Permalänk
Medlem

Hur ska man ranka "svårighets graden" på planeterna, iaf när det gäller svårighetsgarden på uppdrags terminalerna?

Visa signatur

Det kan inte bli mer än fel.
En renrasig homosapiens, en härförare, en titan - kort och gott: en Göteborgare!
Självmord är en långvarig lösning på ett tillfälligt problem.

Permalänk
Medlem

Har någon hört något nytt om den nya "uppdateringen"?

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Stune
Har någon hört något nytt om den nya "uppdateringen"?

Pub27 blev uppskjuten till okänt datum.

Permalänk
Hedersmedlem

Ok, nu nu drar jag från er som spelar, hur fungerar det nya systemet? NGE, hatat eller älskat?

Visa signatur

🖥️ 13600K • RTX 4080 • 32GB DDR5 • 2TB NVMe • LG C3 OLED 42"
💾 4790K • 16GB DDR3 • 14TB HDD • Plex ❤️
💻 MacBook Air M1
🎮 Xbox Series X

Permalänk
Medlem

Asså hur är det att börja nu på detta spel? Körde mycket förut och hade väldigt fin eq, guid, hus och massa sånt men hur är det att starta om nu? Om man kör som artisan är det möjligt att komma in på marknaden eller är alla andra för bra?

Permalänk
Medlem

Testade precis 10-day trialen, var inte speciellt imponerad om man säger så.
En av de första sakerna som hände var att jag skjöt ner några stormtroopers och lootade en "Spraystick". Den visar sig dock som en kub med en "default appearance"-textur?
Bugg i min klient? Är ganska irriterande i varje fall att springa omkring med då själva vapnet är bättre än allt annat jag kommit över eller fått hittils.

Bilder på fenomenet:
http://www.bostream.nu/knug/swg/screenShot0001.jpg
http://www.bostream.nu/knug/swg/screenShot0000.jpg

Visa signatur

Ungos

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av relek
Asså hur är det att börja nu på detta spel? Körde mycket förut och hade väldigt fin eq, guid, hus och massa sånt men hur är det att starta om nu? Om man kör som artisan är det möjligt att komma in på marknaden eller är alla andra för bra?

Ingen poäng. Det är ett helt nytt spel som suger nu. Dom har försökt kopiera WoW och gjort 8 klasser med levelsystem osv. Helt jävla värdelöst är det.

Visa signatur

Landslide.nu - För er som vill diskutera allt mellan himmel och jord i där demokrati och yttrandefrihet ligger som högsta prio

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Smokerdave
Ingen poäng. Det är ett helt nytt spel som suger nu. Dom har försökt kopiera WoW och gjort 8 klasser med levelsystem osv. Helt jävla värdelöst är det.

Jag körde SWG första gången när det kom ut hos en kompis och tyckte det var skitbra, men jag ville inte betala i månaden. Så jag skaffa aldrig spelet förens för ett halvår sen. Då var det ju redan försent såklart, men jag prövade det nya systemet åtminstone en gång och jag mådde illa. Nu är det världens sämsta MMO. Hur kunde de göra så här? Fucking bastards!

Permalänk
Medlem

Jag körde SWG i ca 1 år, vad jag känner nu är att de totalt har våldtagit hela systemet. Synd på ett så fritt spel

Visa signatur

"Don't worry about the world coming to an end today. It's already tomorrow in Australia." - Charles M Schultz

Permalänk
Medlem

När jag började spela Star Wars Galaxies började jag ganska så snart skratta och spelets "små lustigheter", t.ex. att du var tvungen att supa för att sätta på dig rustning. Endast efter en månad eller två så hade jag insett att precis hela spelet var överfyllt av lika bisarr mekanik.

När jag stängde av spelet och började undersöka mer förstod jag att Star Wars Galaxies var skapat som ett socialt experiment baserat på Dungeons & Dragons snarare än ett Star Wars Spel.

"Spelet" saknade nära helt "content", saker och göra, eftersom att huvuddesignern är emot "content". Han har skrivit massor av filosofiska/psykologiska avhandlingar om varför allt skall vara spelardrivet och tillverkarna skall inte lägga in något själva.

Denna ideologi fick till följd att spelet inte bara saknar sätt att sysselsätta folk på, utan har också en nära total avsaknad av allt man kan relatera till filmerna. Skulle du vilja sitta i några månader i streck och bara göra samma saker om och om igen? Isåfall var SWG något för dig. "Sociala band" band skapades inte av att göra saker tillsammans, utan genom att bli tvingad att sluta spela för att bli av med såkallad "battlefatigue" man samlade på sig automatiskt när man var ute. Man behövde också såkallade "buffar" som ökade alla ens stats med 200-300%, såppas bra att en ensam krigare kunde stå i mitten av ett bo med rancors utan att ta skada!

Istället för vilda shootouts så var det bästa vapnet en tvåhandsklubba som gjorde "mindfire". Man kunde också få saker som "actiondisease" och "poison" etc. Nästan alla spelade Teras Kasi vilket fick strider att se ut som valfri kinesfilm och nästan varenda vapen/rustning identifierbar från filmerna var så urbota dåliga att ingen använde dem. T.ex. Stormtrooper rustning var det ingen som använde. Huvudrustningen hette Composite Armor och kommer varesig från filmer eller böcker. Alla använde en sådan rustning men eftersom den gick sönder så fort köpte man den lådvis. Vapen som Han-Solo's "tunga" DL-44 sög så benhårt att ingen använde dem.

Det MÄRKS att spelet var baserat på Dungeons & Dragons snarare än Star Wars... Alla Star Wars grejjor kändes tafatt inskjutna i efterhand utan påtänkt syfte. Jag skulle göra listan på "tveksamheter" flera sidor lång om jag listat allt som arbetade mot att ha roligt och mot att få en Star Wars upplevelse.

Inte nog med det, skillsystemet var såppas komplext och så lättfuskat, att de första åren var lite mer än en kappjakt mellan designernas försök att fixa/balansera medans spelarna bara gjorde det än mer urvattnat. Frammåt slutet spelade nästan alla endast fyra professions utav 32 möjliga.

Hösten 2005 var spelet så åt hel-vete att endast två alternativ återstod... Lägga ner eller försöka med något helt nytt.

Vad du än hört om NGE eller "Players Kit" så bestämde sig tillverkarna för att "Vi börjar om från början igen". Sagt och gjort skalade de ner på varenda trasigt eller icke-starwars system som fanns i spelet. Naturligtvis fanns inte så mycket kvar efter det.

Spelet befinner sig just nu i sin mest enklaste form. Tack vare att de kalhögg hela spelet har de äntligen utrymme för att lägga in det som spelet skulle haft för tre år sedan.

Ett skillsystem är påväg som äntligen låter någon specialisera sig inom sitt favorit yrke (tidigare hade samtliga Master Bounty Hunter exakt samma bountyhunter färdigheter t.ex.), ett pvp ranking system, en stor mängd större PvE content, battlefields, profession-specifika missions etc. Allt som du kan förvänta dig av ett modernt MMO spel.

Jag tror att 2006 och detta "Star Wars Galaxies 2" är framtiden eller slutet på eländet.

Permalänk
Medlem

Slösade precis några timmar på att försöka gillar trial:en... Avinstalleras väldigt omgående.

Visa signatur

EOS 5D • EOS-1D Mark IV • 16-35/2.8L • 70-200/2.8L IS II • 35/1.4L • 200/2L IS • 400/2.8L IS

Permalänk
Avstängd

JemyM.. Saken var ju den att folk GILLADE det spelet. Jag gillade det. Oavsett om det inte fanns något content var det fortfarande roligt att spela. Att skapa sin identitet på servern, att skaffa ett schysst hus med bra läge som man inreder med värdefulla saker osv. Nu är det INGEN som gillar SWG längre, så oavsett om programmerarna är nöjda så är inte spelarna det. Det är bara det att dom vägrar svälja stoltheten och helt enkelt göra det som spelarna vill ha istället för att försöka få till något som dom vill ha men ingen gillar.

Precis som med Sweclockers efter ÖÄ f.ö. Dom tog bort alla oseriösa trådar, men dom vettiga personer som skrev i dom övriga delarna försvann också vilket lämnar oss med den här sorgliga skaran jeansnördar. Tar ni åt er vet ni att det stämmer.

Visa signatur

Landslide.nu - För er som vill diskutera allt mellan himmel och jord i där demokrati och yttrandefrihet ligger som högsta prio

Permalänk
Medlem

Saknar den gamla SWG tiden, eftersom dom har en trial uppe (vet inte hur länge den har funnits uppe) så skall jag pröva och se ifall det är värt att spelas igenom. De 10 dagar man nu har i denna trial, upp till level 10 kan man bli och så.

Men det känns så trist att se ett så bra spel gå till graven, för det känns verkligen som fler och fler lämnar spelet och dom gamla eliterna har stuckit för länge sen.

Visa signatur

skönhet förfaller med åren men en vacker personlighet består hela livet..
Mer CO-OP åt folket.

Permalänk
Medlem

Jag kommer ihåg hur det var när jag spelade SWG realtivt seriöst när det kom ut. Man sprang runt, gjorde hur mycket uppdrag som helst om och om igen för att få upp sina skills, betalade hur mkt som helst på buffs, ut och questa igen.. om och om igen. Det som verkligen gjorde detta spel så speciellt var att det inte på något sätt skulle fungerar utan en större mängd spelare. Detta eftersom att nästan ALLA saker som är någolunda bra att ha tillverkas av spelare som har Artisan som yrke. Bakom varje item finns det nästan som en historia bakom. Då tillverkaren av objektet först blir tvungen att mina upp det som behövs etc. Detta ger som följ att spelet aldrig skulle fungera ifall antalet spelare sjönk under en viss nivå. En sak som jag verkligen tyckte om med detta spel var att man kunde bygga egna städer, där sedan en person utsågs till borgmästare. I denna stad kunde man sedan sätta upp lamper etc. Även kanoner som, ifall din stad tillhörde Imperiet, då skjöt ner alla dom som var medlemmar av the rebels. Denna funktion gav en viss känsla av samhörighet med ens grannar etc.
Nu när dom ändrat på hela spelet och försökt få det att likna wow typ så är det ingen ide att ens börja spela det. Antagligen så är alla som spelar just nu så otroligt duktiga på sina "yrken" så en ny spelare i dagsläget aldrig skulle ha en chans. Tex att starta som Artisan nu tror jag är helt omöjligt då det skulle ta lång tid innan man skulle kunna komma upp till de artisans som spelat en längre tid. Vilket då skulle resultera i att man inte skulle kunna anpassa sina priser efter marknaden utn det skulle resultera i att man blev helt pank istället.

Jag är trött och jag har antagligen stavat fel på typ 50% av allt jag skrivit. Sen är jag såpass trött så jag vet typ inte riktigt vad jag skrivit heller. men men.

Permalänk
Medlem
Visa signatur

We're special in others ways. Ways our mothers appreciate.

Permalänk

Klart det finns hopp via SWGemu, dock så kommer det ta tid, väldigt lång tid! Vi pratar om minst 6-12 månader innan vi får se en spelbar verision av pre-cu, tyvärr!

Visa signatur

[rDe]
Namow/Namok/ioiny - Chimaera - Rip
Chy - Balnazar - WoW

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sweman2k
De 10 dagar man nu har i denna trial, upp till level 10 kan man bli och så.

Men du får inte lämna stationen du börjar på, och du spelar igenom den på en kvart. SOE vill inte att folk ska spela SWG.

Visa signatur

Landslide.nu - För er som vill diskutera allt mellan himmel och jord i där demokrati och yttrandefrihet ligger som högsta prio

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Smokerdave
Men du får inte lämna stationen du börjar på, och du spelar igenom den på en kvart. SOE vill inte att folk ska spela SWG.

Haha ja! jag märkte det. Jag minns då jag prövade SW:G för första gången, det var också via en trial, men då fick man iallafall börja på samma startpunkt som alla andra, dvs dom som hade köpt orginalet.

Med andra ord, först på rymdbasen för att gå igenom träningen, sen fick man ta sig ner till ökenplaneten och börja i staden så fina minnen därifrån, alla newbies inkl jag själv som sprang runt och inte visste vad man skulle göra, jag hade mitt första vapen, en lång pinne att slåss med haha.

Många fick dom hjälp av dom som spelat ett bra tag och ville hjälpa alla newbies.

Men i denna trial? wtf! fick inte lämna basen nej, jag ville flyga till en planet, OCH då stod det att om jag vill uppleva allt annat så skulle jag skaffa mig spelet så att säga.

Kul *not* att man bara fick uppleva rymdbasen men inte allt annat som man åtminstonde fick göra förut i gamla trialen.

Antingen vill dom att folk inte ska spela SWG som du nämnde, eller så vill dom väl inte att folk skall få märka hur öde planterna egentlgien är på folk iomed att många lämnat sedan dom ändrade hela spelsystemet.

Visa signatur

skönhet förfaller med åren men en vacker personlighet består hela livet..
Mer CO-OP åt folket.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jarefjäll
Klart det finns hopp via SWGemu, dock så kommer det ta tid, väldigt lång tid! Vi pratar om minst 6-12 månader innan vi får se en spelbar verision av pre-cu, tyvärr!

Ior? Dvs den riktiga Ior/Ioiny??

Hah, isf stöter man ihop med dig lite titt som tätt.. hoppas allt är väl med dig.

/Essa

Permalänk
Medlem

Info om en ny trial.

http://www.gameinformer.com/NR/exeres/5818EA27-400F-44DE-9018...

“We’re so pleased to be able to open up the full versions of Star Wars Galaxies: An Empire Divided and Jump to Lightspeed for a full two weeks,” said Jason Willig, senior director online for LucasArts. “Star Wars Galaxies is the only place where players can experience their personal Star Wars adventures twenty-four hours a day, seven days a week, and downloading our newly-enhanced 14-day trial of the game is the perfect way to jump right in and start playing.”

Inte spelat själv på länge, är sugen på att aktivera en månad bara för att se om någon man känner igen är online och hur det är nu.

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Henpojk
Ior? Dvs den riktiga Ior/Ioiny??

Hah, isf stöter man ihop med dig lite titt som tätt.. hoppas allt är väl med dig.

/Essa

Såklart det är orginal ior Fyfan vad jag saknar dig. Och tanstoms, dudly och alla andra helgoa tsa'are. Fyfan vad jag saknar er =(

I alla fall, till er alla från swgEmu.com

http://www.swgemu.com/nov15-2006.php

Se, njut, gråt!!

Visa signatur

Sydney > Sverige
[Those where the days gaming] Ioiny Or-lo - ReDevils n' Fusion for life rip -05 ; Namow - TSA n' ReDevils Jedi rip -05:: rDe Chimaera PvPer! Pre-cu veteran

Permalänk
Medlem

Usch börjar fan nästan gråta när man ser Jedi fighten... GIVF BACK PRE-CU!

Permalänk

Nice, det finns hopp alltså.. man kanske får springa runt i en pre-cu värld en sista gång innan man kör ner SWG-skivorna i mixern...

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SpiroTris
Nice, det finns hopp alltså.. man kanske får springa runt i en pre-cu värld en sista gång innan man kör ner SWG-skivorna i mixern...

Det finns alltid hopp. Jag vet för jag har spelat det =>

Visa signatur

Sydney > Sverige
[Those where the days gaming] Ioiny Or-lo - ReDevils n' Fusion for life rip -05 ; Namow - TSA n' ReDevils Jedi rip -05:: rDe Chimaera PvPer! Pre-cu veteran

Permalänk
Medlem

tufft

Visa signatur

Core i7-8700K - Noctua NH-U14S - ASUS PRIME Z370-A - Corsair Vengeance 32GB DDR4 - RTX3070 - MASSA SSD - Define R4 - Corsair RM750X V2 - Asus Swift PG278QR
Mer CO-OP åt folket!

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jare
Det finns alltid hopp. Jag vet för jag har spelat det =>

Dock aldrig för ett riktigt spelbart pre-patch SWG. Det är bara att inse fakta på en gång och förstå att om någon server blir riktigt lyckad kommer SOE stänga ner den fortare än någon hinner säga "OH NOES!"....

Men jag vill fortfarande springa runt i ett pre-patch swg en sista gång

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SpiroTris
Dock aldrig för ett riktigt spelbart pre-patch SWG. Det är bara att inse fakta på en gång och förstå att om någon server blir riktigt lyckad kommer SOE stänga ner den fortare än någon hinner säga "OH NOES!"....

Men jag vill fortfarande springa runt i ett pre-patch swg en sista gång

Det kan dom inte göra. Emun har aldrig varit olaglig och kommer inte bli det heller. Alltså kan dom inte under några som helst omständigheter dra ev. servrar inför rätta.

Det enda en server inte får göra är att ta ut "subscriptions" eftersom man då "köper" spelet. Händer inte detta så är det en modifikation av swg och som i sin tur inte är olaglig. There you have it

Visa signatur

Sydney > Sverige
[Those where the days gaming] Ioiny Or-lo - ReDevils n' Fusion for life rip -05 ; Namow - TSA n' ReDevils Jedi rip -05:: rDe Chimaera PvPer! Pre-cu veteran

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jare
Det kan dom inte göra. Emun har aldrig varit olaglig och kommer inte bli det heller. Alltså kan dom inte under några som helst omständigheter dra ev. servrar inför rätta.

Det enda en server inte får göra är att ta ut "subscriptions" eftersom man då "köper" spelet. Händer inte detta så är det en modifikation av swg och som i sin tur inte är olaglig. There you have it

Jasså? Guildpolarna säger att det är olagligt i amerika :<

Aja, men då finns det ju hopp... utöver dom andra femhundrasjuttioelva stora problem som uppkommer då folk försöker skapa sig seriösa freeservers

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SpiroTris
Jasså? Guildpolarna säger att det är olagligt i amerika :<

Aja, men då finns det ju hopp... utöver dom andra femhundrasjuttioelva stora problem som uppkommer då folk försöker skapa sig seriösa freeservers

Eftersom jag själv var på väg att starta en server så har jag kollat upp allt sånt. Till och med varit i kontakt med advokater och så vidare. Vill inte sätta sig i skiten men det skulle inte vara några problem sa han!

Klart det kommer finnas problem men herregud vad har inte swg n

Visa signatur

Sydney > Sverige
[Those where the days gaming] Ioiny Or-lo - ReDevils n' Fusion for life rip -05 ; Namow - TSA n' ReDevils Jedi rip -05:: rDe Chimaera PvPer! Pre-cu veteran

Permalänk

Sant sant, jag är så fruktansvärt anti freeservers bara... Har suttit i det träsket förr och vet utav erfarenhet att det aldrig kan bli bra.

Man blir så trött på folk som tror att ett sönderpatchat mmorpg kan "komma tillbaka"... Säger inte att någon här har antydigt något sådant men det finns massvis med folk som håller på sådär

Jag är iaf, som sagt, riktigt sugen på att få komma in i ett pre-cu / pre-nge SWG, springa runt någon dag och lattja med polarna och ha kul.. Vore schysst med en server med snabb skillgain så man kunde joina och börja pvpa omgående.

Så kan man ha reunions med polarna och grejer