Inlägg

Inlägg som Camel-en har skrivit i forumet
Av Camel-en

Vad vill du "vinna"? Den routern klarar en 100/10 lina utan problem, den har Gbit på LAN. Den klarar dina tillbehör utan problem. Det enda du möjligen kan tjäna på att byta router är bättre räckvidd. Men då är det så många faktorer som spelar in, så om du kan göra allt det du vill idag från de platser som du framförallt kör wifi ifrån, så är det bara att kasta pengarna i sjön med en ny router.

Av Camel-en
Skrivet av 93Clocker:

Ah va trevligt var precis min tanke också att slippa HTPC. Så hur funkar det då? Man går in i någon typ av meny sedan letar rätt på sin nas sedan filen man vill spela upp ?

Ja i tv:n väljer du bara källa Synology. På nasen lägger du filerna i de färdiga mapparna video, music etc. Enda är att du måste packa upp filerna du lägger där.

Av Camel-en

Jag har ett par Samsung ES8005 hemma, de spelar upp de flesta format i 1080p, direkt från min NAS. Rätt nice att slippa använda HTPC:n.

EDIT: Du behöver inte AllShare installerat då båda har DLNA. Har en Synology 211 och det funkar alldeles utmärkt.

Av Camel-en
Skrivet av alexzpro:

Håller med ovanstående om att köpa en billigare tv som ej er smart och köpa till exempel en boxee eller en htpc. Har en "smart tv" i huset och den är inte så roliga att ha och göra med!

Kan inte riktigt hålla med ditt intryck om Smart TV, Vi har 2st Samsung ES 8005 i huset och sedan dessa är inköpta så används HTPC:n inte alls. Funkar hur bra som helst att surfa med och kolla på tex SVT Play etc, Skype, Talk och Facebook fungerar faktiskt riktigt bra. Streamar film direkt från NAS:en 1080p via trådat till ena tv:n och via wifi 5GHz till andra tv:n inga som helst problem. Använder ett billigt usb tangentbord (Ace skräp) till apparaterna och funkar kanon det med. Däremot så har vi på jobbet en Sony 55HX75 och där är det otroligt segt och omständigt att använda allt som har med Smart TV att göra.

Av Camel-en

Gigabyte har ju dual BIOS, så bara byta vid uppstart.

Av Camel-en

Har en 55" och en 46". Bra färger och överlag bra bild med digital signal dock som någon påpekade förut så kan man ibland se lite bakgrundsljus. Svärtan var bättre på min gamla Sony W2000. Den är otroligt tunn och lätt. Alla in/utgångar sitter bra för montering på vägg. Smart-TV apparna är sådär, några är ok och några är helt värdelösa. Trevligt med Skype i TV:n. WiFi funkar riktigt bra. Fungerar bra mot min NAS. Trevligt att kunna styra TV apparaterna med både S3:an och paddan och man kan via TV:n kolla på TV i både mobilen och paddan. 3D fungerar bra men man blir trött i ögonen.

Av Camel-en
Skrivet av TimmyQ:

port 25 brukar bara vara spärrad utåt, 2525 brukar vara öppen och är standard som alternativ port, inåt ska 25an funka fint

Nja, som alternativ port ska man företrädesvis använda port 587.

Av Camel-en

Kan vara så att CPU_FAN inte orkar driva båda fläktarna med motståndet. Om så är fallet får du bita i det sura äpplet och även använda någon av dom andra fläktkontakterna.

Av Camel-en

Flytta anslutningen på router 2 från port 1 till Wan porten.

Av Camel-en

Billig SSD på Alina

Tänkte bara tipsa om billig SSD. Visserligen en gammal modell men duger tex som extra disk. Ytterligare lite billigare för Sweclockers medlemmar. http://www.alina.se/Produkt.aspx?Specialpriser=nl202&T2=47478

Av Camel-en
Skrivet av serpent29:

Glöm inte att du kan få ett ROT-avdrag när du gör en bredbandsinstallation, borde bli ca 3-4 tusen som kan dras av, så slutkostnaden för dig blir nog bara 5-6 tusen..

Nja. ROT -avdraget gäller bara på arbetskostnaden för nedgrävning på den egna tomten. I Karlstad skär dom ner kanalisationen för fiber så för oss var kostnaden bara 50:-/m på egna tomten. Så hos mig skulle ROT-avdraget bara gälla på 300:- = vem orkar bry sig.

Av Camel-en
Skrivet av asilarn:

Dock så driftas ju Karlstad Stadsnät utav Opennet där de bara finns 2 bredbands-tv leverantörer.
Canal Digital och Viasat.
Men det finns många leverantörer att välja mellan när det gäller ip telefoni och internet.

Man har ju även valet att välja Sappa och deras utbud. Vi fick fiber indraget för ett par år sedan och ångrar inte en sekund den investeringen. Då vi fick telefoni utan månadsavgift, så spar man knappa 2000:- per år. Sedan är det ju inte helt fel med en 100/100 lina

Av Camel-en

Här är bra pris på bra grejer. Visst några år på nacken men extra diskar och redundans på nätaggen. http://www.blocket.se/varmland/HP_Server___Proliant_ML350_G4_...

Av Camel-en
Skrivet av Krittez:

Hittar x79 där, fungerar dom även till z77?

Senaste testet innebar att jag drog ut och pluggade i usb-enheter i bios menyn, även där hänger sig datorn då..:S

Installera denna så talar den om vilken version du ska ha http://www.intel.com/p/en_US/support/detect?iid=dc_iduu

Av Camel-en

Uppdatera INF drivarna. Dom senaste hittar du här hos Intel om du inte är nöjd med ASUS drivare: http://www.intel.com/content/www/us/en/search.html?keyword=in...

Av Camel-en
Skrivet av Majaji:

Jag nedan dator men den vägra starta. Jag trodde de var nät agg så jag köpte ett nytt men det är ingen skillnad.

Har testat att ta bort grafikkortet och bara köra med en hdd. Nollställt cmos men inget funkar.

Vad kan man mer testa. .?

Antec Case Performance One P180 SILVER without PSU/utan nätagg.
ANP180-EU

Corsair HX Series Modular Power Supply 520W
CAPSUHX-520W

Gigabyte GA-P35C-DS3R iP35 4DDR2-DIMM + 2DDR3-DIMM 3PCI 4PCIe SATA Raid Audio GB-LAN Socket775 ATX
GIGP35C-DS3R

Corsair XMS2-6400 TWIN2X2048-6400 5-5-5-12 Xtreme 2x1024MB (tot. 2GB) DDR2 PC2-6400 800MHz with Heatsink
2GBTWXD2800

Samsung SH-S203B Dual-Layer DVD +RW/R -RW/R 20X DVD+R 8X DVD+RW 20X DVD-R 6X DVD-RW 48X CDR 32X CDRW BLACK bulk S-ATA
SAMSH-S203BBL 1

Samsung SpinPoint HD403LJ 400GB 7200rpm 16MB Cache SATA2
SAMHD403LJ 1

PNY GeForce 8800GTS 640MB DDR3 TV-out DUAL DVI SLI-ready RETAIL PCI Express

Intel Core 2 Duo E6750 2.66GHz 4MB FSB1333 Boxed (with cpu-cooler!) Socket 775

Har ett likadant kort som fick samma spel som ditt. Jag tog ut CMOS batteriet en timme. Efter det så funkade det igen. Jag fick dock en "ursäkt" att köpa en ny bräda innan jag gjorde denna åtgärd:)

EDIT: Bytte även batteriet.

Av Camel-en
Skrivet av bartil:

Bara för att vara säker, du har väl inte missat 5000h-buggen? Utifrån vad du skriver, kan man tro att du inte uppdaterat till 0309.

Eller kanske till och med 000F?

Av Camel-en

Stödjer moderkortet den prollen? om så måste du i alla fall ha senaste BIOS och ME drivisarna.

Av Camel-en

Det kommer inte vara trådlöst, jag har tröttnat på det. Det kommer gå åt en del kabel, hur stor skillnad är det på en dyr och en billig kabel?[/QUOTE]

På kabeln som du länkade till och den jag länkade till ingen som helst skillnad.

Av Camel-en

Nu tänkte jag inte att du skulle ha ett dubbeluttag på en kabel, utan givetvis dra två kablar till varje dosa. När du nu ändå drar kabel så är det enligt mig lika bra att göra det, man ångrar sig annars. Trådlöst i all ära men kabel är kabel:)