om vi hade en "hub" som man körde alla tjänster genom, där man kunde organisera enkelt och smidigt. Tyvärr är vi inte riktigt där än.

Visa signatur

CPU : AMD Ryzen 5 5600X Moderkort : ASUS ROG Strix B550-F GAMING Grafikkort :EVGA GeForce GTX 1080 Ti FTW3 iCX Gaming HDMI 3xDP 11GBMinne : Corsair 16GB Chassi :Fractal Design Define 7 Compact Nätdel : Corsair RM750x Skärm #1 : Asus VG349Q Ultrawide Skärm #2 : Acer X34 Ultrawide

Permalänk
Medlem
Skrivet av akn3:

Du avslutar ditt inlägg med "gör rätt för dig och betala vad det kostar", men du inleder med "jag har slutat helt"... Du kanske är på en plats i livet där du tjänar bra med pengar, inga barn, tid osv osv. Du har helt enkelt råd att gå på bio, netflix, hbo, tv4 plus och vad fasen allt numera heter. Tänkt på dom som inte är där du är just nu i livet. Så jäkla korkat skrivet av dig. Och dina argument är också helt efterblivna "mer för pengarna", "lättare och snabbare". Det där tror jag inte stämmer överhuvudtaget. Kanske för 10 år sedan när det enbart var Netflix och Spotify som fanns. Nu har ALLA en egen streaming-tjänst, och betalar du inte premium då kan du inte se på den senaste serien, eller får den i låg kvalitet, eller måste vänta en vecka mellan alla avsnitt.

Hej!

Sorry att göra dig lite upprörd. Jag förstår vad du vill säga. Tror att vi är väldigt olika i vårt tänk.

Det är sant att jag förr laddade ner spel, filmer och viss musik. Jag var för ivrig och snål. Jag är inte perfekt på något sätt. Inte nu heller. Jag inte mer köpstark nu dock. Dyrare priser och inte mycket bättre reallön är orsaken.

Men jag köpte en hel del med. Då fanns inte den lätta tillgången till musik som finns nu. Och då var det verkligen dyrt för jag köpte skiva efter skiva. Idag betalar jag några hundra i månaden och streamar.

Om jag skall kritiseras för något så är det att jag streamar istället för att stötta artisterna på riktigt och köper skivor. Men jag har inte ens cd-spelare längre. Ibland köper jag t-shirts för att jag gillar musiken väldigt mycket. Då får artister faktiskt ännu mer cash.

Jag köper inte ”jag laddar ner film och musik för att det är näst kvalitet” tänket. Är det viktigt så köp skivan.

Jag köper inte heller jag är för fattig tänket. Har du inga pengar så spara eller prioritera om. Många lägger tusentals kronor på snus och sprit. Men 150 för sin favoritartists skiva är otänkbart för då stöttar man hemska storbolag.

Där är två anledningar till mitt tänk:

1. Jag är musiker själv och känner många andra musiker. Både större och mindre. Piratkopiering dödade en stor inkomstkälla för många genom att döda skivindustrin. Streaming var ett nödvändigt ont för att folk skulle kunna få ut något åtminstone. Å andra sidan är det lättare att nå ut nu. Man slipper bolagen. Personligen delar jag allt eget gratis. Det är inte värt att betala för ändå och jag har jobb. Men det är min musik OCH MITT VAL!

2. Att ladda ner spel och annat är direkt olagligt och jag vill inte hamna i trubbel för några hundra.

Permalänk
Medlem

I mina yngre dagar innan jag skaffade mitt första jobb hyrde jag mest filmer.. 45:- för 1 film eller 99:- för 3.. då fanns inte imdb.. så top 10 hyllan var den man gick först till.

Permalänk
Medlem
Skrivet av bluetrain:

Visst borde man kanske få ett rejält och kännbart straff. Kanske 10-15 år i fängelse. Men lite väl magstarkt att skjuta någon i någon sorts summarisk rättegång, som det verkar i klippet? Får mig osökt att tänka på Filippinerna och president Duertes försök att komma tillrätta med våldet genom att godtyckligt låta poliserna skjuta vem de behagar, utan risk för åtal. Visst bör vi stävja och motverka all form kriminella handlingar men jag är ändå en stark anhöngare av rättsstaten. Det måste vara rent spel och folket måste kunna lita på statens institutioner.

Det är ett humorklipp. Om hur filmbranschen ser på piratkopiering

Visa signatur

R&D Elektronikingenjör

Permalänk
Medlem

Kan ju sluta betala skådespelare flera miljoner per film, sluta ta 160kr per Bio biljett, sluta sprida ut serier över 10 olika streamingtjänster som kostar över hundralappen styck, och sluta försöka guilt-trippa folk med hot om rättsliga påföljder för att titta på tv, och sluta censurera internet efter påtryckningar av media giganter.

Visa signatur

Phanteks Eclipse P400A RGB Black ║ MSI Radeon RX 6900 XT GAMING X TRIO ║ AMD Ryzen 9 5900X Processor ║ Corsair iCUE H100i RGB PRO XT ║ Corsair Vengeance RGB PRO DDR4 3600MHz 32GB ║ Samsung 980 PRO 1TB SSD ║ ASUS Prime X570-P, Socket-AM4 ║ Corsair TX750M, 750W PSU ║ ACER Nitro XV2 4K UDH 144Hz ║ Yamaha MG10XU Mixer ║ Beyerdynamic DT 1770 PRO ║ SHURE SM7B Mic ║ CloudLifter

Permalänk
Medlem

Antalet är sjukt missvisande. Och oavsett så förlorar streamingtjänsterna inte ett öre, tvärtom, dom får gratis PR och spridning så att icke tekniknördar tecknar abonnemang.

Visa signatur

Mvh Fisen!
CPU:Intel Core i7-3770K@4,5Ghz |Kylare: Antec Kuhler H2O 620 |Mobo: Asus Sabertooth Z77|RAM: G.Skill Ripjaws X 16GB DDR3|Grafik: Gigabyte R9 290 OC Windforce |OS:Windows 8.1 64 bit|Chassi:Fractal Design Define R3, Svart|Hårddisk SSD Samsung EVO 250 |Nättagg: Fractal Design Newton R2, 650W, modulär, 80 PLUS|Övrigt:Skärm AOC Q2963Pm - 29"|

Permalänk
Medlem
Skrivet av akn3:

Du avslutar ditt inlägg med "gör rätt för dig och betala vad det kostar", men du inleder med "jag har slutat helt"... Du kanske är på en plats i livet där du tjänar bra med pengar, inga barn, tid osv osv. Du har helt enkelt råd att gå på bio, netflix, hbo, tv4 plus och vad fasen allt numera heter. Tänkt på dom som inte är där du är just nu i livet.

Så du menar att det är en mänsklig rättighet att prenemurera på streamingtjänster. Jag arbetar och tjänar pengar en får ändå prioritera då det inte går att köpa/ha allt jag skulle vilja ha. Det märks att du är den nya generationen. Jag kan sätta slantar på att du sitter med en hfsat bra dator, dricker en hel del enegridryck och köper alkohol..men att betala för andras arbete..nej det vill jag inte. Er generation verkar inte ha en aning om hur man förtjänar någonting. Söndercurlade.

§ 1
Permalänk
Medlem
Skrivet av Freezer64Pro:

Slutreplik angående Starwars.
Det jag läste om just att starwarsfilmerna inte hade gått med vinst och skådespelare blev utan eller fick mindre än avsett måste ha varit innan de nya filmerna lanserades. Så om även dessa filmer nu mer har gått med vinst, var det inte så då på grund av hollywood-accounting.

Du har inte lyckats hitta något som stryker ditt påstående om att skådespelare inte fått någon lön.

Vilket blir min slutreplik.

Permalänk
Medlem
Skrivet av dogson69:

Kan ju sluta betala skådespelare flera miljoner per film, sluta ta 160kr per Bio biljett, sluta sprida ut serier över 10 olika streamingtjänster som kostar över hundralappen styck, och sluta försöka guilt-trippa folk med hot om rättsliga påföljder för att titta på tv, och sluta censurera internet efter påtryckningar av media giganter.

Man kan ju också sluta spela in dyra filmer och tv-serier om det inte längre finns någon ekonomi eftersom då intäkterna inte täcker för kostnader och för den delen vinst.

Sen kan vi alla titta på serier inspelade av ett några som annars jobbar i den lokala matbutiken och äldrevården, filmade med mobilkameror, klippta i något gratis program, och skådespelare man hittat i någon lokal produktion av My Fair Lady.

Permalänk
Medlem
Skrivet av filbunke:

Man kan ju också sluta spela in dyra filmer och tv-serier om det inte längre finns någon ekonomi eftersom då intäkterna inte täcker för kostnader och för den delen vinst.

Sen kan vi alla titta på serier inspelade av ett några som annars jobbar i den lokala matbutiken och äldrevården, filmade med mobilkameror, klippta i något gratis program, och skådespelare man hittat i någon lokal produktion av My Fair Lady.

Så kan man göra. Men vill man banta kostnaderna så tror jag vissa överlever på bara ett par millioner dollar per år istället för ett par 10 tal millioner dollar per år. Visst dom kan inte köpa sina vanliga 4 lyxyachter per månad men tror det går bra ändå. Det är lite som när fotbollsklubbarna klagar på att de har för lite intäckter samtidigt som dom pröjsar fantasisummor för stora spelare per match.

Jag kommer inte gråta ifall caprio åker på en paycut ner till 5 mil dollar per film istället för ca 20. Det skulle spara in c 10% på budgeten på många stora hollywood filmer.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Jusernejm:

Streamingtjänster borde vara som elabonnemang. Fasta avgifter plus betalt efter användning.

Det låter som hyrfilm fast med en avgift extra. Då kan man lika gärna bara hyra film istället.

Visa signatur

På Internet sedan 1997.

Permalänk
Medlem
Skrivet av weawer:

Så kan man göra. Men vill man banta kostnaderna så tror jag vissa överlever på bara ett par millioner dollar per år istället för ett par 10 tal millioner dollar per år. Visst dom kan inte köpa sina vanliga 4 lyxyachter per månad men tror det går bra ändå. Det är lite som när fotbollsklubbarna klagar på att de har för lite intäckter samtidigt som dom pröjsar fantasisummor för stora spelare per match.

Jag kommer inte gråta ifall caprio åker på en paycut ner till 5 mil dollar per film istället för ca 20. Det skulle spara in c 10% på budgeten på många stora hollywood filmer.

De skulle inte påverka slutpriset (biljettpriset eller månadsavgiften för någon strömmningstjänst) så mycket som du kanske tror.

Och ett skäl till att man betalar vissa skådespelare så mycket som man gör är att de drar folk till en film, vilket innebär högre intäkter. Samma skäl som att man gör uppföljare gång på gång på gång, det drar enklare folk till att se det.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Sarato:

Det låter som hyrfilm fast med en avgift extra. Då kan man lika gärna bara hyra film istället.

Hade hellre köpt filmen på Blu ray (om den finns/kommer ut på Blu ray).

Visa signatur

Asus Rampage IV Extreme, Intel i7 3930K, Intel SSD 510 250 GB, Intel SSD 730 480 GB, WD Veloci Raptor (3,5) 1 TB, G.Skill F3-12800CL9Q-16GBXL, Asus GTX Titan, NZXT Phantom: Pink, Windows 7 Home Prem sp1 64 bit. Noctua NH-L12. Ducky Shine 3 - Cherry MX Red - vita LEDs - Jukebox SA keycaps set. Ducky Shine 3 - Cherry MX Black - röda LEDs. Ducky One RGB YOTG, Miami keycaps set. Mionix Avior 7000.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Quling:

Så du menar att det är en mänsklig rättighet att prenemurera på streamingtjänster. Jag arbetar och tjänar pengar en får ändå prioritera då det inte går att köpa/ha allt jag skulle vilja ha. Det märks att du är den nya generationen, kallar andra för korkade när de tycker annorlunda, svär och skriver ord som efterblivna. Jag kan sätta slantar på att du sitter med en hfsat bra dator, dricker en hel del enegridryck och köper alkohol..men att betala för andras arbete..nej det vill jag inte. Er generation verkar inte ha en aning om hur man förtjänar någonting. Söndercurlade.

Det är många här som tycker att andra skall bli av med jobbet eller tjänar för mycket. Så att de kan få något gratis.

Fattar heller inte tänket.

Ok om man skiter i andra men då kan man stå för det istället för att klä in det som att alla andra gör fel och att man har rättvisan på sin sida.

Söndercurlad. Där sade du något.

Permalänk
Medlem
Skrivet av filbunke:

De skulle inte påverka slutpriset (biljettpriset eller månadsavgiften för någon strömmningstjänst) så mycket som du kanske tror.

Och ett skäl till att man betalar vissa skådespelare så mycket som man gör är att de drar folk till en film, vilket innebär högre intäkter. Samma skäl som att man gör uppföljare gång på gång på gång, det drar enklare folk till att se det.

Många gånger skulle det inte göras en del 2, t.ex Indiana Jones å de fördömdas tempel, har dom andra men denna vägrar jag att köpa/se igen.

Visa signatur

Asus Rampage IV Extreme, Intel i7 3930K, Intel SSD 510 250 GB, Intel SSD 730 480 GB, WD Veloci Raptor (3,5) 1 TB, G.Skill F3-12800CL9Q-16GBXL, Asus GTX Titan, NZXT Phantom: Pink, Windows 7 Home Prem sp1 64 bit. Noctua NH-L12. Ducky Shine 3 - Cherry MX Red - vita LEDs - Jukebox SA keycaps set. Ducky Shine 3 - Cherry MX Black - röda LEDs. Ducky One RGB YOTG, Miami keycaps set. Mionix Avior 7000.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Quling:

Så du menar att det är en mänsklig rättighet att prenemurera på streamingtjänster. Jag arbetar och tjänar pengar en får ändå prioritera då det inte går att köpa/ha allt jag skulle vilja ha. Det märks att du är den nya generationen, kallar andra för korkade när de tycker annorlunda, svär och skriver ord som efterblivna. Jag kan sätta slantar på att du sitter med en hfsat bra dator, dricker en hel del enegridryck och köper alkohol..men att betala för andras arbete..nej det vill jag inte. Er generation verkar inte ha en aning om hur man förtjänar någonting. Söndercurlade.

Vilken generation då? Jag känner nämligen till folk från typ alla levande generationer som piratar grejer. Så din generation vet inte heller hur man förtjänar något.

Fan tycker mig minnas att privatkopieringsskatten uppkom för att folk piratade för mycket från radio och delade ut band. Men det räknas så klart inte för alla vet ju att det bara de runt 20 som scammar, stjäl och är omoraliska alla andra generationer genom tiderna är helgon

Permalänk
Medlem
Skrivet av filbunke:

De skulle inte påverka slutpriset (biljettpriset eller månadsavgiften för någon strömmningstjänst) så mycket som du kanske tror.

Och ett skäl till att man betalar vissa skådespelare så mycket som man gör är att de drar folk till en film, vilket innebär högre intäkter. Samma skäl som att man gör uppföljare gång på gång på gång, det drar enklare folk till att se det.

självklart så är det så. Det jag sa var att om man känner att filmerna kostar för mycket kanske man ska kolla vart de största utgifterna finns.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Quling:

Så du menar att det är en mänsklig rättighet att prenemurera på streamingtjänster. Jag arbetar och tjänar pengar en får ändå prioritera då det inte går att köpa/ha allt jag skulle vilja ha. Det märks att du är den nya generationen, kallar andra för korkade när de tycker annorlunda, svär och skriver ord som efterblivna. Jag kan sätta slantar på att du sitter med en hfsat bra dator, dricker en hel del enegridryck och köper alkohol..men att betala för andras arbete..nej det vill jag inte. Er generation verkar inte ha en aning om hur man förtjänar någonting. Söndercurlade.

akn3 ser ut att vara reggad 2002 så han hör förmodligen till min genaration, vi som skaffade internet på mitten/sent 90:tal enbart för att pirata mp3:or på kazaa, DC++ Napster...
Vi är nog inte söndercurlade men kanske av den första generationen av pirater som hade enkel tillgång till musik och gick runt med en Jens of Sweden i fickan 😂

Permalänk
Medlem
Skrivet av xc:

akn3 ser ut att vara reggad 2002 så han hör förmodligen till min genaration, vi som skaffade internet på mitten/sent 90:tal enbart för att pirata mp3:or på kazaa, DC++ Napster...
Vi är nog inte söndercurlade men kanske av den första generationen av pirater som hade enkel tillgång till musik och gick runt med en Jens of Sweden i fickan 😂

Och jag var likadan. Men jag fattade att det jag gjorde var olagligt och inte en rättighet jag hade.

Fan alltså. Mp3 spelarna på den tiden… vilket skit. Och filerna med. Typ 128 bitrate va ”helt okej” 😂😂😂

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av serverfel:

Fan alltså. Mp3 spelarna på den tiden… vilket skit. Och filerna med. Typ 128 bitrate va ”helt okej” 😂😂😂

128 kbps MP3 är faktiskt rätt okej nu med moderna encoders. Det var inte OK då däremot.
När jag gjort blindtester (ABX) för några år sedan har jag märkt skillnad på 128 kbps MP3 (från LAME) mot lossless, men skillnaden är absolut inte så stor som man kan tro. Det var inte att det lät illa på något sätt, bara en liiten aning annorlunda när man växlar fram och tillbaka mellan lossless/MP3 10 ggr innan man väljer vilken sample man tror att man lyssnar på.

Visa signatur

Asus ROG STRIX B550-F / Ryzen 5800X3D / 48 GB 3200 MHz CL14 / Asus TUF 3080 OC / WD SN850 1 TB, Kingston NV1 2 TB + NAS / Corsair RM650x V3 / Acer XB271HU (1440p165) / LG C1 55"
NAS: 6700K/16GB/Debian+ZFS | Backup (offsite): 9600K/16GB/Debian+ZFS

Permalänk
Medlem
Skrivet av serverfel:

Och jag var likadan. Men jag fattade att det jag gjorde var olagligt och inte en rättighet jag hade.

Låt mig gissa att du har bra lön nu för tiden?

Visa signatur

-dool

Permalänk
Medlem
Skrivet av dool:

Låt mig gissa att du har bra lön nu för tiden?

Låt mig gissa att du inte klarar av att ta ansvar för vad du gör, och vill få mig att se dålig ut för att jag betalar för det jag konsumerar?

Detta genom att måla upp mig som rikare än någon annan.

Jag har inte så jävla bra lön. Inte sämst. Men inte jättebra. Jag har hög hyra och tre barn att ta hand om.

Jag har sett över mina försäkringar. Jag har sagt upp mitt gymkort och springer/går istället. Jag har slutat med ett par prenumerationer.

Jag har slutat snusa, dricka sprit och energidryck. Allt för att kunna ha något över efter att allt blivit betalt. För det har varit tufft nu under krisen.

Jag gav bort min gamingdator till min dotter för att hennes var gammal, och för att jag inte har råd med ny just nu till henne.

Ibland köper jag gamla spel, musik och lite annat smått och gott som jag vill ha om jag har råd.

MEN JAG GÅR INTE OCH ÄR BITTER PÅ DEM SOM JAG TROR HAR MER PENGAR ÄN MIG. OCH JAG TAR INTE SÅDANT SOM INTE ÄR MITT MED MIN KASSA EKONOMI SOM URSÄKT!!!!!

Sånt gör man bara om man, eller ens barn svälter.

Permalänk
Medlem
Skrivet av weawer:

självklart så är det så. Det jag sa var att om man känner att filmerna kostar för mycket kanske man ska kolla vart de största utgifterna finns.

En stor utgift (det är ju dock inte en enskild utgift) är att man gör storfilmer med mängder med specialeffekter. Gör mer småskalig drama där man satsar på bra historier och mer okända skådespelare så blir det ordentligt billigare.

Men sen kommer man till den största utgiften.

Marknadsföringen. Oj, vad det går att spara pengar.

Men lycka till att få folk att se din film om de inte har hört om den, lycka till att få biografter att visa den. Än mer om man gjort en småskalig dramafilm...

https://collider.com/avengers-endgame-box-office-budget/

Marvel's Avengers Endgame hade en produktionsbudget på $356 miljoner och en marknadsföringsbudget på $200 miljoner (vilket gör den billigare än Star Citizen, som precis har dragit in $700 miljoner), den har ju å andra sidan dragit in $2800 miljoner, så det var ju väl spenderade pengar (inklusive lönerna för skådespelarna).

---

Och för de som verkar tro på någon Spotify för film och tv, där filmer direkt hamnar på tjänsten, hade nu Disney fått för sig att släppa den direkt på Disney+ så hade den aldrig dragit i de pengarna, även om de hade tagit $25 i uthyrningsavgift. Den hade blivit piratkopierad direkt, och det hade inte funnits ett skäl för väldigt många att betala när det lika väl kunde ladda ner det för samma upplevelse.

Permalänk
Medlem
Skrivet av filbunke:

En stor utgift (det är ju dock inte en enskild utgift) är att man gör storfilmer med mängder med specialeffekter. Gör mer småskalig drama där man satsar på bra historier och mer okända skådespelare så blir det ordentligt billigare.

Men sen kommer man till den största utgiften.

Marknadsföringen. Oj, vad det går att spara pengar.

Men lycka till att få folk att se din film om de inte har hört om den, lycka till att få biografter att visa den. Än mer om man gjort en småskalig dramafilm...

https://collider.com/avengers-endgame-box-office-budget/

Marvel's Avengers Endgame hade en produktionsbudget på $356 miljoner och en marknadsföringsbudget på $200 miljoner (vilket gör den billigare än Star Citizen, som precis har dragit in $700 miljoner), den har ju å andra sidan dragit in $2800 miljoner, så det var ju väl spenderade pengar (inklusive lönerna för skådespelarna).

---

Och för de som verkar tro på någon Spotify för film och tv, där filmer direkt hamnar på tjänsten, hade nu Disney fått för sig att släppa den direkt på Disney+ så hade den aldrig dragit i de pengarna, även om de hade tagit $25 i uthyrningsavgift. Den hade blivit piratkopierad direkt, och det hade inte funnits ett skäl för väldigt många att betala när det lika väl kunde ladda ner det för samma upplevelse.

ja absolut piratkopiering har varit ett problem ett bra tag. Kommer ihåg de gamla dvderna och banden med "you wouldnt download a car".
Drm krävs för att få folk att betala för grejer annars så kommer folk ladda ner/kopiera/filma så har det varit så länge man har kunnat.

Permalänk
Medlem
Skrivet av weawer:

ja absolut piratkopiering har varit ett problem ett bra tag. Kommer ihåg de gamla dvderna och banden med "you wouldnt download a car".
Drm krävs för att få folk att betala för grejer annars så kommer folk ladda ner/kopiera/filma så har det varit så länge man har kunnat.

Fast det var ju inte DRM som gjorde att folk började streama istället för att ladda ner.
Netflix och spotify fungerade så pass bra att det var smidigare än att piratkopiera.
När det nu blir mindre smidigt (otaliga olika streamingtjänster till sammanlagt betydligt högre kostnad) så är skillnaden mellan illegal och legal streaming/nerladdning mindre.

Det finns ju till och med situationer där det är smidigare att piratkopiera än att betala för sig så det är upp till folks moraliska kompass. De som piratkopierar/streamar märker ju inte av DRM.

Visa signatur

Att förespråka Mac på Swec är som att förespråka hybridbilar på en raggarträff i Mora.

Nuvarande stationär: 7800X3D, 128Gb ram, 4Tb nvme, 3x8Tb sata-ssd, 4070 Ti S

Permalänk
Medlem

Det är oerhört viktigt att piratkopieringen stoppas per omgående med total övervakning av befolkningen. Annars kommer barn dö, Ronaldo kommer inte kunna tjäna tre miljarder per år och Reynolds kommer inte kunna få en miljard för en film!

Därför måste alla också teckna dessa fantastiska tjänster som kostar mycket, har sämre utbud, kvalité, tillgänglighet, etc.

Visa signatur

Gaming: MSI MAG X570 TOMAHAWK WIFI | AMD Ryzen 9 5900X | ASUS TUF GeForce RTX 3080 10GB | Corsair Vengeance LPX Black 32GB 3200 MHz | Corsair RM850x V2 | Sabrent 2TB Rocket Nvme PCIe 4.0 | FD Define S | LG 27GP850 | LG 48C1

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av weawer:

ja absolut piratkopiering har varit ett problem ett bra tag. Kommer ihåg de gamla dvderna och banden med "you wouldnt download a car".
Drm krävs för att få folk att betala för grejer annars så kommer folk ladda ner/kopiera/filma så har det varit så länge man har kunnat.

Långt innan dess.
1981: https://en.wikipedia.org/wiki/Home_Taping_Is_Killing_Music
1992: https://en.wikipedia.org/wiki/Don%27t_Copy_That_Floppy

DRM hjälper ju föga dock. Nästan alla musik, all TV och all film som släpps finns att tanka illegalt, tillsammans med en stor andel av all mjukvara och alla spel, speciellt de populära.
Denuvo är väl typ det enda som är känt för att fungera ganska bra (men även det knäcks ju för en del spel).

Visa signatur

Asus ROG STRIX B550-F / Ryzen 5800X3D / 48 GB 3200 MHz CL14 / Asus TUF 3080 OC / WD SN850 1 TB, Kingston NV1 2 TB + NAS / Corsair RM650x V3 / Acer XB271HU (1440p165) / LG C1 55"
NAS: 6700K/16GB/Debian+ZFS | Backup (offsite): 9600K/16GB/Debian+ZFS