Berätta om varför du tog steget över till bärbart?

Permalänk
Medlem

Berätta om varför du tog steget över till bärbart?

Tja!

Tänkte höra lite med er och er portabla burk.
Jag köpte min Zepto 3215w för en billig peng, mest kanske för att surfa lite i sängen och glo på nån film, hade i princip inga krav på datorn...

Men nu har jag haft datorn i 3 veckor och har inte ens tänkt på min stationära burk(se signatur). Jag måste säga att jag är en gammal räv som har nördat mig extremt mycket med datorer, men nu för tiden har jag ingen lust att "leka" med datorn, hur ska man skriva de... Typ testa 5 olika program om dagen, byta hårdvara, gå på lan, kolla datorpriser. Utan nu vill jag bara det ska fungera! Nu med min bärbara kan jag kan sitta på kontoret, i köket, sängen, soffan och sist men inte mist på dass och göra det jag vill!

Och eftersom jag inte spelar speciellt moderna spel så fungerar det med dagens billiga bärbar-grafikkort. Jag spelar kanske 1 timme i veckan. Resten av tiden surfar jag, ser på film, lyssnar på musik och kommunicerar med folk, typ inget särskilt egentligen.

Jag är grymt sugen på att sälja min stationära då jag tydligtvis inte använder den...

Någon mer än mig som helt har gått över till en bärbar dator och helt lämnat den stationära? Och trivs bra med det? Inte saknar något? Tankar och funderingar?

Visa signatur

Baaahh

Permalänk
Medlem

Jag köpte min Zepto i sign till skolarbete. Men efter att jag fick hem den har jag inte direkt lekt eller spelat med någon av mina stationära.

Jag vet vad du kan göra med din stationära, sätt den på att folda med smp 24/7

Sitter på sweclockers med min w850i B-)

Permalänk
Medlem

Jag köpte min första (användbara) bärbara för c:a 1,5 år sedan i samband med att jag separerade från min dåvarande flickvän och lät henne behålla den stationära samt pga att jag varit sugen på bärbar ett tag och ville ha något som det inte krävdes ett helt rum för eftersom jag inte skulle ha plats för det där jag skulle komma att bo.

Jag har inte ångrat mig en sekund då prestandan i de bärbara idag är så pass bra att man kan spela alla möjliga spel och filmer samt att hårddiskarna är stora nog att rymma allt man vill och "behöver" ha med sig on-the-go.

Nu sitter jag på två bärbara hemma och det är så lugnt (mycket tystare än alla stationära jag någonsin hört) och skönt eftersom jag kan sätta/lägga mig vara jag vill och göra vad jag vill.

helt enkelt så är jag en som gått över helt och hållet från stationär och kommer aldrig att gå tillbaka, jag ser ingen som helst fördel med stationär för vanligt bruk, och om det är någon som säger priset så kontrar jag med att det finns bärbara för c:a 5000:- (kanske billigare) som duger för 95% (gissning) av användarna.

Visa signatur

Asus A6Ja Q028, HP Compaq 2510P, Asus Eee 1000H

Permalänk
Medlem

Jag har en HP Pavilion XT1250 (12" tablet) som jag köpte pga. att jag blev trött på alla papper och anteckningar i samband med skolarbete.
Jag både jobbar och pluggar och använder datorn i båda sammanhangen, då är det smidigt att ha en och samma dator för båda delar.

Dock så använder jag nästan bara laptopen när jag är hemifrån. Hemma har jag en 19" med ordentligt grafikkort, skrivbord, numpad, sjysst mus och härlig musmatta - något jag ej har till laptop.
Visst, det går att koppla in, men då blir den en jäkla massa pluggandes varje dag, och så vitt jag vet finns det ingen docka för denna laptop heller.

Men för Office, Surfning och Chat så är de jämlika.

Visa signatur

Spelar mestadels Arma 3, men även sådant som Factorio och Rimworld.

Permalänk
Arvid Nordqvist-mannen

compaq presario 2711AE

Kommer alltid att föredrar stationära datorer framför bärbara pga en hel del
just nu har ja en laptop för att ja fick den av farsan plus att jag inte har en stationär burk som funkar även för att mitt rum är för litet för en stationär burk sofar. plus att vi har (anser jag iaf) kassa datorer på våran skola och även ett kasst nätverk

Permalänk
Inaktiv

Jag är nu inne på min femte bärbara PC och tredje macbook och första macbook Pro (ja jag nördar mig en hel del) jag skaffade min macbook endast för att ha när jag gick i högskolan (mest pga batteritiden) jag hade då redan haft bärbar PC i ett par år som jag skaffade för att jag helt enkelt förflyttade mig mycket mellan min flickvän och mitt hem och det var lättare så (på den tiden spelade jag inte speciellt mycket utan det var mest IRC och sådant).

Permalänk
Medlem

tog aldrig steget över utan köpte en sådan också...

Visa signatur

E2160 @ 3,2 , scyte infinity, p35 ds3, 4gb corsair 800mhz, Sapphire 5850 1gb. Intel x-25 V 40gb, 1x western digital black. /laptop amd x2 2.2ghz 3gb 5730.

Permalänk

Köpte min Macbook eftersom jag veckopendlar mellan två ställen och det är rätt najs att ha en dator på helgerna...

Använder dock min stationära PC nästan lika mkt, men mest för att den har stor skärm etc. Rätt najs med en laptop brevid till MSN, iTunes etc när man spelar på den stationära också

Och förstås inte så dumt att ha med till skolan heller.

Permalänk
Medlem

Fick min när jag började på IT-Gymnasiet för 5 år sedan och har fortfarande kvar den, den fungerar faktiskt fint fortfarande.

Visa signatur

IBM R40

Permalänk
Avstängd

Köpte min Zepto 3415 för det är så otroligt smidigt med bärbart, man kan ta med sig den överallt i stort sett. Då jag ligger i lumpen är det guld värt att kunna glida in på msn eller se på nån film på kvällen så man får lite kontakt med omvärlden.

Visa signatur

Zepto Znote 3415W - T7500 2.20GHz Intel® Core™2 Duo 4mb, 160GB hdd 7200rpm, 4GB RAM, Go8600M GT

Permalänk
Medlem

Fick inte plats med någon stationär i ettan

Permalänk
Medlem

Jag ville ha en mac utan att först bli miljonär, så jag köpte mellan MacBook som hade ett vettigt pris.

Visa signatur

"Problemet med socialism är att till sist tar alla andras pengar slut" - Margaret Thatcher

Permalänk
Medlem

Åker till Thailand på onsdag och har köpt en bärbar för att kunna surfa på hotellet där, men vet inte om jag ska lämna tillbaka den innan jag åker... :/

Visa signatur

Citera för svar!

Permalänk

Fru+dotter+37m2 lägenhet=bärbar.

Visa signatur

Workstation: i7 6800k, nVidia GTX 1070 8GB, 32 GB Ram.
Bärbar: Dell XPS13, i7@2600Mhz, 8 GB, QHD+.
Filserver: Gammal U36SD i5. Inbyggd UPS :-P
Pad: Asus Vivotab Smart.
Battlefield 3

Permalänk
Medlem

Re: Berätta om varför du tog steget över till bärbart?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av candyraver
Jag måste säga att jag är en gammal räv som har nördat mig extremt mycket med datorer, men nu för tiden har jag ingen lust att "leka" med datorn, hur ska man skriva de... Typ testa 5 olika program om dagen, byta hårdvara, gå på lan, kolla datorpriser. Utan nu vill jag bara det ska fungera! Nu med min bärbara kan jag kan sitta på kontoret, i köket, sängen, soffan och sist men inte mist på dass och göra det jag vill!

Precis samma för mig. Jag har gått från att älska att pilla med datorn till att genuint avsky att kräla runt på ett dammigt golv, slå i huvudet i skrivbordet samtidigt som man felsöker någon mystisk bios-signal. Jag saknar inte min usla stationära överhuvudtaget.

Sen är det ju ett extra plus att jag kan ta med den när jag besöker hemtrakterna eller bara behöver en extra dator i skolan.

Visa signatur
Permalänk

Köpte mig en bärbar, men jag satt aldrig vid den:) sålde den och gick tillbaks till stationärt

Visa signatur

amd 6000+ x2 4 gig pc6400 4 tib Lagring, asus 790fx osv osv

Permalänk
Medlem

Vad är det för fel att ha både och

Jobb/plugg = bärbara

mer krävande gaming = stationär (är ju typ 3 ggr snabbare i spel)

har man en etta förstår jag att man inte vill ha en stationär med alla sladdar och fläktar

Visa signatur

|| R9 7950X MSI PRO X670-P WIFI 32GB-DDR5-6400c32 MSI RTX4080 Ventus 3X OC || CORE i9 12900KF MSI Z690 Tomahawk WIFI DDR4 32GB-3600c16 Gear1 TUF RTX3080 OC V2 || R7 5800X3D X570S CH8 Extreme 32GB-3800c18 Gigabyte RTX3080 GAMING OC || R9 5900X(B2) B550-F 32GB-3800c18 EVGA RTX3070 FTW Ultra || R9 3900X X470-Prime Pro 32GB-3200c16 MSI RTX2070 Super ||

Permalänk
Medlem

Jag ville kunna spela WoW både hemma och ute i sommarstugan utan att behöva stoppa in hela burken i bilen varje helg. Att bara flytta runt hemma så man t.ex. kan ligga i sängen och kolla på Heroes, Lost etc etc var också en stor anledning.

Var mer ute efter en desktop replacement, gärna så stor som möjligt men som ändå gick hyffsat smidigt att flytta omkring. Bär nästan aldrig med mig datorn till kontoret eller kompisar ändå.

Min stationära burk huserar sedan 2006 nedmonterad i garderoben...

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Har både och, två bärbara + en stationär. Kunde inte ta steget över helt till bärbar eftersom dom ligger så pass efter i spel prestanda gentemot en riktigt bra stationär dator. Men jag kör med både och

Visa signatur

Desktop: Core I7 2600K @ 4Ghz, 8GB Corsair XMS3 DDR3 @ 1600 MHz, GTX 680.
TV-dator: Core I7 965 @ 3.6 Ghz, 6GB Corsair XMS3 DDR3 @ 1333 MHz, EVGA GTX 680.

Dell XPS M1730, X9000 @3.4 GHz, 4GB, 9800m GTX SLI, 320GB Raid 0 SATA, AGEIA PHYSX, 1920x1200 WUXGA Screen.

Permalänk
Medlem

Men Magnus, om du bara har en laptop märker du inte hur mycket bättre en stationär är!

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Jag tog steget... och gick tillbaka. Orkade inte med den lilla skärmen och den dåliga ergonomin.

Dessutom är stationära framtidssäkra och lättreparerade då allting är standardprylar man kan byta ut.

Visa signatur

Something is wrong with science – fundamentally wrong. Theories just keep getting stranger and stranger.

Permalänk
Medlem

Har min bärbara mer som komplement till min stationära, men jag tror att min stationära ligger på 90% av användningstid för mig, även om mina bärbara är spelbar. Blir mer naturligt, sitta hemma med en större skärm, större tangentbord, och riktig mus. Tänkte tillo med avveckla min Samsung till min flicka istället.

Visa signatur

Tyan 2895 with dual Opteron 252, 74GB raptor, 7800gtx, 2GB ram, powered by Corsair 620
Samsung X11, core2@1,83GHz, 1 GB ram, 7400GO
IBM tänkplatta, core2@2,00GHz, 2GB ram, ATI FireGL5200

Permalänk
Medlem

kom på att jag slutat uppgradera den stationära på flera år utan att vara mindre nöjd, passade på att köpa en snygg bärbar som man kan ha i sängen och titta på film på och surfa osv, vilket jag gör just nu! sen att den kan köra gears of war i full upplösning med det mesta på skadade ju inte direkt!

Permalänk

Jag har haft billiga bärbara datorer i runt 10år, men de har aldrig varit i närheten av en stationär för mig.
Prestandan har aldrig varit ett problem, snarare att det bara är en skärm som dessutom är liten. Även dåligt tangentbord och att man måste stoppa i två kablar och masa varje gång man skall använda dem. Ena kabeln till ström och andra till musen, som det dock nu börjar bli trådlösa bluetooth utan extern adapter. (jobbigt att ha adapter som man måste ta fram varenda gång)

Dessutom är de jobbiga att släpa runt på och väskan på ryggen är propppfull med böcker, kompendium etc.
Jag kallar min nuvarande bärbara i skolan för f-nskapet, likaså mina kamrater. Så när vi t.ex. på morgondagen skall göra något där den bärbara underlättar så kan de säga, ta med dig f-nskapet imorgon, så vet jag direkt vad de menar. -Aldrig att jag tar med den i onödan till skolan.
Namnet kommer främst på att det är jobbigt att bära med dem hela dagen, även när man står med matbrickan etc så har man en stor väska på ryggen och en datorväska kring axeln. Men när vi använder den bärbara för vissa moment på skolan, så underlättar den arbetet avskyvärt.

Annars gillade jag min förra bärbara mer i hemmet då jag kunde använda den i sängen, men min nuvarande kan inte användas direkt på sängen p.g.a. överhettning. Så min nuvarande bärbara blir inte mycket använd i hemmet.

Egentligen skulle jag på min nästa bärbara satsa på att få en sval sådan som jag kan använda direkt i sängen, men då man köper så brukar det främst vara prestanda man tänker på, fast det ofta är det minsta problemet på en bärbar. T.ex. den inbyggda diskettstationen i min bärbara har jag tusan så mycket mer nytta av än om cpun vore 1GHz högre, orka släpa runt på en usb-diskettstation. (all utrustning har inte ännu gått över till usb för usbminne, dessutom är inte alla prylar spritt nya)
*edit*
Jag håller med flera ovanför att prestanda idag inte är lika kritisk som förr, har man en hyfsad ny dator med mycket minne så går det mesta viktiga som man måste göra precis likabra.

Visa signatur

[Core i7-3930K med 32GB ram, 2*256GB SSD] & [Core i7 3770K med 16 GB RAM, 256GB SSD] som tillsammans har ett [HD 5850 1GB] och 3st 24".

Permalänk
Medlem

Jag var väldigt skeptisk till laptops tidigare, men hösten 2006 skulle jag ut och resa (transsibiriska + japan i tre månader) och hade behov av en laptop. Jag skaffade mig då en 6214W som jag var oerhört nöjd med. Dessvärre blev den stulen strax före avresa och jag köpte istället en MSI s270 12" från Komplett (som då hade barebones som dom själva satte ihop) ett par dagar före avresa. Jag var grymt nöjd med den, men när jag kom hem saknade jag ett kraftfullare grafikkort och sålde den för att på nytt skaffa mig en 6214W.

Idag skulle jag inte kunna tänka mig att inte ha en laptop, och har (uppenbarligen) fått ett stort intresse för bärbara datorer.

Jag kan inte påstå att jag saknar någonting alls jämfört med en stationär. Jag har aldrig haft någon värstingdator, så det har inte varit något problem för mig att grafikkorten inte presterar lika bra som de stationära korten gör.

Permalänk
Medlem

Jag vet faktiskt inte hur det kommer att bli. Just nu har jag en stationär men jag planerar att köpa en bärbar då jag är ute och reser så mycket. Men det kommer nog bli så att man kommer sitta mer vid den bärbara än den stationära. Då den bärbara är nyare samtidigt som man har bättre prestanda på denna.

Permalänk
Medlem

Jag har haft 2 laptops just nu är min laptop min snabbaste maskin men ska spara ihop till en stationär ja ska bygga ihop sj te sommarn,laptop älskar jag för jag lanar mkt och så tex :Counter strike source och lättare spel ... den klarar dom utan problem

Visa signatur

Cpu : Intel i5 9400F Gpu : Asus geforce rtx 2060 6 gb Ram: 16 gb ddr4 Moderkort : Asus prime b360M Nätaggreagat : Corsair tx 650 w Hårddiskar : samsung spinpoint f1 500gb, WD eco green 1 tb Chassi : Cooler Master Elite 430
Fri frakt inet : http://www.inet.se/artikel/6101343/fraktfritt-sweclockers-vid...

Permalänk
Medlem

1. hadde uppgraderings mani och köpte typ nytt grafikkort 3 gånger per år osv, fastän jag aldrig spelar nästan så det fick ett slut då jag sålde stationära o köpte bärbart

2. den är tystare

3. lättare att ta med.

4. lätt att flytta mellan tvrums tvn och sovrums tvn hehe

5. tar mindre plats

Visa signatur

Gam dator: Rampage 3 Extrem, 6x4GB Ram lägsta hastighet på minnet är 1600mhz Högsta G.skill ripjaws 2133mhz + ramkylare, Processor(ER) 6Core12Trådig Xeon x5660 Men eftersom jag haft så jädra ont i ryggen har jag bara kommit till att ta ut gamla processorn den nya ligger ihopklistrad i ett brev en x5670(Kan vara 75) Iaf många multipliers högre. Ljudkort Asus Z. Några normala diskar + 2ssd Intel 730 mm. Gfx Asus matrix platinum 290x. Corsair hx650 ca 3 år gammalt. Fractal design R4 window. Skärm phillips brilliance 29" 2560x1080p Finfin skärm :)