Server till spel, ddns?

Permalänk
Medlem

Server till spel, ddns?

Hejsan!

Jag har alltid periodvis hostat diverse spel med min server dator. Ark, Conan, Space engineers, etc.

För några få veckor sedan genomförde antingen stadsnätet eller Bahnhof någon uppdatering. Kommer inte ihåg exakt vad det var, men har för mig det var IPV6 eller säkerhets relaterat.

Nu sitter jag här och skulle starta min server precis som vanligt och ingen kan ansluta. Jag upptäckte då att min router säger att jag har en public ip, men tittar jag upp den online, har jag en annan. Båda är helt nya, och inget jag känner i gen. Haft samma IP adress i årtal. Men ingen av dessa nya (eller min äldre) fungerar när kompisarna försöker ansluta.

Provade sätta upp en DDNS via asus router verktyg, men den tycks inte fungera. Vet även att jag förr använt något liknande som D-link hade (den fungerade).

Har även för mig att jag vid något läge installerat ett program som skapade en dns kompisar kunde ansluta till (men det var över 10 år sedan). Finns det sådana ddns program man kan installera på datorn längre?

Jag känner även till Hamachi såklart, men den är inte aktuell då andra behöver installera den också.

Jag har en asus router - RT-AC86U för referens. Haft denna i årtal och inte haft några problem förns nu.

Visa signatur

Patience is a virtue.

it is better to ask for forgiveness than to ask for permission.

Permalänk
Hedersmedlem

Gissningsvis har Bahnhofs satt dig bakom CGNAT, vilket blivit rätt vanligt. Skulle tro att den IP du har som du säger är publik faktiskt är en CGNAT-adress (100.64.0.0/10, alltså från 100.64.0.0 till 100.127.255.255).

Om din WAN-IP (den på routern, inte den du ser när du kollar online) är i det spannet har du CGNAT och din dator går inte att nå utifrån. Isåfall måste du kontakta Bahnhof och be dem ge dig en publik IP igen.

Visa signatur

Asus ROG STRIX B550-F / Ryzen 5800X3D / 48 GB 3200 MHz CL14 / Asus TUF 3080 OC / WD SN850 1 TB, Kingston NV1 2 TB + NAS / Corsair RM650x V3 / Acer XB271HU (1440p165) / LG C1 55"
NAS: 6700K/16GB/Debian+ZFS | Backup (offsite): 9600K/16GB/Debian+ZFS

Permalänk
Medlem

Du behöver beställa publik ip. Ring kundtjänst så fixar de det mot en månadskostnad.

Eller byt till en annan operatör som inte gör såhär utan att berätta om det.

Permalänk
Medlem

Tack för info, får kontakta deras support imorgon då!

Visa signatur

Patience is a virtue.

it is better to ask for forgiveness than to ask for permission.