Permalänk
Medlem

Tacksam för hjälp ang WIFI-utbyggnad

Hej. Jag skulle behöva utöka WIFI från ett hus på fastigheten till ett annat som ligger 20 meter ifrån. Har inte så mkt koll på nätverksbyggnad så tänkte fråga här

Fastighet 1 har ADSL med router Thomsom TG585 och kör ut trådlöst.
Fastighet 2 är nybyggd och är ett parhus för 2 familjer. WIFI från fastighet 1 räcker precis (och mkt svagt) till ena "lägenheten" i nya huset och skulle behöva förstärkas.

Har försökt läsa mig till lite hur man ska göra och har lite frågor.
hur fungerar en accesspunkt eller en repeater?
är det enklast att gräva kabel och måste man då fysiskt borra hål i väggarna för att få ut och in kabeln eller finns det smidigare sätt. Och när man grävt kabeln, hur fixar man det i änden? vad skall sitta där och hur?

Permalänk
Medlem

1) Dra kabel om det går.
2) Trådlös brygga - funktionellt upplevs det precis som 1). Tex 2x http://www.davido.se/shop/product_info.php?cPath=55_61&produc...

Permalänk
Medlem

tack för svaret men skulle behöva lite mera info.

dra kabel? hur och till vad?
trådlös brygga verkar enklare? vad är nackdelen?

om du connectar i nya huset till nätet trådlöst med mobil eller dator är det samma nätverk som i orginalhuset om man bryggar ? och gör man säkerhetsinställningarna i bryggan eller i routern?

Permalänk
Medlem
Skrivet av kribb:

dra kabel? hur och till vad?

I nedgrävt rör mellan husen är att föredra. Självklart måste du ta dig "in" i huset med kablen. Antingen genom håltagning eller fulingar som fönster etc.

Citat:

trådlös brygga verkar enklare? vad är nackdelen?

Om men inte har ett rör att dra kabel i - ja. Nackdelen är kostnaden - samt att du ligger på max 100Mbps. Kabel = 1000Mpbs.

Citat:

om du connectar i nya huset till nätet trådlöst med mobil eller dator är det samma nätverk som i orginalhuset om man bryggar ?

Om du bryggar samman husen är det samma sak som att dra en kabel = ett gemensamt nät.

Citat:

och gör man säkerhetsinställningarna i bryggan eller i routern?

Wifi setup i bryggorna som kopplar samman husen har ingen att göra med wifi setup i routern.