Permalänk

Compaq hittar inte allt minne!

Tjejen har en Presario som jag har petat i mer minne, det sitter 2*512 i vilket är max som moderkortet enligt manualen klarar av, problemet är att i bios så finns det bara 2*256 vilket känns djävligt, jag gissar att det inbygda grafikkortet tar en del minne men inte lär det ta 512 i anspråk, frågan är vad jag kan göra.
Har inte uppdaterat BIOS men ska göra det snarast.

//G

Permalänk
Medlem

Högst troligt så dinna minnen av fel typ som du satt i, låter också som du har en lite äldre burk, tror inte heller att nån biosuppgradering kommer hjälpa.

Om du tittar på dina minnen du skaffat har det chip kanske på båda sidor eller bara på en sida ?
En del äldre datorer kan bara hanter tex 512Mb moduler om minnet är konfiguerat på ett visst sätt, och om man sätter i fel typ så blir det precis som du får, att det bara hittar halva mängden.

Kommer inte ihåg detaljer om minnestekniken som var förut om detta med hur chippen skulle vara konfigurade, men kanske nån annan som kan.

Visa signatur

Acer Predator Helios 300

Permalänk

Det sitter minnesmoduler på bara ena sidan, det roliga var att i manualen så står det att moderkortet hanterar PC 2700 -3200 minnen men i datorn så sitter det ett 4200 minne från fabrik, jag köpte ett likadant i tron om att det skulle funka.

Som jag sagt tidigare, fy fan för märkesdatorer. dom är dyra och dåliga.

//G