Permalänk
Medlem

Hur funkar betting?

Vill spela på presidentvalet, men saknar erfarenhet av spelande. En snabb gav inga uppenbara svar på de funderingar jag har. Jag håller mest på med aktier, så några frågor jag grubblar på:

1. Är ens bet statiskt eller dynamiskt? Dvs: om jag har bettat med 150% uppsida, och betet förändras till att bara bli 100% uppsida - ligger mitt bet kvar statiskt eller sjunker "värdet" på betet? (dvs som en aktie).

2. Kan man likvidera/"sälja" sitt bet i förtid, eller är 'likviddagen' dagen då betet avgörs? (i detta exemplet: när resultatet kommer från presidentevalet).

3. Om det går att "köpa/sälja" sit bet i förtid, tar utställaren (t.ex. Svenska Spel) något som motsvarar courtage, eller är avgifterna inbakade i själva betet?

Tack för hjälpen

Permalänk
Sötast

Jag är inget bra på betting men vill önska dig all lycka.
Du kommer garanterat vara mer vinnare än det amerikanska folket iallafall

Permalänk
Medlem

Om du satsar på att X skall hända, så är det ditt odds när du satte bettingen som är det som utbetalas. Oddsen ändras ofta men det är det som du och bolaget kommit överrens om som är det som gäller.

Säg att du innan säsongen för Premier Leauge började, satsade på att Haaland skulle vinna skytteligan, då var kanske oddset... 10x pengarna? Ju fler mål han gör och ju längre han leder desto lägre kommer oddsen bli, och när det är en match kvar och han leder skytteligan med 5 mål före tvåan, då är nog oddsen nere på 1.01 om ens spelbart.

Vissa bet kan du göra en "cash out" på. Dvs innan matchen är avgjord så kan du, mot ett lägre odds, göra en cash-out och således få ut en vinst, om än en lägre än vad du hade fått om du väntat.

Finns inget som motsvarar courtage inom betting. Du skall inte använda liknelser med aktiehandel när det kommer till betting.

"Avgifterna" det är alla gånger som ett odds inte går igenom.

Om vi tar fotbolls-em som pågår nu, tror många tippade att Tyskland skulle vinna allting. De åkte ut i kvartsfinal. Alla som satsat pengar på tyskland blir av med sina pengar = vinst för svenska spel.

Många satsade nog på att England lätt skulle vinna över Slovenien, de spelade 0-0, alla som spelade på englands vinst, blev av med sina satsade pengar.

Visa signatur

In the real world, size matters. And the big guy always win.

Jag har en svart dator med skärm och tangentbord.

Permalänk
Medlem

1. Du får oddsen du köper.

2. Finns både och.

3. Har bara vart med om att man får det motsvarande oddset, inga andra avgifter.

Visa signatur

Ryzen 5600x (Noctua NH-D15) || Kingston Fury 32GB 3600MHz
ASUS Prime X470 PRO || ASUS GeForce RTX 3080 Tuf OC
Fractal Design Define S (6x chassifläktar) || Corsair RM750X v2
FURY Renegade 2TB || WD Blue 1TB M.2 || LG C2 42" + XB271HUA

Permalänk
Medlem

1. Oddsen ändras aldrig i efterhand (om inte något grovt fel har gjorts, då brukar bettet Voidas dvs du får tilbaka dina pengar direkt och bettet tas bort).

2. Ja de kan du, beror dock på vart du bettar

3. Borde inte vara några avgifter, om det finns så blir du scammad. Använd Bet365, Unibet eller Betsson så kan du va trygg.

Permalänk
Medlem

Tillägg till punkt 1.

Det finns massor av spel där oddsen är dynamiska. Typiskt spel på hästar på ATG. Svenska spel har vissa sådana med. Typ det som kallas "Matchen" men även "Bomben" och liknande spel. Stryktipset med.

M