Inlägg

Inlägg som Camel-en har skrivit i forumet
Av Camel-en

Går bara att lyssna på live....eller nja det går ju att kopiera länken till det arkiv du vill spela och klistra in den i webbkontrollen i datorn och därifrån starta den. Men det är är ju inte speciellt smidigt då dom byter broadcast id på varje program.

Av Camel-en

Om du inte tänkt det innan så när du ändå drar kabel så sätt upp dubbeluttag. 100m går åt fortare än du tror. Bra kabel som du hittat men mitt tips är denna: http://www.kjell.com/sortiment/dator-kringutrustning/natverk/... bra kabel till bra pris.

Av Camel-en

Min 1015PN funkar riktigt bra som 10.1" GPS plotter och för surf i båten. Det jag retar mig mest på är skärmupplösningen1024X600 är riktigt kasst skulle i alla fall varit 1024X768.

Av Camel-en

Crucial M4 ny firmware 0309

Nu finns ny firmware (0309) ute för Crucial M4 och 5000 timmars buggen.

EDIT: Hämtas här http://www.crucial.com/support/firmware.aspx

Av Camel-en

En fundering som jag har.... Är detta ett speciellt problem med AX 750 och AX 850 som är mer framträdande på Sandy Bridge? Jag har installerat både AX 750 och AX 850 på både 775, 1366, 1155 plattformar och den enda plattform som jag upplevt CoilWhine med AX serien är på 1155! Tittar man på signaturerna i denna och flera andra trådar så är det övervägande många med Sandy Bridge och AX serien som har problem. Är det något med strukturen på Sandy Bridge som ställer till det tro?

Av Camel-en

Du kan prova 3 saker innan eventuell RMA. Först uppgradera BIOS sedan USB drivarna och sist Chipset. Senaste drivarna för chipset hittar du direkt hos Intel alltså här:) http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?agr=Y&ProdId...

Av Camel-en

Många (om inte alla) ASRock kort har fortfarande anslutning för floppy. Mitt P67Extreme6 har det.

Av Camel-en

Den Linksysen du har klarar inte en throughput wan/lan på 100Mbit. Så du får köpa en ny router om du ska maxa din 100 lina.

EDIT: Nu såga jag att du redan har bytt till en E4200. Mitt misstag.

Av Camel-en
Skrivet av HBKsweden:

Köpte för en tid sedan en NETGEAR WNR3500L allt fungerade som det skulle. Läste runt på olika forum att tomato skulle göra routern än bättre. läste flera guider och installerade sedan dd-wrt.v24-14896_NEWD-2_K2.6_mini-WNR3500L.chk så långt fungerade allt men när jag därifrån uppdaterade till tomato-K26USB-1.28.7481.1MIPSR2Sandwich-VPN-NOCAT.trx då har allt slutat funka. Får meddelande om begränsat nätverk och kommer inte in i routern. Har testat 30-30-30 utan resultat. Har jag brickat routern? Vad ska jag isf göra? Är det bara att kasta den eller?

Bara du får en ip adress av routern är det lugnt. Använt tftp och kör in original programvaran. Jag har skrivit i några trådar hur man gör. Det är viktigt att sökvägen är exakt rätt.

Av Camel-en
Skrivet av tobyy:

För mig har det hittils tagit 12 arbetsdagar sen ni mottog min retur och 14 sedan jag lämnade in den. Hoppas den blir klar idag med tanke på att jag förra veckan fick info om att den skulle vara klar slutet av förra veckan och sedan mitten av den här veckan. Men nu är det bara en dag kvar den här veckan och närmar sig slutet.

Får väl hålla tummarna

Du får säker vänta länge länge. Jag har en skärm som är trasig (garanti), som Komplett tog emot
1 september. Jag har ringt ett par ggr och mailat en gång. Enda svaret är att den är skickad till servicestället. Man kan ju undra om deras serviceställe ligger på andra sidan jorden och om dom skickat den med cykelbud då det nu är 14 oktober.

Av Camel-en

Ett alternativ jag skulle ta istället är denna: https://www.inet.se/artikel/4304188/synology-diskstation-ds41... Den har snabbare prolle, mer minne och ett i mitt tycke trevligare gränssnitt. Viss lite mer jobb att byta diskar, men hur ofta gör man det. Oavsett vilken du tar så kommer du inte se någon skillnad på 5400 eller 7200 diskar och du kommer säkert att bli nöjd då dom är trevliga NAS:ar båda två.

Av Camel-en

Installera om chipset drivarna. Kan hänt något där.

EDIT: Avinstallera Nvidia drivarna först och sedan ominstallera chipset drivarna och sedan Nvidias drivare.

Av Camel-en
Skrivet av edalen:

Förmodligen måste den starta om disken och bryta accessen till den, så det funkar ju dåligt om man bootat från den. Så därför bootar man från en CD istället. Eller du kanske hade föredragit diskett?

Precis. Det som är nice med denna update är att den inte raderar det man har på disken (dock säkrast att ta backup innan). Mot vad som sägs så funkar det även i AHCI mode. Jag kanske hade tur eller så funkar det på vissa kort. Uppdateringen tog några sekunder. Vissa program startar märkbart snabbare och även uppstart av Windows upplever jag som snabbare.

Av Camel-en
Skrivet av mitik:

filen ligger nu på C:\netgear\
filen heter WNDR3700v2-V1.0.0.10.img

såhär ser det ut när jag skriver
http://i53.tinypic.com/10sarfn.jpg

Det ser rätt ut om routern har 192.168.1.1. Kan vara så att du får göra en 30-30-30 reset innan. Sedan om du har en annan partition att lägga filen och mappen på så gör det så det inte blir något strul med rättigheter.

Av Camel-en
Skrivet av mitik:

tack! såg detta och korigerade men nu säger den istället att "anslutningsbegäran misslyckades".. ibland säger den fel på servern: unsupported request också suck

använder detta: tftp -i 192.168.1.1 PUT C:\netgear\WNDR3700v2-V1.0.0.10.img

Om du skriver så gör du fel. Om du nu har filen på C: så ska det se ut så här: C:\netgear>tftp -i 192.168.1.1 PUT WNDR3700v2-V1.0.0.10.img

Av Camel-en
Skrivet av mitik:

jag har skrivit detta: C:\>tftp -i 192.168.1.1 PUT WNDR3700v2-V1.0.0.10 får meddelande om att det inte finns något sånt kommando.

Allt ser rätt ut utom själva filen du ska ladda ner. Det jag ser som du har glömt är .img Om nu filen heter WNDR3700v2-V1.0.0.10 så ska du skiva WNDR3700v2-V1.0.0.10.img

EDIT: Innebär att du har filen i roten av C:.....!? Lägg den i en mapp istället, så blir det lättare.

Av Camel-en
Skrivet av mitik:

Tack för svar. Jag använder mig av en GUI baserad tftp klient (windows) så själva sökvägen är inte något problem (väljer filen som skall laddas upp). Vet inte varför den krånglar, den får ingen som helst anslutning. Då jag försöker ladda upp firmware filen från LuCi (OpenWRT's GUI) så får jag detta meddelande "The uploaded image file does not contain a supported format. Make sure that you choose the generic image format for your platform."

Ok. Men kör från Windows kommandopromt och gör som jag skrev. Har funkat för mig många gånger på bla WNDR 3700 då jag brickat mina routrar pga massa tester. Då jag återställt till original från både DD-WRT, HyperWRT, OpenWRT och Tomato.

Av Camel-en

Om du ska använda tftp är det ett måste att sökvägen är korrekt (glöm inte mellanslag) och du kör tftp från kommandopromten. Säg att du har filen du vill ladda upp på E:, routerns ip är 192.168.1.1 och den ligger i mappen Netgear och filen du vill ladda upp heter WNDR3700-V2.1.0.0.6. Då ska det se ut så här:
E:\Netgear>tftp -i 192.168.1.1 PUT WNDR3700-V2.1.0.0.6.img

Observera att du måste starta på den disk som filen ligger i så cd till E: är ett måste (eller den enhetsbokstav du har filen på)

Av Camel-en
Skrivet av BlackSeed:

Ah okay, får jag fråga vad har du för moderkort? Samt har du gjort några firmware eller BIOS uppdateringar?

Jag har ett AsRock Extreme6 (B3) med BIOS 1.70. Alla M4 som säljs nu kommer med firmware 0002.

Av Camel-en
Skrivet av BlackSeed:

Hej!

Tack för svar, jag hänger inte riktig med dock. Hur menar ni, kontrollern i själva disken går ju inte att välja, det står:

Lagringskontroller Marvell 88SS9174-BKK2, för t.ex. Intel 510

och

Lagringskontroller Sandforce SF-2200, för t.ex. Corsair force gt.

Ni syftar på kontrollern på moderkortet? Där har jag både Marvell och Intel, jag har ett P8 Z68-V PRO moderkort.

Det jag undrade var om jag köper en Intel 510, kan jag sätta den i den grå/vita kontrollerna på moderkotet(Intel) eller ska den sitta i den blåa kontrollerna (Marvel), eller spelar det inte någon roll.

Sorry om jag var otydlig i första inlägget.

Jag har en M4 och har den på Intel kontrollern. Inga som helst problem. Är rekommenderat för boot disk då systemet startar lite snabbare men det funkar även med Marvell.