Inlägg

Inlägg som treffin har skrivit i forumet
Av treffin

skabbet: operativsystem? Och vad har du för komponenter i datorn?

Av treffin

Du kan ju stänga av nätagget Vilka fläktar är det som fortfarande är igång? Samtliga eller bara chassifläktar?

Av treffin

"WoW-system" 4000-5000 kr

Hej!
Har fått i uppdrag av en kollega att hitta en dator som klarar av att spela WoW, pris runt 4-5k.
Finns det några bra paket som inte snubblar fram med hyggliga grafikinställningar? Antar att det blir Vista som körs. Har en inbyggd motvilja mot märkesdatorer så jag har inte någon riktig koll. Hjälp uppskattas!

Jag skulle kunna förslå att jag själv ska bygga datorn, men då är frågan vilket moderkort och vilken processor som skulle passa behoven och priskravet. Spelet kommer ju fungera med ett integrerat grafikkort, men frågan är om det är värt att satsa på ett diskret?

Tack i förhand!

Av treffin

...och varför köper vi inte Dell-datorer barn?

Tror tyvärr du kommer få problem med den lösningen. Dell har egna "lösningar" på allt

Av treffin

Har väl inte lyckats med så mycket vad gäller datorspel faktiskt, men när man satt och nötte CS mycket lyckades jag bli permbannad från samma server två gånger på två dagar Var lite för bra för en admin tydligen. Kände dock ägaren av servern.

Av treffin

Nej, problemet ska inte vara att flänsarna rör vi varandra. Kolla om minnena är hela. Kör memtest.

Av treffin

Hm. Och du har satt minnesvolten till 2.1?

Av treffin

Gå in i bios och sätt din optiska enhet som primär boot device. Sedan borde du kunna försöka installera igen.

Av treffin
Citat:

Ursprungligen inskrivet av linxz
Gissar på att Cpu kylaren inte gör sitt jobb...eller att grafik kortsfläkten är paj,eller möjligen psu fläkten. Tror inte på att byta nätagg.
För du har nog samma problem efter bytet

TS sa iofs att alla fläktar gick igång vid start, men det är möjligt att det ligger damm mellan fläkt och cpu-fläns som gör att det blir väldigt varmt? Jag gissar fortfarande på nätagget, men det kan ju vara en idé att kolla lite mer på fläktarna, som du säger.

Av treffin

Kärntempsen brukar ge en MYCKET bättre bild av den riktiga tempen än CPU allmänt.
Kolla vilken temperatur den ligger på i BIOS.

Av treffin

Hoho nejnejnej. 450W Corsair är helt tillräckligt. Känns som hårddisk eller moderkort. Säker på att du satt i alla sladdar ordentligt? Ta ut/sätt i alla sladdar i datorn igen, för säkerhets skull.

Av treffin

Installera med bara en minnessticka i.

Av treffin

Nätagg eller moderkort, gissningsvis nätagget!

Av treffin

Japp, då låter det helt klart som agget.

Av treffin

Tips - googla. Kanske inte finns några specifikt för 4850, men rena gpu-block kan ju fungera, garanterar att folk har testat.

Av treffin
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tJev
Vet att min kusin har en 250mm som pressar in mot moderkortet och så har han en 140mm i fronten som pressar in. Inget som tar ut luften men ändå har han väldigt bra temps, samt att det inte alls låter mycket om burken.

Jag installerade en 250mm i mitt nya chassi jag byggde i veckan, den har en fan controller men den kör jag på max, kan inte höra den över nätaggregatet. Den verkar ha ett bra tryck också

Låter som om din kusin har Aerocool ExtremEngine 3T, har jag rätt? Hyggligt chassi med många vassa kanter! Håller sig kallt med.

TS: en 250 kan funka, men det gäller att ha gott om öppningar för luften att komma ut. Annars blir det bara en massa turbulens och inte speciellt bra kylning.

Av treffin

Du klan ju testa ett passivt kylt grafikkort. Fungerar faktiskt riktigt bra (har en burk med ett passivt kylt MSI 8600GTS). Temps ligger lågt, men det gäller att ha bra luftgenomströmning!

Av treffin

Har kört FSX med dator i sign och det fungerade faktiskt riktigt bra, så länge man inte svängde för kraftigt Spelet kräver en hel del!

Av treffin

Testat att formatera och ominstallera operativsystemet? Har du senaste drivrutinerna till dina komponenter?

Av treffin

Mer minne innebär väl lägre hastighet, iom att du bara har två minneskanaler? Det kan ju vara en bidragande faktor. Själv fick jag väl runt 14,5k poäng med dator i sign (om jag minns rätt). Är väl ungefär lika bra som din med gissar jag. Kör vista home premium 64-bit.