Permalänk
Medlem

Chello Lan

Hej!

Vi är fem pers som försöker ha ett litet hemmalan, dock har vi ett litet problem. Han vi lanar hos har chello 8/8 och vi har en rauter. Problemet är att bara fyra pers kommer åt internet, antagligen eftersom chello bara delar ut fyra nätverksadresser. Vi har en dator med två nätverkskort samt en korsad nätverkskabel.

Vi har försökt att bara koppla in alla datorer i rautern, men det är bara de fyra första som fick tillgång till internet. Sedan försökte vi att koppla in den sista datorn via den korsade nätverkskabeln till datorn med två nätverkskort. Vi gjorde som det stod i FAQen. Då står det att den sista datorn är ansluten till lokalt nätverk med 100 mbit/s, fast det står även att anslutningen är begränsad eller ingen alls.

Hur ska vi göra för att alla fem ska ha tillgång till interet, går det äns?

Permalänk
Geeks
Säljchef

Använder den datorn ifråga windows "Den som har 2 nätverkskort", så måste ni välja att den skall dela ut internet. Detta hittar du under mina nätverksanslutningar i kontrollpanelen. Högerklicka på anslutningen och välj egenskaper och sedan dela ut.

Visa signatur

Emil Hallestad
Mediasäljare, SweClockers.com

Permalänk
Medlem

Vi har kryssat i det och det funkar ändå inte (asså när vi kopplat ihop den med 2 nätverkskort och datorn som inte får något internet)

Permalänk
Medlem

det enklaste är att koppla en switch efter routern och ge din poolare ett manuellt ip samt ställa in dns manuellt, det kan inte gå fel!

Visa signatur

Yrke: Certifierad Fibertekniker
Hi-Fi: Harman Kardon HK990 |Dynaudio Contour 1.3 | CORDA Headfive | Grado RS1 | Ultimate Ears Super fi5 EB | beyerdynamic DT770Pro 250Ohm | REL B3
HTPC: Intel Nuc Haswell | Console: XBOX One Projektor: Sony HW30ES Duk: Euroscreen Reactor III

Permalänk
Medlem

Vi fixade med korsad kabel, problemet var att vi hade satt dela internet på fel nätverkskort. Det skulle ställas in på det nätverkskort som gick direkt till internet, inte det som delade vidare. Nu funkar det och någon får gärna låsa tråden.

Visa signatur

tr0kel^